Panduan ibua bapa cakna: Set Shaklee untuk kanak-kanak

set shaklee untuk kanak-kanak

Bulan lepas kami ada mengadakan www.petuakulit.com FREE giveaway contest Mealshakes Januari 2015.

Peserta hanya perlu isikan maklumat diri dan kemudian nyatakan mengapa mereka perlukan Mealshakes Shaklee.

Rata-rata peserta menulis sebab nak mencuba kesedapan dan kehebatan Mealshakes.

Tak kurang juga yang mereka sebenarnya memang menggunakan produk Shaklee sendiri tetapi hendak mencuba Mealshakes dan Set Shaklee untuk anak-anak mereka.

============================

set shaklee untuk kanak-kanak

Set Shaklee untuk kanak-kanak pertama – Mealshakes

set shaklee untuk kanak-kanak

Mealshakes ni antara produk kesukaan kanak-kanak sebab rasa dia, sedap creamy dan kena dengan selera mereka.

Kalau perhati betul-betul dalam canister Mealshakes ni, akan nampak ketulan-ketulan oren yang kecil.

Yang itu adalah Gum Arabic atau Acacia Gum atau Manna (makanan yang disebut dalam Al-Quran).

set shaklee untuk kanak-kanak
takdela ketul dia besar camni. kecik-kecik jer dalam tu

Manna adalah sejenis prebiotik yang mana sangat-sangat bagus untuk sistem pencernaan manusia.

Tu sebab ibu bapa belikan anak mereka Mealshakes sebab anak jadi tambah selera makan sebab usus mereka sihat, dan juga dah tak sembelit.

Best kan? 🙂

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak kedua – Vitalea for children

set shaklee untuk kanak-kanak

Ni produk yang sudah lama tidak berada dalam pasaran Malaysia sebab Shaklee ada improve formulasi dia.

Sebelum saya join Shaklee, katanya tablet dia kecil dan warna kuning-kuning gitu.

Now rupa dia besar double, warna purple dan rasa seperti anggur.

Yang bestnya tentang Vitalea for Children ni or VFC dia tak mengandungi sebarang gula dan perasa tiruan.

Deorg guna pemanis stevia. So formulasi dia amat mesra gigi kanak-kanak.

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak ketiga – Omegaguard

set shaklee untuk kanak-kanak

Omegaguard ni sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak.

Ada ibu yang beri je sebiji kat anak, dia gigit kapsul dan sedut dalam mulut.

Tapi anak saya tak berapa gemar bau ikan dia, so saya picit masukkan dalam susu dan minuman.

Alhamdulillah nampak perubahan dari segi kecerdasan dalam kelas dan prestasi dalam pembelajaran :0

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak keempat – Chewables Vita C

set shaklee untuk kanak-kanak

Chewables Vita C ni pun ada formulasi yang bebas gula dan sangat bagus untuk elakkan kanak-kanak terkena karies gigi.

Rasa dia sangat natural dan masam-masam. Boleh kunyah-kunyah gitu, tu yang best.

Kalau anak yang selalu demam selsema serta resdung boleh amalkan Chewables Vita C.

==========================

 

Saksikan bingkisan ringkas mengenai Set Shaklee untuk Kanak-kanak dan testimoni 🙂

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Set Shaklee untuk resdung kanak-kanak dan tips kurangkan kesan allergik

set shaklee untuk resdung

Minggu lepas, seorang Encik Azman dari Chukai menelefon saya dan bertanya tentang Set Shaklee untuk resdung.

Beliau sedang mencari set resdung untuk anaknya yang berusia 7 tahun kerana kasihan melihat dia selalu bersin pagi-pagi.

Beliau bertanya jika ada yang jenis pill kerana tidak gemar yang jenis bancuhan seperti Mealshakes.

set shaklee untuk resdung

 

=======

PILIHAN

=======

Ada beberapa produk dalam Set Shaklee untuk resdung yang sesuai untuk kanak-kanak seusia dengan anak Encik Azman ni.

Saya telah mencadangkan produk berikut:

 

Set Shaklee untuk resdung pertamaChewables Vitamin C / Sustained Release Vita C Plus

Saya bertanya jika anak Encik Azman sudah pandai menelan pill, beliau berkata sudah pandai, tetapi concern Encik Azman ialah sekiranya pil terlalu besar, then sukarlah anak beliau nak menelan. Nanti tercekik nahas pulak…

set shaklee untuk resdung

Jadi saya bawakan sampel Sustained Release Vita C plus untuk ditunjukkan kepada Encik Azman supaya beliau boleh buat penilaian terus, adakah saiz itu terlalu besar atau sedang elok untuk anaknya.

