Petuakulit.com blogging contest Disember 2015 – Shaklee Collagen Powder WOW!

shaklee collagen

WAHAI RAKAN-RAKAN BLOGGER YANG RAJIN DAN BAIK HATI. 

shaklee collagen

Sempena Shaklee Malaysia mengumumkan promosi Disember 2015 iaitu Shaklee Collagen Powder, kami terpanggil nak buka blogging contest ni untuk anda semua.

kolagen shaklee

Semua hadiah yang ditawarkan adalah amat best dan bertemakan kecantikan dan kesihatan.

Apa hadiahnya? Checkidaut!

Tempat pertama:

kolagen shaklee1 x Shaklee Collagen Powder bernilai RM298

Kelebihan kolegan Shaklee boleh baca di sini

Tempat kedua:

shaklee ESP

1 x Shaklee ESP bernilai RM150

Kelebihan ESP Shaklee boleh baca di sini

Tempat ketiga:

vita-c-plus

1 x Sustained Released Vitamin C bernilai RM93

Kelebihan SR Vitamin C boleh baca di sini

BONUS:

Setiap pertambahan 10 penyertaan, ada hadiah saguhati untuk pemenang tempat ke 4, 5, 6 dan seterusnya

Hadiah Saguhati:

6 x GLA Complex bernilai RM93

Kelebihan GLA Complex boleh baca di sini

produk shaklee untuk masalah hormon

============================================

Ada 5 syarat mudah untuk anda layak mendapatkan hadiah:

  1. Tulis 1 entry untuk setiap keyword berikut:
  • Shaklee Collagen
  • Kolagen Shaklee
  • Kolagen terbaik
  • Kolagen paling berkesan
  • Kolagen cepat berkesan

2. Setiap keyword perlu berada di dalam entry minima sepanjang 250 patah perkataan pada:

  • Title
  • Isi kandungan
  • URL/permalink

3. Link kan setiap keyword dengan URL ini: http://petuakulit.com/kolagen-shaklee/

Contoh: Shaklee Collagen Kolagen Shaklee Kolagen terbaik

4. Copy ayat di bawah berserta linknya dan paste sebagai footer dalam entry anda:

Contest ini ditaja oleh Pengedar Shaklee Kemaman dalam mempromosikan produk Shaklee Collagen Powder pada Disember 2015 serta meraikan busines partners di Lembah Kelang: Pengedar Shaklee Kelana JayaPengedar Shaklee Bangsar dan Pengedar Shaklee Damansara. Pembaca juga dijemput untuk berkenalan dengan Pengedar Shaklee ChukaiPengedar Shaklee Temerloh dan Pengedar Shaklee Melaka untuk maklumat lanjut berkenaan produk dan permasalah kesihatan yang ingin diselesaikan melalui penggunaan produk Shaklee secara konsisten.

 

5. Daftarkan penyertaan anda ke dalam google form ini: http://goo.gl/forms/8J37GyAxpL

Jangan lupa daftar tau!! 🙂

=====================================

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 Disember 2015

Contest akan di adili oleh juri jemputan yang bertauliah berdasarkan kriteria berikut:

  1. Memenuhi semua syarat di atas
  2. Olahan artikel yang menarik
  3. Jumlah komen terbanyak pada kelima-lima entry

Pemenang akan diumumkan selewat-lewatnya pada 15 Januari 2016

 

INGAT! Semakin ramai yang join contest, semakin tinggi peluang anda untuk memenangi hadiah.

So apa lagi? Share kan contest ni kepada rakan dan taulan. Mana tahu anda pun boleh menang 🙂

 

KEEP CALM and ALL THE BEST! GAMBATTE! SELAMAT BERJAYA! CHAIYOK!

collagen shaklee

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

9 perkara mustahak yang anda perlu tahu sebelum mencuba Kolagen Shaklee

kolagen shaklee

Anda memang dah lama teringin nak mencuba kolagen Shaklee dan sudah bersedia untuk memulakan perjalanan kesihatan anda bersama Kolagen Shaklee.

kolagen shaklee

Tetapi anda masih ragu-ragu.

