5 Kaedah Mengelakkan Sakit Uluran

uluran

Sakit Uluran boleh disebabkan oleh masalah kongenital ataupun akibat tekanan berlebihan kepada dinding abdomen yang lemah.

Sakit Uluran atau dikenali sebagai hernia adalah penyakit yang tiada kaitan dengan ANGIN.

Walaubagaimanapun, simptom-simptom pesakit uluran memang dikenalpasti sebagai mengalami masalah angin di sistem pencernaan iaitu bahagian perut, usus dan esofogus  – sakit, sebu, pedih, berangin, kembung, senak dan sebagainya.

Angin Pasang

Bagi orang lelaki yang mengalami sakit uluran yang hampir dengan testis, akan berlaku kebengkakan testis atau kantung skrotum.

Orang kita selalu gelar keadaan ini sebagai Angin Pasang.

Medu Angin

Untuk wantita, sakit uluran yang hampir dengan rahim akan meyebabkan rasa rahim bengkak/jatuh dan rasa kurang selesa atau senak.

Ia dinamakan Medu Angin terutama bagi penduduk Pantai Timur.

Uluran ialah USUS yang terkeluar

uluran

Kedua-dua kondisi ini adalah perkara yang sama. Simptom ini disebabkan oleh saluran USUS yang TERKELUAR daripada abdomen akibat dinding abdomen yang LEMAH.

Akibat bahagian usus yang terkeluar ini, perjalanan bahan buangan seperti najis, angin dan air adalah terhalang (obstructed). Maka ini adalah penyebab kepada rasa sakit dan bengkak pada bahagian abdomen atau celah kangkang pesakit hernia.

=================================

Kaedah Mengelakkan Sakit Uluran

Walaupun uluran kongenital tidak boleh dicegah, risiko berlakunya uluran ketika hidup dapat diminimumkan.

Matlamatnya adalah untuk mengelakkan peningkatan tekanan dalam perut yang boleh menekankan bahagian yang lemah di dinding abdomen.

  1. Mengekalkan berat badan yang sihat. Turunkan berat badan dengan set kurus
  2. Makan makanan yang sihat dan senaman secara rutin untuk meminimumkan risiko sembelit dan menimbulkan sakit perut. Amalkan kaedah melancarkan buang air besar
  3. Gunakan teknik mengangkat barang yang betul terutama apabila cuba mengangkat objek berat. Ini penting untuk diingat di tempat kerja, rumah, dan ketika bersukan.
  4. Berhenti merokok untuk mengurangkan batuk kuat dan kronik.
  5. Jika uluran semakin membesar, dapatkan rawatan perubatan untuk dinilai dan berpotensi dirawat sebelum ia menjadi terlalu besar.

========================================

Kurangkan Simptom dengan Set Uluran Shaklee

Sebelum bertindak dengan kaedah pembedahan dan cara rawatan uluran yang lain, adalah dinasihatkan sekiranya pesakit uluran dapat mengurangkan simptom seperti pedih ulu hati, bengkak testis/rahim dan angin dalam perut dengan mengamalkan set uluran Shaklee.

uluran medu angin pasang hernia

Set ini insyaallah boleh membantu:

  • Membaiki dan menguatkan dinding abdomen agar usus tidak terkeluar lagi
  • Melawaskan pembuangan air besar agar tidak memberikan tekanan kepada perut
  • Mengeluarkan angin yang berkumpul dalam perut
  • Meredakan radang dan bengkak akibat usus yang terkeluar

========================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Seluruh Malaysia
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

5 Cara Rawatan Uluran (Medu Angin atau Hernia)

uluran medu angin pasang hernia

Uluran atau angin pasang atau medu angin atau hernia?

Uluran (istilah medical: Hernia) atau penyakit angin pasang (bagi lelaki) atau medu angin (untuk wanita) adalah penyakit yang tiada kaitan langsung dengan angin. Ya, angin dalam perut, atau kantung testis telur membengkak adalah antara simptom penyakit hernia. Namun, faktor sebenar mengapa ia terjadi adalah lebih serius dari itu.

 uluran

Faktor penyakit Uluran

Penyebab utama penyakit ini ialah kawasan dinding abdomen yang lemah lalu menyebabkan USUS TERKELUAR melalui weak spot tersebut.

Faktor umum penyakit:

  1. Kecacatan kongenital – Dinding perut tidak terbentuk dengan betul semasa dalam rahim ibu
  2. Umur semakin lanjut
  3. Batuk kronik
  4. Kerosakan dinding abdomen akibat kecederaan atau pembedahan
  5. Keturunan dinding abdomen lemah

Penyebab penyakit uluran ialah dinding perut yang lemah

Faktor-faktor yang menyebabkan tekanan terhadap tubuh dan mengakibatkan hernia:

  1. Kehamilan, tekanan rahim yang membesar kepada dinding abdomen
  2. Sembelit, najis mengeras memberi tekanan kepada dinding abdomen
  3. Mengangkat barang berat dengan postur tidak ergonomik
  4. Pengumpulan cecair di dalam perut, atau ascitites
  5. Peningkatan berat badan mendadak
  6. Bekas pembedahan
  7. Batuk berterusan atau bersin yang kuat

5 Cara Rawatan Uluran

Rawatan adalah bergantung kepada saiz hernia dan keparahan simptom uluran yang anda hadapi.  Sekiranya tidak terlalu besar atau serius, adalah baik jika boleh dapatkan pemeriksaan kesihatan berkala agar doktor anda boleh memantau komplikasi yang mungkin berlaku.

Jangan memandai-mandai melakukan rawatan yang SALAH untuk uluran untuk elak simptom menjadi lebih serius.

Rawatan Pertama – Pembedahan Laparoskopik

Andaikata usus yang terkeluar itu terlalu besar dan mengakibatkan simptom sistem percernaan yang berisiko tinggi, doktor akan menasihatkan untuk menjalankan pembedahan laparoscopy iaitu pembedahan melalui 3 lubang: 1 lubang kamera, 1 lubang pemegang dan 1 lubang pemotong.


pembedahan uluran pembedahan uluran laparoscopic

==========================================

Rawatan Kedua – Prosedur menolak masuk usus

Doktor juga boleh menasihati sekiranya prosedur penolakan masuk usus boleh dijalankan atau tidak berdasarkan MRI scan yang ada.

