Pengedar Shaklee Temerloh dan kawasan sekitarnya

PENGEDAR SHAKLEE TEMERLOH

Pengedar Shaklee Temerloh

Mila 019-981 9196

COD di kawasan Temerloh, Mentakab, Chenor dan sekitarnya

PENGEDAR SHAKLEE TEMERLOH

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

7 cara melancarkan buang air besar yang mudah dan berkesan – part 2

cara melancarkan buang air besar

Ada 4 faktor yang boleh mempengaruhi penyahtinjaan yang sihat:

 

1. Berapa kali sehari?

Sebaiknya 1 hingga 3 kali.

Sembelit: Gagal membuang air besar setiap hari

Cirit-birit: Lebih dari 4 kali sehari.

 

2. Kualiti Najis

Najis yang sihat ialah Jenis 4 dan 5

cara melancarkan buang air besar

3. Mudah atau sukar?

Buang air besar seharusnya seperti suatu pit stop perlumbaan.

Anda masuk dan keluar dengan pantas, tanpa sebarang kesakitan atau penderitaan.

 

4. Lawas atau sembelit?

Apabila anda keluar dari tandas, anda perlu berasa nyaman dan puas.

Ketahui 7 cara melancarkan buang air besar supaya pengalaman anda di tandas lebih bahagia :)

 

Sambungan daripada Bahagian 1: 7 cara melancarkan buang air besar yang mudah dan berkesan – part 1

cara melancarkan buang air besar

=================================================================================

5. Cara melancarkan buang air besar kelima – minum jus epal & prune, teh herba atau air suam lemon

Minum jus epal & prun yang asli dan segar berbanding yang telah diproses dalam kotak atau botol.

Yang asli dan segar lebih banyak kandungan serat berbanding yang sudah diproses.

Selain itu, jus yang letah diproses mengandungi lebih banyak bahan kimia pengawet serta gula yang tidak akan membantu dalam melancarkan proses buang air besar anda.

Teh herba dan set Shaklee untuk melawaskan buang air besar juga boleh membantu.

Air suam yang diperah lemon pun boleh diminum pada waktu pagi sewaktu perut kosong agar mudah dicernakan oleh perut dan mencuci usus.

 

cara melancarkan buang air besar==========================================================

6. Cara melancarkan buang air besar keenam – usus pun perlu bersenam

Bersenamlah.

Jika tubuh badan anda yang luaran pun berasa letih lesu, tidak mustahil usus anda pun letih lesu dan gagal menggerakkan najis dengan berkesan.

Jogging, berjalan kaki dan naik basikal setiap hari.

Settle masalah sembelit!

set kurus shaklee

=========================================================

7. Cara melancarkan buang air besar ketujuh – usus anda terlalu stress!

Kepala anda berserabut?

Otak anda kerap memikirkan masalah?

Jangan terkejut jika saya beritahu yang usus anda pun bermasalah juga.

Pergilah menenangkan fikiran.

Buatlah yoga atau spa dan berurut.

Minta tukang urut tu fokus pada bahagian perut dan usus anda.

Mungkin ada yang terbelit atau tersumbat.

 

 

produk shaklee untuk melawaskan buang air besar

Begitulah perkongsian berkenaan cara-cara melancarkan buang air besar. Moga bermanfaat buat semua 🙂

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Pengedar Shaklee Cukai Kemaman dan kawasan sekitarnya

PENGEDAR SHAKLEE CUKAI

Pengedar Shaklee Cukai Kemaman

Naqib 013 982 0013

COD di kawasan Chukai, Kijal, Air Putih, Chendor dan sekitarnya

pengedar shaklee chukai

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

3 Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita

produk-shaklee-untuk-masalah-hormon

Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita adalah antara produk top dalam Shaklee ni.

Biasanya yang PM saya di Whatsapp bertanyakan tentang produk-produk ini adalah wanita-wanita dalam kategori berikut:

  1. Wanita bujang yang bermasalah dengan haid yang tidak teratur dan tidak lancar
  2. Wanita bujang atau berkahwin yang mengalami masalah senggugt yang teruk
  3. Wanita yang ada masalah bulu di wajah, tangan dan kaki berlebihan (misai, janggut, bulu tangan/kaki lebat)
  4. Wanita berkahwin yang belum mendapat zuriat
  5. Wanita yang ada masalah fibroid, cycst atau ketumbuhan dalam rahim dan payudara

OK. Saya perlu cerita serba sedikit tentang produk-produk ini dan bagaimana ia boleh membantu kaum wanita menjalani kehidupan yang lebih sihat dan berkualiti.

