5 Kaedah Mengelakkan Sakit Uluran

uluran

Sakit Uluran boleh disebabkan oleh masalah kongenital ataupun akibat tekanan berlebihan kepada dinding abdomen yang lemah.

Sakit Uluran atau dikenali sebagai hernia adalah penyakit yang tiada kaitan dengan ANGIN.

Walaubagaimanapun, simptom-simptom pesakit uluran memang dikenalpasti sebagai mengalami masalah angin di sistem pencernaan iaitu bahagian perut, usus dan esofogus  – sakit, sebu, pedih, berangin, kembung, senak dan sebagainya.

Angin Pasang

Bagi orang lelaki yang mengalami sakit uluran yang hampir dengan testis, akan berlaku kebengkakan testis atau kantung skrotum.

Orang kita selalu gelar keadaan ini sebagai Angin Pasang.

Medu Angin

Untuk wantita, sakit uluran yang hampir dengan rahim akan meyebabkan rasa rahim bengkak/jatuh dan rasa kurang selesa atau senak.

Ia dinamakan Medu Angin terutama bagi penduduk Pantai Timur.

Uluran ialah USUS yang terkeluar

uluran

Kedua-dua kondisi ini adalah perkara yang sama. Simptom ini disebabkan oleh saluran USUS yang TERKELUAR daripada abdomen akibat dinding abdomen yang LEMAH.

Akibat bahagian usus yang terkeluar ini, perjalanan bahan buangan seperti najis, angin dan air adalah terhalang (obstructed). Maka ini adalah penyebab kepada rasa sakit dan bengkak pada bahagian abdomen atau celah kangkang pesakit hernia.

=================================

Kaedah Mengelakkan Sakit Uluran

Walaupun uluran kongenital tidak boleh dicegah, risiko berlakunya uluran ketika hidup dapat diminimumkan.

Matlamatnya adalah untuk mengelakkan peningkatan tekanan dalam perut yang boleh menekankan bahagian yang lemah di dinding abdomen.

  1. Mengekalkan berat badan yang sihat. Turunkan berat badan dengan set kurus
  2. Makan makanan yang sihat dan senaman secara rutin untuk meminimumkan risiko sembelit dan menimbulkan sakit perut. Amalkan kaedah melancarkan buang air besar
  3. Gunakan teknik mengangkat barang yang betul terutama apabila cuba mengangkat objek berat. Ini penting untuk diingat di tempat kerja, rumah, dan ketika bersukan.
  4. Berhenti merokok untuk mengurangkan batuk kuat dan kronik.
  5. Jika uluran semakin membesar, dapatkan rawatan perubatan untuk dinilai dan berpotensi dirawat sebelum ia menjadi terlalu besar.

========================================

Kurangkan Simptom dengan Set Uluran Shaklee

Sebelum bertindak dengan kaedah pembedahan dan cara rawatan uluran yang lain, adalah dinasihatkan sekiranya pesakit uluran dapat mengurangkan simptom seperti pedih ulu hati, bengkak testis/rahim dan angin dalam perut dengan mengamalkan set uluran Shaklee.

uluran medu angin pasang hernia

Set ini insyaallah boleh membantu:

  • Membaiki dan menguatkan dinding abdomen agar usus tidak terkeluar lagi
  • Melawaskan pembuangan air besar agar tidak memberikan tekanan kepada perut
  • Mengeluarkan angin yang berkumpul dalam perut
  • Meredakan radang dan bengkak akibat usus yang terkeluar

========================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Seluruh Malaysia
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

5 Cara Rawatan Uluran (Medu Angin atau Hernia)

uluran medu angin pasang hernia

Uluran atau angin pasang atau medu angin atau hernia?

Uluran (istilah medical: Hernia) atau penyakit angin pasang (bagi lelaki) atau medu angin (untuk wanita) adalah penyakit yang tiada kaitan langsung dengan angin. Ya, angin dalam perut, atau kantung testis telur membengkak adalah antara simptom penyakit hernia. Namun, faktor sebenar mengapa ia terjadi adalah lebih serius dari itu.

 uluran

Faktor penyakit Uluran

Penyebab utama penyakit ini ialah kawasan dinding abdomen yang lemah lalu menyebabkan USUS TERKELUAR melalui weak spot tersebut.

Faktor umum penyakit:

  1. Kecacatan kongenital – Dinding perut tidak terbentuk dengan betul semasa dalam rahim ibu
  2. Umur semakin lanjut
  3. Batuk kronik
  4. Kerosakan dinding abdomen akibat kecederaan atau pembedahan
  5. Keturunan dinding abdomen lemah

Penyebab penyakit uluran ialah dinding perut yang lemah

Faktor-faktor yang menyebabkan tekanan terhadap tubuh dan mengakibatkan hernia:

  1. Kehamilan, tekanan rahim yang membesar kepada dinding abdomen
  2. Sembelit, najis mengeras memberi tekanan kepada dinding abdomen
  3. Mengangkat barang berat dengan postur tidak ergonomik
  4. Pengumpulan cecair di dalam perut, atau ascitites
  5. Peningkatan berat badan mendadak
  6. Bekas pembedahan
  7. Batuk berterusan atau bersin yang kuat

5 Cara Rawatan Uluran

Rawatan adalah bergantung kepada saiz hernia dan keparahan simptom uluran yang anda hadapi.  Sekiranya tidak terlalu besar atau serius, adalah baik jika boleh dapatkan pemeriksaan kesihatan berkala agar doktor anda boleh memantau komplikasi yang mungkin berlaku.

Jangan memandai-mandai melakukan rawatan yang SALAH untuk uluran untuk elak simptom menjadi lebih serius.

Rawatan Pertama – Pembedahan Laparoskopik

Andaikata usus yang terkeluar itu terlalu besar dan mengakibatkan simptom sistem percernaan yang berisiko tinggi, doktor akan menasihatkan untuk menjalankan pembedahan laparoscopy iaitu pembedahan melalui 3 lubang: 1 lubang kamera, 1 lubang pemegang dan 1 lubang pemotong.


pembedahan uluran pembedahan uluran laparoscopic

==========================================

Rawatan Kedua – Prosedur menolak masuk usus

Doktor juga boleh menasihati sekiranya prosedur penolakan masuk usus boleh dijalankan atau tidak berdasarkan MRI scan yang ada.

Kaedah ini tidak invasive kerana tidak perlu anasthetic mahupun berada di dalam bilik bedah.

