Bisnes Shaklee best ke dan berapakah Bonus Shaklee saya 6 bulan dari sekarang

bisnes shaklee best ke

Kalau dahulu orang tanya saya : Bisnes Shaklee best ke?

Jawapan saya mudah: BEST SANGAT!

Alhamdulillah pada ketika saya menulis entry ini, usia bisnes Shaklee saya sudah menjangkau ke tahun ke 3. Terlalu banyak yang saya sudah pelajari dan terlalu banyak ilmu pemasaran dan networking yang belum sempat saya aplikasikan kesemuanya.

Namun setakat ketika ini, apa yang saya sudah aplikasikan sudah pun membuahkan hasil yang memuaskan. Hanya perlu konsisten, buat buat buat dan buat lagi supaya kejayaan dapat dilipat gandakan.

Harapan saya juga sangat tinggi, untuk hasilkan 1000 pengedar Shaklee yang aktif dan efektif pada tahun 2020. Kalau dahulu, nampak tahun 2020 ni macam jauh sangat lagi, hakikatnya tak sampai pun 5 tahun lagi visi itu perlu dilaksanakan.

Setakat ini, alhamdulillah sudah hampir 200 orang pengguna dan pengedar Shaklee berdaftar dengan saya.. Pencapaian yang saya tidak sangka saya dapat capai, kerana segalanya tidak mampu dikecapi tanpa kehadiran guru-guru bisnes, mentor-mentor Shaklee dan doa daripada keluarga serta rakan-rakan.

bisnes shaklee best ke

Melihat 6 bulan dari sekarang, saya meletakkan target naik rank sebagai Senior Coordinator dengan bonus sebanyak RM10,000 sebulan. Jumlah jualan kumpulan ialah RM100,000 dengan 600 orang pelanggan berdaftar dan bukan berdaftar yang baik dan mudah diuruskan. Target saya juga mesti sekurang-kurangnya ada 10 orang Leaders yang efektif dan aktif.

Sekarang ini saya sudah mempunyai team leader di Temerloh, Johor Bahru, Kuala Terengganu, Bangsar, Kemaman, Dungun dan Melaka.

Seterusnya kawasan yang akan saya takluki ialah Cheras, Bangi, Kuala Lumpur, Kota Bharu, Miri, Batu Pahat, Ipoh, Penang dan Kuantan.. biiznillah

Anda rasa bisnes Shaklee best ke?

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Senarai Harga Shaklee dan Fungsi Setiap Produk