Terlalu banyak persoalan yang bermain-main di fikiran.

Berkesan ke?

Siapa boleh makan?

Siapa yang tak boleh makan?

kolagen shaklee

 

Boleh menyebabkan allergik ke?

Mahal ke murah?

Usah risau. Perkara ini bukan salah anda 🙂

==========================================================

Sebelum meneruskan pembacaan, izinkan saya memperkenalkan diri saya.

Nama saya Therina Jopri

pengedar shaklee kemaman

Pengguna tegar vitamin dan supplement sejak tahun 1984, seawal umur saya 2 tahun lagi.

Keluarga besar saya (mak, ayah dan adik beradik) adalah pengamal vitamin, makanan sunnah dan makanan tambahan, dan saya telah memperturunkan amalan ini kepada keluarga saya sendiri (suami & anak-anak)

set shaklee untuk orang tua

Alhamdulillah kesihatan kami terjaga dan dengan izin Allah jarang terkena penyakit. Ibu dan ayah saya yang sudah menjangkau umur 65 dan 70 tahun sihat walafiat 🙂

Saya sendiri adalah pengguna Kolagen Shaklee dan telah merasai semua kebaikannya, jadi saya merasa terpanggil dan wajib kongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia 🙂

Berdosa saya tau kalau saya tak beritahu orang lain…

=========================================================

Dalam posting ini ada 9 perkara penting yang perlu anda tahu sebelum anda benar-benar pasti untuk menggunakan paket Kolagen Shaklee anda yang pertama.

 

1. Apakah isi kandungan sebenar kolagen Shaklee

2. Apakah kelebihan kolagen Shaklee berbanding kolagen lain dalam pasaran

3. Siapakah orang yang tidak boleh ambil Kolagen Shaklee

4. Siapakah orang yang perlu ambil Kolagen Shaklee

5. Testimoni Kolagen Shaklee dan kisah-kisah kejayaan pengguna

6. Apakah faktor-faktor yang menyebabkan kolagen Shaklee tak berkesan

7. Bagaimanakah cara minum kolagen Shaklee untuk memaksimakan kebaikannya

8. Berapakah harga Kolagen Shaklee

9. Bagaimana cara beli Kolagen Shaklee

===========================================================

1. Isi kandungan kolagen Shaklee

kolagen shaklee

1. Setiap paket Kolagen Shaklee mengandungi 4,000 mg kolagen daripada Red Snapper Scales (RSS). Red Snapper ialah ikan merah.

2. Ekstrak biji Camelia Japonica – bahan pelembap dan membantu kesuburan rambut

3. Ekstrak Pfaffia – perangsang penghasilan acid hyaluronic secara semulajadi yang membantu memelihara keanjalan kulit

4. Ekstrak kulit kerang lautan – glucosamine daripada ekstrak kerang boleh membantu kesihatan sendi dan mengekalkan kelembapan bahagian mata (elak eyebag dan bulatan hitam mata)

5. Lactobacillus acidofilus – mengekalkan kesihatan usus agar penyerapan kolagen dapat dimaksimumkan

6. Vitamin C – bahan antioksidan dan agen awet muda

7. Vitamin B2 & B6 – membantu memetabolismakan protein dan karbohidrat supaya kulit dapat menghasilkan kolagen semulajadi

 

Yakin dengan bahan-bahan kandungan kolagen Shaklee?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

========================================================================

2. Kelebihan kolagen Shaklee

 

Apakah perbezaan dan kelebihan kolagen Shaklee berbanding kolagen lain dalam pasaran?

