Petuakulit.com blogging contest Disember 2015 – Shaklee Collagen Powder WOW!

shaklee collagen

WAHAI RAKAN-RAKAN BLOGGER YANG RAJIN DAN BAIK HATI. 

shaklee collagen

Sempena Shaklee Malaysia mengumumkan promosi Disember 2015 iaitu Shaklee Collagen Powder, kami terpanggil nak buka blogging contest ni untuk anda semua.

kolagen shaklee

Semua hadiah yang ditawarkan adalah amat best dan bertemakan kecantikan dan kesihatan.

Apa hadiahnya? Checkidaut!

Tempat pertama:

kolagen shaklee1 x Shaklee Collagen Powder bernilai RM298

Kelebihan kolegan Shaklee boleh baca di sini

Tempat kedua:

shaklee ESP

1 x Shaklee ESP bernilai RM150

Kelebihan ESP Shaklee boleh baca di sini

Tempat ketiga:

vita-c-plus

1 x Sustained Released Vitamin C bernilai RM93

Kelebihan SR Vitamin C boleh baca di sini

BONUS:

Setiap pertambahan 10 penyertaan, ada hadiah saguhati untuk pemenang tempat ke 4, 5, 6 dan seterusnya

Hadiah Saguhati:

6 x GLA Complex bernilai RM93

Kelebihan GLA Complex boleh baca di sini

produk shaklee untuk masalah hormon

============================================

Ada 5 syarat mudah untuk anda layak mendapatkan hadiah:

  1. Tulis 1 entry untuk setiap keyword berikut:
  • Shaklee Collagen
  • Kolagen Shaklee
  • Kolagen terbaik
  • Kolagen paling berkesan
  • Kolagen cepat berkesan

2. Setiap keyword perlu berada di dalam entry minima sepanjang 250 patah perkataan pada:

  • Title
  • Isi kandungan
  • URL/permalink

3. Link kan setiap keyword dengan URL ini: http://petuakulit.com/kolagen-shaklee/

Contoh: Shaklee Collagen Kolagen Shaklee Kolagen terbaik

4. Copy ayat di bawah berserta linknya dan paste sebagai footer dalam entry anda:

Contest ini ditaja oleh Pengedar Shaklee Kemaman dalam mempromosikan produk Shaklee Collagen Powder pada Disember 2015 serta meraikan busines partners di Lembah Kelang: Pengedar Shaklee Kelana JayaPengedar Shaklee Bangsar dan Pengedar Shaklee Damansara. Pembaca juga dijemput untuk berkenalan dengan Pengedar Shaklee ChukaiPengedar Shaklee Temerloh dan Pengedar Shaklee Melaka untuk maklumat lanjut berkenaan produk dan permasalah kesihatan yang ingin diselesaikan melalui penggunaan produk Shaklee secara konsisten.

 

5. Daftarkan penyertaan anda ke dalam google form ini: http://goo.gl/forms/8J37GyAxpL

Jangan lupa daftar tau!! 🙂

=====================================

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 Disember 2015

Contest akan di adili oleh juri jemputan yang bertauliah berdasarkan kriteria berikut:

  1. Memenuhi semua syarat di atas
  2. Olahan artikel yang menarik
  3. Jumlah komen terbanyak pada kelima-lima entry

Pemenang akan diumumkan selewat-lewatnya pada 15 Januari 2016

 

INGAT! Semakin ramai yang join contest, semakin tinggi peluang anda untuk memenangi hadiah.

So apa lagi? Share kan contest ni kepada rakan dan taulan. Mana tahu anda pun boleh menang 🙂

 

KEEP CALM and ALL THE BEST! GAMBATTE! SELAMAT BERJAYA! CHAIYOK!

collagen shaklee

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Panduan ibua bapa cakna: Set Shaklee untuk kanak-kanak

set shaklee untuk kanak-kanak

Bulan lepas kami ada mengadakan www.petuakulit.com FREE giveaway contest Mealshakes Januari 2015.