senarai harga shaklee

Berikut adalah senarai harga Shaklee serta kebaikan untuk setiap produk

1. Produk Shaklee untuk Mencukupkan keperluan Nutrisi Asas Manusia agar sentiasa sihat

senarai harga shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Alfalfa (small) 330 tablet
  • Raja segala tumbuhan.
  • Bersifat alkali.
  • Kaya dengan fiber.
  • Meneutralkan asid.
  • Membantu dalam proses detox dan buang lemak serta kolesterol.
  • Untuk ibu menyusu, ia bantu banyakkan susu jika diambil dengan Ostematrix dan ESP
          54
2 Alfalfa (large) 700 tablet          98
3 B – Complex 120 tablet
  • Kompleks kumpulan Vitamin B lengkap dengan Asid Folik dan Biotin.
        54
4 Carotomax 30 tablet
  • Gabungan antioxidant terbaik seperti:
    • alpha-carotene,
    • beta-carotene,
    • lutein,
    • lycopene,
    • zeaxanthin
    • astaxantin
  • Hilangkan Rabun
  • Elakkan kanser
  • Kurangkan kahak dan resdung.
         74
5 GLA Complex 60 tablet
  • Seimbangkan hormone wanita.
  • Bantu kawal gula dalam darah
  • Bantu perbaiki saraf rosak
  • Bantu kurangkan kolesterol
          92
6 Herb Lax 120 tablet
  • Herba Julap Shaklee untuk menggalakkan permbuangan air besar secara alami.
         53
7 Garlic Complex 60 tablet
  • Antibacteria
  • Anti Virus
  • Anti Fungus
  • Membantu mencairkan darah ke paras normal
  • Membantu membuang kolesterol
        48
8 Energizing Soy Protein (ESP) 850g
  •  Protein NON-GMO.
  • Dari kacang soya baka tulen.
  • Protein Lengkap dengan kesemua asid amino perlu.
  • BEBAS KOLESTEROL
       150
9 Meal Shakes 544g
  • Multivitamin dan mineral dalam bentuk serbuk
  • Ditambahkan protein.
  • Mengandungi serat / fiber.
  • Sesuai untuk kanak-kanak yang cerewet makan.
  • Sesuai untuk warga emas yang sukar nak mengunyah daging dan makanan berserat.
  • Mencukupkan keperluan nutrisi mereka yang di atas.
       114
10 Lecithin 180 tablet
  • Penting untuk saraf dan otak kerana mengandungi choline yang menggerakkan saraf dan otak iaitu neurotransmitter acethylcholine.
  • Menghancurkan molekul lemak dari molekul yang besar menjadi molekul kecil dan halus lalu mudah untuk dicairkan dan dikeluarkan oleh badan.
  • Gandingan terbaik dengan Omega dan Alfalfa untuk kempis perut.
       53
11 Performance Drink Orange 539g
  • Isotonik tanpa manis gula dantanpa gas.
  • Beri tenaga BERPANJANGAN dan EXTRA.
  • Sangat bagus untuk ahli sukan, jemaah haji dan umrah.
  • TERBAIK UNTUK DI AMBIL SEMASA PUASA
         83
12 Collagen Powder 15 sachet
  • Kolagen sisik ikan merah.
  • Molekul kolagen paling halus.
  • Mudah diserap badan.
  • Kesan pun cepat.
         298
13 Advanced Joint Health Tablet 60 tablet
  • Mengandungi 7 ramuan hebatuntuk mengubati sakit lutut dan sakit sendi tanpa pembedahan. Gabungan terbaik dengan OSTEMATRIX dan OMEGA.
  • Jika ligament koyak, wajib tambah COLLAGEN.
         124
14 Nutriferon 30 sachet
  • Formula rahsia Dr. Yasuhiko Kojima (pakar imun) untuk meningkatkan INTERFERON tubuh secara alami untuk membunuh virus termasuk virus flu dan denggi.
         182
15 Ostematrix 120 tablet
  • Kompleks lengkap Kalsium yang bukan sahaja mengandungi kalsium tetapi juga SEMUA MINERAL PENTING yang WAJIB ada untuk penyerapan kalsium ke dalam tulang dan darah.
  • Mengandungi MAGNESIUM.
  • Penting untuk pesakit gastric.
          61
16 Omega Guard 90 tablet
  • Minyak Ikan Shaklee yang mengandungi DHA dan EPA paling tinggi di dunia.
  • Ditapi dan disuling 3 kali.
  • Penting untuk bakar lemak.
  • Membuang kolesterol dari salur darah.
  • Memberi bendalir kepada lutut dan sendi.
  • Membantu mencerdaskan otak pelajar.
        136
17 Peppermint-Ginger 90 tablet
  • Legakan gastric jika di ambil bersama Ostematrix.
  • Buang angin dan senak perut
         45
18 Zinc Complex 120 tablet
  • Memulihkan luka pembedahan.
  • Sama power macam pati haruan untuk ibu bersalin.
  • Menghilang dan mengecutkan jerawat batu dan jerawat pasir.
  • Mengeringkan nanah.
  • Meningkatkan Kesuburan lelaki.
  • Mengelakkan masalah kesihatan rambut.
  • Menghilangkan kelemumur.
        34
19 Vita E Complex 120 kapsul
  • Melawan radikal bebas.
  • Menghilangkan parut jerawat dan parut pembedahan.
  • Jika diambil dengan ESP ia menghilangkan stretch mark.
  • Melembabkan kulit.
  • Mengelakkan kanser.
        149
20 Vivix 150ml
  •  Anti Kanser.
  • Membantu memulihkan kanser.
  • Membantu memulihkan diabetes.
  • Membantu memulihkan saraf pesakit strok.
  • Menghilangkan slipped disc.
  • Menghilangkan gout.
  • Menyembuhkan banyak penyakit kronik.
  • MENGHILANGKAN KETAGIHAN ROKOK.
  •  Terlampau banyak manfaat
       475
21 Vitalea Iron Formula 120 tablet
  • 28 jenis multivitamin lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum.
         89
22 CoQ Health Shaklee 30 tablet
  • Penawar Untuk Kesihatan Jantung. Juga penawar untuk kencing manis dan darah tinggi.
        124
23 Vita C Sustained Released 500mg 180 tablet
  • Vitamin C khas diserap secara berperingkat untuk kesihatan tubuh.
        93
24 Chewable Vita-C 100mg 60 tablet
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan mereka yang susah untuk menelan tablet.
        37.50
25 DTX Complex 90 tablet
  • Menghilangkan masalah fatty liver dan cirrhosis.
  • Sangat penting untuk DETOX.
  • Menghilangkan psoriasis.
          155

 

 

2. Produk Pelangsingan / Kurus Badan Shaklee : Cinch Shaklee Weight Management

slimming set shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Cinch™ Energy Tea Mix 28 sachet
  • Meningkatkan metabolisme
  • Membuang leboihan air dalam badan.
  • Mencegah gemuk air
         131
2 Cinch Shake Mix Choc 765g
  • Mengandungi Leucine™ untuk elak menggeleber lembik dan layut bila badan dah kurus.
  • Boleh ganti makanan kerana lengkap dengan protein dan bagi rasa kenyang sentiasa.
         173
3 Cinch Shake Mix Vanilla 765g
4 Cinch Shake Mix Latte 765g

 

 