Sebelum prosedur

Selepas prosedur

 

============================================

Rawatan Ketiga – Ubah gaya hidup

  • Untuk mereka yang terkena uluran akibat batuk kronik, di nasihatkan untuk berhenti merokok untuk mengurangkan risiko batuk kronik yang akan memburukkan keadaan.
  • Sekiranya ada masalah hidung sensitif atau resdung, penting untuk meningkatkan imuniti tubuh supaya kurang bersin dengan kuat.
  • Sekiranya lapisan abdomen lemah akibat berat badan berlebihan, pentingnya untuk turunkan berat badan dengan mengamalkan senaman dan pemakanan yang seimbang agar risiko uluran dapat dikurangkan.

 

===========================================

Rawatan Keempat – ubah pemakanan

  • Kurangkan makan masakan pedas dan masam
  • Kurangkan makanan mentah atau separuh masak seperti sushi dan sashimi serta pastikan makanan adalah masak sepenuhnya supaya masalah penghadaman dapat dikurangkan.
  • Minum air kosong lebih dan makan serat untuk elak sembelit dan melawaskan buang air besar

 

=========================================

Rawatan Kelima – legakan simptom dengan produk Shaklee

Antara simptom uluran:

  • Testis membengkak
  • Sakit dan senak perut
  • Sembelit
  • Perut membuncit
  • Angin
  • Rahim ‘jatuh/ kembang’

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Seluruh Malaysia
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Kempen Kesihatan #Superstars Shaklee: Beli Insurans atau Jaga Kesihatan, Mana Yang Lebih Penting?

beli insurans

Beli Insurans atau Jaga Kesihatan?

Terima kasih di ucapkan kepada Team Besar Kami Superstars Shaklee kerana menganjurkan kempen kesedaran jaga kesihatan. Terima kasih kepada Aada Ummi Awesome Pengedar Shaklee Penang sebab tag saya untuk mengulas tentang tajuk cabaran ini.

beli insurans

So, here it goes 🙂

Kalau kat timeline FB saya, memang ramai geng-geng penjual takaful ni selalu menulis tentang kepentingan beli insurans takaful, sama ada untuk tujuan perlindungan kemalangan mahupun untuk kad medical.

Spesifik tentang kad medical, ia digunakan oleh pemegang polisi untuk mendapatkan rawatan di klinik pakar tanpa membayar penuh kos perubatan tersebut. Ini kerana kos tersebut telah di cover oleh pencarum-pencarum dalam program takaful tersebut.

Bagi saya, konsep ini amat menguntungkan terutama untuk mereka yang ‘tiba-tiba’ memerlukan rawatan rumit dan berkos tinggi. Mengapa saya kata tiba-tiba? Ini kerana sebelum berjaya menjadi pemegang polisi, kita hendaklah di sahkan sihat daripada sebarang penyakit oleh pengamal perubatan yang bertauliah.

Syarikat takaful tidak akan meluluskan permohonan untuk orang yang sudah ada penyakit atau existing health condition.

Orang yang sakit tidak layak memohon polisi kesihatan dan beli insurans

beli insurans

Realiti yang sangat menyakitkan, ouch!

Jika hendak beli sekalipun, tidak boleh atas nama sendiri tetapi atas nama isteri, anak-anak atau mak ayah.

Diri sendiri yang sedang  merana sakit, tiada syarikat takaful pun sudi layan jika pun anda nak bayar ribuan ringgit premium sebulan.

Lagi satu, pengalaman saya sendiri di mana ketika anak ke-4 saya Emirah As Saff  disahkan ada penyakit Billiary Atresia iaitu sejenis birth defect berkenaan hati/ liver. Tiada satu pun syarikat takaful yang mahu wang saya untuk membiayai insuran takaful perubatan dia 🙁

Apa alternatif yang ada untuk orang yang sedia ada berpenyakit?

Tidak banyak sebenarnya yang boleh dilakukan oleh orang yang sedia ada keadaan kesihatan yang tak mengizinkan.

beli insurans

Beberapa cadangan yang saya boleh fikirkan logik:

  1. Wujudkan tabung kesihatan sendiri

    Di pejabat saya ada seorang senior manager yang pemikirannya agak berhaluan kiri berkenaan insurans. Beliau rasa tidak puas hati dengan program insurans dan takaful di mana setiap bulan pencarum membayar sejumlah wang tetapi agen takaful kelihatan bergembira melancong ke luar negara kerana mencapai angka sales tertentu.

    Ya jika difikirkan logic juga statement beliau tu (tiba-tiba saya pun turut rasa tidak puash hati huhu). Sebagai backup, beliau memang memperuntukan sebahagian gaji bulanan untuk disimpann sebagai ‘insurans’ sekiranya apa2 berlaku kepada dirinya atau ahli keluarganya.  Tidak membayar premium beli insurans tidak bermaksud kita lupakan terus untuk jaga kesihatan dan menyimpan demi tabung kesihatan diri kita dan keluarga.

  2. Kahwini pasangan yang kayabeli insurans

    Oh well, jalan penyelesaian yang mudah tetapi tidak begitu mudah. Haha. Pasangan yang kaya mahu ke kepada diri kita yang sudah ada penyakit ni? hmm hmm kecuali dirinya juga senasib dengan kita maka tahap empati itu lebih lah. Harapnya pasangan kita tu loaded lah untuk biayai perbelanjaan kesihatan dan perubatan kita apabilla tiba masanya.. takut dia makin tinggalkan kita pula huhuuuu

  3. Kerja dalam syarikat yang menyediakan medical benefits

    Banyak syarikat  yang  menyediakan medical benefits full coverage kepada pekerja dan kadang kala kepada ahli keluarga. Ada yang unlimited, bermakna syarikat akan membayar penuh segala kos perubatan yang kta perlukan. Ada juga pakej medical benefit yang mempunyai limit atau nilai siling tahunan, contohnya RM10k atau RM40k setahun. Jadi andai penyakit kita itu komitmen tahunan tidak melebihi nilai siling, Alhamdulillah selamat… tetapi kalau dah  kena penyakit kronik contohnya kanser di mana perbelanjaan perubatan sekali chemotherapy sudah melebih RM20k.. hmm bagaimana pula tu ya…

