Petua kulit sihat yang di amalkan oleh Katy Perry

Musim luruh tahun 2013, Katy Perry telah dipilih sebagai Cover Girl untuk Vogue Magazine. Dah tengok belum? Memang gojes vogue habis minah ni. Apa agaknya petua kulit sihat yang beliau amalkan?

petua kulit sihat katy perry

Katy Perry yang merupakan penyanyi lagu-lagu popular seperti Roar, Dark Horse dan Firework, berusia 28 tahun. Kalau tengok music video beliau di youtube, konsep video nya semua ala-ala fantasi dan luar biasa. Memang cukup kreatif dan menghiburkan.

Pada bulan May 2013, Katy Perry telah memuat naik di Twitter gambar koleksi vitamin dan supplement yang beliau ambil untuk kekal cantik dan jelita.

petua kulit sihat katy perry

Nah, ternyata artis barat yang cantik pun amalkan regim vitamin dan supplements. Tengok saiz vitamin dia, besar-besar tu…

Dalam website sheknows.com, Katy Perry telah berkongsi rahsia dan petua kulit sihat yang beliau amalkan:

petua kulit sihat katy perry

Antara petua kulit sihat yang beliau amalkan:

1. Cleanse atau detoks

2. Vitamin dan supplement

3. Menukarkan minuman kopi kepada green tea

4. Kurangkan gula dengan tidak meminum alkohol selama 3 bulan

Nampaknya memang berkesan petua kulit sihat yang Katy Perry amalkan ni. Jadi, bagaimana cara kita nak ikut petua ni? Mudah aje, jom baca di bawah:

 1. Detoks

Diet yang untuk menghasilkan kulit yang sihat mestilah mengandungi 5 atau lebih hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan sehari. Antara sayur yang bagus untuk detoks ialah Brokoli dan buah beri. Sayuran dan buahan ini mengandungi serat atau fibre yang bagus untuk menyedut semua kekotoran dan toksin dalam badan. Ia juga bagus untuk melancarkan penghadaman supaya semua toksin tadi flush keluar daripada tubuh.

Shaklee Alfalfa dengan kombinasi Shaklee Herblax adalah antara supplemen yang bagus untuk detoks. Saya dah cuba, memang luncus aje buang air. Badan rasa ringan lepas keluar semua lendir-lendir lemak bendasing yang pelik-pelik dari badan.

petua kulit sihat

 

2. Vitamin dan supplemen

Semakin kita berusia, semakin menurun penghasilan kolagen semulajadi dalam kulit kita, maka Vitamin C dan Vitamin A adalah antara vitamin yang amat penting untuk kulit. Vitamin C membantu penghasilan kolagen dalam kulit manakala vitamin A boleh membantu mengurangkan kedut-kedut halus dan membuat tona sekata pada kulit wajah.

Shaklee Sustained Release Vita C dan Shaklee Carotomax boleh membantu anda mencukupkan keperluan vitamin C dan A untuk kulit anda 🙂

petua kulit sihat

3. Menukarkan kopi kepada green tea

Green tea telah lama diminum oleh masyarakat Jepun, tu sebab kulit mereka awet muda dan mereka ada jangka hayat yang panjang. Kandungan antioksida dalam green tea juga bagus untuk melawan penuaan.

Kopi pula ada kandungan kafein yang di katakan berupaya menyerap lembapan dan air daripada tubuh dan sel dengan kadar pantas, membuatkan kulit cepat berkedut dan dehydrated.

4. Kurangkan pengambilan gula

Pengambilan gula yang tinggi daripada minuman ringan, kuih muih, kek dan lain-lain akan menyebabkan gula melekat pada kolagen dalam kulit, yang di panggil proses glycosylation. Protein-protein yang bergula ini akan menyebabkan kandungan kolagen semakin menurun dalam kulit secara keseluruhannya, lalu mengurangkan keanjalan kulit wajah.

Usahalah untuk menggantikan gula dengan manisan semulajadi seperti vanilla, jus dan madu.

Demikianlah perkongsian petua kulit sihat hasil adaptasi daripada regim Katy Perry.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

CommentLuv badge