Salah satu alternatif untuk Sustained Release Vita C Plus ialah Chewables Vitamin C. Rasanya masam-masam tetapi boleh dikunyah oleh kanak-kanak. Kandungan Vitamin C nya hanya 100mg, berbanding SR Vita C plus 500mg.

set shaklee untuk resdungUntuk pengidap resdung kronik, digalakkan mengambil dos Vitamin C yang tinggi untuk bantu meningkatkan sistem imun dan mengelakkan allergi.

 

Set Shaklee untuk resdung kedua – Chewables Vitalea for Children

Baru-baru ini, Shaklee Malaysia telah melancarkan kembali penjualan Chewables Vitalea for Children setelah beberapa lama takde dalam pasaran.

Ha mengapa lama tiada dalam pasaran? Kerana Chewables Vitalea for Children ni sudah di re-formulasi dengan kandungan yang lebih hebat dan komponennya tooth-friendly. Maksudnya tiada gula untuk mengekalkan kesihatan gigi kanak-kanak.

set shaklee untuk resdung

Berbanding dengan formulasi dahulu, saiz setiap chewables tablet itu 2 kali ganda lebih besar, so memang berbaloi sangat kalau ambil Vitalea for Children ni.

Chewables Vitalea for Children ni boleh bantu mencukupkan keperluan zat mineral dan vitamin secara menyeluruh untuk anak Encik Azman supaya tubuh anaknya boleh menumpukan seluruh nutrien dalam pembentukan sistem imuniti yang lebih kuat.

Bila sistem imun kuat, maka serangan allergi pun boleh la berkurangan Insyaallah 🙂

 

Set Shaklee untuk resdung ketiga – Alfalfa complex

Apa yang best tentang Alfalfa complex ni, kalau yang tak gemar menelan pil, boleh hancurkan halus kemudian bancuh dengan air panas atau suam untuk membuat minuman herba.

Rasa dia macam daun-daun sikit, takdela teruk sangat. Acceptable.

set shaklee untuk resdung

Kalau anak Encik Azman taknak menelan pil, boleh buat air camni ok 🙂

Tapi memandangkan saiz pil Alfalfa complex ni kecik-kecik aje, lebih kecil dari panadol sebenarnya. Jadi tiada masalah untuk anaknya menelan Alfalfa.

Alfalfa membantu memberikan kesan anti-histamin yang boleh mengurangkan kesan allergi.

 

=========

TIPS

=========

Kalau makan supplemen aje, tapi tiada kaedah prevention, sia-sia aje.

Jadi saya kongsikan langkah-langkah untuk elakkan kesan allergi untuk orang-orang yang ada resdung:

set shaklee untuk resdung

1. Kenal pasti allergen yang boleh trigger serangan resdung anda. Adakah seafood? Adakah ayam? Adakah habuk?
2. Kalau allergen makanan, sila elak terus dari makan makanan tersebut. Jangan cari pasal.
3. Kalau habuk, terutamanya yang selalu bersin waktu pagi disebabkan oleh cuaca sejuk dan habuk, sila pastikan bilik tidur anda betul-betul bersih dan pasanglah ‘air filter’.
4. Kalau jerawat naik di muka selepas makan makanan larangan, jangan di usik! Nanti masalah lain yang timbul. 
5. Banyakkan minum air suam dan detoks badan daripada histamin yang dihasilkan oleh tubuh. Boleh detox juga dengan Alfalfa.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Promosi Shaklee Januari 2015

promosi shaklee januari 2015 4

Alhamdulillah tiba juga kita ke tahun baru 2015 walaupun setelah dimomok-momokkan oleh agenda-agenda dan media barat berkenaan Amageddon dan End of Days… ohh…

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2015 kepada semua pembaca yang saya sayangi dan hormati. Tanpa kalian, tiadalah saya 🙂

 

Promosi Shaklee Januari 2015

Jadi tahun ini apa azam tahun baru? Adakah azam tahun baru anda menyelesaikan azam tahun 2014 yang tidak terlaksana? hehe

Saya yakin ramai di luar sana yang sangat bersungguh-sungguh melunaskan azam tahun baru setiap kali 1 Januari bermula

Promosi Shaklee Januari 2015

Kalau di lihat pada senarai azam tahun baru di atas, terlalu banyak perkara yang kita boleh improve dalam hidup kita, betul tak?