3. Produk Shaklee Untuk Sapuan Kulit Multi Purpose

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga
1 Herbal Blend® Multi-Purpose Cream 113g Hilangkan kegatakan, kulit kasar, dan juga eczema. Tapi perlu ambil dengan vitamin dalaman juga.             28

 

 

4. Produk Penjagaan Kulit Shaklee / Skin Care Shaklee NutriWhite

esp shaklee untuk kulit

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 50ml Krim siang Untuk Lindungi Kulit Dari Sinaran UV yang menggelapkan dan merbahaya        200
2 Gentle Deep Foaming Cleanser 150ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Putihkan Kulit          119
3 Overnight Renewal Whitening Cream 50g Krim malam untuk repair semula kulit setelah seharian terdedah kepada cahaya matahari dan pencemaran          225
4 Soothing Radiance Whitening Softener 150ml Toner Untuk Memutihkan Kulit          138
5 Spot Whitening Treatment 10ml Hilangkan Jeragat dan Parut Hitam          150
6 Gentle Action Makeup Remover 150ml Pembersih mekap untuk buang mekap dari kulit sebelum cuci dengan pencuci muka.           95
7 Daily Defense Whitening Essence 30ml Serum pemutih untuk memutihkan kulit dan memberi kesan pink kemerahan         231

 

 

 

5. Produk Penjagaan Kulit / Skin Care Shaklee : Enfuselle

 vitamin untuk kulit cantik

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Purifying Cleansing Gel 177ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Kulit Berminyak            89
2 Hydrating Cleansing Lotion 177ml Pencuci Muka Shaklee untuk kulit normal dan kering           97
3 Purifying Toner 177ml Toner / Penyegar kulit untuk kulit berminyak, jika guna ni kulit tak berminyak malah segar sepanjang hari          79
4 Hydrating Toner 177ml Toner / Penyegar untuk kulit normal dan kering           79
5 Balancing Moisturizer 59ml Pelembab untuk kegunaan siang dan malam bagi kulit berminyak          84
6 Hydrating Moisturizer 48g Pelembab bagi kegunaan siang dan malam untuk kulit normal dan kering        98
7 Eye Treatment 14ml Krim rawatan mata / eye cream untuk hilangkan kedut dan eye bag        53

 

  1. Produk Penjagaan dan Perapian Rambut Shaklee : Prosante

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Revitalizing Shampoo 296ml Sesuai untuk rambut yang kusam dan tak bermaya. Melebatkan rambut dan melicinkan kutikel rambut           67
2 PurifyingShampoo 296ml Sesuai untuk kulit kepala yang berminyak. Membersih secara dan membuang sisa produk fesyen rambut, mineral terkumpul dan bahan pencemar lain         63
3 Nourishing Scalp Treatment 59ml Memberi zat kepada rambut dari akar hingga ke hujung rambut. Mencegah rambut bercabang, Melebat dan memperkuat akar rambut untuk mengelakkan keguguran rambut.          94
4 Lightweight Conditioner 296ml Mengembalikan struktur rambut supaya rambut tampak lebih lebat dan bersinar          67
5 Replenishing Conditioner 296ml Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan mengelakkan rambut bercabang         68
6 Long Lasting Finishing Spray 237ml Juga merupakan tonik rambut Shaklee         59

 

7. Penjagaan Kebersihan Rumah Bebas Racun : SHAKLEE Get Clean

cara menanggalkan kutu babi

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Get Clean® Water Pitcher 303 liter Jap penapis air mudah-alih.Boleh menapis air keruh menjadi bersih dan jernih          460
2 Dish Wash Concentrate 473ml Bebas dari racun Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate yang memudaratkan          28
3 Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate 473ml Pencuci Multi porpose bebas racun          46
4 Soft Fabric Concentrate 946ml Ramuan semulajadi tanpa fosfat dan bahan pewarna          40
5 Fresh Laundry Concentrate (Serbuk) 2.49kg Hipoalergenik dan tanpa bahan kimia bahaya          80

 

Nota Penting Tentang Harga Produk Shaklee Malaysia

 

  1. Harga Produk Shaklee untuk Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak (Borneo) adalah sama.
  2. Harga yang di paparkan di atas adalah tidak termasuk 6% GST.
  3. Kos penghantaran oleh Shaklee ialah RM11 untuk semenanjung Malaysia dan RM21 untuk Sabah Sarawak.
  4. Untuk membeli dengan harga yang lebih jimat dan murah padaharga ahli, boleh daftar jadi ahli Shaklee untuk mendapatkan privilege ini.
  5. Untuk tempahan dan COD seluruh Malaysia sila whatsapp 013 982 0013

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Petuakulit.com blogging contest Disember 2015 – Shaklee Collagen Powder WOW!

shaklee collagen

WAHAI RAKAN-RAKAN BLOGGER YANG RAJIN DAN BAIK HATI. 

shaklee collagen

Sempena Shaklee Malaysia mengumumkan promosi Disember 2015 iaitu Shaklee Collagen Powder, kami terpanggil nak buka blogging contest ni untuk anda semua.

kolagen shaklee

Semua hadiah yang ditawarkan adalah amat best dan bertemakan kecantikan dan kesihatan.