Kaedah ini tidak invasive kerana tidak perlu anasthetic mahupun berada di dalam bilik bedah.

Sebelum prosedur

Selepas prosedur

 

============================================

Rawatan Ketiga – Ubah gaya hidup

  • Untuk mereka yang terkena uluran akibat batuk kronik, di nasihatkan untuk berhenti merokok untuk mengurangkan risiko batuk kronik yang akan memburukkan keadaan.
  • Sekiranya ada masalah hidung sensitif atau resdung, penting untuk meningkatkan imuniti tubuh supaya kurang bersin dengan kuat.
  • Sekiranya lapisan abdomen lemah akibat berat badan berlebihan, pentingnya untuk turunkan berat badan dengan mengamalkan senaman dan pemakanan yang seimbang agar risiko uluran dapat dikurangkan.

 

===========================================

Rawatan Keempat – ubah pemakanan

  • Kurangkan makan masakan pedas dan masam
  • Kurangkan makanan mentah atau separuh masak seperti sushi dan sashimi serta pastikan makanan adalah masak sepenuhnya supaya masalah penghadaman dapat dikurangkan.
  • Minum air kosong lebih dan makan serat untuk elak sembelit dan melawaskan buang air besar

 

=========================================

Rawatan Kelima – legakan simptom dengan produk Shaklee

Antara simptom uluran:

  • Testis membengkak
  • Sakit dan senak perut
  • Sembelit
  • Perut membuncit
  • Angin
  • Rahim ‘jatuh/ kembang’

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Seluruh Malaysia
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Kempen Kesihatan #Superstars Shaklee: Beli Insurans atau Jaga Kesihatan, Mana Yang Lebih Penting?

beli insurans

Beli Insurans atau Jaga Kesihatan?

Terima kasih di ucapkan kepada Team Besar Kami Superstars Shaklee kerana menganjurkan kempen kesedaran jaga kesihatan. Terima kasih kepada Aada Ummi Awesome Pengedar Shaklee Penang sebab tag saya untuk mengulas tentang tajuk cabaran ini.

beli insurans

So, here it goes 🙂

Kalau kat timeline FB saya, memang ramai geng-geng penjual takaful ni selalu menulis tentang kepentingan beli insurans takaful, sama ada untuk tujuan perlindungan kemalangan mahupun untuk kad medical.

Spesifik tentang kad medical, ia digunakan oleh pemegang polisi untuk mendapatkan rawatan di klinik pakar tanpa membayar penuh kos perubatan tersebut. Ini kerana kos tersebut telah di cover oleh pencarum-pencarum dalam program takaful tersebut.

Bagi saya, konsep ini amat menguntungkan terutama untuk mereka yang ‘tiba-tiba’ memerlukan rawatan rumit dan berkos tinggi. Mengapa saya kata tiba-tiba? Ini kerana sebelum berjaya menjadi pemegang polisi, kita hendaklah di sahkan sihat daripada sebarang penyakit oleh pengamal perubatan yang bertauliah.

Syarikat takaful tidak akan meluluskan permohonan untuk orang yang sudah ada penyakit atau existing health condition.

Orang yang sakit tidak layak memohon polisi kesihatan dan beli insurans

beli insurans

Realiti yang sangat menyakitkan, ouch!

Jika hendak beli sekalipun, tidak boleh atas nama sendiri tetapi atas nama isteri, anak-anak atau mak ayah.

Diri sendiri yang sedang  merana sakit, tiada syarikat takaful pun sudi layan jika pun anda nak bayar ribuan ringgit premium sebulan.

Lagi satu, pengalaman saya sendiri di mana ketika anak ke-4 saya Emirah As Saff  disahkan ada penyakit Billiary Atresia iaitu sejenis birth defect berkenaan hati/ liver. Tiada satu pun syarikat takaful yang mahu wang saya untuk membiayai insuran takaful perubatan dia 🙁

Apa alternatif yang ada untuk orang yang sedia ada berpenyakit?

Tidak banyak sebenarnya yang boleh dilakukan oleh orang yang sedia ada keadaan kesihatan yang tak mengizinkan.

beli insurans

Beberapa cadangan yang saya boleh fikirkan logik:

  1. Wujudkan tabung kesihatan sendiri

    Di pejabat saya ada seorang senior manager yang pemikirannya agak berhaluan kiri berkenaan insurans. Beliau rasa tidak puas hati dengan program insurans dan takaful di mana setiap bulan pencarum membayar sejumlah wang tetapi agen takaful kelihatan bergembira melancong ke luar negara kerana mencapai angka sales tertentu.

    Ya jika difikirkan logic juga statement beliau tu (tiba-tiba saya pun turut rasa tidak puash hati huhu). Sebagai backup, beliau memang memperuntukan sebahagian gaji bulanan untuk disimpann sebagai ‘insurans’ sekiranya apa2 berlaku kepada dirinya atau ahli keluarganya.  Tidak membayar premium beli insurans tidak bermaksud kita lupakan terus untuk jaga kesihatan dan menyimpan demi tabung kesihatan diri kita dan keluarga.