Peserta hanya perlu isikan maklumat diri dan kemudian nyatakan mengapa mereka perlukan Mealshakes Shaklee.

Rata-rata peserta menulis sebab nak mencuba kesedapan dan kehebatan Mealshakes.

Tak kurang juga yang mereka sebenarnya memang menggunakan produk Shaklee sendiri tetapi hendak mencuba Mealshakes dan Set Shaklee untuk anak-anak mereka.

============================

set shaklee untuk kanak-kanak

Set Shaklee untuk kanak-kanak pertama – Mealshakes

set shaklee untuk kanak-kanak

Mealshakes ni antara produk kesukaan kanak-kanak sebab rasa dia, sedap creamy dan kena dengan selera mereka.

Kalau perhati betul-betul dalam canister Mealshakes ni, akan nampak ketulan-ketulan oren yang kecil.

Yang itu adalah Gum Arabic atau Acacia Gum atau Manna (makanan yang disebut dalam Al-Quran).

set shaklee untuk kanak-kanak
takdela ketul dia besar camni. kecik-kecik jer dalam tu

Manna adalah sejenis prebiotik yang mana sangat-sangat bagus untuk sistem pencernaan manusia.

Tu sebab ibu bapa belikan anak mereka Mealshakes sebab anak jadi tambah selera makan sebab usus mereka sihat, dan juga dah tak sembelit.

Best kan? 🙂

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak kedua – Vitalea for children

set shaklee untuk kanak-kanak

Ni produk yang sudah lama tidak berada dalam pasaran Malaysia sebab Shaklee ada improve formulasi dia.

Sebelum saya join Shaklee, katanya tablet dia kecil dan warna kuning-kuning gitu.

Now rupa dia besar double, warna purple dan rasa seperti anggur.

Yang bestnya tentang Vitalea for Children ni or VFC dia tak mengandungi sebarang gula dan perasa tiruan.

Deorg guna pemanis stevia. So formulasi dia amat mesra gigi kanak-kanak.

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak ketiga – Omegaguard

set shaklee untuk kanak-kanak

Omegaguard ni sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak.

Ada ibu yang beri je sebiji kat anak, dia gigit kapsul dan sedut dalam mulut.

Tapi anak saya tak berapa gemar bau ikan dia, so saya picit masukkan dalam susu dan minuman.

Alhamdulillah nampak perubahan dari segi kecerdasan dalam kelas dan prestasi dalam pembelajaran :0

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak keempat – Chewables Vita C

set shaklee untuk kanak-kanak

Chewables Vita C ni pun ada formulasi yang bebas gula dan sangat bagus untuk elakkan kanak-kanak terkena karies gigi.

Rasa dia sangat natural dan masam-masam. Boleh kunyah-kunyah gitu, tu yang best.

Kalau anak yang selalu demam selsema serta resdung boleh amalkan Chewables Vita C.

==========================

 

Saksikan bingkisan ringkas mengenai Set Shaklee untuk Kanak-kanak dan testimoni 🙂

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Set Shaklee untuk resdung kanak-kanak dan tips kurangkan kesan allergik

set shaklee untuk resdung

Minggu lepas, seorang Encik Azman dari Chukai menelefon saya dan bertanya tentang Set Shaklee untuk resdung.

Beliau sedang mencari set resdung untuk anaknya yang berusia 7 tahun kerana kasihan melihat dia selalu bersin pagi-pagi.

Beliau bertanya jika ada yang jenis pill kerana tidak gemar yang jenis bancuhan seperti Mealshakes.

set shaklee untuk resdung

 

=======

PILIHAN

=======

Ada beberapa produk dalam Set Shaklee untuk resdung yang sesuai untuk kanak-kanak seusia dengan anak Encik Azman ni.