  4. Laburkan wang pada supplement berkualitibeli insurans

    Supplement bukan ubat, dan ubat bukan supplement. Supplement yang berkualiti dan terbukti berkesan dengan adanya  Landmark Study atau kajian penggunaan selamat dalam jangkamasa panjang adalah yang terbaik diambil untuk meningkatkan kualiti hidup orang yang sudah ada pre-health condition. Usahlah bazir duit beli supplement yang entah hapa2 dan buat claim yang melambung tinggi. Pastikan supplement yang  anda  ambil itu ada kajian klinikal dan sudah diuji berkesan, bukan sekadar testimoni-testimoni pengguna sahaja. Contoh seperti produk Shaklee, banyak kajian telah  dijalankan atas kesan produk kepada orang-orang yang sudah ada health condition, Alhamdulillah banyak membantu mereka untuk natural dan self-healing. Mana tahu ada rezeki terus sembuh dari penyakit itu kan 🙂 Produk Shaklee feveret saya ialah Vivix Shaklee. Boleh baca link ini untuk explore apa kebaikan Shaklee  Vivix 🙂

  5. Jaga kesihatan dan amalkan gaya hidup sihat

    Bersenam sekurang-kurangnya 20 minit, 2 kali seminggu. Tidur dan rehat yang mencukupi. Jauhi stress dan bahan-bahan kimia beracun. Amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang serta follow petua-petua orang lama yang menjadi rahsia  kesihatan dan awet muda mereka 🙂 Contohnya untuk mengubati kencing manis secara tradisional, orang dulu kala akan amalkan pemakanan peria katak dan sayur-sayuran yang pahit-pahit sebagai ubat. Kesannya mungkin tidak ketara dan lebih kepada kaedah prevention, namun tidak salah untuk mencubanya 🙂

Jadi, konslusinya Beli Insurans atau Jaga Kesihatan?

Untuk orang yang sihat, sila beli isnurans dan jaga kesihatan. Untuk orang yang dah ada penyakit, anda tiada pilihan, wajib jaga kesihatan sampailah doktor sahkan anda layak untuk beli insurans (ini untuk lifestyle illness sahaja ya seperti diabetis, hypertension dll, yang sudah permanent damage sudah tak boleh nak buat apa la 🙁 )

OK cukup disitu  ulasan saya berkenaan tajuk Beli Insuran vs Jaga Kesihatan. Jadi jika ikut peraturan game ni saya kene tag sesorang hehehe…

Oleh yang demikian, sukacita saya nak tag Yanti Pengedar Shaklee Cheras untuk mengulas tentang tajuk ni pula.. hehe good luck my dear you gonna need it 😉

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Pati Resveratrol -Penemuan Sains Cara Sembuhkan Kencing Manis

pati resveratrol cara sembuhkan kencing manis

Cara Sembuhkan Kencing Manis Menggunakan Pati Resveratrol

Lama juga saya research dan cari pelbagai scientific journal tentang Resveratrol. Katanya sebab ia adalah salah satu cara sembuhkan kencing manis atau diabetis secara tepat dan berkesan.

Resveratrol ni sebenarnya adalah salah satu jenis polyphenol iaitu bahan aktif yang terdapat pada kulit tumbuhan, contohnya Anggur, untuk melindungi dirinya daripada serangan penyakit dan kulat.

Dalam aplikasi perubatan, Resveratrol adalah sejenis super antioksidan yang boleh membantu membaiki sel tubuh badan manusia yang rosak dan yang mempunyai ketumbuhan yang abnormal.

Untuk pesakit kencing manis, kerosakan pankreas iaitu organ yang bertanggungjawab untuk menghasilkan insulin (hormon yang membantu menukarkan gula kepada tenaga), mengakibatkan kandungan gula dalam darah pesakit diabetis adalah sangat tinggi dan membahayakan!

Jadi, seharusnya nutrient Resveratrol ni mestilah berupaya untuk membaiki sel dalam organ pankreas supaya ia  kembali normal dan mampu menghasilkan hormon insulin secara semulajadi.

Alhamdulillah, Syukur Saya Jumpa!

Sujud syukur kepada Allah, sebab semua kajian dan journal perubatan yang saya jumpa memberikan gambaran positif terhadap kesan pengambilan Pati Resveratrol terhadap pesakit-pesakit kencing manis 🙂

pati resveratrol cara sembuhkan kencing manis

Contohnya Kajian oleh 2 orang saintis T. Szkudelski & K Szkudelska (2011) terhadap journal-journal terdahulu berkenaan Resveratrol dan diabetis membuktikan bahawa Pati Resveratrol dengan sendirinya, atau digunakan bersama-sama ubat-ubat kencing manis sedia ada, boleh membantu meningkatkan tindakbalas hormon insulin daripada pankreas terhadap glukos.

Maksudnya, ubat kencing manis tu wajib di ambil juga ya, jangan mengelat! Pati Resveratrol boleh membantu Insyaallah 🙂

Pati Resveratrol Boleh Membantu Pesakit Kencing Manis Veteran (umur 69 – 75 tahun)

pati resveratrol cara sembuhkan kencing manis

Ada satu Kajian pada tahun 2011 yang telah dijalankan ke atas 10 orang pesakit kencing manis berusia 69 hingga 75 tahun.

Para saintis ini mendapati, penggunaan 1-2 gram pati Resveratrol sehari boleh meningkatkan sensitivity insulin terhadap glukos dalam darah.

pati resveratrol cara sembuhkan kencing manis Ini pula adalah Kajian yang telah di lakukan oleh 13 orang saintis dari Hungary, pergh ramai tu.. punyalah banyak manpower diperlukan untuk mengkaji kes ini

Mereka ini semua adalah saintis dan doktor dari Department of Internal Medicine and Nephrological Center, Faculty of Medicine, University of Pe´cs, Pacsirta Street 1, Hungary.

Hasil kajian mereka mendapati bahawa Pati Resveratrol meningkatkan keupayaan pankreas untuk mengesan kehadiran gula dalam darah.

Di mana Nak Cari Pati Resveratrol?

Bila dah tahu tentang kebaikan Resveratrol dalam cara sembuhkan kencing manis, mestilah nak tahu mana nak dapatkan pati ni kan?