  2. Kahwini pasangan yang kayabeli insurans

    Oh well, jalan penyelesaian yang mudah tetapi tidak begitu mudah. Haha. Pasangan yang kaya mahu ke kepada diri kita yang sudah ada penyakit ni? hmm hmm kecuali dirinya juga senasib dengan kita maka tahap empati itu lebih lah. Harapnya pasangan kita tu loaded lah untuk biayai perbelanjaan kesihatan dan perubatan kita apabilla tiba masanya.. takut dia makin tinggalkan kita pula huhuuuu

  3. Kerja dalam syarikat yang menyediakan medical benefits

    Banyak syarikat  yang  menyediakan medical benefits full coverage kepada pekerja dan kadang kala kepada ahli keluarga. Ada yang unlimited, bermakna syarikat akan membayar penuh segala kos perubatan yang kta perlukan. Ada juga pakej medical benefit yang mempunyai limit atau nilai siling tahunan, contohnya RM10k atau RM40k setahun. Jadi andai penyakit kita itu komitmen tahunan tidak melebihi nilai siling, Alhamdulillah selamat… tetapi kalau dah  kena penyakit kronik contohnya kanser di mana perbelanjaan perubatan sekali chemotherapy sudah melebih RM20k.. hmm bagaimana pula tu ya…

  4. Laburkan wang pada supplement berkualitibeli insurans

    Supplement bukan ubat, dan ubat bukan supplement. Supplement yang berkualiti dan terbukti berkesan dengan adanya  Landmark Study atau kajian penggunaan selamat dalam jangkamasa panjang adalah yang terbaik diambil untuk meningkatkan kualiti hidup orang yang sudah ada pre-health condition. Usahlah bazir duit beli supplement yang entah hapa2 dan buat claim yang melambung tinggi. Pastikan supplement yang  anda  ambil itu ada kajian klinikal dan sudah diuji berkesan, bukan sekadar testimoni-testimoni pengguna sahaja. Contoh seperti produk Shaklee, banyak kajian telah  dijalankan atas kesan produk kepada orang-orang yang sudah ada health condition, Alhamdulillah banyak membantu mereka untuk natural dan self-healing. Mana tahu ada rezeki terus sembuh dari penyakit itu kan 🙂 Produk Shaklee feveret saya ialah Vivix Shaklee. Boleh baca link ini untuk explore apa kebaikan Shaklee  Vivix 🙂

  5. Jaga kesihatan dan amalkan gaya hidup sihat

    Bersenam sekurang-kurangnya 20 minit, 2 kali seminggu. Tidur dan rehat yang mencukupi. Jauhi stress dan bahan-bahan kimia beracun. Amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang serta follow petua-petua orang lama yang menjadi rahsia  kesihatan dan awet muda mereka 🙂 Contohnya untuk mengubati kencing manis secara tradisional, orang dulu kala akan amalkan pemakanan peria katak dan sayur-sayuran yang pahit-pahit sebagai ubat. Kesannya mungkin tidak ketara dan lebih kepada kaedah prevention, namun tidak salah untuk mencubanya 🙂

Jadi, konslusinya Beli Insurans atau Jaga Kesihatan?

Untuk orang yang sihat, sila beli isnurans dan jaga kesihatan. Untuk orang yang dah ada penyakit, anda tiada pilihan, wajib jaga kesihatan sampailah doktor sahkan anda layak untuk beli insurans (ini untuk lifestyle illness sahaja ya seperti diabetis, hypertension dll, yang sudah permanent damage sudah tak boleh nak buat apa la 🙁 )

OK cukup disitu  ulasan saya berkenaan tajuk Beli Insuran vs Jaga Kesihatan. Jadi jika ikut peraturan game ni saya kene tag sesorang hehehe…

Oleh yang demikian, sukacita saya nak tag Yanti Pengedar Shaklee Cheras untuk mengulas tentang tajuk ni pula.. hehe good luck my dear you gonna need it 😉

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Bisnes Shaklee best ke dan berapakah Bonus Shaklee saya 6 bulan dari sekarang

bisnes shaklee best ke

Kalau dahulu orang tanya saya : Bisnes Shaklee best ke?

Jawapan saya mudah: BEST SANGAT!

Alhamdulillah pada ketika saya menulis entry ini, usia bisnes Shaklee saya sudah menjangkau ke tahun ke 3. Terlalu banyak yang saya sudah pelajari dan terlalu banyak ilmu pemasaran dan networking yang belum sempat saya aplikasikan kesemuanya.

Namun setakat ketika ini, apa yang saya sudah aplikasikan sudah pun membuahkan hasil yang memuaskan. Hanya perlu konsisten, buat buat buat dan buat lagi supaya kejayaan dapat dilipat gandakan.

Harapan saya juga sangat tinggi, untuk hasilkan 1000 pengedar Shaklee yang aktif dan efektif pada tahun 2020. Kalau dahulu, nampak tahun 2020 ni macam jauh sangat lagi, hakikatnya tak sampai pun 5 tahun lagi visi itu perlu dilaksanakan.

Setakat ini, alhamdulillah sudah hampir 200 orang pengguna dan pengedar Shaklee berdaftar dengan saya.. Pencapaian yang saya tidak sangka saya dapat capai, kerana segalanya tidak mampu dikecapi tanpa kehadiran guru-guru bisnes, mentor-mentor Shaklee dan doa daripada keluarga serta rakan-rakan.

bisnes shaklee best ke

Melihat 6 bulan dari sekarang, saya meletakkan target naik rank sebagai Senior Coordinator dengan bonus sebanyak RM10,000 sebulan. Jumlah jualan kumpulan ialah RM100,000 dengan 600 orang pelanggan berdaftar dan bukan berdaftar yang baik dan mudah diuruskan. Target saya juga mesti sekurang-kurangnya ada 10 orang Leaders yang efektif dan aktif.

Sekarang ini saya sudah mempunyai team leader di Temerloh, Johor Bahru, Kuala Terengganu, Bangsar, Kemaman, Dungun dan Melaka.

Seterusnya kawasan yang akan saya takluki ialah Cheras, Bangi, Kuala Lumpur, Kota Bharu, Miri, Batu Pahat, Ipoh, Penang dan Kuantan.. biiznillah

Anda rasa bisnes Shaklee best ke?

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Pengumuman pemenang Petuakulit.com blogging contest Disember 2015 – Kolagen Shaklee

Salam semua.

Maafkan kami sebab mungkir janji.

Oleh kerana sambutan yang luar biasa daripada penyertaan-penyertaan last minute, maka kami terpaksa tangguhkan pengumuman pemenang blogging contest bulan lepas.

Alhamdulillah selepas screening berpuluh-puluh entry, kami dapati tidak ramai yang betul-betul follow syarat-syarat peraduan ini.

