Bisnes Shaklee best ke dan berapakah Bonus Shaklee saya 6 bulan dari sekarang

bisnes shaklee best ke

Kalau dahulu orang tanya saya : Bisnes Shaklee best ke?

Jawapan saya mudah: BEST SANGAT!

Alhamdulillah pada ketika saya menulis entry ini, usia bisnes Shaklee saya sudah menjangkau ke tahun ke 3. Terlalu banyak yang saya sudah pelajari dan terlalu banyak ilmu pemasaran dan networking yang belum sempat saya aplikasikan kesemuanya.

Namun setakat ketika ini, apa yang saya sudah aplikasikan sudah pun membuahkan hasil yang memuaskan. Hanya perlu konsisten, buat buat buat dan buat lagi supaya kejayaan dapat dilipat gandakan.

Harapan saya juga sangat tinggi, untuk hasilkan 1000 pengedar Shaklee yang aktif dan efektif pada tahun 2020. Kalau dahulu, nampak tahun 2020 ni macam jauh sangat lagi, hakikatnya tak sampai pun 5 tahun lagi visi itu perlu dilaksanakan.

Setakat ini, alhamdulillah sudah hampir 200 orang pengguna dan pengedar Shaklee berdaftar dengan saya.. Pencapaian yang saya tidak sangka saya dapat capai, kerana segalanya tidak mampu dikecapi tanpa kehadiran guru-guru bisnes, mentor-mentor Shaklee dan doa daripada keluarga serta rakan-rakan.

bisnes shaklee best ke

Melihat 6 bulan dari sekarang, saya meletakkan target naik rank sebagai Senior Coordinator dengan bonus sebanyak RM10,000 sebulan. Jumlah jualan kumpulan ialah RM100,000 dengan 600 orang pelanggan berdaftar dan bukan berdaftar yang baik dan mudah diuruskan. Target saya juga mesti sekurang-kurangnya ada 10 orang Leaders yang efektif dan aktif.

Sekarang ini saya sudah mempunyai team leader di Temerloh, Johor Bahru, Kuala Terengganu, Bangsar, Kemaman, Dungun dan Melaka.

Seterusnya kawasan yang akan saya takluki ialah Cheras, Bangi, Kuala Lumpur, Kota Bharu, Miri, Batu Pahat, Ipoh, Penang dan Kuantan.. biiznillah

Anda rasa bisnes Shaklee best ke?

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Petuakulit.com blogging contest Disember 2015 – Shaklee Collagen Powder WOW!

shaklee collagen

WAHAI RAKAN-RAKAN BLOGGER YANG RAJIN DAN BAIK HATI. 

shaklee collagen

Sempena Shaklee Malaysia mengumumkan promosi Disember 2015 iaitu Shaklee Collagen Powder, kami terpanggil nak buka blogging contest ni untuk anda semua.

kolagen shaklee

Semua hadiah yang ditawarkan adalah amat best dan bertemakan kecantikan dan kesihatan.

Apa hadiahnya? Checkidaut!

Tempat pertama:

kolagen shaklee1 x Shaklee Collagen Powder bernilai RM298

Kelebihan kolegan Shaklee boleh baca di sini

Tempat kedua:

shaklee ESP

1 x Shaklee ESP bernilai RM150

Kelebihan ESP Shaklee boleh baca di sini

Tempat ketiga:

vita-c-plus

1 x Sustained Released Vitamin C bernilai RM93

Kelebihan SR Vitamin C boleh baca di sini

BONUS:

Setiap pertambahan 10 penyertaan, ada hadiah saguhati untuk pemenang tempat ke 4, 5, 6 dan seterusnya

Hadiah Saguhati:

6 x GLA Complex bernilai RM93

Kelebihan GLA Complex boleh baca di sini

produk shaklee untuk masalah hormon

============================================

Ada 5 syarat mudah untuk anda layak mendapatkan hadiah:

  1. Tulis 1 entry untuk setiap keyword berikut:
  • Shaklee Collagen
  • Kolagen Shaklee
  • Kolagen terbaik
  • Kolagen paling berkesan
  • Kolagen cepat berkesan

2. Setiap keyword perlu berada di dalam entry minima sepanjang 250 patah perkataan pada:

  • Title
  • Isi kandungan
  • URL/permalink

3. Link kan setiap keyword dengan URL ini: http://petuakulit.com/kolagen-shaklee/

Contoh: Shaklee Collagen Kolagen Shaklee Kolagen terbaik

4. Copy ayat di bawah berserta linknya dan paste sebagai footer dalam entry anda:

Contest ini ditaja oleh Pengedar Shaklee Kemaman dalam mempromosikan produk Shaklee Collagen Powder pada Disember 2015 serta meraikan busines partners di Lembah Kelang: Pengedar Shaklee Kelana JayaPengedar Shaklee Bangsar dan Pengedar Shaklee Damansara. Pembaca juga dijemput untuk berkenalan dengan Pengedar Shaklee ChukaiPengedar Shaklee Temerloh dan Pengedar Shaklee Melaka untuk maklumat lanjut berkenaan produk dan permasalah kesihatan yang ingin diselesaikan melalui penggunaan produk Shaklee secara konsisten.