1. Sumber kolagen ialah daripada sisik ikan merah yang tahan lasak dan elastik tinggi. Oleh kerana ikan merah ini tinggal pada kedalaman 5,000 meter, kualiti kolagen yang berada pada sisik nya amat tahan lasak berta berkualiti tinggi.

kolagen shaklee

2. Saiz molekul kolagen Shaklee ialah 1,000 Dalton berbanding produk lain yang bersaiz 300,00 Dalton. Oleh kerana saiz yang halus, kadar penyerapannya amatlah tinggi dan memaksimakan keberkesanan kolagen Shaklee

kolagen shaklee

3. Kolagen ikan, ekstrak kulit kerang dan lactobacilius acidophilus menyokong pembentukan tisu dan membantu keanjalan kulit

4. Ekstrak biji Camelia Japonica dan Pfaffia menyokong penghasilan kolagen dan asid hyaluronic secara semulajadi yang mampu mengekalkan kelembapan pada kulit

5. Vitamin C, B2 dan B6 adalah agen antioksida dan anti penuaan yang terbukti hebat.

kolagen shaklee

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

============================================================================

3. Siapa tidak boleh ambil Kolagen Shaklee

 

Golongan di bawah adalah mereka yang TIDAK di nasihatkan untuk mengambil Kolagen Shaklee:

1. Alahan kepada ikan dan seafood

2. Masalah cyst atau fibroid dalam rahim

3. Masalah cyst atau lump pada payudara

4. Wanita mengandung

5. Orang yang ada masalah berat badan disebabkan hormon yang tidak stabil

6. Pesakit kanser

6. Penyakit-penyakit lain yang telah dinasihatkan oleh doktor

 

Anda tidak termasuk dalam golongan di atas?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=============================================================================

 

4. Siapa yang perlu ambil Kolagen Shaklee

 

Golongan di bawah adalah mereka yang ada simptom kehilangan kolagen dan memerlukan Kolagen Shaklee untuk meningkatkan kualiti hidup dan kesihatan mereka:

1. Rambut kering & bercabang

2. Pori-pori besar, jeragat hitam dan bintik-bintik pada kulit

3. Tulang mereput dan risiko osteoporosis

4. Kulit & otot kendur dan hilang keanjalan

5. Sakit sendi terutama lutut

6. Kulit berkedut

7. Penglihatan kabur dan mata panda (eyebag & hitam keliling mata)

8. Sakit gusi atau gigi luruh

9. Payudara melayut dan kurang pejal

10. Kuku rapuh dan mudah pecah/patah

kolagen shaklee

Anda ada masalah seperti yang dinyatakan di atas?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

==========================================================================

5. Testimoni Kolagen Shaklee

 

Rata-rata pelanggan dan pengguna Kolagen Shaklee amat berpuas hati dengan kesan dan hasil yang mereka alami.

Rugi kalau tak cuba!

Lihat sahaja perubahan tekstur dan pigmentasi pada kulit mereka, semakin cantik licin dan berseri-seri 🙂

kolagen shaklee kolagen shaklee kolagen shaklee kolagen shaklee

Anda juga mahu kelihatan muda jelita dan menyelesaikan masalah kesihatan lain?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===========================================================================

6. Mengapa kolagen Shaklee tak berkesan

 

Ada beberapa faktor yang boleh menyebabkan pengambilan Kolagen Shaklee tidak berkesan kepada sesetengah individu. Antaranya:

1. Badan mempunyai kadar toksin yang tinggi terutamanya di bahagian usus lalu menyukarkan penyerapan nutrien yang efisyen

2. Cara pelanggan menyimpan Kolagen Shaklee di tempat yang panas dan kering menyebabkan kualiti kolagen terjejas dan nutrien hilang

3. Tubuh badan sudah lali dengan kolagen daripada pengambilan produk kolagen dan Gluta (glutathione) yang rendah kualiti dan mengandungi bahan racun dan terlarang

4. Mengambil Kolagen Shaklee pada kadar dan waktu yang salah dan selain daripada yang dinasihatkan oleh pengedar Shaklee terlatih

5. Expectation yang terlalu tinggi daripada produk. Anda TIDAK akan menjadi cantik atau putih dalam sekelip mata sepertimana produk lain yang menjanjikan bulan dan bintang tetapi akan memberikan kesan negatif pada tubuh dan buah pinggang pada masa hadapan.