Setahu saya, tiada Pati Resveratrol yang dijual dalam pasaran Malaysia dan Indonesia kecuali Vivix Shaklee

Nanti bacalah posting tentang Vivix Shaklee ya. Mana tahu boleh selesaikan masalah yang tuan/puan sedang alami 🙂

===================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel Cara Sembuhkan Kencing Manis di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013

Untuk Whatsapp klik link ni ==> www.wasap.my/60139820013/Pati%20Resveratrol
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

7 cara melancarkan buang air besar yang mudah dan berkesan – part 2

cara melancarkan buang air besar

Ada 4 faktor yang boleh mempengaruhi penyahtinjaan yang sihat:

 

1. Berapa kali sehari?

Sebaiknya 1 hingga 3 kali.

Sembelit: Gagal membuang air besar setiap hari

Cirit-birit: Lebih dari 4 kali sehari.

 

2. Kualiti Najis

Najis yang sihat ialah Jenis 4 dan 5

cara melancarkan buang air besar

3. Mudah atau sukar?

Buang air besar seharusnya seperti suatu pit stop perlumbaan.

Anda masuk dan keluar dengan pantas, tanpa sebarang kesakitan atau penderitaan.

 

4. Lawas atau sembelit?

Apabila anda keluar dari tandas, anda perlu berasa nyaman dan puas.

Ketahui 7 cara melancarkan buang air besar supaya pengalaman anda di tandas lebih bahagia :)

 

Sambungan daripada Bahagian 1: 7 cara melancarkan buang air besar yang mudah dan berkesan – part 1

cara melancarkan buang air besar

=================================================================================

5. Cara melancarkan buang air besar kelima – minum jus epal & prune, teh herba atau air suam lemon

Minum jus epal & prun yang asli dan segar berbanding yang telah diproses dalam kotak atau botol.

Yang asli dan segar lebih banyak kandungan serat berbanding yang sudah diproses.

Selain itu, jus yang letah diproses mengandungi lebih banyak bahan kimia pengawet serta gula yang tidak akan membantu dalam melancarkan proses buang air besar anda.

Teh herba dan set Shaklee untuk melawaskan buang air besar juga boleh membantu.

Air suam yang diperah lemon pun boleh diminum pada waktu pagi sewaktu perut kosong agar mudah dicernakan oleh perut dan mencuci usus.

 

cara melancarkan buang air besar==========================================================

6. Cara melancarkan buang air besar keenam – usus pun perlu bersenam

Bersenamlah.

Jika tubuh badan anda yang luaran pun berasa letih lesu, tidak mustahil usus anda pun letih lesu dan gagal menggerakkan najis dengan berkesan.

Jogging, berjalan kaki dan naik basikal setiap hari.

Settle masalah sembelit!

set kurus shaklee

=========================================================

7. Cara melancarkan buang air besar ketujuh – usus anda terlalu stress!

Kepala anda berserabut?

Otak anda kerap memikirkan masalah?

Jangan terkejut jika saya beritahu yang usus anda pun bermasalah juga.

Pergilah menenangkan fikiran.

Buatlah yoga atau spa dan berurut.

Minta tukang urut tu fokus pada bahagian perut dan usus anda.

Mungkin ada yang terbelit atau tersumbat.

 

 

produk shaklee untuk melawaskan buang air besar

Begitulah perkongsian berkenaan cara-cara melancarkan buang air besar. Moga bermanfaat buat semua 🙂

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

3 Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita

produk-shaklee-untuk-masalah-hormon

Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita adalah antara produk top dalam Shaklee ni.

Biasanya yang PM saya di Whatsapp bertanyakan tentang produk-produk ini adalah wanita-wanita dalam kategori berikut:

  1. Wanita bujang yang bermasalah dengan haid yang tidak teratur dan tidak lancar
  2. Wanita bujang atau berkahwin yang mengalami masalah senggugt yang teruk
  3. Wanita yang ada masalah bulu di wajah, tangan dan kaki berlebihan (misai, janggut, bulu tangan/kaki lebat)
  4. Wanita berkahwin yang belum mendapat zuriat
  5. Wanita yang ada masalah fibroid, cycst atau ketumbuhan dalam rahim dan payudara

OK. Saya perlu cerita serba sedikit tentang produk-produk ini dan bagaimana ia boleh membantu kaum wanita menjalani kehidupan yang lebih sihat dan berkualiti.

Perlu diingatkan produk-produk ini bukan untuk merawat tetapi lebih kepada meningkatkan keselesaan dan membantu wanita di luar sana agar lebih yakin dengan diri sendiri 🙂

 

=========================================================

1. Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita – GLA Complex

produk shaklee untuk masalah hormon

Mengapakah namanya GLA? (bukan GiLA tau!)

GLA ialah Gamma Linolenic Acid yang mana banyak digunakan oleh wanita untuk mengekalkan kesegaran dan kesihatan setiap bulan.

GLA ialah sejenis asid protein Omega-6 yang digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan prostaglandis.

Prostaglandis ini adalah bahan semulajadi yang membantu tubuh badan mengawal proses-proses tubuh badan yang normal.

Minyak bunga matahari juga adalah sejenis sumber asid lemak Omega-6 yang sangat baik.

GLA complex ini juga mengandungi Vitamin E untuk membantu menyokong sistem pertahanan badan dengan mengekalkan keutuhan sel dalaman.

Selain itu, minyak Borage iaitu bahan utama dalam GLA complex adalah bentuk GLA pekat yang amat mudah diserap oleh badan.

 

KELEBIHAN GLA Complex:

– menggalakkan kesihatan dan kesegaran

– menyokong sistem imun/ pertahanan badan daripada penyakit

– mengawal sistem hormon

Adalah perlu diingatkan, pengambilan Omega-6 secara berlebihan boleh mengakibatkan ketidakseimbangan dalam tubuh badan, dan perlu di gandingkan dengan Omega3 untuk memastikan sistem tubuh badan lebih stabil dan berfungsi dengan baik 🙂

 

=========================================================

2. Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita – Omegaguard

produk shaklee untuk masalah hormon

Minyak ikan tulen berkepekatan tinggi

OmegaGuardTM membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen.

Minyak Ikan

OmegaGuardTM membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 yang terdiri daripada tujuh komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian OmegaGuard membekalkan 990mg asid lemak omega-3.

Gred Farmaseutikal yang Tulen

OmegaGuardTM dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

 

==============================================

3. Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita – Vivix

produk shaklee untuk masalah hormon

Penemuan Revolusioner oleh Shaklee

Vivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol.

Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.

* Serba asli. Bakal dipatenkan. Kandungan utama telah diuji secara klinikal. Eksklusif untuk Shaklee.