Perlu diingatkan produk-produk ini bukan untuk merawat tetapi lebih kepada meningkatkan keselesaan dan membantu wanita di luar sana agar lebih yakin dengan diri sendiri 🙂

 

=========================================================

1. Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita – GLA Complex

produk shaklee untuk masalah hormon

Mengapakah namanya GLA? (bukan GiLA tau!)

GLA ialah Gamma Linolenic Acid yang mana banyak digunakan oleh wanita untuk mengekalkan kesegaran dan kesihatan setiap bulan.

GLA ialah sejenis asid protein Omega-6 yang digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan prostaglandis.

Prostaglandis ini adalah bahan semulajadi yang membantu tubuh badan mengawal proses-proses tubuh badan yang normal.

Minyak bunga matahari juga adalah sejenis sumber asid lemak Omega-6 yang sangat baik.

GLA complex ini juga mengandungi Vitamin E untuk membantu menyokong sistem pertahanan badan dengan mengekalkan keutuhan sel dalaman.

Selain itu, minyak Borage iaitu bahan utama dalam GLA complex adalah bentuk GLA pekat yang amat mudah diserap oleh badan.

 

KELEBIHAN GLA Complex:

– menggalakkan kesihatan dan kesegaran

– menyokong sistem imun/ pertahanan badan daripada penyakit

– mengawal sistem hormon

Adalah perlu diingatkan, pengambilan Omega-6 secara berlebihan boleh mengakibatkan ketidakseimbangan dalam tubuh badan, dan perlu di gandingkan dengan Omega3 untuk memastikan sistem tubuh badan lebih stabil dan berfungsi dengan baik 🙂

 

=========================================================

2. Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita – Omegaguard

produk shaklee untuk masalah hormon

Minyak ikan tulen berkepekatan tinggi

OmegaGuardTM membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen.

Minyak Ikan

OmegaGuardTM membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 yang terdiri daripada tujuh komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian OmegaGuard membekalkan 990mg asid lemak omega-3.

Gred Farmaseutikal yang Tulen

OmegaGuardTM dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

 

==============================================

3. Produk Shaklee untuk masalah hormon wanita – Vivix

produk shaklee untuk masalah hormon

Penemuan Revolusioner oleh Shaklee

Vivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol.

Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.

* Serba asli. Bakal dipatenkan. Kandungan utama telah diuji secara klinikal. Eksklusif untuk Shaklee.

Di harap, cadangan produk-produk Shaklee untuk masalah hormon wanita di atas boleh membantu cik dan puan agar dapat menjalani kehidupan dengan lebih selesa dan berkualiti. Kita hanya mampu ikhtiar, namun segalanya harus kembali kepada tawakkal dan memanjatkan doa serta yakin dengan kuasa Allah.

Cik dan puan juga boleh rujuk artikel kami 7 tips cepat hamil sekiranya sedang ikhtiar untuk mendapatkan anak 🙂

================================================================================

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

7 cara melancarkan buang air besar yang mudah dan berkesan – part 1

cara melancarkan buang air besar

cara melancarkan buang air besar

 

Pada tahun 1998, Carta Najis Bristol atau Bristol Poop Chart telah di keluarkan oleh Scandanavian Journal of Gastroenterology untuk menerangkan tentang 7 jenis najis.

Jenis 1 hingga 3 – keras dan sembelit

Jenis 4 dan 5 – Normal dan sihat

Jenis 6 dan 7 – cair dan cirit-birit

 

==============================================

Ada 4 faktor yang boleh mempengaruhi penyahtinjaan yang sihat:

 

1. Berapa kali sehari?

Sebaiknya 1 hingga 3 kali.

Sembelit: Gagal membuang air besar setiap hari

Cirit-birit: Lebih dari 4 kali sehari.

 

2. Kualiti Najis

Najis yang sihat ialah Jenis 4 dan 5

 

3. Mudah atau sukar?

Buang air besar seharusnya seperti suatu pit stop perlumbaan.

Anda masuk dan keluar dengan pantas, tanpa sebarang kesakitan atau penderitaan.

 

4. Lawas atau sembelit?

Apabila anda keluar dari tandas, anda perlu berasa nyaman dan puas.

Ketahui 7 cara melancarkan buang air besar supaya pengalaman anda di tandas lebih bahagia 🙂

 

cara melancarkan buang air besar

Wanita yang berusia 65 tahun ke atas lebih ramai mengalami masalah sembelit berbanding kaum lelaki.

Antara simptom sembelit ialah:

1. Muntah-muntah

2. Najis yang keras dan kering

3. Bengkak dibahagian perut

4. Ntahtinja yang tidak kerap

5. Sakit perut

6. Meneran yang melampau ketika buang air besar

7. Kembung atau perut berangin

cara melancarkan buang air besar

 

=============================================================

1. Cara melancarkan buang air besar pertama – minum air sampai kembung

Maksud saya minum lah air secukupnya.