Namun kami terpaksa memilih seorang pemenang berdasarkan menepati syarat contest.

kolagen shaklee

 

GRAND PRIZE WINNER – 1 x Kolagen Shaklee bernilai RM297.00

Cik NR dari http://diarybudaktinggi.blogspot.my/

Cara olahan yang kreatif dan menepati syarat contest adalah kriteria utama pemilihan pemenang.

TAHNIAH diucapkan!!

congratulations

 

Tiada pemenang kedua ketiga dan seterusnya kerana terlalu tidak menepati syarat contest.

 

Tetapi usah risau!

 

Untuk penyertaan lain, kami ucapkan ribuan terima kasih dan akan kami hadiahkan setiap seorang dengan hadiah misteri bernilai RM30.

mystery gift

Sila Whatsapp penganjur di talian 013 982 0013 untuk mendapatkan hadiah anda 🙂

 

Nantikan contest kami yang seterusnya insyallah.

Apa hadiah yang anda nak?

Sila komenkan dan kami akan consider 😀

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Senarai Harga Shaklee dan Fungsi Setiap Produk

senarai harga shaklee

Berikut adalah senarai harga Shaklee serta kebaikan untuk setiap produk

1. Produk Shaklee untuk Mencukupkan keperluan Nutrisi Asas Manusia agar sentiasa sihat

senarai harga shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Alfalfa (small) 330 tablet
  • Raja segala tumbuhan.
  • Bersifat alkali.
  • Kaya dengan fiber.
  • Meneutralkan asid.
  • Membantu dalam proses detox dan buang lemak serta kolesterol.
  • Untuk ibu menyusu, ia bantu banyakkan susu jika diambil dengan Ostematrix dan ESP
          54
2 Alfalfa (large) 700 tablet          98
3 B – Complex 120 tablet
  • Kompleks kumpulan Vitamin B lengkap dengan Asid Folik dan Biotin.
        54
4 Carotomax 30 tablet
  • Gabungan antioxidant terbaik seperti:
    • alpha-carotene,
    • beta-carotene,
    • lutein,
    • lycopene,
    • zeaxanthin
    • astaxantin
  • Hilangkan Rabun
  • Elakkan kanser
  • Kurangkan kahak dan resdung.
         74
5 GLA Complex 60 tablet
  • Seimbangkan hormone wanita.
  • Bantu kawal gula dalam darah
  • Bantu perbaiki saraf rosak
  • Bantu kurangkan kolesterol
          92
6 Herb Lax 120 tablet
  • Herba Julap Shaklee untuk menggalakkan permbuangan air besar secara alami.
         53
7 Garlic Complex 60 tablet
  • Antibacteria
  • Anti Virus
  • Anti Fungus
  • Membantu mencairkan darah ke paras normal
  • Membantu membuang kolesterol
        48
8 Energizing Soy Protein (ESP) 850g
  •  Protein NON-GMO.
  • Dari kacang soya baka tulen.
  • Protein Lengkap dengan kesemua asid amino perlu.
  • BEBAS KOLESTEROL
       150
9 Meal Shakes 544g
  • Multivitamin dan mineral dalam bentuk serbuk
  • Ditambahkan protein.
  • Mengandungi serat / fiber.
  • Sesuai untuk kanak-kanak yang cerewet makan.
  • Sesuai untuk warga emas yang sukar nak mengunyah daging dan makanan berserat.
  • Mencukupkan keperluan nutrisi mereka yang di atas.
       114
10 Lecithin 180 tablet
  • Penting untuk saraf dan otak kerana mengandungi choline yang menggerakkan saraf dan otak iaitu neurotransmitter acethylcholine.
  • Menghancurkan molekul lemak dari molekul yang besar menjadi molekul kecil dan halus lalu mudah untuk dicairkan dan dikeluarkan oleh badan.
  • Gandingan terbaik dengan Omega dan Alfalfa untuk kempis perut.
       53
11 Performance Drink Orange 539g
  • Isotonik tanpa manis gula dantanpa gas.
  • Beri tenaga BERPANJANGAN dan EXTRA.
  • Sangat bagus untuk ahli sukan, jemaah haji dan umrah.
  • TERBAIK UNTUK DI AMBIL SEMASA PUASA
         83
12 Collagen Powder 15 sachet
  • Kolagen sisik ikan merah.
  • Molekul kolagen paling halus.
  • Mudah diserap badan.
  • Kesan pun cepat.
         298
13 Advanced Joint Health Tablet 60 tablet
  • Mengandungi 7 ramuan hebatuntuk mengubati sakit lutut dan sakit sendi tanpa pembedahan. Gabungan terbaik dengan OSTEMATRIX dan OMEGA.
  • Jika ligament koyak, wajib tambah COLLAGEN.
         124
14 Nutriferon 30 sachet
  • Formula rahsia Dr. Yasuhiko Kojima (pakar imun) untuk meningkatkan INTERFERON tubuh secara alami untuk membunuh virus termasuk virus flu dan denggi.
         182
15 Ostematrix 120 tablet
  • Kompleks lengkap Kalsium yang bukan sahaja mengandungi kalsium tetapi juga SEMUA MINERAL PENTING yang WAJIB ada untuk penyerapan kalsium ke dalam tulang dan darah.
  • Mengandungi MAGNESIUM.
  • Penting untuk pesakit gastric.
          61
16 Omega Guard 90 tablet
  • Minyak Ikan Shaklee yang mengandungi DHA dan EPA paling tinggi di dunia.
  • Ditapi dan disuling 3 kali.
  • Penting untuk bakar lemak.
  • Membuang kolesterol dari salur darah.
  • Memberi bendalir kepada lutut dan sendi.
  • Membantu mencerdaskan otak pelajar.
        136
17 Peppermint-Ginger 90 tablet
  • Legakan gastric jika di ambil bersama Ostematrix.
  • Buang angin dan senak perut
         45
18 Zinc Complex 120 tablet
  • Memulihkan luka pembedahan.
  • Sama power macam pati haruan untuk ibu bersalin.
  • Menghilang dan mengecutkan jerawat batu dan jerawat pasir.
  • Mengeringkan nanah.
  • Meningkatkan Kesuburan lelaki.
  • Mengelakkan masalah kesihatan rambut.
  • Menghilangkan kelemumur.
        34
19 Vita E Complex 120 kapsul
  • Melawan radikal bebas.
  • Menghilangkan parut jerawat dan parut pembedahan.
  • Jika diambil dengan ESP ia menghilangkan stretch mark.
  • Melembabkan kulit.
  • Mengelakkan kanser.
        149
20 Vivix 150ml
  •  Anti Kanser.
  • Membantu memulihkan kanser.
  • Membantu memulihkan diabetes.
  • Membantu memulihkan saraf pesakit strok.
  • Menghilangkan slipped disc.
  • Menghilangkan gout.
  • Menyembuhkan banyak penyakit kronik.
  • MENGHILANGKAN KETAGIHAN ROKOK.
  •  Terlampau banyak manfaat
       475
21 Vitalea Iron Formula 120 tablet
  • 28 jenis multivitamin lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum.
         89
22 CoQ Health Shaklee 30 tablet
  • Penawar Untuk Kesihatan Jantung. Juga penawar untuk kencing manis dan darah tinggi.
        124
23 Vita C Sustained Released 500mg 180 tablet
  • Vitamin C khas diserap secara berperingkat untuk kesihatan tubuh.
        93
24 Chewable Vita-C 100mg 60 tablet
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan mereka yang susah untuk menelan tablet.
        37.50
25 DTX Complex 90 tablet
  • Menghilangkan masalah fatty liver dan cirrhosis.
  • Sangat penting untuk DETOX.
  • Menghilangkan psoriasis.
          155