 

5. Daftarkan penyertaan anda ke dalam google form ini: http://goo.gl/forms/8J37GyAxpL

Jangan lupa daftar tau!! 🙂

=====================================

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 Disember 2015

Contest akan di adili oleh juri jemputan yang bertauliah berdasarkan kriteria berikut:

  1. Memenuhi semua syarat di atas
  2. Olahan artikel yang menarik
  3. Jumlah komen terbanyak pada kelima-lima entry

Pemenang akan diumumkan selewat-lewatnya pada 15 Januari 2016

 

INGAT! Semakin ramai yang join contest, semakin tinggi peluang anda untuk memenangi hadiah.

So apa lagi? Share kan contest ni kepada rakan dan taulan. Mana tahu anda pun boleh menang 🙂

 

KEEP CALM and ALL THE BEST! GAMBATTE! SELAMAT BERJAYA! CHAIYOK!

collagen shaklee

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

9 perkara mustahak yang anda perlu tahu sebelum mencuba Kolagen Shaklee

kolagen shaklee

Anda memang dah lama teringin nak mencuba kolagen Shaklee dan sudah bersedia untuk memulakan perjalanan kesihatan anda bersama Kolagen Shaklee.

kolagen shaklee

Tetapi anda masih ragu-ragu.

Terlalu banyak persoalan yang bermain-main di fikiran.

Berkesan ke?

Siapa boleh makan?

Siapa yang tak boleh makan?

kolagen shaklee

 

Boleh menyebabkan allergik ke?

Mahal ke murah?

Usah risau. Perkara ini bukan salah anda 🙂

==========================================================

Sebelum meneruskan pembacaan, izinkan saya memperkenalkan diri saya.

Nama saya Therina Jopri

pengedar shaklee kemaman

Pengguna tegar vitamin dan supplement sejak tahun 1984, seawal umur saya 2 tahun lagi.

Keluarga besar saya (mak, ayah dan adik beradik) adalah pengamal vitamin, makanan sunnah dan makanan tambahan, dan saya telah memperturunkan amalan ini kepada keluarga saya sendiri (suami & anak-anak)

set shaklee untuk orang tua

Alhamdulillah kesihatan kami terjaga dan dengan izin Allah jarang terkena penyakit. Ibu dan ayah saya yang sudah menjangkau umur 65 dan 70 tahun sihat walafiat 🙂

Saya sendiri adalah pengguna Kolagen Shaklee dan telah merasai semua kebaikannya, jadi saya merasa terpanggil dan wajib kongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia 🙂

Berdosa saya tau kalau saya tak beritahu orang lain…

=========================================================

Dalam posting ini ada 9 perkara penting yang perlu anda tahu sebelum anda benar-benar pasti untuk menggunakan paket Kolagen Shaklee anda yang pertama.

 

1. Apakah isi kandungan sebenar kolagen Shaklee

2. Apakah kelebihan kolagen Shaklee berbanding kolagen lain dalam pasaran

3. Siapakah orang yang tidak boleh ambil Kolagen Shaklee

4. Siapakah orang yang perlu ambil Kolagen Shaklee

5. Testimoni Kolagen Shaklee dan kisah-kisah kejayaan pengguna

6. Apakah faktor-faktor yang menyebabkan kolagen Shaklee tak berkesan

7. Bagaimanakah cara minum kolagen Shaklee untuk memaksimakan kebaikannya

8. Berapakah harga Kolagen Shaklee

9. Bagaimana cara beli Kolagen Shaklee

===========================================================

1. Isi kandungan kolagen Shaklee

kolagen shaklee

1. Setiap paket Kolagen Shaklee mengandungi 4,000 mg kolagen daripada Red Snapper Scales (RSS). Red Snapper ialah ikan merah.

2. Ekstrak biji Camelia Japonica – bahan pelembap dan membantu kesuburan rambut

3. Ekstrak Pfaffia – perangsang penghasilan acid hyaluronic secara semulajadi yang membantu memelihara keanjalan kulit

4. Ekstrak kulit kerang lautan – glucosamine daripada ekstrak kerang boleh membantu kesihatan sendi dan mengekalkan kelembapan bahagian mata (elak eyebag dan bulatan hitam mata)

5. Lactobacillus acidofilus – mengekalkan kesihatan usus agar penyerapan kolagen dapat dimaksimumkan

6. Vitamin C – bahan antioksidan dan agen awet muda

7. Vitamin B2 & B6 – membantu memetabolismakan protein dan karbohidrat supaya kulit dapat menghasilkan kolagen semulajadi

 

Yakin dengan bahan-bahan kandungan kolagen Shaklee?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

========================================================================

2. Kelebihan kolagen Shaklee

 

Apakah perbezaan dan kelebihan kolagen Shaklee berbanding kolagen lain dalam pasaran?