Berapa banyak tu?

Orang dewasa normal perlu 8 gelas air kosong sehari untuk menjamin proses bendalir badan berjalan dengan sempurna.

Jadi orang dewasa yang tak normal (seperti anda yang sembelit) wajib ambil LEBIH dari 8 gelas.

12 gelas lebih elok. Lebih kurang segelas setiap 2 jam.

Insyaallah anda akan nampak kesannya.

Anda juga boleh mencuba makan buah-buahan yang tinggi kandungan airnya seperti mentimun, tembikai, grapefruit dan nanas.

 

===========================================================

2. Cara melancarkan buang air besar kedua – makan serat dengan banyak

Sarapan: Ambil cereal berserat tinggi seperti bran.

Ya, bran tawar dan seperti makan kadbod, tetapi sila sedar diri. You need it!!

Makanan lain yang mengandungi serat yang tinggi:

– kacang merah

– raspberry

– blackberry

– nanas

 

========================================================

3. Cara melancarkan buang air besar ketiga – kawal penggunaan julap

Usahlah kerap sangat mengambil julap, kelak ususmu akan terlalu mengharap pada julap lalu susah nak membunag terus kalau tak ambil julap.

Carilah produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Lebih sihat dan lembut untuk ususmu itu 🙂

 

=====================================================================

4. Cara melancarkan buang air besar keempat – kurangkan pengambilan produk tenusu

Susu, keju, kek, telur, ais krim, buttermilk, dadih dan sebagainya adalah antara produk tenusu yang biasa kita jumpai.

Elakkan pengambilan yang terlalu banyak kerana produk berasaskan susu akan menerukkan lagi sembelit anda.

Produk tenusu tidak mengandungi apa jua kesan serat yang boleh membantu anda buang air besar.

Produk tenusu juga akan mengakibatkan najis anda bergerak perlahan dalam usus lalu menyukarkan proses nyahtinja.

cara melancarkan buang air besar

 

 

Bersambung ke bahagian 2: 7 cara melancarkan buang air besar – part 2

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

5 produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Kisah produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Semasa menjaga suami saya yang masuk ke wad akibat serangan Epilepsi, ibu dan bapa mertua saya datang melawat dari Perak.

Mereka pun stay di wad bersama kami selama 2 malam.

produk shaklee untuk melawaskan buang air besarPada waktu itu, bulan Ramadhan.

Jadi apeje yang boleh dilakukan semasa bulan puasa selain berehat, bersembang dan tidur.

Nak makan tak boleh, nak bersiar-siar pun letih kan :D.

Namun semasa berehat-rehat tu, ibu mertua saya seperti ada masalah ketika berada di dalam tandas.

Setiap satu wad di hospital swasta ini, semuanya dilengkapi dengan tandas/bilik air yang tersendiri.

Jadi, aktiviti di dalam tandas, mahu tak mahu kadang-kadang ‘terdengar’ juga dari dalam bilik sekiranya ‘kuat’ sangat.

produk shaklee untuk melawaskan buang air besar

Ummi buat confession

Jadi selepas bersahur itu ketika menanti waktu Subuh masuk, apabila ibu mertua keluar dari tandas, saya pun memberanikan diri untuk bertanya:

“Ummi ada masalah nak buang air besar ke? Dengar macam sakit je masa dalam tandas tu”

“Ya, Ummi dah dekat seminggu ni tak boleh berak”

“Uih, seminggu?! Lamanya… kalau saya dah sakit kepala dah”

“Nak minum air lebih-lebih, bulan puasa. Makan pun sikit je tak lalu. Lagi susah nak tolak keluar”

“Hmm camnilah. Saya bagi Ummi try produk ni 4 biji. Tengok ok ke tak…”

Ummi pun ambil dan telan. Saya kata biasanya produk ni ambil sebelum tidur sebab masa  tindakan dia lebih kurang 4 jam. Tapi mereka nak balik dah siang tu, jadi saya beri juga dia cuba.

Tapi… tak sampai setengah jam ambil, Ummi saya dah berasa sakit perut dan berlari-lari anak ke tandas.

Lepas tu, bunyi FLUSHHH

produk shaklee untuk melawaskan buang air besar

 

 

 

 

 

 

Ummi keluar dengan senyuman yang sangat manis 🙂

“Wow, dah keluar dah semua yang tersangkut lama tu..”

Alhamdulillah happy sangat sebab dapat bantu Ummi. Saya pun bekalkan sebotol untuk Ummi bawa balik ke Perak.

Sebotol apa? Hah jom baca kat bawah ni…

Dalam artikel ini, saya akan berkongsi semua jenis produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar, semoga bermanfaat buat semua.