Lebih-lebih lagi dalam hal kesihatan. Hampir setiap tahun, azam tahun baru ramai orang ialah menurunkan berat badan, berhenti merokok dan menjadi lebih sihat.

Oleh itu apa lagi yang lebih menggembirakan kalau tidak Shaklee mengumumkan Promosi Shaklee Januari 2015 yang berganda-ganda sempena menyambut tahun baru dan membolehkan anda semua mencapai impian dan target azam tahun baru untuk menjadi lebih sihat dan cantik.

 

Ada 7 promosi hebat

Ada 7 promosi Shaklee Januari 2015 yang merangkumi 3 produk yang sangat-sangat hebat dan meletopspromosi shaklee januari 2015 4

 

Promosi Shaklee Januari 2015 yang pertama dan kedua – Shaklee Vivix

Untuk membaca kandungan dan faedah-faedah Shaklee Vivix, sila baca di sini

Sneak peak:

  1. Bahan-bahan utamanya ialah Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polyganum Cuspidatum
  2. Antara kebaikan Vivix ialah membantu mengelakkan kanser, berhenti merokok, menurunkan berat badan, menurunkan kandungan gula dalam darah, menurunkan tekanan darah tinggi, detoksifikasi, awet muda dan banyak lagi!

promosi shaklee januari 2015 4

Promosi Vivix Shaklee ialah:

Beli 6 botol Vivix, PERCUMA 1 botol – Jimat 25%

Beli 2 botol Vivix untuk mendapat diskaun 5%

Ha best ke best?

 

Promosi Shaklee Januari 2015 yang ketiga, keempat, kelima dan keenam – Alfalfa Complex

Eh kenapa sampai 4 promosi?

Haa.. sebab Shaklee Alfalfa kan ada 2 saiz berbeza iaitu saiz S – 330 biji tablet dan saiz L – 700 biji tablet.

Promosi ini berkuatkuasa untuk kedua-dua saiz Alfalfa Complex.

Untuk membaca kandungan dan kebaikan Shaklee Alfalfa complex boleh lihat di sini

Sneak peak:

  1. Bahan-bahan utamanya ialah tumbuhan Meticago Sativa, sejenis tumbuhan yang kaya dengan klorofil, vitamin dan mineral.
  2. Antara kebaikan Alfalfa ialah membantu membersihkan sistem pencernaan, membanyakkan susu ibu, menyingkirkan lemak dan kolestrol, melegakan keletihan, mencegah atritis, melawan tumor, melawan alahan dan banyak lagi!

promosi shaklee januari 2015 4

Promosi Alfalfa Complex Shaklee ialah

Beli 6 botol Alfalfa 330 biji, PERCUMA 1 botol – Jimat 15%

Beli 2 botol Alfalfa 330 biji untuk mendapat 5% diskaun

Beli 6 botol Alfalfa 700 biji, PERCUMA 1 botol – Jimat 15%

Beli 2 botol Alfalfa 700 biji untuk mendapat diskaun 5%

 

Promosi Shaklee Januari 2015 yang ketujuh – Vitalea for Children

Produk ini dikatakan sudah setahun tiada dalam pasaran Malaysia kerana Shaklee sedang bertungkus-lumus memperbaiki formulasi Vitalea for Children untuk menjadi lebih hebat dan berkesan.

Kini ia telah KEMBALI! 🙂

Untuk membaca kandungan dan kebaikan Vitalea for Children, sila lihat di sini

Sneak peak:

  1. Mengandungi 19 vitamin dan mineral, kalsium dan membantu penyerapan zat besi untuk kanak-kanak
  2. Mudah di kunyah dan rasa yang hebat. Kebaikan Vitalea for Children ialah membantu menguatkan tulang, gigi dan gusi, menambahkan kecergasan dan kecerdasan anak-anak, meningkatkan imunisasi kanak-kanak dan banyak lagi!

promosi shaklee januari 2015 4

Promosi Vitalea for Children ialah:

Beli 3 botol Vitalea for Children, PERCUMA 1 botol – Jimat 25%

 

Siapa cepat, dia untung

Promosi ini berlangsung sementara stok masih ada.