Di harap, cadangan produk-produk Shaklee untuk masalah hormon wanita di atas boleh membantu cik dan puan agar dapat menjalani kehidupan dengan lebih selesa dan berkualiti. Kita hanya mampu ikhtiar, namun segalanya harus kembali kepada tawakkal dan memanjatkan doa serta yakin dengan kuasa Allah.

Cik dan puan juga boleh rujuk artikel kami 7 tips cepat hamil sekiranya sedang ikhtiar untuk mendapatkan anak 🙂

================================================================================

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

5 produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Kisah produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Semasa menjaga suami saya yang masuk ke wad akibat serangan Epilepsi, ibu dan bapa mertua saya datang melawat dari Perak.

Mereka pun stay di wad bersama kami selama 2 malam.

produk shaklee untuk melawaskan buang air besarPada waktu itu, bulan Ramadhan.

Jadi apeje yang boleh dilakukan semasa bulan puasa selain berehat, bersembang dan tidur.

Nak makan tak boleh, nak bersiar-siar pun letih kan :D.

Namun semasa berehat-rehat tu, ibu mertua saya seperti ada masalah ketika berada di dalam tandas.

Setiap satu wad di hospital swasta ini, semuanya dilengkapi dengan tandas/bilik air yang tersendiri.

Jadi, aktiviti di dalam tandas, mahu tak mahu kadang-kadang ‘terdengar’ juga dari dalam bilik sekiranya ‘kuat’ sangat.

produk shaklee untuk melawaskan buang air besar

Ummi buat confession

Jadi selepas bersahur itu ketika menanti waktu Subuh masuk, apabila ibu mertua keluar dari tandas, saya pun memberanikan diri untuk bertanya:

“Ummi ada masalah nak buang air besar ke? Dengar macam sakit je masa dalam tandas tu”

“Ya, Ummi dah dekat seminggu ni tak boleh berak”

“Uih, seminggu?! Lamanya… kalau saya dah sakit kepala dah”

“Nak minum air lebih-lebih, bulan puasa. Makan pun sikit je tak lalu. Lagi susah nak tolak keluar”

“Hmm camnilah. Saya bagi Ummi try produk ni 4 biji. Tengok ok ke tak…”

Ummi pun ambil dan telan. Saya kata biasanya produk ni ambil sebelum tidur sebab masa  tindakan dia lebih kurang 4 jam. Tapi mereka nak balik dah siang tu, jadi saya beri juga dia cuba.

Tapi… tak sampai setengah jam ambil, Ummi saya dah berasa sakit perut dan berlari-lari anak ke tandas.

Lepas tu, bunyi FLUSHHH

produk shaklee untuk melawaskan buang air besar

 

 

 

 

 

 

Ummi keluar dengan senyuman yang sangat manis 🙂

“Wow, dah keluar dah semua yang tersangkut lama tu..”

Alhamdulillah happy sangat sebab dapat bantu Ummi. Saya pun bekalkan sebotol untuk Ummi bawa balik ke Perak.

Sebotol apa? Hah jom baca kat bawah ni…

Dalam artikel ini, saya akan berkongsi semua jenis produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar, semoga bermanfaat buat semua.

 

============================================

1. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Herblax

 

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Bagaimana Herblax berfungsi?

  • Laksatif yang bertindak lembut untuk digunakan APABILA PERLU SAHAJA. Tidak boleh di ambil setiap hari.
  • Merangsang pergerakan rektum (hujung usus) untuk melancarkan proses perkumuhan semula jadi tubuh
  • Bahan utamanya, Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak berkurun lama sebagai laksatif semula jadi

BONUS: Boleh membantu mengempiskan perut.

Rakan saya Ayu dari Kemaman kata:

“Kalau ambil ni, sepagi tu memang akan membuang. Kalau tak memang berhari-hari tak membunag. Bagus sangat…”

=============================================

2. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Ostematrix

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

 

Bagaimana Ostematrix berfungsi?

  • Magnesium di dalam kaplet Ostematrix bertindak sebagai penenang otot usus
  • Otot usus yang gagal berfungsi atau menjalankan peristalsis dengan baik boleh menghalang najis dikeluarkan dengan lancar
  • Kalsium memastikan najis lembut dan mudah digerakkan, berbanding najis yang kering keras dan melekat dipermukaan usus.

BONUS: Kalsium boleh membantu menguatkan jantung, tulang, sendi dan gigi.

Ini yang ibu mertua saya ambil. Beliau seorang yang tak suka menelan pil, tapi sebab kaplet Ostematrix ni di design supaya mudah ditelan, beliau request lagi 2 botol selepas botol yang saya berikan haritu dah habis 🙂

=============================================

3. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Omegaguard

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

 

Bagaimana Omegaguard berfungsi?

  • Omegaguard mengandungi minyak ikan berkepekatan tinggi
  • Minyak ikan ini akan menambahkan jumlah pelincir pada dinding usus yang memudahkan pergerakan najis

BONUS: Omega3 dan DHA dalam Omegaguard boleh membantu perkembangan otak dan sendi yang sihat. Juga boleh mengecutkan sel lemak pada badan dan menyerap kolestrol dalam darah.

=============================================

4. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Alfalfa Complex

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Bagaimana Alfalfa berfungsi?

  • Alfalfa diperbuat daripada daun Medicago Sativa yang telah digunakan sejak berzaman-zaman dalam kesihatan tradisional
  • Daun alfalfa berfungsi menyedut toksin dan lelemak daripada tubuh dan usus
  • Toksin yang telah digumpalkan dapat dibuang dengan mudah, tetapi perlu minum air suam dengan banyak

BONUS: Penggalak susu untuk kaum ibu menyusu. Orang lelaki yang ambil ni, TIDAK akan mengeluarkan susu. Jangan panik tak tentu pasal

Mak saya sendiri gunakan produk ni. Dia kata:

“Mak makan ni hari-hari. Bagus semua angin keluar dari badan. Berak pun lawas jer…”

===========================================

5. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Vivix

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Bagaimana Vivix berfungsi?

  • Super antioksida yang membantu memulihkan sel otot yang keras kejung akibat sukar membuang air besar
  • Menyahkan toksin dari organ, darah dan usus supaya mudah disingkirkan

BONUS: Anti penuaan = awet muda.