 

============================================

1. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Herblax

 

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Bagaimana Herblax berfungsi?

  • Laksatif yang bertindak lembut untuk digunakan APABILA PERLU SAHAJA. Tidak boleh di ambil setiap hari.
  • Merangsang pergerakan rektum (hujung usus) untuk melancarkan proses perkumuhan semula jadi tubuh
  • Bahan utamanya, Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak berkurun lama sebagai laksatif semula jadi

BONUS: Boleh membantu mengempiskan perut.

Rakan saya Ayu dari Kemaman kata:

“Kalau ambil ni, sepagi tu memang akan membuang. Kalau tak memang berhari-hari tak membunag. Bagus sangat…”

=============================================

2. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Ostematrix

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

 

Bagaimana Ostematrix berfungsi?

  • Magnesium di dalam kaplet Ostematrix bertindak sebagai penenang otot usus
  • Otot usus yang gagal berfungsi atau menjalankan peristalsis dengan baik boleh menghalang najis dikeluarkan dengan lancar
  • Kalsium memastikan najis lembut dan mudah digerakkan, berbanding najis yang kering keras dan melekat dipermukaan usus.

BONUS: Kalsium boleh membantu menguatkan jantung, tulang, sendi dan gigi.

Ini yang ibu mertua saya ambil. Beliau seorang yang tak suka menelan pil, tapi sebab kaplet Ostematrix ni di design supaya mudah ditelan, beliau request lagi 2 botol selepas botol yang saya berikan haritu dah habis 🙂

=============================================

3. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Omegaguard

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

 

Bagaimana Omegaguard berfungsi?

  • Omegaguard mengandungi minyak ikan berkepekatan tinggi
  • Minyak ikan ini akan menambahkan jumlah pelincir pada dinding usus yang memudahkan pergerakan najis

BONUS: Omega3 dan DHA dalam Omegaguard boleh membantu perkembangan otak dan sendi yang sihat. Juga boleh mengecutkan sel lemak pada badan dan menyerap kolestrol dalam darah.

=============================================

4. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Alfalfa Complex

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Bagaimana Alfalfa berfungsi?

  • Alfalfa diperbuat daripada daun Medicago Sativa yang telah digunakan sejak berzaman-zaman dalam kesihatan tradisional
  • Daun alfalfa berfungsi menyedut toksin dan lelemak daripada tubuh dan usus
  • Toksin yang telah digumpalkan dapat dibuang dengan mudah, tetapi perlu minum air suam dengan banyak

BONUS: Penggalak susu untuk kaum ibu menyusu. Orang lelaki yang ambil ni, TIDAK akan mengeluarkan susu. Jangan panik tak tentu pasal

Mak saya sendiri gunakan produk ni. Dia kata:

“Mak makan ni hari-hari. Bagus semua angin keluar dari badan. Berak pun lawas jer…”

===========================================

5. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Vivix

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Bagaimana Vivix berfungsi?

  • Super antioksida yang membantu memulihkan sel otot yang keras kejung akibat sukar membuang air besar
  • Menyahkan toksin dari organ, darah dan usus supaya mudah disingkirkan

BONUS: Anti penuaan = awet muda.

Saya sendiri amalkan Vivix untuk total detox. Najis hitam pekat keluar dengan lancar, badan pun rasa tersangat ringan 🙂

===========================================

Begitulah senarai produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Cara daftar ahli Shaklee PERCUMA

cara daftar ahli shaklee

Ramai pelanggan kami yang asalnya hanya membeli sebab nak makan Vitamin Shaklee sahaja.

Namun lepas dah makan dengan konsisten mengikut aturan yang diberikan, mereka beri feedback badan rasa segar, tak cepat letih, lengan dan perut semakin kempis dan kulit jadi cantik 🙂

Bila repeat order, confirm lebih banyak Produk Shaklee yang mereka order. Bila dikira totalnya, wahh pelanggan kami tu layak daftar ahli Shaklee PERCUMA seumur hidup!

daftar ahli Shaklee percuma
Pelanggan kami gembira sebab dapat daftar ahli Shaklee PERCUMA

Apa lagi… happy giler lah pelanggan itu sebab mereka dapat kelebihan menjadi ahli Shaklee seperti:

– beli produk dengan harga ahli iaitu diskaun sehingga 35%

– peluang mendapat bonus dan rebet tunai masuk direct ke akaun bank masing-masing setiap bulan

– peluang mendapat pakej umrah dan melancong ke luar negara

Maklumat penting

Dalam artikel ni, saya nak kongsikan 3 maklumat penting berkenaan cara daftar ahli Shaklee PERCUMA sebab ramai orang tercari-cari info tentang perkara ini:

1. Bagaimana cara daftar ahli Shaklee PERCUMA dan yuran seumur hidup

2. Apakah elemen penting yang mesti diketahui sebelum pelanggan daftar sebagai ahli Shaklee

3. Apakah faedah dan kelebihan daftar ahli Shaklee bersama kami (sebab ramai yang dah daftar dengan orang lain tetapi minta untuk tukar group sebab dia nak jadi ahli yang aktif 🙂 )

 

===========================================

cara daftar ahli shaklee

Cara daftar ahli Shaklee

Biasanya, pelanggan yang membeli produk Shaklee dengan kami  mahu upgrade menjadi ahli sebab mereka akan dapat beli produk dengan harga ahli (berdiskaun sehingga 35%) iaitu sangat-sangat murah berbanding dengan harga retail.