2 juta orang di Malaysia sedang berlumba-lumba untuk tidak melepaskan peluang menikmati diskaun berganda dalam promosi Shaklee Januari 2015 ini.

promosi shaklee januari 2015 7

>> Untuk mencuba set Vivix dengan harga promosi, atau

>> Untuk mencuba set Alfalfa Complex saiz S 330 biji dengan harga promosi, atau

>> Untuk mencuba set Alfalfa Complex saiz L 700 biji dengan harga promosi, atau

>> Untuk mencuba set Vitalea for Children dengan harga promosi, boleh

 

Hubungi saya Therina Jopri, Pengedar Shaklee Kemaman untuk sebarang tempahan, pertanyaan atau konsultasi.

013 – 982 0013 SMS/Whatsapp atau Telegram.

Peluang mendapat keahlian Shaklee PERCUMA bernilai RM75 dengan pembelian mana-mana set di atas.

Cuma nak cuba sebotol? Hubungi saya untuk diskaun berganda-ganda melalui group buy

 

Takut nak beli? Kami memberi jaminan kepuasan 30 hari. Cubalah produk dalam masa 30 hari. Tak puas hati, kami pulangkan wang anda 100% 🙂

 

Saya menghantar COD ke kawasan Kerteh Kemaman Paka dan Dungun, serta Poslaju 2 hari sudah tiba ke seluruh pelusuk Malaysia, Insyaallah :)

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Set Shaklee untuk gemuk dan tips naikkan berat badan

SET SHAKLEE UNTUK GEMUK

2 bulan lepas ada orang bertanya berkenaan Set Shaklee untuk gemuk.

SET SHAKLEE UNTUK GEMUK

Eh wujud ke? Selama ni orang beriya-iya bertanya saya tentang Set Shaklee untuk kurus. Tetapi kali ini berbeza betul 180 darjah.

Orang-orang yang biasanya hendak menaikkan berat badan ni ada yang disebabkan badan terlalu kurus, tiada isi dan kerempeng sampai nampak tulang. Tulang rawan pun nampak tau :p

Jadi bermasalah pula sebab mungkin nampak tak cantik atau tak volouptous gittew kan…

set shaklee untuk gemuk 1

Dan satu lagi disebabkan kurang selera makan. Entah apa la yang difikirkan sampai tak berselera nak makan tu.

Putus cinta, putus tunang, stress, banyak kerja, tak sempat nak makan dan macam-macam lagi…

set shaklee untuk gemuk 1

 

Atau makan sedikit sahaja.

Mungkin sebab terlalu lama sangat kurus sampai saiz perut dah mengecut. Jadi tangki tu tak boleh isi banyak-banyak sangat.

Macam kita lepas bulan Ramadhan la, sebab sebulan berpuasa, makan pun tak berapa banyak. Naik 1 Syawal je jemm tak berapa nak makan sangat.

set shaklee untuk gemuk 1

APA yang penting?

Jadi saya pun tanpa ragu mendapatkan konsultasi daripada sahabat baik saya, seorang pakai vitamin dan nutrisi.

Beliau berkata, kalau nak menambahkan berat, ada beberapa nutrien penting yang diperlukan oleh badan:

1. Protein – untuk membina isi daging dan otot

2. Vitamin B – untuk meningkatkan selera makan dan menambahkan mood baik serta ceria

3. Lemak dan karbohidrat ringkas (gula) – untuk… menambahkan lemak

 

Anak Jadi Bahan Eksperimen

OKlah, saya kene mengaku bersalah atas hal ini.

Ya anak-anak saya memang ada masalah kurang selera makan sikit. Selalu kene tegur dengan mak dan ayah saya kalau mereka datang melawat:

“Kenapa anak-anak kau ni kurus aje mak tengok?”

Dush.. dush… adeh kan dah kene sedas.

Adakah saya masak tak sedap? Oh tidak. Tentu sedap sebab cik abang saya badan bagai di pam-pammm….

hmmm..

So saya eksperimen kan 2 Set Shaklee untuk Gemuk ni kepada anak-anak saya untuk melihat kesannya:

 

Set Shaklee untuk gemuk nombor 1 – Mealshakes dan ESP

Mula-mula saya bancuhkan Mealshakes sahaja dan beri mereka minum.

set shaklee untuk gemuk

Syifaak – “tak suka!”

Solehin – “sedap mami!”

Suhayb – cebik muka dan terus tak nak minum.

Suhayb belum reti cakap lagi. So dia buat expression muka aje la.. haha comel

Eksperimen gagal sebab Solehin sekali tu je nak minum. Lepas tu bolayan air Mealshakes mami yang lazat ni…

Haish budak bertuah!