Apa hadiahnya? Checkidaut!

Tempat pertama:

kolagen shaklee1 x Shaklee Collagen Powder bernilai RM298

Kelebihan kolegan Shaklee boleh baca di sini

Tempat kedua:

shaklee ESP

1 x Shaklee ESP bernilai RM150

Kelebihan ESP Shaklee boleh baca di sini

Tempat ketiga:

vita-c-plus

1 x Sustained Released Vitamin C bernilai RM93

Kelebihan SR Vitamin C boleh baca di sini

BONUS:

Setiap pertambahan 10 penyertaan, ada hadiah saguhati untuk pemenang tempat ke 4, 5, 6 dan seterusnya

Hadiah Saguhati:

6 x GLA Complex bernilai RM93

Kelebihan GLA Complex boleh baca di sini

produk shaklee untuk masalah hormon

============================================

Ada 5 syarat mudah untuk anda layak mendapatkan hadiah:

  1. Tulis 1 entry untuk setiap keyword berikut:
  • Shaklee Collagen
  • Kolagen Shaklee
  • Kolagen terbaik
  • Kolagen paling berkesan
  • Kolagen cepat berkesan

2. Setiap keyword perlu berada di dalam entry minima sepanjang 250 patah perkataan pada:

  • Title
  • Isi kandungan
  • URL/permalink

3. Link kan setiap keyword dengan URL ini: http://petuakulit.com/kolagen-shaklee/

Contoh: Shaklee Collagen Kolagen Shaklee Kolagen terbaik

4. Copy ayat di bawah berserta linknya dan paste sebagai footer dalam entry anda:

Contest ini ditaja oleh Pengedar Shaklee Kemaman dalam mempromosikan produk Shaklee Collagen Powder pada Disember 2015 serta meraikan busines partners di Lembah Kelang: Pengedar Shaklee Kelana JayaPengedar Shaklee Bangsar dan Pengedar Shaklee Damansara. Pembaca juga dijemput untuk berkenalan dengan Pengedar Shaklee ChukaiPengedar Shaklee Temerloh dan Pengedar Shaklee Melaka untuk maklumat lanjut berkenaan produk dan permasalah kesihatan yang ingin diselesaikan melalui penggunaan produk Shaklee secara konsisten.

 

5. Daftarkan penyertaan anda ke dalam google form ini: http://goo.gl/forms/8J37GyAxpL

Jangan lupa daftar tau!! 🙂

=====================================

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 Disember 2015

Contest akan di adili oleh juri jemputan yang bertauliah berdasarkan kriteria berikut:

  1. Memenuhi semua syarat di atas
  2. Olahan artikel yang menarik
  3. Jumlah komen terbanyak pada kelima-lima entry

Pemenang akan diumumkan selewat-lewatnya pada 15 Januari 2016

 

INGAT! Semakin ramai yang join contest, semakin tinggi peluang anda untuk memenangi hadiah.

So apa lagi? Share kan contest ni kepada rakan dan taulan. Mana tahu anda pun boleh menang 🙂

 

KEEP CALM and ALL THE BEST! GAMBATTE! SELAMAT BERJAYA! CHAIYOK!

collagen shaklee

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Cara daftar ahli Shaklee PERCUMA

cara daftar ahli shaklee

Ramai pelanggan kami yang asalnya hanya membeli sebab nak makan Vitamin Shaklee sahaja.

Namun lepas dah makan dengan konsisten mengikut aturan yang diberikan, mereka beri feedback badan rasa segar, tak cepat letih, lengan dan perut semakin kempis dan kulit jadi cantik 🙂

Bila repeat order, confirm lebih banyak Produk Shaklee yang mereka order. Bila dikira totalnya, wahh pelanggan kami tu layak daftar ahli Shaklee PERCUMA seumur hidup!

daftar ahli Shaklee percuma
Pelanggan kami gembira sebab dapat daftar ahli Shaklee PERCUMA

Apa lagi… happy giler lah pelanggan itu sebab mereka dapat kelebihan menjadi ahli Shaklee seperti:

– beli produk dengan harga ahli iaitu diskaun sehingga 35%

– peluang mendapat bonus dan rebet tunai masuk direct ke akaun bank masing-masing setiap bulan

– peluang mendapat pakej umrah dan melancong ke luar negara

Maklumat penting

Dalam artikel ni, saya nak kongsikan 3 maklumat penting berkenaan cara daftar ahli Shaklee PERCUMA sebab ramai orang tercari-cari info tentang perkara ini:

1. Bagaimana cara daftar ahli Shaklee PERCUMA dan yuran seumur hidup

2. Apakah elemen penting yang mesti diketahui sebelum pelanggan daftar sebagai ahli Shaklee

3. Apakah faedah dan kelebihan daftar ahli Shaklee bersama kami (sebab ramai yang dah daftar dengan orang lain tetapi minta untuk tukar group sebab dia nak jadi ahli yang aktif 🙂 )

 

===========================================

cara daftar ahli shaklee

Cara daftar ahli Shaklee

Biasanya, pelanggan yang membeli produk Shaklee dengan kami  mahu upgrade menjadi ahli sebab mereka akan dapat beli produk dengan harga ahli (berdiskaun sehingga 35%) iaitu sangat-sangat murah berbanding dengan harga retail.