Bila mereka dah berminat, kami akan cadangkan 2 option cara daftar ahli Shaklee:

1. Cara daftar ahli Shaklee dengan yuran seumur hidup

Harga yuran keahlian Shaklee seumur hidup ialah cuma RM80 Semenanjung/ RM90 Sabah Sarawak

Anda akan dapat:

– penghantaran courier PERCUMA

– beg document case esklusif Shaklee PERCUMA

– kit keahlian (katalog, business manual, resit, buku panduan dsb) PERCUMA

– rundingan kesihatan daripada pakar nutrisi Shaklee PERCUMA

2. Cara daftar ahli Shaklee PERCUMA

Sebelum bulan Mei 2015, rakyat Malaysia perlu berbelanja sebanyak RM600-700 (200 points) produk-produk Shaklee untuk mendapatkan keahlian percuma ini.

Sekarang tidak lagi!

Berita baik sempena Program Young Entrepreneur System (YES Shaklee) yang menawarkan keahlian PERCUMA dengan setiap pembelian set produk yang mengandungi Shaklee Vitalea 120 biji.

Vitalea Shaklee

Contoh set-set yang ada Vitalea:

– set mengandung Shaklee

set menyusu Shaklee

set Shaklee untuk gemuk

set kurus Shaklee

– set naikkan HB untuk ibu hamil

dan banyak lagi set kombinasi.

Pendek kata kalau anda beli 1 botol Vitalea dengan 1 botol pencuci pinggan pun anda LAYAK mendapat keahlian percuma dan terus boleh beli dengan harga ahli.

Ini adalah bersempena ulangtahun Vitalea Shaklee yang ke-100.

Ya 100 tahun sudah Vitalea dicipta dan di amalkan oleh ramai orang seluruh dunia 🙂

Tawaran ini tamat pada 31 Oktober 2015. Jadi usah lengah lagi OK 🙂

SMS/Whatsapp/Telegram <daftar> ke 013 982 0013

====================================================

cara daftar ahli shaklee

Apa yang anda perlu tahu SEBELUM mendaftar jadi ahli Shaklee

1. Kene jual barang atau buat bisnes ke kalau daftar jadi ahli Shaklee?

Menjadi Ahli Shaklee berdaftar mempunyai konsep yang sama seperti keahlian loyalty card seperti Jusco Card, Kad Mesra, Bonuslink, Tesco Member, Bodyshop dan sebagainya.

Setiap kali ahli berbelanja, sama ada mereka dapat membeli dengan harga yang lebih murah atau mendapat point.

Dalam konsep menjadi Ahli Shaklee atau Shaklee Independent Distributor, anda dapat kedua-duanya sekali!

Beli produk dengan harga murah dan mendapat points yang boleh ditukarkan kepada rebet tunai apabila pembelian melepasi niali-nilai tertentu.

Dengan menjadi ahli Shaklee, anda tidak diwajibkan pun untuk menjual produk. Contoh Tesco Card member tidak sama sekali disuruh menjual lampin atau susu bayi!

2. Berapa point saya kena maintain untuk kekal sebagai ahli Shaklee?

Jawapan nya ialah tidak ada, zero poin, kosong… kosong… kosongg..

Anda tidak di wajibkan maintain point what so ever.

Biarlah anda tidak membeli sebarang produk pun selama setahun, dua belas bulan , anda masih lagi ahli Shaklee berdaftar pada bulan yang ke tiga belas.

Ha, kan ke bagus tu? So no pressure okay 🙂

3. Kalau tiba-tiba saya nak buat bisnes Shaklee kena bayar apa-apa tak?

Jawapannya juga sama.. tidak ada, zero ringgit, kosong.. kosong.. kosongg..

Katalah tiba-tiba sebab anda makan vitamin Shaklee secara konsisten muka jadi cantik gojes gitu, atau pinggang jadi slim sexy, lepastu office mate dah mula puji dan nak juga try makan, anda boleh sahaja terus mengambil tempahan daripada rakan-rakan dan menjual kepada mereka produk-produk tersebut.