Saya telah mencadangkan produk berikut:

 

Set Shaklee untuk resdung pertamaChewables Vitamin C / Sustained Release Vita C Plus

Saya bertanya jika anak Encik Azman sudah pandai menelan pill, beliau berkata sudah pandai, tetapi concern Encik Azman ialah sekiranya pil terlalu besar, then sukarlah anak beliau nak menelan. Nanti tercekik nahas pulak…

set shaklee untuk resdung

Jadi saya bawakan sampel Sustained Release Vita C plus untuk ditunjukkan kepada Encik Azman supaya beliau boleh buat penilaian terus, adakah saiz itu terlalu besar atau sedang elok untuk anaknya.

Salah satu alternatif untuk Sustained Release Vita C Plus ialah Chewables Vitamin C. Rasanya masam-masam tetapi boleh dikunyah oleh kanak-kanak. Kandungan Vitamin C nya hanya 100mg, berbanding SR Vita C plus 500mg.

set shaklee untuk resdungUntuk pengidap resdung kronik, digalakkan mengambil dos Vitamin C yang tinggi untuk bantu meningkatkan sistem imun dan mengelakkan allergi.

 

Set Shaklee untuk resdung kedua – Chewables Vitalea for Children

Baru-baru ini, Shaklee Malaysia telah melancarkan kembali penjualan Chewables Vitalea for Children setelah beberapa lama takde dalam pasaran.

Ha mengapa lama tiada dalam pasaran? Kerana Chewables Vitalea for Children ni sudah di re-formulasi dengan kandungan yang lebih hebat dan komponennya tooth-friendly. Maksudnya tiada gula untuk mengekalkan kesihatan gigi kanak-kanak.

set shaklee untuk resdung

Berbanding dengan formulasi dahulu, saiz setiap chewables tablet itu 2 kali ganda lebih besar, so memang berbaloi sangat kalau ambil Vitalea for Children ni.

Chewables Vitalea for Children ni boleh bantu mencukupkan keperluan zat mineral dan vitamin secara menyeluruh untuk anak Encik Azman supaya tubuh anaknya boleh menumpukan seluruh nutrien dalam pembentukan sistem imuniti yang lebih kuat.

Bila sistem imun kuat, maka serangan allergi pun boleh la berkurangan Insyaallah 🙂

 

Set Shaklee untuk resdung ketiga – Alfalfa complex

Apa yang best tentang Alfalfa complex ni, kalau yang tak gemar menelan pil, boleh hancurkan halus kemudian bancuh dengan air panas atau suam untuk membuat minuman herba.

Rasa dia macam daun-daun sikit, takdela teruk sangat. Acceptable.

set shaklee untuk resdung

Kalau anak Encik Azman taknak menelan pil, boleh buat air camni ok 🙂

Tapi memandangkan saiz pil Alfalfa complex ni kecik-kecik aje, lebih kecil dari panadol sebenarnya. Jadi tiada masalah untuk anaknya menelan Alfalfa.

Alfalfa membantu memberikan kesan anti-histamin yang boleh mengurangkan kesan allergi.

 

=========

TIPS

=========

Kalau makan supplemen aje, tapi tiada kaedah prevention, sia-sia aje.

Jadi saya kongsikan langkah-langkah untuk elakkan kesan allergi untuk orang-orang yang ada resdung:

set shaklee untuk resdung

1. Kenal pasti allergen yang boleh trigger serangan resdung anda. Adakah seafood? Adakah ayam? Adakah habuk?
2. Kalau allergen makanan, sila elak terus dari makan makanan tersebut. Jangan cari pasal.
3. Kalau habuk, terutamanya yang selalu bersin waktu pagi disebabkan oleh cuaca sejuk dan habuk, sila pastikan bilik tidur anda betul-betul bersih dan pasanglah ‘air filter’.
4. Kalau jerawat naik di muka selepas makan makanan larangan, jangan di usik! Nanti masalah lain yang timbul. 
5. Banyakkan minum air suam dan detoks badan daripada histamin yang dihasilkan oleh tubuh. Boleh detox juga dengan Alfalfa.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Promosi Shaklee Disember 2014 – Vita C Vita E Collagen Powder. Rugi kalau tak order!