 

Kajian terhadap penggunaan Kolagen Shaklee telah dilaksanakan dimana 71% orang merasa tekstur kulit mereka bertambah baik selepas menggunakan Kolagen Shaklee selama 8 minggu.

kolagen shaklee

JAMINAN KEPUASAN

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan kesan produk, hubungi kami kembali dalam masa 30 hari dan kami akan pulangkan wang anda 100%

30day-money-back-guarantee

 

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=============================================================================

7.  Cara minum kolagen Shaklee

kolagen shaklee

1. Minum semasa perut kosong, sebaiknya waktu pagi selepas bangun tidur

2. Elakkan makan sebarang makanan 20 minit selepas minum kolagen untuk memastikan nutrien kolagen diserap sepenuhnya oleh badan

3. Bancuh kolagen dalam air atau jus yang sejuk dan TIDAK BOLEH dalam air suam atau panas

4. Kolagen Shaklee mempunyai rasa ikan yang agak hanyir. Dinasihatkan agar anda mencampurkan dalam yogurt drink atau jus sebelum minum

5. Amalkan setiap hari dan lihatlah hasil yang membuatkan hati anda berbunga-bunga selepas 4-8 minggu 🙂

 

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===============================================================================

8. Harga Kolagen Shaklee

kolagen shaklee

kolagen shaklee

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk mendapat kelebihan berikut:

– Beli dengan diskaun ahli sebanyak 20%

PERCUMA Keahlian Shaklee seumur hidup bernilai RM80

PERCUMA penghantaran dengan COD, Poslaju atau Courier bernilai RM11

PERCUMA eBook Kulit Sihat & Cantik: 7 Rejim Kecantikan daripada Sumber Alami bernilai RM57

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===============================================================

9. Cara beli Kolagen Shaklee

 

Berikut adalah proses pembelian Kolagen Shaklee:

Step 1. SMS/ Whatsapp <kolagen> ke 013 – 982 0013 (Erin)

Step 2. Berikan maklumat berikut:

Nama:

Alamat:

No kad pengenalan (untuk pendaftaran keahlian Shaklee PERCUMA):

Emel:

Step 3. Pembayaran melalui fund transfer ke akaun CIMB/Maybank/paypal/kad kredit

Step 4. Penghantaran melalui Poslaju/ courier

Step 5. Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Petua kulit licin supaya blackhead dapat dihilangkan

Blackhead ni memang merimaskan ramai orang terutamanya wanita. Mengapa saya kata begitu? Sebab nampak orang lelaki (read: suami saya) rilaks aje kalau ada bleakhead ni hehe..

petua kulit licin

Blackhead ni terjadi apabila minyak dan sebum kulit terperangkap dalam pori-pori. Bahagian ‘kepala’ minyak yang terdedah kepada udara ini akan memerangkap debu dan habuk disekitar, menyebabkan dia mengeras dan berwarna hitam. Keadaan ini akan menyebabkan kulit menjadi kasar dan berbiji-biji hitam, terutama di hidung dan kawasan yang paling berminyak di muka.

petua kulit licinpetua kulit licin

Kalau dibiarkan berlarutan, minyak yang terperangkap ini akan dijangkiti bakteria, lalu menyebabkan inflamation (bengkak) dan mengeluarkan nanah. Beginilah terjadinya jerawat bengkak jenis merah dan sakit tu.. ouch! Ada tak petua kulit licin yang boleh membantu?