Anytime boleh mulakan bisnes.

Kami akan berikan panduan dan coaching percuma 100% sama ada dengan kaedah online atau offine mengikut keselesaan anda.

Hanya hubungi, Therina Jopri di talian 013 982 0013 🙂

4. Macam mana cara nak jadi ahli Shaklee dengan group ni?

Jika anda nak jimat masa, inshaaALLAH kami boleh uruskan pendaftaran anda untuk jadi ahli Shaklee dengan kami.

Caranya mudah, just SMS/Whatsapp/Telegram kan <daftar> dan  maklumat berikut ke 013-982 0013:

Nama:

Alamat:

No IC:

Emel:

No HP:

Kami akan bantu daftarkan pada hari yang sama dengan pantas Insyaallah 🙂

cara daftar ahli shaklee

5. Lepas dah jadi ahli kena beli barang sendiri ke?

Ramai customer kami lepas dah daftar ahli Shaklee pun masih order produk Shaklee melalui kami. Jangan risau, kami memang komited dengan bisnes Shaklee.

Untuk buatkan order untuk ahli Shaklee yang daftar dengan kami adalah satu penghargaan yang amat hebat :)

Kami akan bantu anda dengan gembira <3

6. Saya daftar ahli dengan orang lain tapi nak you guide bisnes dan cara makan boleh?

Insyaallah boleh dengan kadar yang tidak menggangu masa kami untuk attend ahli dan customer yg berdaftar dengan kami.

Kami cadangkan agar setiap orang pilih dan daftar bersama ahli Shaklee yang terbukti berpengalaman dalam Shaklee dari sudut produk dan bisnes.

Ramai yang dah menyesal tak sudah sebab mendaftar dibawah ahli Shaklee yang tidak aktif, tidak tahu menahu tentang produk, rundingan kucar lanar dan tidak berjaya dalam bisnes Shaklee.

Akhirnya kecewa sendiri.

Alhamdulillah kami sendiri sudah 12 tahun dalam perniagaan network marketing dan pengguna tegar vitamin sejak tahun 1984.

Dalam bisnes Shaklee, kami telah berjaya menaiki tangga Supervisor dengan pantas iaitu dalam masa 3 minggu sahaja. Income pertama kami dengan Shaklee bernilai RM2200 🙂

Kejayaan ini tidak mungkin dapat dikecapi tanpa bimbingan mantap daripada Coach saya sendiri, Master Salwa yang telah berjaya menjadi Master Coordinator dalam masa 8 bulan sahaja.

Alhamdulillah 🙂

=========================================

cara daftar ahli shaklee

Kelebihan dan faedah jika daftar menjadi Ahli Shaklee dengan kami

1. Panduan dan aturan cara makan vitamin Shaklee yang betul dan berkesan daripada pakar

Setiap ahli dalam kumpulan kami akan menerima coaching produk yang intensif berdasarkan latarbelakang pendidikan Master Salwa dalam bidang perubatan yang khusus dalam kepakaran DNA dan penyakit kanser.

Dalam aspek nutrisi pula, beliau sudah menjadi pengguna Shaklee sejak tahun 1997 dan telah mengikuti kelas latihan nutrisi sehingga mendapat pensijilan Pakar Nutrisi bertauliah.

Sebagai seorang pengguna vitamin veteran (hampir 30 tahun), saya sendiri juga amat lazim dan faham berkenaan konsep pengambilan vitamin dan kebaikannya.

Ramai pelanggan yang memberi maklumbalas bahawa apabila membeli vitamin dengan orang lain, tiada kesan yang ketara. Namun apabila membeli dari kumpulan kami Alhamdulillah terus berkesan 🙂

 

2. Rundingan ESKLUSIF bersama pakar pemakanan dan nutritionist secara PERCUMA

Semua ahli Shaklee yang berdaftar dengan kami akan mendapat rundingan esklusif daripada nutritionist Shaklee.

Beliau akan membuat full health check up serta rundingan pemakanan dan kesihatansecara PERCUMA.

Ya PERCUMA khas untuk ahli kumpulan kami sahaja 🙂

 

3. Bimbingan bisnes Shaklee secara online dan offline dari pakar SEO dan IM Malaysia

Group kami dipimpin dan dibimbing oleh seorang wanita yang juga pakar perniagaan internet Malaysia yang berjaya membuat jualan dari internet berjumlah RM1.1 juta dalam masa 7 bulan sahaja.

Master Salwa mempunyai kepakaran dalam perniagaan atau bisnes Internet khususnya melalui teknik SEO blog dan teknik Facebook Marketing.

Saya sendiri berguru dengan beliau dan sedang menikmati hasilnya sekarang. Empayar bisnes seluruh deunia dengan hujung jari dari rumah.

 cara daftar ahli shaklee

Saya nak daftar jadi ahli Shaklee hari ini juga!