Promosi Shaklee Disember 2014 memang terbaek antara semua promosi bulanan Shaklee. Ada 3 promosi hebat yang pastinya tidak ada orang mahu ketinggalan:

Promosi Shaklee Disember 2014 nombor 1 – Beli 6 PERCUMA 1 SR Vita-C Plus dan/atau Vita-E Complex

promosi shaklee disember 2014

Selain jimat RM92.50 untuk Vita-C dan RM149 untuk Vita-E, kelebihan lain apabila mendapatkan set ini ialah:

– keahlian Shaklee bernilai RM75 PERCUMA

– cash rebet sebanyak RM20-30 pada 15 Januari 2015

– beli produk Shaklee dengan diskaun sehingga 33%

– wang tunai apabila berkongsi kebaikan produk SHaklee dan berjaya mengumpulkan order daripada kawan-kawan dan ahli keluarga terdekat

– peluang percutian, bonus kereta dan umrah dsb

Hubungi saya untuk harga istimewa berdiskaun kaw-kaw punya sebelum 31 Disember 2014 😉

No HP saya ialah 013 – 982 0013 untuk pertanyaan atau tempahan 😉

 

Promosi Shaklee Disember 2014 nombor 2 –  diskaun 5% untuk twin pack Vita-C dan/atau Vita-E

promosi shaklee disember 2014

Sekiranya membeli 7 botol terlalu banyak untuk anda, jangan lepaskan peluang untuk membeli 2 botol Vita-C dan/atau Vita-E dengan diskaun 5% ini

Hubungi saya di 013 – 982 0013 untuk pertanyaan atau tempahan 😉

 

 Promosi Shaklee Disember 2014 – Beli 3 PERCUMA 1 Collagen Powder

promosi shaklee disember 2014

Selain jimat RM298 untuk sekotak kolagen, kelebihan lain apabila mendapatkan set ini ialah:

– keahlian Shaklee bernilai RM75 PERCUMA

– cash rebet sebanyak RM45+- pada 15 Januari 2015

– beli produk Shaklee dengan diskaun sehingga 33%

– wang tunai apabila berkongsi kebaikan produk Shaklee dan berjaya mengumpulkan order daripada kawan-kawan dan ahli keluarga terdekat

– peluang percutian, bonus kereta dan umrah dsb

EXTRA: menjadi antara orang yang bertuah mempunyai stok Collagen Powder di tangan sepanjang 2015. Shaklee dalam proses memperbaharui pendaftaran Collagen Powder bersama KKM atas perubahan garispanduan pendaftaran produk.

Hubungi saya untuk harga istimewa berdiskaun kaw-kaw punya sebelum 31 Disember 2014 😉

No HP saya ialah 013 – 982 0013 untuk pertanyaan atau tempahan 😉

 

Amacam? Best tak Promosi Shaklee Disember 2014?

Memang out of this world!

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Mudah dan ringkas – 5 tips kulit cantik dengan bahan-bahan dari dapur

Sebenarnya tidak perlu berbelanja lebih untuk mendapatkan kulit yang cantik dan jelita. Hanya masuk dapur dan buka pantry atau peti sejuk anda, dan pelbagai bahan-bahan yang biasa boleh anda gunakan untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik.

Di bawah dikongsikan tips kulit cantik menggunakan bahan-bahan yang mudah didapati dari dapur:

Tips kulit cantik nombor 1 – madu

tips kulit cantik

Madu memang amat bagus untuk kulit. Ia bertindak sebagai antiseptik dan anti-kulat semulajadi, selain sebagai humektan yang mengekalkan kelembapan dalam kulit.

Kulit yang lembap boleh mengelakkan pengeluaran minyak berlebihan, dan juga menngurangkan kedutan pada wajah.

Cuba juga sapukan sedikit pada jerawat yang pecah untuk mencepatkan proses penyembuhan.