 

 

2. Produk Pelangsingan / Kurus Badan Shaklee : Cinch Shaklee Weight Management

slimming set shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Cinch™ Energy Tea Mix 28 sachet
  • Meningkatkan metabolisme
  • Membuang leboihan air dalam badan.
  • Mencegah gemuk air
         131
2 Cinch Shake Mix Choc 765g
  • Mengandungi Leucine™ untuk elak menggeleber lembik dan layut bila badan dah kurus.
  • Boleh ganti makanan kerana lengkap dengan protein dan bagi rasa kenyang sentiasa.
         173
3 Cinch Shake Mix Vanilla 765g
4 Cinch Shake Mix Latte 765g

 

 

3. Produk Shaklee Untuk Sapuan Kulit Multi Purpose

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga
1 Herbal Blend® Multi-Purpose Cream 113g Hilangkan kegatakan, kulit kasar, dan juga eczema. Tapi perlu ambil dengan vitamin dalaman juga.             28

 

 

4. Produk Penjagaan Kulit Shaklee / Skin Care Shaklee NutriWhite

esp shaklee untuk kulit

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 50ml Krim siang Untuk Lindungi Kulit Dari Sinaran UV yang menggelapkan dan merbahaya        200
2 Gentle Deep Foaming Cleanser 150ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Putihkan Kulit          119
3 Overnight Renewal Whitening Cream 50g Krim malam untuk repair semula kulit setelah seharian terdedah kepada cahaya matahari dan pencemaran          225
4 Soothing Radiance Whitening Softener 150ml Toner Untuk Memutihkan Kulit          138
5 Spot Whitening Treatment 10ml Hilangkan Jeragat dan Parut Hitam          150
6 Gentle Action Makeup Remover 150ml Pembersih mekap untuk buang mekap dari kulit sebelum cuci dengan pencuci muka.           95
7 Daily Defense Whitening Essence 30ml Serum pemutih untuk memutihkan kulit dan memberi kesan pink kemerahan         231

 

 

 

5. Produk Penjagaan Kulit / Skin Care Shaklee : Enfuselle

 vitamin untuk kulit cantik

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Purifying Cleansing Gel 177ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Kulit Berminyak            89
2 Hydrating Cleansing Lotion 177ml Pencuci Muka Shaklee untuk kulit normal dan kering           97
3 Purifying Toner 177ml Toner / Penyegar kulit untuk kulit berminyak, jika guna ni kulit tak berminyak malah segar sepanjang hari          79
4 Hydrating Toner 177ml Toner / Penyegar untuk kulit normal dan kering           79
5 Balancing Moisturizer 59ml Pelembab untuk kegunaan siang dan malam bagi kulit berminyak          84
6 Hydrating Moisturizer 48g Pelembab bagi kegunaan siang dan malam untuk kulit normal dan kering        98
7 Eye Treatment 14ml Krim rawatan mata / eye cream untuk hilangkan kedut dan eye bag        53

 

  1. Produk Penjagaan dan Perapian Rambut Shaklee : Prosante

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Revitalizing Shampoo 296ml Sesuai untuk rambut yang kusam dan tak bermaya. Melebatkan rambut dan melicinkan kutikel rambut           67
2 PurifyingShampoo 296ml Sesuai untuk kulit kepala yang berminyak. Membersih secara dan membuang sisa produk fesyen rambut, mineral terkumpul dan bahan pencemar lain         63
3 Nourishing Scalp Treatment 59ml Memberi zat kepada rambut dari akar hingga ke hujung rambut. Mencegah rambut bercabang, Melebat dan memperkuat akar rambut untuk mengelakkan keguguran rambut.          94
4 Lightweight Conditioner 296ml Mengembalikan struktur rambut supaya rambut tampak lebih lebat dan bersinar          67
5 Replenishing Conditioner 296ml Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan mengelakkan rambut bercabang         68
6 Long Lasting Finishing Spray 237ml Juga merupakan tonik rambut Shaklee         59

 

7. Penjagaan Kebersihan Rumah Bebas Racun : SHAKLEE Get Clean

cara menanggalkan kutu babi

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Get Clean® Water Pitcher 303 liter Jap penapis air mudah-alih.Boleh menapis air keruh menjadi bersih dan jernih          460
2 Dish Wash Concentrate 473ml Bebas dari racun Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate yang memudaratkan          28
3 Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate 473ml Pencuci Multi porpose bebas racun          46
4 Soft Fabric Concentrate 946ml Ramuan semulajadi tanpa fosfat dan bahan pewarna          40
5 Fresh Laundry Concentrate (Serbuk) 2.49kg Hipoalergenik dan tanpa bahan kimia bahaya          80