Saya sendiri amalkan Vivix untuk total detox. Najis hitam pekat keluar dengan lancar, badan pun rasa tersangat ringan 🙂

===========================================

Begitulah senarai produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Masalah kesuburan lelaki yang akan memecahbelahkan rumahtangga

masalah kesuburan lelaki

Saya ada sepasang sahabat. Mereka berdua suami isteri.

Isteri bernama Yati dan suami bernama Nadzrin (bukan nama-nama sebenar).

Mereka adalah loving couple, terutamanya Nadzrin terhadap isterinya itu.

masalah kesuburan lelaki

Mereka sudah berkahwin selama 4 tahun tetapi belum dikurniakan zuriat lagi.

Pada awalnya, mereka biarkan sahaja masa berlalu begitu sahaja, sebab tak mahulah paksa-paksa.

Kalau takde anak lagi, belum rezeki lah tu kak

Kata Nadzrin.

Suami saya tak minta anak lagi. Jadi saya pun rileks aje kak

Kata Yati pula

 

========

Dah lama sangat

Namun apabila masuk ke tahun ke 5, mereka sudah mula berasa sesuatu tak kena.

Mana mungkin pasangan yang duduk serumah, begitu mesra dan penyayang masih belum dikurniakan zuriat lagi?

Jadi mereka cuba dahulu cara natural, membilang waktu kesuburan, membilang waktu period dan sebagainya.

3 bulan mereka buat tracking begitu namun hasilnya masih tiada.

masalah kesuburan lelaki

Hubungan mereka juga semakin renggang akibat stress kerja dan tekanan-tekanan yang mereka alami daripada keluarga.

Malah Yati dah hampir-hampir berhenti kerja dan meninggalkan gaji RM7,000 beliau kerana ingin larikan diri dari stress kerja untuk concentrate dapatkan anak.

Nadzrin pula sudah hampir putus harapan sambil berasa rendah diri kerana tak ‘cukup power’ untuk me-mengandungkan isterinya

 

========

Ikhtiar cara moden

Jadi Allah gerakkan hati mereka untuk berjumpa doktor untuk mengetahui masalah sebenar mereka.

Doktor pakar yang mereka jumpa itu, terlalu ramai patient nya.

Namun beliau sempat juga menerangkan serba sedikit tentang permasalahan pasangan ini.

Yati disahkan pengidap Retroverted Uterus dimana rahim wanita sepatutnya menghadap kehadapan, kearah perut.

Namun untuk kes Yati, rahim nya menghadap ke belakang dan terlipat.

masalah kesuburan lelaki
Rahim terlipat

Ini menyukarkan sperma untuk berenang laju kehadapan menuju ke ovum.

Maknanya kene konar lipat baring sikit baru boleh sampai.

Kesian sperma tersebut huhuhu

Jadi, doktor pakar telah membuat rawatan minor operation dengan mengalihkan kedudukan rahim supaya incline ke hadapan.

Setel satu masalah.

Masalah kedua yang tak kurang juga kepentingannya ialah masalah kesuburan lelaki di bahagian Nadzrin.

Beliau disahkan mempunyai low sperm count, iatiu jumlah sperma yang sedikit.

masalah kesuburan lelaki

 

===========

Masalah-masalah kesuburan lelaki yang lain termasuk:

Masalah kesuburan lelaki pertama – Antibody menyerang sperma – antibodi yang dihasilkan oleh tubuh akan menyerang sperma kerana dia ingat sperma tu foreign body atau makhluk perosak dalam badan. So sperma tak sempat nak buat apa-apa dah mati diserang antibodi.

masalah kesuburan lelaki
sperma diserang oleh antibodi

Masalah kesuburan lelaki kedua – Sperma yang abnormal – ekor terlalu panjang, ekor terlalu pendek, ekor spiral, tiada ekor. Kepala terlalu kecil, kepala terlalu besar, berkepala 2. Pergerakan berputar, bergerak terlalu perlahan, tidak bergerak lurus. Tidak cukup sperma, tidak cukup pelincir, sperma tidak cukup nutrien. Ini semua adalah simptom sperma yang tidak normal.

masalah kesuburan lelaki
Masalah kesuburan lelaki ketiga – Salur tertutup – saluran ejaculatory lelaki ter block lalu sperma tidak boleh dipancutkan ke dalam rahim.

masalah kesuburan lelaki
Saluran ejakulatori yang boleh tersumbat

Masalah kesuburan lelaki  keempat – Saluran vericocele membengkak – apabila saluran ini membengkak, testis akan mengalami suhu yang tinggi mengakibatkan sperma mati menggelupur didalam testis sebelum sempat dipancutkan.

masalah kesuburan lelaki

 

=========

Apa yang boleh membantu?

Untuk masalah kesuburan lelaki yang dihadapi Nadzrin tadi, doktor telah rekemen beberapa jenis nutrisi yang penting untuk meningkatkan kesuburan:

1. Zink – untuk meningkatkan hormon testestrone dan bilangan sperma dalam air mani

masalah kesuburan lelaki

2. Coenzime Q10 – untuk pembentukan sperma yang sihat daripada peringkat sel agar sperma tidak dilahirkan cacat (ekor dan kepala abnormal)

masalah kesuburan lelaki

3. Vitamin E – melindungi sperma daripada kerosakan dan tahan serangan antibodi anti-sperm

masalah kesuburan lelaki

4. Super antioxidants – membaiki sel dari kerosakan seperti blocked duct dan pembengkakan vericocele

masalah kesuburan lelaki

Selain daripada itu, Nadzrin juga telah dinasihati oleh doktor untuk melaksanakan perkara berikut agar dapat membantu masalah kesuburan lelaki beliau:

– bersenam

– mengamalkan diet yang sihat

– makan banyak sayur dan buah segar

 

Kita doakan semoga Yati dan Nadzrin segera dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah

dan terlindung daripada rumah tangga yang berpecahbelah 🙁

Sekiranya kaedah tadi masih belum berjaya, nampaknya mereka perlu menjalankan treatment IUI.

masalah kesuburan lelaki

 

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Anda ada ciri-ciri badan bertoksik bila…

badan bertoksik

Fazila (bukan nama sebenar) berusia 33 tahun, tahun ini.

Selama ini dia ingatkan dia sihat dan bahagia. Ada suami yang penyayang, anak-anak yang ceria dan gembira. Kerjaya yang bagus, pendapatan yang stabil.

Tapi Fazila tak tahu yang dia ada badan bertoksik!