1. Sumber kolagen ialah daripada sisik ikan merah yang tahan lasak dan elastik tinggi. Oleh kerana ikan merah ini tinggal pada kedalaman 5,000 meter, kualiti kolagen yang berada pada sisik nya amat tahan lasak berta berkualiti tinggi.

kolagen shaklee

2. Saiz molekul kolagen Shaklee ialah 1,000 Dalton berbanding produk lain yang bersaiz 300,00 Dalton. Oleh kerana saiz yang halus, kadar penyerapannya amatlah tinggi dan memaksimakan keberkesanan kolagen Shaklee

kolagen shaklee

3. Kolagen ikan, ekstrak kulit kerang dan lactobacilius acidophilus menyokong pembentukan tisu dan membantu keanjalan kulit

4. Ekstrak biji Camelia Japonica dan Pfaffia menyokong penghasilan kolagen dan asid hyaluronic secara semulajadi yang mampu mengekalkan kelembapan pada kulit

5. Vitamin C, B2 dan B6 adalah agen antioksida dan anti penuaan yang terbukti hebat.

kolagen shaklee

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

============================================================================

3. Siapa tidak boleh ambil Kolagen Shaklee

 

Golongan di bawah adalah mereka yang TIDAK di nasihatkan untuk mengambil Kolagen Shaklee:

1. Alahan kepada ikan dan seafood

2. Masalah cyst atau fibroid dalam rahim

3. Masalah cyst atau lump pada payudara

4. Wanita mengandung

5. Orang yang ada masalah berat badan disebabkan hormon yang tidak stabil

6. Pesakit kanser

6. Penyakit-penyakit lain yang telah dinasihatkan oleh doktor

 

Anda tidak termasuk dalam golongan di atas?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=============================================================================

 

4. Siapa yang perlu ambil Kolagen Shaklee

 

Golongan di bawah adalah mereka yang ada simptom kehilangan kolagen dan memerlukan Kolagen Shaklee untuk meningkatkan kualiti hidup dan kesihatan mereka:

1. Rambut kering & bercabang

2. Pori-pori besar, jeragat hitam dan bintik-bintik pada kulit

3. Tulang mereput dan risiko osteoporosis

4. Kulit & otot kendur dan hilang keanjalan

5. Sakit sendi terutama lutut

6. Kulit berkedut

7. Penglihatan kabur dan mata panda (eyebag & hitam keliling mata)

8. Sakit gusi atau gigi luruh

9. Payudara melayut dan kurang pejal

10. Kuku rapuh dan mudah pecah/patah

kolagen shaklee

Anda ada masalah seperti yang dinyatakan di atas?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

==========================================================================

5. Testimoni Kolagen Shaklee

 

Rata-rata pelanggan dan pengguna Kolagen Shaklee amat berpuas hati dengan kesan dan hasil yang mereka alami.

Rugi kalau tak cuba!

Lihat sahaja perubahan tekstur dan pigmentasi pada kulit mereka, semakin cantik licin dan berseri-seri 🙂

kolagen shaklee kolagen shaklee kolagen shaklee kolagen shaklee

Anda juga mahu kelihatan muda jelita dan menyelesaikan masalah kesihatan lain?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===========================================================================

6. Mengapa kolagen Shaklee tak berkesan

 

Ada beberapa faktor yang boleh menyebabkan pengambilan Kolagen Shaklee tidak berkesan kepada sesetengah individu. Antaranya:

1. Badan mempunyai kadar toksin yang tinggi terutamanya di bahagian usus lalu menyukarkan penyerapan nutrien yang efisyen

2. Cara pelanggan menyimpan Kolagen Shaklee di tempat yang panas dan kering menyebabkan kualiti kolagen terjejas dan nutrien hilang

3. Tubuh badan sudah lali dengan kolagen daripada pengambilan produk kolagen dan Gluta (glutathione) yang rendah kualiti dan mengandungi bahan racun dan terlarang

4. Mengambil Kolagen Shaklee pada kadar dan waktu yang salah dan selain daripada yang dinasihatkan oleh pengedar Shaklee terlatih

5. Expectation yang terlalu tinggi daripada produk. Anda TIDAK akan menjadi cantik atau putih dalam sekelip mata sepertimana produk lain yang menjanjikan bulan dan bintang tetapi akan memberikan kesan negatif pada tubuh dan buah pinggang pada masa hadapan.

 

Kajian terhadap penggunaan Kolagen Shaklee telah dilaksanakan dimana 71% orang merasa tekstur kulit mereka bertambah baik selepas menggunakan Kolagen Shaklee selama 8 minggu.

kolagen shaklee

JAMINAN KEPUASAN

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan kesan produk, hubungi kami kembali dalam masa 30 hari dan kami akan pulangkan wang anda 100%

30day-money-back-guarantee

 

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=============================================================================

7.  Cara minum kolagen Shaklee

kolagen shaklee

1. Minum semasa perut kosong, sebaiknya waktu pagi selepas bangun tidur

2. Elakkan makan sebarang makanan 20 minit selepas minum kolagen untuk memastikan nutrien kolagen diserap sepenuhnya oleh badan

3. Bancuh kolagen dalam air atau jus yang sejuk dan TIDAK BOLEH dalam air suam atau panas

4. Kolagen Shaklee mempunyai rasa ikan yang agak hanyir. Dinasihatkan agar anda mencampurkan dalam yogurt drink atau jus sebelum minum

5. Amalkan setiap hari dan lihatlah hasil yang membuatkan hati anda berbunga-bunga selepas 4-8 minggu 🙂

 

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===============================================================================