Bila mereka dah berminat, kami akan cadangkan 2 option cara daftar ahli Shaklee:

1. Cara daftar ahli Shaklee dengan yuran seumur hidup

Harga yuran keahlian Shaklee seumur hidup ialah cuma RM80 Semenanjung/ RM90 Sabah Sarawak

Anda akan dapat:

– penghantaran courier PERCUMA

– beg document case esklusif Shaklee PERCUMA

– kit keahlian (katalog, business manual, resit, buku panduan dsb) PERCUMA

– rundingan kesihatan daripada pakar nutrisi Shaklee PERCUMA

2. Cara daftar ahli Shaklee PERCUMA

Sebelum bulan Mei 2015, rakyat Malaysia perlu berbelanja sebanyak RM600-700 (200 points) produk-produk Shaklee untuk mendapatkan keahlian percuma ini.

Sekarang tidak lagi!

Berita baik sempena Program Young Entrepreneur System (YES Shaklee) yang menawarkan keahlian PERCUMA dengan setiap pembelian set produk yang mengandungi Shaklee Vitalea 120 biji.

Vitalea Shaklee

Contoh set-set yang ada Vitalea:

– set mengandung Shaklee

set menyusu Shaklee

set Shaklee untuk gemuk

set kurus Shaklee

– set naikkan HB untuk ibu hamil

dan banyak lagi set kombinasi.

Pendek kata kalau anda beli 1 botol Vitalea dengan 1 botol pencuci pinggan pun anda LAYAK mendapat keahlian percuma dan terus boleh beli dengan harga ahli.

Ini adalah bersempena ulangtahun Vitalea Shaklee yang ke-100.

Ya 100 tahun sudah Vitalea dicipta dan di amalkan oleh ramai orang seluruh dunia 🙂

Tawaran ini tamat pada 31 Oktober 2015. Jadi usah lengah lagi OK 🙂

SMS/Whatsapp/Telegram <daftar> ke 013 982 0013

====================================================

cara daftar ahli shaklee

Apa yang anda perlu tahu SEBELUM mendaftar jadi ahli Shaklee

1. Kene jual barang atau buat bisnes ke kalau daftar jadi ahli Shaklee?

Menjadi Ahli Shaklee berdaftar mempunyai konsep yang sama seperti keahlian loyalty card seperti Jusco Card, Kad Mesra, Bonuslink, Tesco Member, Bodyshop dan sebagainya.

Setiap kali ahli berbelanja, sama ada mereka dapat membeli dengan harga yang lebih murah atau mendapat point.

Dalam konsep menjadi Ahli Shaklee atau Shaklee Independent Distributor, anda dapat kedua-duanya sekali!

Beli produk dengan harga murah dan mendapat points yang boleh ditukarkan kepada rebet tunai apabila pembelian melepasi niali-nilai tertentu.

Dengan menjadi ahli Shaklee, anda tidak diwajibkan pun untuk menjual produk. Contoh Tesco Card member tidak sama sekali disuruh menjual lampin atau susu bayi!

2. Berapa point saya kena maintain untuk kekal sebagai ahli Shaklee?

Jawapan nya ialah tidak ada, zero poin, kosong… kosong… kosongg..

Anda tidak di wajibkan maintain point what so ever.

Biarlah anda tidak membeli sebarang produk pun selama setahun, dua belas bulan , anda masih lagi ahli Shaklee berdaftar pada bulan yang ke tiga belas.

Ha, kan ke bagus tu? So no pressure okay 🙂

3. Kalau tiba-tiba saya nak buat bisnes Shaklee kena bayar apa-apa tak?

Jawapannya juga sama.. tidak ada, zero ringgit, kosong.. kosong.. kosongg..

Katalah tiba-tiba sebab anda makan vitamin Shaklee secara konsisten muka jadi cantik gojes gitu, atau pinggang jadi slim sexy, lepastu office mate dah mula puji dan nak juga try makan, anda boleh sahaja terus mengambil tempahan daripada rakan-rakan dan menjual kepada mereka produk-produk tersebut.

Anytime boleh mulakan bisnes.

Kami akan berikan panduan dan coaching percuma 100% sama ada dengan kaedah online atau offine mengikut keselesaan anda.