 

Nota Penting Tentang Harga Produk Shaklee Malaysia

 

  1. Harga Produk Shaklee untuk Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak (Borneo) adalah sama.
  2. Harga yang di paparkan di atas adalah tidak termasuk 6% GST.
  3. Kos penghantaran oleh Shaklee ialah RM11 untuk semenanjung Malaysia dan RM21 untuk Sabah Sarawak.
  4. Untuk membeli dengan harga yang lebih jimat dan murah padaharga ahli, boleh daftar jadi ahli Shaklee untuk mendapatkan privilege ini.
  5. Untuk tempahan dan COD seluruh Malaysia sila whatsapp 013 982 0013

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

9 perkara mustahak yang anda perlu tahu sebelum mencuba Kolagen Shaklee

kolagen shaklee

Anda memang dah lama teringin nak mencuba kolagen Shaklee dan sudah bersedia untuk memulakan perjalanan kesihatan anda bersama Kolagen Shaklee.

kolagen shaklee

Tetapi anda masih ragu-ragu.

Terlalu banyak persoalan yang bermain-main di fikiran.

Berkesan ke?

Siapa boleh makan?

Siapa yang tak boleh makan?

kolagen shaklee

 

Boleh menyebabkan allergik ke?

Mahal ke murah?

Usah risau. Perkara ini bukan salah anda 🙂

==========================================================

Sebelum meneruskan pembacaan, izinkan saya memperkenalkan diri saya.

Nama saya Therina Jopri

pengedar shaklee kemaman

Pengguna tegar vitamin dan supplement sejak tahun 1984, seawal umur saya 2 tahun lagi.

Keluarga besar saya (mak, ayah dan adik beradik) adalah pengamal vitamin, makanan sunnah dan makanan tambahan, dan saya telah memperturunkan amalan ini kepada keluarga saya sendiri (suami & anak-anak)

set shaklee untuk orang tua

Alhamdulillah kesihatan kami terjaga dan dengan izin Allah jarang terkena penyakit. Ibu dan ayah saya yang sudah menjangkau umur 65 dan 70 tahun sihat walafiat 🙂

Saya sendiri adalah pengguna Kolagen Shaklee dan telah merasai semua kebaikannya, jadi saya merasa terpanggil dan wajib kongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia 🙂

Berdosa saya tau kalau saya tak beritahu orang lain…

=========================================================

Dalam posting ini ada 9 perkara penting yang perlu anda tahu sebelum anda benar-benar pasti untuk menggunakan paket Kolagen Shaklee anda yang pertama.

 

1. Apakah isi kandungan sebenar kolagen Shaklee

2. Apakah kelebihan kolagen Shaklee berbanding kolagen lain dalam pasaran

3. Siapakah orang yang tidak boleh ambil Kolagen Shaklee

4. Siapakah orang yang perlu ambil Kolagen Shaklee

5. Testimoni Kolagen Shaklee dan kisah-kisah kejayaan pengguna

6. Apakah faktor-faktor yang menyebabkan kolagen Shaklee tak berkesan

7. Bagaimanakah cara minum kolagen Shaklee untuk memaksimakan kebaikannya

8. Berapakah harga Kolagen Shaklee

9. Bagaimana cara beli Kolagen Shaklee

===========================================================

1. Isi kandungan kolagen Shaklee

kolagen shaklee

1. Setiap paket Kolagen Shaklee mengandungi 4,000 mg kolagen daripada Red Snapper Scales (RSS). Red Snapper ialah ikan merah.

2. Ekstrak biji Camelia Japonica – bahan pelembap dan membantu kesuburan rambut

3. Ekstrak Pfaffia – perangsang penghasilan acid hyaluronic secara semulajadi yang membantu memelihara keanjalan kulit

4. Ekstrak kulit kerang lautan – glucosamine daripada ekstrak kerang boleh membantu kesihatan sendi dan mengekalkan kelembapan bahagian mata (elak eyebag dan bulatan hitam mata)

5. Lactobacillus acidofilus – mengekalkan kesihatan usus agar penyerapan kolagen dapat dimaksimumkan

6. Vitamin C – bahan antioksidan dan agen awet muda

7. Vitamin B2 & B6 – membantu memetabolismakan protein dan karbohidrat supaya kulit dapat menghasilkan kolagen semulajadi

 

Yakin dengan bahan-bahan kandungan kolagen Shaklee?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

========================================================================

2. Kelebihan kolagen Shaklee

 

Apakah perbezaan dan kelebihan kolagen Shaklee berbanding kolagen lain dalam pasaran?

1. Sumber kolagen ialah daripada sisik ikan merah yang tahan lasak dan elastik tinggi. Oleh kerana ikan merah ini tinggal pada kedalaman 5,000 meter, kualiti kolagen yang berada pada sisik nya amat tahan lasak berta berkualiti tinggi.

kolagen shaklee

2. Saiz molekul kolagen Shaklee ialah 1,000 Dalton berbanding produk lain yang bersaiz 300,00 Dalton. Oleh kerana saiz yang halus, kadar penyerapannya amatlah tinggi dan memaksimakan keberkesanan kolagen Shaklee

kolagen shaklee

3. Kolagen ikan, ekstrak kulit kerang dan lactobacilius acidophilus menyokong pembentukan tisu dan membantu keanjalan kulit

4. Ekstrak biji Camelia Japonica dan Pfaffia menyokong penghasilan kolagen dan asid hyaluronic secara semulajadi yang mampu mengekalkan kelembapan pada kulit

5. Vitamin C, B2 dan B6 adalah agen antioksida dan anti penuaan yang terbukti hebat.

kolagen shaklee

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

============================================================================

3. Siapa tidak boleh ambil Kolagen Shaklee

 

Golongan di bawah adalah mereka yang TIDAK di nasihatkan untuk mengambil Kolagen Shaklee:

1. Alahan kepada ikan dan seafood

2. Masalah cyst atau fibroid dalam rahim

3. Masalah cyst atau lump pada payudara

4. Wanita mengandung

5. Orang yang ada masalah berat badan disebabkan hormon yang tidak stabil

6. Pesakit kanser

6. Penyakit-penyakit lain yang telah dinasihatkan oleh doktor

 