8. Harga Kolagen Shaklee

kolagen shaklee

kolagen shaklee

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk mendapat kelebihan berikut:

– Beli dengan diskaun ahli sebanyak 20%

PERCUMA Keahlian Shaklee seumur hidup bernilai RM80

PERCUMA penghantaran dengan COD, Poslaju atau Courier bernilai RM11

PERCUMA eBook Kulit Sihat & Cantik: 7 Rejim Kecantikan daripada Sumber Alami bernilai RM57

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===============================================================

9. Cara beli Kolagen Shaklee

 

Berikut adalah proses pembelian Kolagen Shaklee:

Step 1. SMS/ Whatsapp <kolagen> ke 013 – 982 0013 (Erin)

Step 2. Berikan maklumat berikut:

Nama:

Alamat:

No kad pengenalan (untuk pendaftaran keahlian Shaklee PERCUMA):

Emel:

Step 3. Pembayaran melalui fund transfer ke akaun CIMB/Maybank/paypal/kad kredit

Step 4. Penghantaran melalui Poslaju/ courier

Step 5. Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

7 cara melancarkan buang air besar yang mudah dan berkesan – part 2

cara melancarkan buang air besar

Ada 4 faktor yang boleh mempengaruhi penyahtinjaan yang sihat:

 

1. Berapa kali sehari?

Sebaiknya 1 hingga 3 kali.

Sembelit: Gagal membuang air besar setiap hari

Cirit-birit: Lebih dari 4 kali sehari.

 

2. Kualiti Najis

Najis yang sihat ialah Jenis 4 dan 5

cara melancarkan buang air besar

3. Mudah atau sukar?

Buang air besar seharusnya seperti suatu pit stop perlumbaan.

Anda masuk dan keluar dengan pantas, tanpa sebarang kesakitan atau penderitaan.

 

4. Lawas atau sembelit?

Apabila anda keluar dari tandas, anda perlu berasa nyaman dan puas.

Ketahui 7 cara melancarkan buang air besar supaya pengalaman anda di tandas lebih bahagia :)

 

Sambungan daripada Bahagian 1: 7 cara melancarkan buang air besar yang mudah dan berkesan – part 1

cara melancarkan buang air besar

=================================================================================

5. Cara melancarkan buang air besar kelima – minum jus epal & prune, teh herba atau air suam lemon

Minum jus epal & prun yang asli dan segar berbanding yang telah diproses dalam kotak atau botol.

Yang asli dan segar lebih banyak kandungan serat berbanding yang sudah diproses.

Selain itu, jus yang letah diproses mengandungi lebih banyak bahan kimia pengawet serta gula yang tidak akan membantu dalam melancarkan proses buang air besar anda.

Teh herba dan set Shaklee untuk melawaskan buang air besar juga boleh membantu.

Air suam yang diperah lemon pun boleh diminum pada waktu pagi sewaktu perut kosong agar mudah dicernakan oleh perut dan mencuci usus.

 

cara melancarkan buang air besar==========================================================

6. Cara melancarkan buang air besar keenam – usus pun perlu bersenam

Bersenamlah.

Jika tubuh badan anda yang luaran pun berasa letih lesu, tidak mustahil usus anda pun letih lesu dan gagal menggerakkan najis dengan berkesan.

Jogging, berjalan kaki dan naik basikal setiap hari.

Settle masalah sembelit!

set kurus shaklee

=========================================================

7. Cara melancarkan buang air besar ketujuh – usus anda terlalu stress!

Kepala anda berserabut?

Otak anda kerap memikirkan masalah?

Jangan terkejut jika saya beritahu yang usus anda pun bermasalah juga.

Pergilah menenangkan fikiran.

Buatlah yoga atau spa dan berurut.

Minta tukang urut tu fokus pada bahagian perut dan usus anda.

Mungkin ada yang terbelit atau tersumbat.

 

 

produk shaklee untuk melawaskan buang air besar

Begitulah perkongsian berkenaan cara-cara melancarkan buang air besar. Moga bermanfaat buat semua 🙂

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

7 cara melancarkan buang air besar yang mudah dan berkesan – part 1

cara melancarkan buang air besar

cara melancarkan buang air besar

 

Pada tahun 1998, Carta Najis Bristol atau Bristol Poop Chart telah di keluarkan oleh Scandanavian Journal of Gastroenterology untuk menerangkan tentang 7 jenis najis.

Jenis 1 hingga 3 – keras dan sembelit

Jenis 4 dan 5 – Normal dan sihat

Jenis 6 dan 7 – cair dan cirit-birit

 

==============================================

Ada 4 faktor yang boleh mempengaruhi penyahtinjaan yang sihat:

 

1. Berapa kali sehari?

Sebaiknya 1 hingga 3 kali.

Sembelit: Gagal membuang air besar setiap hari

Cirit-birit: Lebih dari 4 kali sehari.

 

2. Kualiti Najis

Najis yang sihat ialah Jenis 4 dan 5

 

3. Mudah atau sukar?

Buang air besar seharusnya seperti suatu pit stop perlumbaan.

Anda masuk dan keluar dengan pantas, tanpa sebarang kesakitan atau penderitaan.