Tahniah kerana telah membuat keputusan terbaik untuk menyertai kumpulan Shaklee terbaik dalam Malaysia ini. Berikut ada 2 pilihan cara untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee bersama kumpulan kami :

1) Isikan Borang Daftar Ahli Shaklee berikut : Borang Pendaftaran Shaklee

atau

2) SMS/Whatsapp/Telegram <daftar> ke 013 982 0013

Kami bantu daftarkan anda menjadi ahli Shaklee hari ini juga.

Doa kami setelah anda baca artikel ini segala persoalan anda berkenaan nak Daftar Ahli Shaklee terjawab dan anda berjaya menjadi seorang yang bertuah dengan menjadi seorang Shaklee Independent Distributor .

Amiiin.

Terima kasih dan selamat menyertai kumpulan kami yang terbaik di Malaysia 🙂

Ikhlas dari Therina Jopri, Pengedar Shaklee Kemaman

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Pengedar Shaklee Kemaman – Semua Barang Ada Stok

pengedar shaklee KEMAMAN

Pengedar Shaklee Kemaman.

Erin 013 – 982 0013.

Pengantaran ke kawasan Kemaman Kijal Kerteh dan Paka

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Cara pilih set kurus Shaklee yang sesuai dan tepat

set kurus shaklee

Minggu lepas sahaja sudah 4 orang approach saya bertanyakan tentang Set Kurus Shaklee.

Ini belum dikira minggu-minggu dan bulan-bulan sebelumnya.

Ternyata memang ramai orang di Malaysia sedang menderita akibat berat badan berlebihan, sama ada mereka sedari atau tidak.

set kurus shaklee

Set Kurus Shaklee ni sebenarnya ada banyak kombinasi dan pilihan, dan kita mestilah pandai memilih set yang sesuai dan tepat dengan keperluan tubuh badan kita supaya pelaburan itu berbaloi dengan hasil yang kita dapat.

 

=========================================

Set kurus Shaklee pertama – set detoks atau bersihkan usus

Anda buncit?

Anda anda masalah sembelit yang kronik? (Tak boleh buang air besar sekurang-kurangnya sekali sehari)

Anda ada masalah nafsu makan yang tinggi?

set kurus shaklee

3 perkara di atas ni adalah tanda-tanda badan banyak toksik.

Badan bertoksik tu bukanlah bermakna ada banyak sampah dalam badan, tetapi lebih kepada usus yang kotor dan berkeladak.

Ada kajian menunjukkan, dalam usus yang tidak bersih terdapat lebih kurang 7kg toksins di dalamnya.

set kurus shaklee
Rupa paras usus orang yang badan bertoksik dan mengalami sembelit yang kronik

Lapisan dalam usus diliputi oleh lendir, najis yang berkerak dan mengeras.

Lapisan ini menghalang daripada nutrien diserap dengan efisyen ke dalam badan.

Ini yang menyebabkan anda jadi makan tak kenyang-kenyang, sebab tubuh badan masih signal kepada tekak yang dia masih belum dapat nutrien yang secukupnya.

Selain itu, najis yang berkerak di dalam usus menyebabkan aktiviti peristalsis, pergerakan usus yang menolak najis ke bahagian rektum, tidak dapat berfungsi dengan baik.

Ia ibarat hos getah yang keras dan tidak lagi flexible, mana mungkin dapat mengendur, mengembang dan mengecut dengan efisyen.

set kurus shaklee

Najis yang sukar ditolak oleh usus ke bawah akan menyebabkan anda mengalami masalah sembelit yang kronik.

 

Cadangan kami:

Alfalfa complex untuk menyental dan membersihkan usus

Herblax untuk melembutkan rektum agar otot usus berupaya menyingkirkan najis dengan semulajadi

Ostematrix untuk melembutkan najis agar mudah di keluarkan

set kurus shaklee

===============================

Set kurus Shaklee kedua – set kecutkan lemak

Tepi perut ada tayar berlapis-lapis.

Bawah lengan ada lemak berayun-ayun.

Nak pakai baju pun dah tak muat di lengan, perut, peha dan dada.

set kurus shaklee

Ketat sendat mampat gittew.

Lemak dalaman ni sebenarnya ada 2 jenis:

Lemak Visceral

Lemak yang berbahaya sebab ia lemak yang menyelaputi organ dalaman manusia dan boleh menggangu sistem organ tubuh. Sangat sukar untuk dihilangkan kecuali dengan senaman dan regim diet yang ketat. Orang lelaki bersaiz pinggang 40 inci ke atas dan wanita 35 inci ke atas ada tanda-tanda mempunyai visceral fat yang tinggi.

set kurus shaklee

Lemak Subcutaneous

Lemak yang terdapat di bawah lapisan kulit. Lebih mudah dihilangkan dan dicairkan melalui kaedah diet dan senaman ringan setiap hari. Ada orang main mengelat dengan pergi ke mandi stim untuk ‘mencair’kan lemak tersebut.