Ramai orang menggunakan ikhtiar memicit keluar blackhead supaya ia tidak merebak menjadi jerawat… tetapi kaedah ini ada padahnya sekiranya tidak dibuat dengan betul. Kulit boleh membengkak dengan teruk dan menjadikan kulit anda lebih hodoh.

petua kulit licin

Ada juga orang yang gunakan black peeling mask, blackhead remover dan sebagainya.

Namun ada petua kulit licin untuk menghilangkan blackhead dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi.

petua kulit licin

 Petua kulit licin nombor 1 – serbuk kayu manis

Kayu manis boleh digunakan untuk menghilangkan blackheads dan mengelakkan pembentukannya pada masa hadapan.

Caranya, ambil 1 sudu teh serbuk kayu manis dan campurkan dengan madu untuk menghasilkan campuran yang likat. Sapukan campuran ini pada bahagian yang terlibat dan biarkan semalaman. Bilas bersih dengan air keesokan paginya.

Alternatif lain ialah mencampurkan 1 sudu teh serbuk kayu manis dan jus limau nipis dengan secubit kunyit. AWAS! sapuan ni pedih tau..

Amalkan selama 10 hari untuk keputusan terbaik.

petua kulit licin

Petua kulit licin nombor 2 – lemon dan madu

Ambil sebiji lemon dan potongkan separuh. Pada sebelah lemon tadi, titiskan 3-4 titik madu dan dengan lembut, sapukan pada bahagian yang ber blackhead. Buatkan gerakan putaran pada muka dan oles dengan lembut. Biarkan selama 10 minit dan bilas.

Jus lemon tadi akan membantu mengecutkan pori-pori dan fiber pada lemon akan membantu menanggalkan blackhead.

Awas kepada mereka yang berkulit sensitif, dan jangan sapukan pada kulit yang luka atau melecet.

petua kulit licin

Petua kulit licin nombor 3 – susu dan serbuk buah pala

Petua ni saya baru belajar daripada website crunchybetty.com di mana 1 sudu teh parutan buah pala dicampurkan dengan sedikit susu. Campuran ini kemudian dijadikan scrub dan di gosokkan pada bahagian wajah.

Serbuk buah pala bertindak sebagai pelelas blackhead dan boleh menghilangkan minyak manakala asid laktik daripada susu boleh melarutkan sel-sel mati pada kulit.

petua kulit licin

Petua kulit licin nombor 4 – putih telur

Jadikan putih telur seperti peel mask. Mula-mula sapukan selapis putih telur dengan jari ataupun berus melukis. Biarkan kering seketika sebelum menyapukan lapisan kedua. Untuk bahagian-bahagian yang ada blackhead yang lebih banyak, sapukan lapisan ketiga dan keempat selepas lapisan sebelumnya kering sedikit.

Selepas 15 minit, muka akan rasa tegang. Apabila mask telah benar-benar kering, tarik lapisan mask sehingga habis. Gunakan kain mikrofiber yang lembap untuk membersihkan saki-baki mask.

Petua kulit licin nombor 5 – gunakan set kulit Shaklee

Ada beberapa produk Shaklee yang boleh di amalkan untuk merawat dan mencantikkan kulit daripada dalam. Ini termasuk:

Vitamin C – antioksidan yang membantu pembentukan kolagen semulajadi

Vitamin E – antioksidan yang membantu membaiki sel dan menghilangkan parut

Vivix – antioksidan yang bertindak sebagai anti penuaan

Collagen powder – menegangkan dan menambahkan keanjalan kulit

petua kulit licin
Set kulit Shaklee Extravaganza

Cuba set ini dan selain mendapat kulit yang cantik dan licin, faedah lain termasuk:

1. Keahlian Shaklee PERCUMA bernilai RM75

2. Rebet +- RM50 pada bulan hadapannya

3. Membeli produk-produk Shaklee pada diskaun sehingga 33%

4. Peluang percutian dan umrah

5. Dan banyak lagi 🙂

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...