 

4. Lawas atau sembelit?

Apabila anda keluar dari tandas, anda perlu berasa nyaman dan puas.

Ketahui 7 cara melancarkan buang air besar supaya pengalaman anda di tandas lebih bahagia 🙂

 

cara melancarkan buang air besar

Wanita yang berusia 65 tahun ke atas lebih ramai mengalami masalah sembelit berbanding kaum lelaki.

Antara simptom sembelit ialah:

1. Muntah-muntah

2. Najis yang keras dan kering

3. Bengkak dibahagian perut

4. Ntahtinja yang tidak kerap

5. Sakit perut

6. Meneran yang melampau ketika buang air besar

7. Kembung atau perut berangin

cara melancarkan buang air besar

 

=============================================================

1. Cara melancarkan buang air besar pertama – minum air sampai kembung

Maksud saya minum lah air secukupnya.

Berapa banyak tu?

Orang dewasa normal perlu 8 gelas air kosong sehari untuk menjamin proses bendalir badan berjalan dengan sempurna.

Jadi orang dewasa yang tak normal (seperti anda yang sembelit) wajib ambil LEBIH dari 8 gelas.

12 gelas lebih elok. Lebih kurang segelas setiap 2 jam.

Insyaallah anda akan nampak kesannya.

Anda juga boleh mencuba makan buah-buahan yang tinggi kandungan airnya seperti mentimun, tembikai, grapefruit dan nanas.

 

===========================================================

2. Cara melancarkan buang air besar kedua – makan serat dengan banyak

Sarapan: Ambil cereal berserat tinggi seperti bran.

Ya, bran tawar dan seperti makan kadbod, tetapi sila sedar diri. You need it!!

Makanan lain yang mengandungi serat yang tinggi:

– kacang merah

– raspberry

– blackberry

– nanas

 

========================================================

3. Cara melancarkan buang air besar ketiga – kawal penggunaan julap

Usahlah kerap sangat mengambil julap, kelak ususmu akan terlalu mengharap pada julap lalu susah nak membunag terus kalau tak ambil julap.

Carilah produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Lebih sihat dan lembut untuk ususmu itu 🙂

 

=====================================================================

4. Cara melancarkan buang air besar keempat – kurangkan pengambilan produk tenusu

Susu, keju, kek, telur, ais krim, buttermilk, dadih dan sebagainya adalah antara produk tenusu yang biasa kita jumpai.

Elakkan pengambilan yang terlalu banyak kerana produk berasaskan susu akan menerukkan lagi sembelit anda.

Produk tenusu tidak mengandungi apa jua kesan serat yang boleh membantu anda buang air besar.

Produk tenusu juga akan mengakibatkan najis anda bergerak perlahan dalam usus lalu menyukarkan proses nyahtinja.

cara melancarkan buang air besar

 

 

Bersambung ke bahagian 2: 7 cara melancarkan buang air besar – part 2

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

5 produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Kisah produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Semasa menjaga suami saya yang masuk ke wad akibat serangan Epilepsi, ibu dan bapa mertua saya datang melawat dari Perak.

Mereka pun stay di wad bersama kami selama 2 malam.

produk shaklee untuk melawaskan buang air besarPada waktu itu, bulan Ramadhan.

Jadi apeje yang boleh dilakukan semasa bulan puasa selain berehat, bersembang dan tidur.

Nak makan tak boleh, nak bersiar-siar pun letih kan :D.

Namun semasa berehat-rehat tu, ibu mertua saya seperti ada masalah ketika berada di dalam tandas.

Setiap satu wad di hospital swasta ini, semuanya dilengkapi dengan tandas/bilik air yang tersendiri.

Jadi, aktiviti di dalam tandas, mahu tak mahu kadang-kadang ‘terdengar’ juga dari dalam bilik sekiranya ‘kuat’ sangat.

produk shaklee untuk melawaskan buang air besar

Ummi buat confession

Jadi selepas bersahur itu ketika menanti waktu Subuh masuk, apabila ibu mertua keluar dari tandas, saya pun memberanikan diri untuk bertanya:

“Ummi ada masalah nak buang air besar ke? Dengar macam sakit je masa dalam tandas tu”

“Ya, Ummi dah dekat seminggu ni tak boleh berak”

“Uih, seminggu?! Lamanya… kalau saya dah sakit kepala dah”

“Nak minum air lebih-lebih, bulan puasa. Makan pun sikit je tak lalu. Lagi susah nak tolak keluar”

“Hmm camnilah. Saya bagi Ummi try produk ni 4 biji. Tengok ok ke tak…”

Ummi pun ambil dan telan. Saya kata biasanya produk ni ambil sebelum tidur sebab masa  tindakan dia lebih kurang 4 jam. Tapi mereka nak balik dah siang tu, jadi saya beri juga dia cuba.

Tapi… tak sampai setengah jam ambil, Ummi saya dah berasa sakit perut dan berlari-lari anak ke tandas.

Lepas tu, bunyi FLUSHHH

produk shaklee untuk melawaskan buang air besar

 

 

 

 

 

 

Ummi keluar dengan senyuman yang sangat manis 🙂

“Wow, dah keluar dah semua yang tersangkut lama tu..”