Lepas tu saya bancuh ESP sahaja..

set shaklee untuk gemuk

Gagal juga sebab semua orang langsung tak nak!

Kaciwa hati mami ok

Kalau tak biasa, bancuhan ESP ni tak rasa apa-apa.. macam minum air serbuk kapur agaknya… so biasalah budak-budak kerjanya tahu nak minum yang manis-manis sedap-sedap aje kan..

OKlah kalau gitu mami improvise, kita campurkan Mealshakes dan ESP sekali..

Buat ala-ala milk shake gitu kan.

Pastu jeng-jeng jenggg

Licinnn..

set shaklee untuk gemuk

Alhamdulillah lepas beberapa minggu, saya beri mereka minum set Shaklee untuk gemuk Mealshakes + ESP, iaitu sebahagian daripada komponen set Shaklee untuk kanak-kanak, selera makan memang bertambah.

Kalau dulu memang susah nak habiskan nasi, sekarang mereka semua makan bertambah-tambah nasi

Dalam sebulan, si kecik Suhayb dah naik 2kg.. ala-ala nak patah lengan juga kalau dukung dia

Masing-masing dah membesar bagai juara

set shaklee untuk gemuk
Geng membesar bagaikan juara

Begitu juga rupanya dengan sahabat pakar nutrisi saya tadi. Membesar bagai juara jugak.

Duduk di wad berbulan-bulan sebab menjaga anak yang sakit. Banyak masa lapang dia duk pergi bancuh Mealshakes + ESP aje.. tup tup berat badan pun naik 10kg heheh

OK la kan daripada duk sedih aje.. mari happy kan diri dengan menambah berat badan.. eh

 

Set Shaklee untuk gemuk nombor 2 – Vitalea dan B Complex

OK untuk set yang ni memang tak boleh nak test kat anak-anak sebab deorang tak boleh nak telan-telan pil lagi.

set shaklee untuk gemuk

Tapi ada produk baru sudah datang, Vitalea for Children. Chewables tablet.

Saya belum cuba kan pada anak-anak. Lepas cuba nanti saya tulis satu posting OK 🙂

set shaklee untuk gemuk

So saya percaya ajelah dengan nasihat kawan saya si pakar nutrisi tadi.

Logiknya sebab Vitalea mengandungi pelbagai Vitamin dan Mineral yang penting untuk badan. Kadang-kadang badan kita ni kalau tak cukup 1 mikronutrien pun dia tak boleh berfungsi dengan baik. Macam-macam boleh jadi termasuklah badan tak boleh menyimpan lemak ataupun membina isi daging…

So Vitalea ni boleh mencukupkan keperluan vitamin dan mineral tadi lalu badan pun boleh bekerja dengan normal. Selera makan pun bertambah.

Vitamin B Complex pula ada kaitan dengan mood baik. Mood baik datang, maka mood makan pun datang. Begitulah rumus mudah difahami oleh kita-kita ni 🙂

Set ni sesuai untuk mereka yang tak berapa rajin nak bancuh-bancuh shakes gitu. Cepat mudah dan tepat.

 

Apa lagi yang boleh dibuat?

Pengambilan set Shaklee untuk gemuk sahaja mungkin tidak cukup power untuk membantu anda naikkan berat badan.

Saya kongsikan di bawah ini antara tips daripada The Mayo Clinic tentang bagaimana untuk menambahkan berat badan dengan sihat dan selamat:

set shaklee untuk gemuk

1. Makan lebih kerap

2. Pilih makanan yang kaya dengan nutrisi, bukan junkfood

3. Rajinkan minum shakes yang bersusu, kurangkan kopi dan teh

4. Makan snek berkhasiat

5. Letak topping pada makanan seperti heavy cream, keju dan telur

6. Bersenam untuk membesarkan otot

 

Jadi begitulah kisah set Shaklee untuk gemuk serta sedikit tips untuk naikkan berat badan. Khas untuk mereka yang sedang menderita dan tertekan akibat terlalu kurus.

 

>>>> Untuk mecuba set Mealshakes dan ESP boleh membuat tempahan di sini.

Jika membeli set ini, ada peluang mendapat Keahlian Shaklee secara PERCUMA. Hubungi saya.

>>>> Untuk mencuba set Vitalea dan B Complex boleh membuat tempahan di sini

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...