Hanya hubungi, Therina Jopri di talian 013 982 0013 🙂

4. Macam mana cara nak jadi ahli Shaklee dengan group ni?

Jika anda nak jimat masa, inshaaALLAH kami boleh uruskan pendaftaran anda untuk jadi ahli Shaklee dengan kami.

Caranya mudah, just SMS/Whatsapp/Telegram kan <daftar> dan  maklumat berikut ke 013-982 0013:

Nama:

Alamat:

No IC:

Emel:

No HP:

Kami akan bantu daftarkan pada hari yang sama dengan pantas Insyaallah 🙂

cara daftar ahli shaklee

5. Lepas dah jadi ahli kena beli barang sendiri ke?

Ramai customer kami lepas dah daftar ahli Shaklee pun masih order produk Shaklee melalui kami. Jangan risau, kami memang komited dengan bisnes Shaklee.

Untuk buatkan order untuk ahli Shaklee yang daftar dengan kami adalah satu penghargaan yang amat hebat :)

Kami akan bantu anda dengan gembira <3

6. Saya daftar ahli dengan orang lain tapi nak you guide bisnes dan cara makan boleh?

Insyaallah boleh dengan kadar yang tidak menggangu masa kami untuk attend ahli dan customer yg berdaftar dengan kami.

Kami cadangkan agar setiap orang pilih dan daftar bersama ahli Shaklee yang terbukti berpengalaman dalam Shaklee dari sudut produk dan bisnes.

Ramai yang dah menyesal tak sudah sebab mendaftar dibawah ahli Shaklee yang tidak aktif, tidak tahu menahu tentang produk, rundingan kucar lanar dan tidak berjaya dalam bisnes Shaklee.

Akhirnya kecewa sendiri.

Alhamdulillah kami sendiri sudah 12 tahun dalam perniagaan network marketing dan pengguna tegar vitamin sejak tahun 1984.

Dalam bisnes Shaklee, kami telah berjaya menaiki tangga Supervisor dengan pantas iaitu dalam masa 3 minggu sahaja. Income pertama kami dengan Shaklee bernilai RM2200 🙂

Kejayaan ini tidak mungkin dapat dikecapi tanpa bimbingan mantap daripada Coach saya sendiri, Master Salwa yang telah berjaya menjadi Master Coordinator dalam masa 8 bulan sahaja.

Alhamdulillah 🙂

=========================================

cara daftar ahli shaklee

Kelebihan dan faedah jika daftar menjadi Ahli Shaklee dengan kami

1. Panduan dan aturan cara makan vitamin Shaklee yang betul dan berkesan daripada pakar

Setiap ahli dalam kumpulan kami akan menerima coaching produk yang intensif berdasarkan latarbelakang pendidikan Master Salwa dalam bidang perubatan yang khusus dalam kepakaran DNA dan penyakit kanser.

Dalam aspek nutrisi pula, beliau sudah menjadi pengguna Shaklee sejak tahun 1997 dan telah mengikuti kelas latihan nutrisi sehingga mendapat pensijilan Pakar Nutrisi bertauliah.

Sebagai seorang pengguna vitamin veteran (hampir 30 tahun), saya sendiri juga amat lazim dan faham berkenaan konsep pengambilan vitamin dan kebaikannya.

Ramai pelanggan yang memberi maklumbalas bahawa apabila membeli vitamin dengan orang lain, tiada kesan yang ketara. Namun apabila membeli dari kumpulan kami Alhamdulillah terus berkesan 🙂

 

2. Rundingan ESKLUSIF bersama pakar pemakanan dan nutritionist secara PERCUMA

Semua ahli Shaklee yang berdaftar dengan kami akan mendapat rundingan esklusif daripada nutritionist Shaklee.

Beliau akan membuat full health check up serta rundingan pemakanan dan kesihatansecara PERCUMA.

Ya PERCUMA khas untuk ahli kumpulan kami sahaja 🙂

 

3. Bimbingan bisnes Shaklee secara online dan offline dari pakar SEO dan IM Malaysia

Group kami dipimpin dan dibimbing oleh seorang wanita yang juga pakar perniagaan internet Malaysia yang berjaya membuat jualan dari internet berjumlah RM1.1 juta dalam masa 7 bulan sahaja.

Master Salwa mempunyai kepakaran dalam perniagaan atau bisnes Internet khususnya melalui teknik SEO blog dan teknik Facebook Marketing.

Saya sendiri berguru dengan beliau dan sedang menikmati hasilnya sekarang. Empayar bisnes seluruh deunia dengan hujung jari dari rumah.

 cara daftar ahli shaklee

Saya nak daftar jadi ahli Shaklee hari ini juga!

Tahniah kerana telah membuat keputusan terbaik untuk menyertai kumpulan Shaklee terbaik dalam Malaysia ini. Berikut ada 2 pilihan cara untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee bersama kumpulan kami :

1) Isikan Borang Daftar Ahli Shaklee berikut : Borang Pendaftaran Shaklee

atau

2) SMS/Whatsapp/Telegram <daftar> ke 013 982 0013

Kami bantu daftarkan anda menjadi ahli Shaklee hari ini juga.