Anda tidak termasuk dalam golongan di atas?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=============================================================================

 

4. Siapa yang perlu ambil Kolagen Shaklee

 

Golongan di bawah adalah mereka yang ada simptom kehilangan kolagen dan memerlukan Kolagen Shaklee untuk meningkatkan kualiti hidup dan kesihatan mereka:

1. Rambut kering & bercabang

2. Pori-pori besar, jeragat hitam dan bintik-bintik pada kulit

3. Tulang mereput dan risiko osteoporosis

4. Kulit & otot kendur dan hilang keanjalan

5. Sakit sendi terutama lutut

6. Kulit berkedut

7. Penglihatan kabur dan mata panda (eyebag & hitam keliling mata)

8. Sakit gusi atau gigi luruh

9. Payudara melayut dan kurang pejal

10. Kuku rapuh dan mudah pecah/patah

kolagen shaklee

Anda ada masalah seperti yang dinyatakan di atas?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

==========================================================================

5. Testimoni Kolagen Shaklee

 

Rata-rata pelanggan dan pengguna Kolagen Shaklee amat berpuas hati dengan kesan dan hasil yang mereka alami.

Rugi kalau tak cuba!

Lihat sahaja perubahan tekstur dan pigmentasi pada kulit mereka, semakin cantik licin dan berseri-seri 🙂

kolagen shaklee kolagen shaklee kolagen shaklee kolagen shaklee

Anda juga mahu kelihatan muda jelita dan menyelesaikan masalah kesihatan lain?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===========================================================================

6. Mengapa kolagen Shaklee tak berkesan

 

Ada beberapa faktor yang boleh menyebabkan pengambilan Kolagen Shaklee tidak berkesan kepada sesetengah individu. Antaranya:

1. Badan mempunyai kadar toksin yang tinggi terutamanya di bahagian usus lalu menyukarkan penyerapan nutrien yang efisyen

2. Cara pelanggan menyimpan Kolagen Shaklee di tempat yang panas dan kering menyebabkan kualiti kolagen terjejas dan nutrien hilang

3. Tubuh badan sudah lali dengan kolagen daripada pengambilan produk kolagen dan Gluta (glutathione) yang rendah kualiti dan mengandungi bahan racun dan terlarang

4. Mengambil Kolagen Shaklee pada kadar dan waktu yang salah dan selain daripada yang dinasihatkan oleh pengedar Shaklee terlatih

5. Expectation yang terlalu tinggi daripada produk. Anda TIDAK akan menjadi cantik atau putih dalam sekelip mata sepertimana produk lain yang menjanjikan bulan dan bintang tetapi akan memberikan kesan negatif pada tubuh dan buah pinggang pada masa hadapan.

 

Kajian terhadap penggunaan Kolagen Shaklee telah dilaksanakan dimana 71% orang merasa tekstur kulit mereka bertambah baik selepas menggunakan Kolagen Shaklee selama 8 minggu.

kolagen shaklee

JAMINAN KEPUASAN

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan kesan produk, hubungi kami kembali dalam masa 30 hari dan kami akan pulangkan wang anda 100%

30day-money-back-guarantee

 

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=============================================================================

7.  Cara minum kolagen Shaklee

kolagen shaklee

1. Minum semasa perut kosong, sebaiknya waktu pagi selepas bangun tidur

2. Elakkan makan sebarang makanan 20 minit selepas minum kolagen untuk memastikan nutrien kolagen diserap sepenuhnya oleh badan

3. Bancuh kolagen dalam air atau jus yang sejuk dan TIDAK BOLEH dalam air suam atau panas

4. Kolagen Shaklee mempunyai rasa ikan yang agak hanyir. Dinasihatkan agar anda mencampurkan dalam yogurt drink atau jus sebelum minum

5. Amalkan setiap hari dan lihatlah hasil yang membuatkan hati anda berbunga-bunga selepas 4-8 minggu 🙂

 

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===============================================================================

8. Harga Kolagen Shaklee

kolagen shaklee

kolagen shaklee

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk mendapat kelebihan berikut:

– Beli dengan diskaun ahli sebanyak 20%

PERCUMA Keahlian Shaklee seumur hidup bernilai RM80

PERCUMA penghantaran dengan COD, Poslaju atau Courier bernilai RM11

PERCUMA eBook Kulit Sihat & Cantik: 7 Rejim Kecantikan daripada Sumber Alami bernilai RM57

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===============================================================

9. Cara beli Kolagen Shaklee

 

Berikut adalah proses pembelian Kolagen Shaklee:

Step 1. SMS/ Whatsapp <kolagen> ke 013 – 982 0013 (Erin)

Step 2. Berikan maklumat berikut:

Nama:

Alamat:

No kad pengenalan (untuk pendaftaran keahlian Shaklee PERCUMA):

Emel:

Step 3. Pembayaran melalui fund transfer ke akaun CIMB/Maybank/paypal/kad kredit

Step 4. Penghantaran melalui Poslaju/ courier

Step 5. Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

7 cara melancarkan buang air besar yang mudah dan berkesan – part 2

cara melancarkan buang air besar

Ada 4 faktor yang boleh mempengaruhi penyahtinjaan yang sihat:

 

1. Berapa kali sehari?

Sebaiknya 1 hingga 3 kali.

Sembelit: Gagal membuang air besar setiap hari

Cirit-birit: Lebih dari 4 kali sehari.

 

2. Kualiti Najis

Najis yang sihat ialah Jenis 4 dan 5

cara melancarkan buang air besar

3. Mudah atau sukar?

Buang air besar seharusnya seperti suatu pit stop perlumbaan.

Anda masuk dan keluar dengan pantas, tanpa sebarang kesakitan atau penderitaan.

 

4. Lawas atau sembelit?

Apabila anda keluar dari tandas, anda perlu berasa nyaman dan puas.