Alhamdulillah happy sangat sebab dapat bantu Ummi. Saya pun bekalkan sebotol untuk Ummi bawa balik ke Perak.

Sebotol apa? Hah jom baca kat bawah ni…

Dalam artikel ini, saya akan berkongsi semua jenis produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar, semoga bermanfaat buat semua.

 

============================================

1. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Herblax

 

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Bagaimana Herblax berfungsi?

  • Laksatif yang bertindak lembut untuk digunakan APABILA PERLU SAHAJA. Tidak boleh di ambil setiap hari.
  • Merangsang pergerakan rektum (hujung usus) untuk melancarkan proses perkumuhan semula jadi tubuh
  • Bahan utamanya, Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak berkurun lama sebagai laksatif semula jadi

BONUS: Boleh membantu mengempiskan perut.

Rakan saya Ayu dari Kemaman kata:

“Kalau ambil ni, sepagi tu memang akan membuang. Kalau tak memang berhari-hari tak membunag. Bagus sangat…”

=============================================

2. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Ostematrix

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

 

Bagaimana Ostematrix berfungsi?

  • Magnesium di dalam kaplet Ostematrix bertindak sebagai penenang otot usus
  • Otot usus yang gagal berfungsi atau menjalankan peristalsis dengan baik boleh menghalang najis dikeluarkan dengan lancar
  • Kalsium memastikan najis lembut dan mudah digerakkan, berbanding najis yang kering keras dan melekat dipermukaan usus.

BONUS: Kalsium boleh membantu menguatkan jantung, tulang, sendi dan gigi.

Ini yang ibu mertua saya ambil. Beliau seorang yang tak suka menelan pil, tapi sebab kaplet Ostematrix ni di design supaya mudah ditelan, beliau request lagi 2 botol selepas botol yang saya berikan haritu dah habis 🙂

=============================================

3. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Omegaguard

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

 

Bagaimana Omegaguard berfungsi?

  • Omegaguard mengandungi minyak ikan berkepekatan tinggi
  • Minyak ikan ini akan menambahkan jumlah pelincir pada dinding usus yang memudahkan pergerakan najis

BONUS: Omega3 dan DHA dalam Omegaguard boleh membantu perkembangan otak dan sendi yang sihat. Juga boleh mengecutkan sel lemak pada badan dan menyerap kolestrol dalam darah.

=============================================

4. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Alfalfa Complex

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Bagaimana Alfalfa berfungsi?

  • Alfalfa diperbuat daripada daun Medicago Sativa yang telah digunakan sejak berzaman-zaman dalam kesihatan tradisional
  • Daun alfalfa berfungsi menyedut toksin dan lelemak daripada tubuh dan usus
  • Toksin yang telah digumpalkan dapat dibuang dengan mudah, tetapi perlu minum air suam dengan banyak

BONUS: Penggalak susu untuk kaum ibu menyusu. Orang lelaki yang ambil ni, TIDAK akan mengeluarkan susu. Jangan panik tak tentu pasal

Mak saya sendiri gunakan produk ni. Dia kata:

“Mak makan ni hari-hari. Bagus semua angin keluar dari badan. Berak pun lawas jer…”

===========================================

5. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Vivix

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Bagaimana Vivix berfungsi?

  • Super antioksida yang membantu memulihkan sel otot yang keras kejung akibat sukar membuang air besar
  • Menyahkan toksin dari organ, darah dan usus supaya mudah disingkirkan

BONUS: Anti penuaan = awet muda.

Saya sendiri amalkan Vivix untuk total detox. Najis hitam pekat keluar dengan lancar, badan pun rasa tersangat ringan 🙂

===========================================

Begitulah senarai produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Pengedar Shaklee Kemaman – Semua Barang Ada Stok

pengedar shaklee KEMAMAN

Pengedar Shaklee Kemaman.

Erin 013 – 982 0013.

Pengantaran ke kawasan Kemaman Kijal Kerteh dan Paka

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Ubat berhenti merokok yang paling berkesan

ubat berhenti merokok

Kalau sudah pernah mencuba ubat berhenti merokok dengan mendadak atau ‘cold turkey’, tentu ramai yang kata “taubat, tak sanggup dah!”.

Terseksa jiwa dan mental, kadang-kala sampai terkeluar air mata Jantan menahan nafsu ‘mengepam asap’.

Rupa-rupanyanya dalam pasaran ada ubat berhenti merokok yang telah terbukti secara klinikal untuk membantu abang-abang di luar sana untuk meninggalkan tabiat yang tidak sihat ini.

ubat berhenti merokok

ubat berhenti merokok Kredit: Kosmo

Antara ubat berhenti merokok adalah:

–          NiQuitin patch

–          NiQuitin lozenge

–          Pil Champix

–          Nicotine Gum

–          Nicotine inhaler

Walaubagaimanapun, tahukah abang bahawa ubat berhenti merokok ini adalah rawatan Nicotine Replacement, dimana ia hanya sekadar menggantikan penyerapan nikotin dalam darah melalui pelekat, lozenge dan gula-gula getah?