Doa kami setelah anda baca artikel ini segala persoalan anda berkenaan nak Daftar Ahli Shaklee terjawab dan anda berjaya menjadi seorang yang bertuah dengan menjadi seorang Shaklee Independent Distributor .

Amiiin.

Terima kasih dan selamat menyertai kumpulan kami yang terbaik di Malaysia 🙂

Ikhlas dari Therina Jopri, Pengedar Shaklee Kemaman

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Pengedar Shaklee Kemaman – Semua Barang Ada Stok

pengedar shaklee KEMAMAN

Pengedar Shaklee Kemaman.

Erin 013 – 982 0013.

Pengantaran ke kawasan Kemaman Kijal Kerteh dan Paka

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Petua kulit licin supaya blackhead dapat dihilangkan

Blackhead ni memang merimaskan ramai orang terutamanya wanita. Mengapa saya kata begitu? Sebab nampak orang lelaki (read: suami saya) rilaks aje kalau ada bleakhead ni hehe..

petua kulit licin

Blackhead ni terjadi apabila minyak dan sebum kulit terperangkap dalam pori-pori. Bahagian ‘kepala’ minyak yang terdedah kepada udara ini akan memerangkap debu dan habuk disekitar, menyebabkan dia mengeras dan berwarna hitam. Keadaan ini akan menyebabkan kulit menjadi kasar dan berbiji-biji hitam, terutama di hidung dan kawasan yang paling berminyak di muka.

petua kulit licinpetua kulit licin

Kalau dibiarkan berlarutan, minyak yang terperangkap ini akan dijangkiti bakteria, lalu menyebabkan inflamation (bengkak) dan mengeluarkan nanah. Beginilah terjadinya jerawat bengkak jenis merah dan sakit tu.. ouch! Ada tak petua kulit licin yang boleh membantu?

Ramai orang menggunakan ikhtiar memicit keluar blackhead supaya ia tidak merebak menjadi jerawat… tetapi kaedah ini ada padahnya sekiranya tidak dibuat dengan betul. Kulit boleh membengkak dengan teruk dan menjadikan kulit anda lebih hodoh.

petua kulit licin

Ada juga orang yang gunakan black peeling mask, blackhead remover dan sebagainya.

Namun ada petua kulit licin untuk menghilangkan blackhead dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi.

petua kulit licin

 Petua kulit licin nombor 1 – serbuk kayu manis

Kayu manis boleh digunakan untuk menghilangkan blackheads dan mengelakkan pembentukannya pada masa hadapan.

Caranya, ambil 1 sudu teh serbuk kayu manis dan campurkan dengan madu untuk menghasilkan campuran yang likat. Sapukan campuran ini pada bahagian yang terlibat dan biarkan semalaman. Bilas bersih dengan air keesokan paginya.

Alternatif lain ialah mencampurkan 1 sudu teh serbuk kayu manis dan jus limau nipis dengan secubit kunyit. AWAS! sapuan ni pedih tau..

Amalkan selama 10 hari untuk keputusan terbaik.

petua kulit licin

Petua kulit licin nombor 2 – lemon dan madu

Ambil sebiji lemon dan potongkan separuh. Pada sebelah lemon tadi, titiskan 3-4 titik madu dan dengan lembut, sapukan pada bahagian yang ber blackhead. Buatkan gerakan putaran pada muka dan oles dengan lembut. Biarkan selama 10 minit dan bilas.

Jus lemon tadi akan membantu mengecutkan pori-pori dan fiber pada lemon akan membantu menanggalkan blackhead.

Awas kepada mereka yang berkulit sensitif, dan jangan sapukan pada kulit yang luka atau melecet.

petua kulit licin

Petua kulit licin nombor 3 – susu dan serbuk buah pala

Petua ni saya baru belajar daripada website crunchybetty.com di mana 1 sudu teh parutan buah pala dicampurkan dengan sedikit susu. Campuran ini kemudian dijadikan scrub dan di gosokkan pada bahagian wajah.

Serbuk buah pala bertindak sebagai pelelas blackhead dan boleh menghilangkan minyak manakala asid laktik daripada susu boleh melarutkan sel-sel mati pada kulit.

petua kulit licin

Petua kulit licin nombor 4 – putih telur

Jadikan putih telur seperti peel mask. Mula-mula sapukan selapis putih telur dengan jari ataupun berus melukis. Biarkan kering seketika sebelum menyapukan lapisan kedua. Untuk bahagian-bahagian yang ada blackhead yang lebih banyak, sapukan lapisan ketiga dan keempat selepas lapisan sebelumnya kering sedikit.

Selepas 15 minit, muka akan rasa tegang. Apabila mask telah benar-benar kering, tarik lapisan mask sehingga habis. Gunakan kain mikrofiber yang lembap untuk membersihkan saki-baki mask.