 

Cadangan kami:

Omegaguard untuk mencairkan dan mengecutkan sel lemak visceral dan subcutaneous

Lecithin untuk menggumpalkan lemak dan minyak daripada makanan yang di makan supaya mudah disingkirkan

Phytocol ST untuk melapiskan usus agar tidak menyerap kolestrol dan lemak masuk ke dalam salur darah.

set kurus shaklee

==============================================

Set kurus Shaklee ketiga – set bina otot dan tegangkan kulit geleber

Ada orang mahu bina otot agar tampak lebih tegap dan tegang.

Ada orang kadangkala akibat menurunkan berat badan yang ekstrim atau terlalu laju boleh menyebabkan kulit dia tidak dapat mengecut dengan baik dan secepat lemak dia mengecut.

set kurus shaklee

Cadangan kami:

ESP untuk membina otot dan menegangkan kulit

Collagen Powder untuk menambahkan kolagen ke dalam kulit agar cepat tegang dan mantap

Cinch Shake Mix (ada 3 perisa – vanilla, latte dan chocolate) sebagai meal replacement untuk mencukupkan nutrien semasa berdiet

set kurus shakleeset kurus shaklee

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Panduan ibua bapa cakna: Set Shaklee untuk kanak-kanak

set shaklee untuk kanak-kanak

Bulan lepas kami ada mengadakan www.petuakulit.com FREE giveaway contest Mealshakes Januari 2015.

Peserta hanya perlu isikan maklumat diri dan kemudian nyatakan mengapa mereka perlukan Mealshakes Shaklee.

Rata-rata peserta menulis sebab nak mencuba kesedapan dan kehebatan Mealshakes.

Tak kurang juga yang mereka sebenarnya memang menggunakan produk Shaklee sendiri tetapi hendak mencuba Mealshakes dan Set Shaklee untuk anak-anak mereka.

============================

set shaklee untuk kanak-kanak

Set Shaklee untuk kanak-kanak pertama – Mealshakes

set shaklee untuk kanak-kanak

Mealshakes ni antara produk kesukaan kanak-kanak sebab rasa dia, sedap creamy dan kena dengan selera mereka.

Kalau perhati betul-betul dalam canister Mealshakes ni, akan nampak ketulan-ketulan oren yang kecil.

Yang itu adalah Gum Arabic atau Acacia Gum atau Manna (makanan yang disebut dalam Al-Quran).

set shaklee untuk kanak-kanak
takdela ketul dia besar camni. kecik-kecik jer dalam tu

Manna adalah sejenis prebiotik yang mana sangat-sangat bagus untuk sistem pencernaan manusia.

Tu sebab ibu bapa belikan anak mereka Mealshakes sebab anak jadi tambah selera makan sebab usus mereka sihat, dan juga dah tak sembelit.

Best kan? 🙂

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak kedua – Vitalea for children

set shaklee untuk kanak-kanak

Ni produk yang sudah lama tidak berada dalam pasaran Malaysia sebab Shaklee ada improve formulasi dia.

Sebelum saya join Shaklee, katanya tablet dia kecil dan warna kuning-kuning gitu.

Now rupa dia besar double, warna purple dan rasa seperti anggur.

Yang bestnya tentang Vitalea for Children ni or VFC dia tak mengandungi sebarang gula dan perasa tiruan.

Deorg guna pemanis stevia. So formulasi dia amat mesra gigi kanak-kanak.

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak ketiga – Omegaguard

set shaklee untuk kanak-kanak

Omegaguard ni sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak.

Ada ibu yang beri je sebiji kat anak, dia gigit kapsul dan sedut dalam mulut.

Tapi anak saya tak berapa gemar bau ikan dia, so saya picit masukkan dalam susu dan minuman.

Alhamdulillah nampak perubahan dari segi kecerdasan dalam kelas dan prestasi dalam pembelajaran :0

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak keempat – Chewables Vita C

set shaklee untuk kanak-kanak

Chewables Vita C ni pun ada formulasi yang bebas gula dan sangat bagus untuk elakkan kanak-kanak terkena karies gigi.

Rasa dia sangat natural dan masam-masam. Boleh kunyah-kunyah gitu, tu yang best.

Kalau anak yang selalu demam selsema serta resdung boleh amalkan Chewables Vita C.

==========================

 

Saksikan bingkisan ringkas mengenai Set Shaklee untuk Kanak-kanak dan testimoni 🙂

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...