Ini bermakna, nikotin, racun yang amat berbahaya kepada tubuh badan, masih dimasukkan ke dalam tubuh tuan-tuan semua 🙁

Manakala pil Champix yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia adalah pil untuk mem’blok’ signal keinginan merokok dalam otak perokok tegar.

Hanya dikeluarkan apabila perokok mendapatkan khidmat nasihat kaunseling dan rawatan di Klinik Berhenti Merokok KKM.

ubat klinik berhenti merokok

Nah, bila manakah perokok boleh berhenti sekiranya nikotin masih berada dalam pembuluh darah dan sel mereka?

Ketagihan masih terasa, dah amat mudah untuk merokok kembali apabila terhidu asap rokok atau menghadapi stress melampau.

Tambahan pula, ubat berhenti merokok di atas perlu diambil pada selamasa yang amat kerap contohnya NiQuitin lozenge perlu dikemam pada setiap 2 jam, sehari 12 kali kemam lozenge.

Tahap ketegaran perokok juga diambil kira dalam dos yang perlu diambil. Semakin tegar perokok, semakin lama dan semakin kerap dos yang perlu diambil.

Ketegaran perokok boleh diuji dengan ujian Fagerstorm dan analisis Karbon Monoksida dalam paru-paru.

Cara lain yang sudah terbukti berkesan selain pengambilan ubat berhenti merokok ialah dengan nicotine detox atau menyahkan nikotin dari dalam darah.

Bagaimana caranya? Dengan pengambilan makanan-makanan yang mengandungi antioksida yang tinggi.

Paling mudah untuk mengenali makanan ini ialah melalui warnanya yang ungu atau merah pekat (tidak termasuk ayam masak merah mahupun ayam naan tandoori :P)

Contoh makanan yang mengandungi antioksida yang tinggi:

–          Anggur Muscadine

–          Lobak Ungu

–          Elderberry Eropah

–          Manggis

–          Anggur Hitam (Blackcurrant)

–          Beri Acai

–          Beri Biru (Blueberry)

–          Cranberry

–          Buah delima

–          Ceri Acerola

–          Buah Mengkudu (Noni)

–          Buah prun

–          Bilberry

–          Wolfberry (Goji)

–          Pati lidah buaya (Aloe vera)

–          Buah Gac

–          Seabuckthorn

–          Teh Rooibos

Produk Shaklee yang boleh membantu detox nikotin

Mengurangkan ketagihan merokok – DTX complex, Omegaguard dan Lecithin

Set ini boleh membantu mengurangkan rasa ketagihan merokok dan mencuci hati (liver) daripada toksin. Ia juga boleh membantu anda membersihkan darah daripada nikotin.

Apabila darah anda bebas nikotin dan sel-sel sudah tak ingat apa itu rokok, insyaallah anda boleh berhenti merokok dengan lebih mudah.

ubat berhenti merokok

Untuk mereka yang berhati cekal – Vivix

Shaklee Vivix mengandungi antioksidan yang sangat tinggi (6000 ORAC) dan berupaya membantu mengeluarkan nikotin dari dalam darah dengan cepat.

tips berhenti merokok

AWAS! pengguna VIVIX yang hendak berhenti merokok claim lidah mereka terasa pahit dan sensasi hendak muntah apabila mengambilnya.

Lihat pengakuan Encik Azrin bagaimana beliau boleh berhenti merokok dengan hanya 3 sudu Vivix

Ringkasannya:

  1. Tidak planning pun hendak berhenti merokok
  2. Sudu pertama – waktu malam. Keesokan harinya tidak mampu menghabiskan sebatang rokok penuh kerana terasa kelat, pahit, menyucuk-nyucuk dan tidak sedap
  3. Selama 3 hari masih merokok tetapi juga tidak mampu menghabiskan sebatang rokok. Hisap dan buang separuh batang.
  4. Sudu kedua. Merokok satu jam selepas mengambil Vivix semasa memandu. Terpaksa menghentikan kereta ketepi kerana terasa hendak termuntah akibat perasaan “tepu”. Tepu terjadi biasanya untuk perokok yang sudah ‘kenyang’ dengan rokok selepas menghisap 20-30 batang rokok sehari.
  5. Selama 3 hari seterusnya masih merokok tetapi tidak selera untuk menghabiskan rokok selepas hanya 2-3 hembusan.
  6. Sudu ketiga – di rumah keluarga mertua. Mata merah-merah kerana menahan perasaan hendak muntah semasa menghisap rokok. Air liur terasa pahit seperti baru pulih dari demam
  7. Stamina berganda – boleh berlari mengelilingi tasik Shah Alam
  8. Vivix menyahtoksin nikotin daripada sel DNA. Sel menolak penyerapan nikotin lalu menghasilkan efek tepu dan perasaan hendak muntah.
  9. Bukan terapi menggantikan nikotin, tetapi terapi membuang nikotin
  10. Fitness – tenaga dikeluarkan daripada sel yang sihat, mitokondria berupaya menghasilkan lebih banyak ATP

Anda boleh berhenti dan terasa tidak mahu merokok lagi sepantas 3 minggu.

Itu jaminan kami.

Berapa harganya?

Berapa harga sekotak rokok?

RM13.00

Berapa jumlah wang anda belanjakan untuk rokok sebulan?