Yang lebih adventurous, boleh cuba scrub-mask madu seperti di bawah 🙂

Tips kulit cantik nombor 2 – telur

tips kulit cantik

Telur memang digunakan dalam masakan, tetapi jangan lupa fungsinya untuk menjadikan anda cantik! Putih telur boleh disapukan ke wajah untuk mengurangkan kedutan dan berpotensi untuk menegangkang kulit yang kendur.

Bahan yang murah ini amat sesuai dijadikan mask untuk kulit yang lebih segar dan tegang:

1. Asingkan putih dari kuning telur

2. Pukul putih telur dengan garfu selama 10 saat

3. Sapukan pada wajah dengan hujung jari

4. Biarkan selama 30 minit, atau sehingga kering sepenuhnya

5. Cuci putih telur dari wajah sehingga bersih

Berikut adalah resipi mask putih telur yang anda boleh sesuaikan dengan jenis kulit anda:


Tips kulit cantik nombor 3 – dadih / yogurt

tips kulit cantik

Dadih juga merupakan salah satu bahan ajaib yang mempunyai pelbagai fungsi untuk kulit wajah anda.

Ia membantu melembapkan kulit, memerangi jerawat, mengurangkan pigmentasi, melambatkan proses penuaan dan memberikan kelegaan untuk kulit yang terbakar (sunburn).

Berikut adalah satu video untuk membuat yogurt mask. Mudah dan murah 🙂

Tips kulit cantik nombor 4 – garam

tips kulit cantik

Garam merupakan scrub yang baik dan agen penyembuhan.

Untuk merawat jerawat yang degil, campurkan garam bersama madu untuk membuat sebatian yang likat, dan sapukan pada jerawat tersebut.

Awas, mungkin akan pedih sedikit, tetapi biarlah sakit untuk cantik! ;p

Resipi lain termasuk mencampurkan garam dengan serbuk kayu manis, seperti ini:

Tips kulit cantik nombor 5 – rawatan dalaman

Kalau anda tonton semua video-video di atas, memang jelas selepas menggunakan kaedah rawatan luaran menggunakan bahan semulajadi akan menghasilkan instant results – kulit nampak lebih lembut, lembap, bersih dan bercahaya.. wohoo

Selain rawatan luaran, amat penting untuk memastikan kulit kita dirawat dari dalam. Rawatan dalaman memastikan kulit kita sentiasa kekal sihat dan cantik.

tips kulit cantik

Vitamin dan supplement yang penting untuk rawatan dalaman kulit adalah:

Vitamin A (daripada Carotomax Shaklee)

Vitamin C (daripada SR Vita-C Plus Shaklee)

Vitamin E (daripada Vita E Complex Shaklee)

Tambahan kolagen (daripada Collagen Powder Shaklee)

 

Bertanyalah kepada saya berkenaan produk-produk untuk kecantikan kulit daripada Shaklee seperti di atas dan tips kulit cantik yang lain..

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Rasa lebih jelita dengan vitamin untuk kulit cantik ini

vitamin untuk kulit cantik

Kejelitaan adalah idaman setiap wanita. Ya siapa yang tak mahu cantik dan jelita. Pasti mahu jelita di mata suami. Pasti mahu jelita di mata diri sendiri (ini paling penting). Pasti mahu jelita di mata Allah (OK ni topik lain, berkenaan kejelitaan jiwa dan rohani. Insyaallah akan ditulis soon 😉

vitamin untuk kulit cantik


 

Berikut di kongsikan senarai vitamin untuk kulit cantik:

Vitamin untuk kulit cantik nombor 1 – Vitamin C

Vitamin C telah terbukti boleh melawan radikal bebas di dalam sel yang mengakibatkan kulit berkedut, geleber dan tanda-tanda penuaan yang lain. Vitamin C juga boleh membantu melicinkan, menegangkan dan menghilangkan tompokan gelap pada kulit kerana ia mengaktifkan kembali proses pembentukan kolagen semulajadi dalam kulit.