Ketahui 7 cara melancarkan buang air besar supaya pengalaman anda di tandas lebih bahagia :)

 

Sambungan daripada Bahagian 1: 7 cara melancarkan buang air besar yang mudah dan berkesan – part 1

cara melancarkan buang air besar

=================================================================================

5. Cara melancarkan buang air besar kelima – minum jus epal & prune, teh herba atau air suam lemon

Minum jus epal & prun yang asli dan segar berbanding yang telah diproses dalam kotak atau botol.

Yang asli dan segar lebih banyak kandungan serat berbanding yang sudah diproses.

Selain itu, jus yang letah diproses mengandungi lebih banyak bahan kimia pengawet serta gula yang tidak akan membantu dalam melancarkan proses buang air besar anda.

Teh herba dan set Shaklee untuk melawaskan buang air besar juga boleh membantu.

Air suam yang diperah lemon pun boleh diminum pada waktu pagi sewaktu perut kosong agar mudah dicernakan oleh perut dan mencuci usus.

 

cara melancarkan buang air besar==========================================================

6. Cara melancarkan buang air besar keenam – usus pun perlu bersenam

Bersenamlah.

Jika tubuh badan anda yang luaran pun berasa letih lesu, tidak mustahil usus anda pun letih lesu dan gagal menggerakkan najis dengan berkesan.

Jogging, berjalan kaki dan naik basikal setiap hari.

Settle masalah sembelit!

set kurus shaklee

=========================================================

7. Cara melancarkan buang air besar ketujuh – usus anda terlalu stress!

Kepala anda berserabut?

Otak anda kerap memikirkan masalah?

Jangan terkejut jika saya beritahu yang usus anda pun bermasalah juga.

Pergilah menenangkan fikiran.

Buatlah yoga atau spa dan berurut.

Minta tukang urut tu fokus pada bahagian perut dan usus anda.

Mungkin ada yang terbelit atau tersumbat.

 

 

produk shaklee untuk melawaskan buang air besar

Begitulah perkongsian berkenaan cara-cara melancarkan buang air besar. Moga bermanfaat buat semua 🙂

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Pengedar Shaklee Cukai Kemaman dan kawasan sekitarnya

PENGEDAR SHAKLEE CUKAI

Pengedar Shaklee Cukai Kemaman

Naqib 013 982 0013

COD di kawasan Chukai, Kijal, Air Putih, Chendor dan sekitarnya

pengedar shaklee chukai

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

3 Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita

produk-shaklee-untuk-masalah-hormon

Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita adalah antara produk top dalam Shaklee ni.

Biasanya yang PM saya di Whatsapp bertanyakan tentang produk-produk ini adalah wanita-wanita dalam kategori berikut:

  1. Wanita bujang yang bermasalah dengan haid yang tidak teratur dan tidak lancar
  2. Wanita bujang atau berkahwin yang mengalami masalah senggugt yang teruk
  3. Wanita yang ada masalah bulu di wajah, tangan dan kaki berlebihan (misai, janggut, bulu tangan/kaki lebat)
  4. Wanita berkahwin yang belum mendapat zuriat
  5. Wanita yang ada masalah fibroid, cycst atau ketumbuhan dalam rahim dan payudara

OK. Saya perlu cerita serba sedikit tentang produk-produk ini dan bagaimana ia boleh membantu kaum wanita menjalani kehidupan yang lebih sihat dan berkualiti.

Perlu diingatkan produk-produk ini bukan untuk merawat tetapi lebih kepada meningkatkan keselesaan dan membantu wanita di luar sana agar lebih yakin dengan diri sendiri 🙂

 

=========================================================

1. Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita – GLA Complex

produk shaklee untuk masalah hormon

Mengapakah namanya GLA? (bukan GiLA tau!)

GLA ialah Gamma Linolenic Acid yang mana banyak digunakan oleh wanita untuk mengekalkan kesegaran dan kesihatan setiap bulan.

GLA ialah sejenis asid protein Omega-6 yang digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan prostaglandis.

Prostaglandis ini adalah bahan semulajadi yang membantu tubuh badan mengawal proses-proses tubuh badan yang normal.

Minyak bunga matahari juga adalah sejenis sumber asid lemak Omega-6 yang sangat baik.

GLA complex ini juga mengandungi Vitamin E untuk membantu menyokong sistem pertahanan badan dengan mengekalkan keutuhan sel dalaman.

Selain itu, minyak Borage iaitu bahan utama dalam GLA complex adalah bentuk GLA pekat yang amat mudah diserap oleh badan.

 

KELEBIHAN GLA Complex:

– menggalakkan kesihatan dan kesegaran

– menyokong sistem imun/ pertahanan badan daripada penyakit

– mengawal sistem hormon

Adalah perlu diingatkan, pengambilan Omega-6 secara berlebihan boleh mengakibatkan ketidakseimbangan dalam tubuh badan, dan perlu di gandingkan dengan Omega3 untuk memastikan sistem tubuh badan lebih stabil dan berfungsi dengan baik 🙂

 

=========================================================

2. Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita – Omegaguard

produk shaklee untuk masalah hormon

Minyak ikan tulen berkepekatan tinggi

OmegaGuardTM membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen.

Minyak Ikan

OmegaGuardTM membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 yang terdiri daripada tujuh komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian OmegaGuard membekalkan 990mg asid lemak omega-3.

Gred Farmaseutikal yang Tulen

OmegaGuardTM dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

 

==============================================

3. Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita – Vivix

produk shaklee untuk masalah hormon

Penemuan Revolusioner oleh Shaklee

Vivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol.

Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.

* Serba asli. Bakal dipatenkan. Kandungan utama telah diuji secara klinikal. Eksklusif untuk Shaklee.

Di harap, cadangan produk-produk Shaklee untuk masalah hormon wanita di atas boleh membantu cik dan puan agar dapat menjalani kehidupan dengan lebih selesa dan berkualiti. Kita hanya mampu ikhtiar, namun segalanya harus kembali kepada tawakkal dan memanjatkan doa serta yakin dengan kuasa Allah.

Cik dan puan juga boleh rujuk artikel kami 7 tips cepat hamil sekiranya sedang ikhtiar untuk mendapatkan anak 🙂

================================================================================

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...