RM13 x 30 = RM390

Ada hari-hari yang anda stress atau banyak kerja, jadi rokok 2 kotak sehari.

RM13 x 40 = RM520

Kami tawarkan detox nikotin dengan harga yang sama atau lebih murah lagi.

Kali ini anda berbelanja untuk hidup, bukan berbelanja untuk MATI.

tips berhenti merokok

HARGA

Set DTX Complex + Omegaguard + Lecithin = RM350

Vivix = RM475

Mahal ke?

Harga begini kami sertakan sekali dengan jaminan kepuasan.

Sekiranya setelah mencuba produk kami selama 29 hari dan tidak berpuas hati atau tidak berjaya berhenti merokok, kami pulangkan wang anda 100%. Confirm. Jangan risau.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

www.petuakulit.com FREE giveaway Disember 2014

Siapa yang tak suka hadiah FREE. Eh hadiah memanglah free, kalau kene bayar tu sah-sah la bukan hadiah kan hehe. Sempena bulan kecantikan ini, kami membuka FREE giveaway Disember 2014 kepada para pembaca www.petuakulit.com , ada hadiah istimewa menanti anda.

FREE giveaway Disember 2014 kami paparkan:

FREE giveaway Disember 2014

7-day pillbox yang ISTIMEWA 

– boleh digunakan untuk mengasingkan pill ubat anda bagi yang perlu menghabiskan regim medikasi

– amat mudah digunakan untuk membawa pill vitamin atau supplements anda untuk pergi travel atau balik kampung

– boleh dihadiahkan kepada yang tersayang, kepada yang memerlukan

– design yang simple, slim dan mudah di packing ke dalam poket, beg atau handbag

 

Cara mudah untuk memenangi FREE giveaway Disember 2014:

1. Daftar di link ini http://goo.gl/forms/obkGJUUJuI dan

2. Tekan butang Share di Facebook seperti di bawah

 

Nah, senang aje nak menang FREE giveaway Disember 2014 tajaan www.petuakulit.com ini

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

ESP Shaklee untuk kurus dan mengawal berat badan

esp shaklee untuk kurus

Tak ramai yang benar-benar tahu bagaimana untuk menggunakan ESP Shaklee untuk kurus. Jom lihat di sini kaedah-kaedah yang ramai orang sudah gunakan ESP Shaklee untuk menurunkan dan mengawal berat badan.

esp shaklee untuk kurus

 

1. Sebagai meal replacement

ESP Shaklee untuk kurus boleh membantu kita apabila ia digunakan untuk menggantikan meal anda yang sedia ada. Cara termudah ialah menggantikan sarapan pagi anda yang biasa dengan segelas besar ESP Shaklee.

Cara-caranya:

1 Shaker atau blender

2 sudu makan ESP Shaklee untuk kurus

2 sudu makan Mealshakes Shaklee

12 oz air sejuk

Ais jika suka

Campurkan kesemua bahan tadi ke dalam shaker atau blender. Kene make sure air yang digunakan adalah air sejuk untuk memastikan semua nutrient ESP yang amat sensitif dengan haba tidak termusnah.

ESP shaklee untuk kurus shaker

Juga pastikan anda meletakkan air ke dalam shaker atau blender terlebih dahulu sebelum mencedukkan ESP dan mealshake. Lesson learn, kalau ceduk ESP dan mealshake dahulu nanti dia terlekat di bawah shaker dan tidak dapat melarut dengan baik.

Selepas itu, shake atau blend dengan gembira selama 30 saat atau masa yang secukupkan supaya semua bahan-bahan serbuk tadi melarut.

Amaran untuk pengguna-pengguna baru, anda AKAN rasa lapar dengan cepat pada minggu pertama menggunakan kaedah ini, terutamanya jam 11.30 pagi atau sebelum waktu makan lunch. Tips saya, lewatkan sedikit untuk ambil minuman ini kira-kira jam 8.30 atau 9.00 pagi supaya by lunch tu takdela kebulur sangat ;p

2. Sebagai pembina otot dan penegang kulit geleber

Pernah tak nampak orang yang katanya sudah turun berat badan, tetapi dek terlalu cepat menurun, kulit-kulit dan otot-ototnya masih menggeleber di sekeliling badan? Tak cantik kan?

esp shaklee untuk kurus kulit geleber

Ini disebabkan kaedah menurunkan berat badan yang salah dan hanya mementingkan pembuangan air dan lemak yang terlalu mendadak.

ESP Shaklee untuk kurus boleh membantu anda membina otot yang kuat serta memastikan kulit-kulit lebihan tadi dapat diuruskan dengan baik. Caranya ialah meminum ESP Shaklee 30 minit sebelum bersenam.

Dengan kaedah ini, ESP Shaklee boleh membantu menguatkan otot semasa senaman serta mempercepatkan recovery dan muscle injury semasa workout. Juga disebabkan kandungan protein nya, ESP Shaklee boleh membantu pembinaan kolagen secara semulajadi dan seterusnya menegangkan kulit geleber dengan selamat.

Nah, senang sahaja konsep ESP Shaklee untuk kurus ni. Saya amat gembira sekiranya tuan puan dapat manfaat daripada perkongsian ini.

ESP shaklee untuk kurus

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...