Bila toksik dah berkumpul, suami Fazila sudah mula menjauhkan diri.

Kawan-kawan pun dah mula lari.

Anak-anak pun dah tak seceria dulu bila bersama-sama dengan Fazila.

badan bertoksik
Fazila dilanda kemurungan

 

======================

Eh, kenapa pula ni?

Detik hati Fazila yang semakin berkecamuk dan risau.

Bukan boleh nampak pun toksik tu.

Dekat mana dia berkumpul?

Kenapa semua orang dah tak suka pada aku?

Persoalan demi persoalan menghantui jiwa Fazila.

Fazila yang kesedihan dek situasi yang melanda, terus mencapai telefon pintar Samsung Note 2 nya dan mengGoogle simptom-simptom badan bertoksik.

1. Mulut berbau busuk

2. Badan berbau busuk walaupun tidak berpeluh

3. Sembelit atau tidak boleh buang air besar sekurang-kurangnya sekali sehari

4. Badan banyak angin

5. Buncit

6. Berat badan sukar diturunkan

7. Muka berjerawat

8. Keputihan yang banyak dan busuk

 

Argh!! Tidak!! Kebanyakan simptom ni aku ada!

Kata hati Fazila yang semakin lara..

Apabila Fazila mengetik tab Google Images, lebih menghorror kan jiwa dan perasaan beliau..

Oh inilah rupanya toksik yang berkumpul dalam badan…

badan bertoksik
Ni mucoid. Toksik yang terkumpul dalam usus
badan bertoksik
Rupa paras usus orang yang badan bertoksik dan mengalami sembelit yang kronik

 

Tak boleh jadi ni! Aku perlu detox! Aku nak kehidupan aku yang dahulu.. disayangi dan dicintai…

Kata Fazila sendirian sambil bertekad untuk membuang toksik dari badan beliau

 

=============

Tak percaya

Fazila tak percaya dengan kaedah menampal tapak kaki, atau rendam-rendam kaki atau apa juga kaedah luaran untuk buang toksik.

badan bertoksik
Herba menjadi basah sebab kena peluh!

Eh, mana boleh main tampal rendam, lepas tu usus berkeladak ni boleh bersih! Mengarut lah!

badan bertoksik
Kuprum bertindakbalas dengan peluh?

 

Fazila yakin yang badan bertoksik hanya boleh diselesaikan dengan penyelesaian dalaman.

Ibarat macam nak basuh botol susu anak.. kenela berus dari dalam barulah kotoran dan susu basi tu boleh longgar dan tanggal.

Lepas tu guna sabun yang power supaya protein susu tu boleh lerai dan mudah dicuci..

Bukannya main rendam-rendam je botol tu.. ataupun berus dari luar.

Hai orang geela je fikir boleh cuci benda dalaman dengan kaedah luaran 🙁

 

===========

Apa yang perlu buat sekarang?

badan bertoksik

Rakan baik Fazila, Maimunah, merupakan seorang pakar nutrisi berkelulusan dari UK

Beliau cadangkan agar Fazila mengambil nutrisi berikut untuk mencuci badan bertoksik beliau:

– super antioxidants

– herba-herba

 

Tapi mana aku nak cari benda-benda tu, Maimunah?

Tanya Fazila kebingungan..

Kau cari aje Pengedar Shaklee. Deorang ada produk yang bagus-bagus untuk rekemen pada kau. Cuba tengok testimoni ni…

Maimunah pun mengeluarkan telefon bimbitnya dan menunjukkan bukti-bukti kepada Fazila

badan bertoksik
Ukurlilit pinggang sudah berkurangan
badan bertoksik
Mudah buang air besar dan jerawat semakin pulih
badan bertoksik
Wajah semakin cantik dan kedut berkurangan

badan bertoksik

 

Banyak nye orang dah guna set badan bertoksik Shaklee ni ye.. berkesan pulak tu

Detik hati Fazila yang kini semakin yakin dengan apa yang dilihatnya

Ye Zila. Kau pun kene cuba tau. Tentu kau nak jadi lebih sihat kan?

Elok la kalau kita ikhtiar lebih sikit untuk badan kita. Kita asyik jaga orang lain, tapi diri kita tak terjaga pun. Inilah masanya dear…

Kata Maimunah dengan caring nya…

 

============

Buat keputusan

Fazila kini sudah nekad. Dia segera mengambil telefon pintarnya dan mula menulis mesej kepada Therina Jopri, Pengedar Shaklee Kemaman.

Walaupun dia tinggal di Kemaman, danFazila dia kawasan lain, tetapi Fazila langsung tak takut sebab barang boleh di Poslaju oleh Therina Jopri dan sampai dalam masa kurang 48 jam ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

 

Super antioxidant – Vivix

badan bertoksik

Nampak biasa, tapi power.

Rahsia kecantikan Ayu Raudhah dan ramai lagi wanita yang bertransformasi wajah selepas menggunakan Vivix Shaklee.

Sel semakin sihat, kerosakan badan telah di repair, badan rasa ringan.

 

Detox hati dan lemak-lemaknya – DTX Complex

badan bertoksik

Hati yang berlemak adalah di akibatkan oleh pemakanan yang terlalu berlemak lalu hati tidak berupaya memproses keluar lemak-lemak terbabit.

Lemak ini akan berkumpul dalam hati lalu menyebabkan pembengkakan. Hati yang bengkak amat berbahaya kepada kehidupan…

DTX complex boleh membantu untuk detox kan hati dan menyahkan lemak-lemak degil tadi.

 

Cuci usus yang berkeladak – Alfalfa dan Herb Lax

badan bertoksik

Alfalfa mencuci usus daripada toksik dan lemak-lemak.

Ia di bantu oleh Herblax yang melembutkan rektum agar toksik dapat dibuang sempurna melalui najis

 

==============

Alhamdulillah setelah mencuba produk Shaklee di atas, Fazila lebih rasa bertenaga, perut kempis, badan ringan, keputihan berkurangan, kulit muka tegang tanpa kedutan/jerawat dan tiada aura busuk walaupun tidak berpeluh.

Fazila juga sudah disenangi oleh kawan-kawan.