 

Vitamin C adalah larut air dan mudah teroksida akibat haba dan cahaya, oleh yang demikian eloklah disimpan vitamin C anda dalam tampat yang sejuk dan harus ditelan dengan air yang sejuk.vitamin untuk kulit cantik

Ada kajian yang telah membuktikan bahawa vitamin C boleh:

– mengurangkan pigmentasi

– meningkatkan kadar pembaikan sel

– mengurangkan kemerahan

– memberikan ketahanan kulit agar tidak mudah sunburn

vitamin untuk kulit cantik

 Vitamin untuk kulit cantik nombor 2 – Vitamin E

Vitamin E boleh membantu kulit untuk mengekalkan kelembapan semulajadinya. Ia juga berupaya meneutralkan radikal bebas yang menyerang sel-sel kulit serta mengelakkan kulit menjadi bengkak, kering dan merah selepas terdedah kepada cahaya UV.

Vitamin ini larut lemak, jadi paling elok di ambil selepas makan.

Vitamin E akan bertindak dengan cemerlang sekali apabila diambil bersama-sama dengan vitamin C. Namun, untuk mereka yang mempunyai kulit berminyak, tidak disarankan pengambilan setiap hari, tetapi boleh dioleskan di wajah untuk mengurangkan tanda-tanda parut.

vitamin untuk kulit cantik

Vitamin untuk kulit cantik nombor 3 – Vitamin A

Vitamin A berfungsi untuk mengurangkan kedutan, mengurangkan tompokan gelap dan melembutkan kulit.

Vitamin A juga sejenis antioksidan yang melawan radikal bebas serta memelihara sel daripada kerosakan dan penuaan.

vitamin untuk kulit cantik

Vitamin untuk kulit cantik nombor 4 – Resveratrol super antioxidants (ok dia bukan lah vitamin kannn)

Resvaterol adalah sejenis antioksidan polifenolik yang amat kuat dan boleh dijumpai di dalam anggur Muscadine merah, kekacang, blueberry dan cranberry.

Ia berfungsi untuk melindungi kulit daripada panahan cahaya matahari, meningkatkan penghasilan kolagen semulajadi dan mengurangkan kerosakan sel.

vitamin untuk kulit cantik

Vitamin untuk kulit cantik combor 5 – Kolagen (juga bukan vitamin, dia sejenis protein)

Kolagen adalah sejenis protein yang boileh dihasilkan oleh tubuh kita, yang memberikan keanjalan kepada kulit wajah.

vitamin untuk kulit cantik

Semasa kita muda, kulit kita sentiasa gebu dan licin kerana tubuh kita berupaya menghasilkan kolagen dengan banyak dan tetap. Namun apabila usia meningkat, tubuh kita perlukan sedikit pertolongan untuk menghasilkan kolagen sendiri ataupun di tambahkan kolagen daripada unsur tuumbuhan atau haiwan marin.

vitamin untuk kulit cantik

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE


Petua kulit licin supaya blackhead dapat dihilangkan

Blackhead ni memang merimaskan ramai orang terutamanya wanita. Mengapa saya kata begitu? Sebab nampak orang lelaki (read: suami saya) rilaks aje kalau ada bleakhead ni hehe..

petua kulit licin

Blackhead ni terjadi apabila minyak dan sebum kulit terperangkap dalam pori-pori. Bahagian ‘kepala’ minyak yang terdedah kepada udara ini akan memerangkap debu dan habuk disekitar, menyebabkan dia mengeras dan berwarna hitam. Keadaan ini akan menyebabkan kulit menjadi kasar dan berbiji-biji hitam, terutama di hidung dan kawasan yang paling berminyak di muka.

petua kulit licinpetua kulit licin

Kalau dibiarkan berlarutan, minyak yang terperangkap ini akan dijangkiti bakteria, lalu menyebabkan inflamation (bengkak) dan mengeluarkan nanah. Beginilah terjadinya jerawat bengkak jenis merah dan sakit tu.. ouch! Ada tak petua kulit licin yang boleh membantu?