Petua kulit licin nombor 5 – gunakan set kulit Shaklee

Ada beberapa produk Shaklee yang boleh di amalkan untuk merawat dan mencantikkan kulit daripada dalam. Ini termasuk:

Vitamin C – antioksidan yang membantu pembentukan kolagen semulajadi

Vitamin E – antioksidan yang membantu membaiki sel dan menghilangkan parut

Vivix – antioksidan yang bertindak sebagai anti penuaan

Collagen powder – menegangkan dan menambahkan keanjalan kulit

petua kulit licin
Set kulit Shaklee Extravaganza

Cuba set ini dan selain mendapat kulit yang cantik dan licin, faedah lain termasuk:

1. Keahlian Shaklee PERCUMA bernilai RM75

2. Rebet +- RM50 pada bulan hadapannya

3. Membeli produk-produk Shaklee pada diskaun sehingga 33%

4. Peluang percutian dan umrah

5. Dan banyak lagi 🙂

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Bermula dunia baru sebagai Pengedar Shaklee Kemaman

pengedar shaklee kemaman terengganu

 

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera 🙂

Alhamdulillah diberikan ruang dan peluang untuk berkongsi dengan semua sebagai Shaklee Independent Distributor, Pengedar Shaklee Kemaman

Pengedar shaklee terengganu kerteh paka

[ Mengapa saya mahu jadi pengedar Shaklee? ]

Kira-kira 2 tahun dahulu, saya sebenarnya BENCI pada Shaklee. Well, mungkin tidak benci pada syarikatnya, tetapi lebih kepada meluat dengan distributorsnya.

Mengapa? Sebab terbesar ialah cara mereka mempromosikan produk-produk, tanpa jemu, tanpa etika dan tanpa bosan. Eh saya yang naik bosan!

Mungkin pada ketika itu, ramai yang masih baru bermula online marketing dan tidak berapa tahu selok belok dan adab menjual di alam maya.

Ada satu ketika, saya hide semua sahabat-sahabat Facebook saya yang mula mempromosikan produk Shaklee. Aduh, naik boring dibuatnya! Hari-hari promote, hari-hari promote..

[ Segalanya berubah ]

Fast forward 2 tahun. 2 tahun lamanya saya tidak nampak perkhabaran sahabat-sahabat yang saya hide daripada timeline Facebook saya itu.

Tiba-tiba saya terasa rindu kerana ramai antara mereka pernah menjadi housemate ketika belajar dahulu. Ada yang berusrah bersama, ada yang kelas sama-sama.. Orang kata, ada yang sampai makan sepinggan, minum secawan, tidur sebantal…

Apabila dijenguk profile mereka, Subhanallah mereka dah berjaya dalam bisnes Shaklee masing-masing.

Saya lihat pada diri saya, ketika itu sedang menjalankan bisnes MLM yang lain (tapi buat retailing sahaja, tidak bernetwork). Kehidupan saya masih SAMA dengan 2 tahun yang lepas.

[ Mengapa saya join kumpulan ini ]

Selepas saya membaca satu eBook, saya terus terpana! Ketika itu saya sedang dalam tidur yang lena daripada dunia perniagaan. Saya terus mencari sahabat lama saya Master Siti untuk mendaftar menjadi ahli Shaklee 🙂

Di bawah naungan Master Siti Al’Izzah dalam kumpulan Jutawan Cemerlang Gemilang (Wildan Multimillionaire Family) kami dapat pelajari:

– kaedah Zero to Hero. Bermula dari kosong sehingga pangkat Master Coordinator (pangkat tertinggi dalam Shaklee dengan pendapatan purata RM600 ribu setahun) dalam masa 7 bulan.

– cara menjalankan pernigaan Shaklee 100% dari rumah

– bisnes tanpa menyimpan stok, modal rendah dan terus boleh bergerak sendiri

– kekuatan amalan-amalan rohani untuk menarik rezeki

– tips-tips pemasaran dan banyak lagi!

[ Bagai menjilat ludah sendiri ]

Agaknya, entah berapa banyak status-status Facebook yang pernah saya lontarkan yang memerli sahabat-sahabat yang berniaga Shaklee ini.. mungkin ada yang benci saya 🙁 wallahualam.

Tetapi atas dasar hendak terus membantu orang lain meningkatkan kualiti kesihatan (MLM saya yang dahulu juga produk kesihatan) serta memperbaiki kehidupan saya dan keluarga, saya nekad. Biarlah orang hendak kata apa. Saya hendak membuka lembaran baru dalam hidup saya sebagai Pengedar Shaklee, Insyaallah.

Dalam masa 6 bulan ini, saya hendak target membantu 100 orang supaya lebih sihat serta dalam perniagaan ini, pendapatan sebanyak RM10,000 untuk menggantikan gaji bulanan saya yang makin lama makin menaik ni.. adeh! Niat dihati hendak menjadi ibu sepenuh masa di rumah Insyaallah 🙂

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...