Suami pun dah mula asyik nak peluk-peluk, usik-usik ajer 😉

 

Selain mengamalkan supplement Shaklee, Fazila juga dinasihatkan agar melakukan perkara-perkara berikut untuk elak badan bertoksik:

– minum air 8 gelas sehari

– makan makanan berserat seperti sayuran dan buahan

– bersenam supaya toksik lebih mudah disingkirkan oleh badan

 

>> Untuk mencuba Shaklee Vivix, masuk ke link ini.

>> Untuk mencuba Shaklee DTX Complex, Herblax dan Alfalfa, masuk ke link ini

(Boleh dapat diskaun dan keahlian percuma kalau hubungi 013 982 0013)

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Kalau sayang mak ayah, wajib ada set Shaklee untuk orang tua ni

set shaklee untuk orang tua

Pada ketika entry ini ditulis, mak saya Hajjah Azizah Idris dan ayah saya Haji Jopri Isnin sudah melangkau masuk ke 6 series.

set shaklee untuk orang tua

Mak umur 64 tahun.

Ayah umur 69 tahun.

Oh setiap kali balik kampung rasa sedih kalau-kalau tak sempat berbakti kepada mak dan ayah.

Lagi-lagi mak saya ni memang jenis terlalu sayang anak. Saya sampai ke tua ni pun tak putus bantuan dan sokongan yang mereka berikan.

Contoh ialah dari Johor datang ke Terengganu naik bas, bawa beg berat-berat yang berisi segala hasil tanaman mak dan ayah kat kampung untuk diberikan kepada anak-anak dan cucu yang tersayang.

set shaklee untuk orang tua

Boleh mengalir air mata ni tau!…

Haish, we take the good things for granted.

 

Pandai cakap ke?

Ternyata saya jenis tak pandai menyatakan rasa sayang pada mak dan ayah secara direct.

Macam:

Mak, Ayah, I love you!

set shaklee untuk orang tua

Eh macam tak pernah je cakap. Ada kut kecik-kecik dulu.. ntah.. ada atau tak..

Kalau cakap direct mesti deorg terkejut, buang tebiat ke apa anak aku sorang ni? haha

Yang paling saya boleh buat setakat ini dengan konsisten ialah beri duit pada mereka dan set Shaklee untuk orang tua

Duit kene bank in sebab kalau beri duit cash kat tangan mak atau ayah akan pulang balik kat kita cakap pergi beli baju kat anak-anak kau tu.. haha

(tau la baju anak aii semua buruk-buruk je kehkeh)

 

Apa yang saya belikan untuk mereka

Berbalik kepada set Shaklee untuk orang tua. Apa yang saya belikan untuk mak dan ayah saya supaya mereka lebih sihat dan selesa?

 

Set Shaklee untuk orang tua pertama – Vivix

Sejarahnya, arwah datuk saya sebelah mak memang penghidap Diabetis dan kami semua anak beranak cucu cicit memang akan ada risiko menjadi menghidap kencing manis juga.

set shaklee untuk orang tua

Jadi saya bekalkan mak dan ayah Vivix untuk bantu turunkan kandungan gula dalam darah mereka kepada normal.

Awal-awal tu memang mak dan ayah dah kene pantang makan benda manis macam susu pekat (ayah peminat tegar teh tarik pekat kaw), milo, gula dan sebagainya mengikut arahan doktor. Agaknya sebab dah nampak tanda-tanda diabetis tu nak datang.

Alhamdulillah memang tak rugi beri mak cuba Vivix. Paras gula normal dan darah tinggi pun dah kurang selepas sebulan makan Vivix 🙂

 

Set Shaklee untuk orang tua kedua – Performance Drink

Saya mula beri mak dan ayah Performance Drink (PD) ni bulan Ramadhan 2014.

Mak saya memang jenis kuat berpeluh (mungkin metabolisma tinggi) dan memang tak boleh duduk diam. Puasa-puasa pun mahu kerja berat-berat, cabut rumput, mop rumah dan macam-macam lagi.

Ayah saya pula orang Jawa yang kuat bekerja. Bulan puasa pun nak ke kebun sawit, menyawit. Kadang-kadang potong pelepah, kadang-kadang meracun kebun.

set shaklee untuk orang tua

So PD ni telah bantu mak dan ayah saya rasa lebih bertenaga semasa bulan puasa walaupun mereka menggunakan tenaga dengan banyak.

Mak kata dia rasa lebih segar dan tak rasa dehyrated sangat masa bulan puasa.

Alhamdulillah, syukur sebab dapat bantu mak ayah menjalani ibadah puasa dengan selesa dan sihat 🙂

 

Set Shaklee untuk orang tua ketiga – OmegaGuard

Biasala orang tua memang akan sakit-sakit lutut, sendi-sendi ni.

Mak dan ayah saya memang ambil fish oil atas arahan doktor untuk kurangkan rasa sakit pada joints and kurangkan bengkak pada sendi-sendi jari.

http://petuakulit.com/tag/promosi-shaklee/

So saya tak lepaskan peluang masa promosi Shaklee November 2014 beli 6 botol OmegaGuard dapat percuma 1 botol. Saya berikan mak 3 botol untuk mereka supplemen kan pengambilan minyak ikan yang sedia ada.

Alhamdulillah memang ketara perbezaan semasa ambil fish oil biasa dengan semasa ambil OmegaGuard Shaklee. Sendi kurang sakit dan jari-jari kurang bengkak 🙂 Mak kata dia suka fish oil Shaklee

 

>> Untuk mencuba set Shaklee untuk orang tua seperti yang saya belikan untuk mak dan ayah saya, klik link ini

 

Berapakah harganya?

Harga set ini ialah RM700 (harga biasa) atau RM630 (harga termasuk pendaftaran keahlian Shaklee)

 

Mahal ke?

Harganya mungkin agak mahal bagi sesetengah orang. Namun berapakah harga yang kita perlu letakkan untuk keselesaan dan kesihatan ibu ayah yang tersayang?

set shaklee untuk orang tua

Berapakah harga yang perlu dibayar untuk merawat mereka kelak apabila terkena penyakit jantung, diabetis, darah tinggi? (nauzubillah)

Berapakah harga yang boleh dibayar untuk melihat mereka gembira, atau menghidupkan mereka kembali apabila mereka sudah tiada?

 

Harga ini juga disertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100 peratus.

Sekiranya anda atau mak ayah anda tidak berpuashati dengan produk-produk ini setelah menggunakannya selama 29 hari, hubungi kami semula untuk urusan pemulangan wang.

Jamin. Jangan risau.

100% kami pulangkan wang anda

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...