Ramai orang menggunakan ikhtiar memicit keluar blackhead supaya ia tidak merebak menjadi jerawat… tetapi kaedah ini ada padahnya sekiranya tidak dibuat dengan betul. Kulit boleh membengkak dengan teruk dan menjadikan kulit anda lebih hodoh.

petua kulit licin

Ada juga orang yang gunakan black peeling mask, blackhead remover dan sebagainya.

Namun ada petua kulit licin untuk menghilangkan blackhead dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi.

petua kulit licin

 Petua kulit licin nombor 1 – serbuk kayu manis

Kayu manis boleh digunakan untuk menghilangkan blackheads dan mengelakkan pembentukannya pada masa hadapan.

Caranya, ambil 1 sudu teh serbuk kayu manis dan campurkan dengan madu untuk menghasilkan campuran yang likat. Sapukan campuran ini pada bahagian yang terlibat dan biarkan semalaman. Bilas bersih dengan air keesokan paginya.

Alternatif lain ialah mencampurkan 1 sudu teh serbuk kayu manis dan jus limau nipis dengan secubit kunyit. AWAS! sapuan ni pedih tau..

Amalkan selama 10 hari untuk keputusan terbaik.

petua kulit licin

Petua kulit licin nombor 2 – lemon dan madu

Ambil sebiji lemon dan potongkan separuh. Pada sebelah lemon tadi, titiskan 3-4 titik madu dan dengan lembut, sapukan pada bahagian yang ber blackhead. Buatkan gerakan putaran pada muka dan oles dengan lembut. Biarkan selama 10 minit dan bilas.

Jus lemon tadi akan membantu mengecutkan pori-pori dan fiber pada lemon akan membantu menanggalkan blackhead.

Awas kepada mereka yang berkulit sensitif, dan jangan sapukan pada kulit yang luka atau melecet.

petua kulit licin

Petua kulit licin nombor 3 – susu dan serbuk buah pala

Petua ni saya baru belajar daripada website crunchybetty.com di mana 1 sudu teh parutan buah pala dicampurkan dengan sedikit susu. Campuran ini kemudian dijadikan scrub dan di gosokkan pada bahagian wajah.

Serbuk buah pala bertindak sebagai pelelas blackhead dan boleh menghilangkan minyak manakala asid laktik daripada susu boleh melarutkan sel-sel mati pada kulit.

petua kulit licin

Petua kulit licin nombor 4 – putih telur

Jadikan putih telur seperti peel mask. Mula-mula sapukan selapis putih telur dengan jari ataupun berus melukis. Biarkan kering seketika sebelum menyapukan lapisan kedua. Untuk bahagian-bahagian yang ada blackhead yang lebih banyak, sapukan lapisan ketiga dan keempat selepas lapisan sebelumnya kering sedikit.

Selepas 15 minit, muka akan rasa tegang. Apabila mask telah benar-benar kering, tarik lapisan mask sehingga habis. Gunakan kain mikrofiber yang lembap untuk membersihkan saki-baki mask.

Petua kulit licin nombor 5 – gunakan set kulit Shaklee

Ada beberapa produk Shaklee yang boleh di amalkan untuk merawat dan mencantikkan kulit daripada dalam. Ini termasuk:

Vitamin C – antioksidan yang membantu pembentukan kolagen semulajadi

Vitamin E – antioksidan yang membantu membaiki sel dan menghilangkan parut

Vivix – antioksidan yang bertindak sebagai anti penuaan

Collagen powder – menegangkan dan menambahkan keanjalan kulit

petua kulit licin
Set kulit Shaklee Extravaganza

Cuba set ini dan selain mendapat kulit yang cantik dan licin, faedah lain termasuk:

1. Keahlian Shaklee PERCUMA bernilai RM75

2. Rebet +- RM50 pada bulan hadapannya

3. Membeli produk-produk Shaklee pada diskaun sehingga 33%

4. Peluang percutian dan umrah

5. Dan banyak lagi 🙂

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...