set shaklee untuk orang tua

Kalau sayang mak ayah, wajib ada set Shaklee untuk orang tua ni

Pada ketika entry ini ditulis, mak saya Hajjah Azizah Idris dan ayah saya Haji Jopri Isnin sudah melangkau masuk ke 6 series.

set shaklee untuk orang tua

Mak umur 64 tahun.

Ayah umur 69 tahun.

Oh setiap kali balik kampung rasa sedih kalau-kalau tak sempat berbakti kepada mak dan ayah.

Lagi-lagi mak saya ni memang jenis terlalu sayang anak. Saya sampai ke tua ni pun tak putus bantuan dan sokongan yang mereka berikan.

Contoh ialah dari Johor datang ke Terengganu naik bas, bawa beg berat-berat yang berisi segala hasil tanaman mak dan ayah kat kampung untuk diberikan kepada anak-anak dan cucu yang tersayang.

set shaklee untuk orang tua

Boleh mengalir air mata ni tau!…

Haish, we take the good things for granted.

 

Pandai cakap ke?

Ternyata saya jenis tak pandai menyatakan rasa sayang pada mak dan ayah secara direct.

Macam:

Mak, Ayah, I love you!

set shaklee untuk orang tua

Eh macam tak pernah je cakap. Ada kut kecik-kecik dulu.. ntah.. ada atau tak..

Kalau cakap direct mesti deorg terkejut, buang tebiat ke apa anak aku sorang ni? haha

Yang paling saya boleh buat setakat ini dengan konsisten ialah beri duit pada mereka dan set Shaklee untuk orang tua

Duit kene bank in sebab kalau beri duit cash kat tangan mak atau ayah akan pulang balik kat kita cakap pergi beli baju kat anak-anak kau tu.. haha

(tau la baju anak aii semua buruk-buruk je kehkeh)

 

Apa yang saya belikan untuk mereka

Berbalik kepada set Shaklee untuk orang tua. Apa yang saya belikan untuk mak dan ayah saya supaya mereka lebih sihat dan selesa?

 

Set Shaklee untuk orang tua pertama – Vivix

Sejarahnya, arwah datuk saya sebelah mak memang penghidap Diabetis dan kami semua anak beranak cucu cicit memang akan ada risiko menjadi menghidap kencing manis juga.

set shaklee untuk orang tua

Jadi saya bekalkan mak dan ayah Vivix untuk bantu turunkan kandungan gula dalam darah mereka kepada normal.

Awal-awal tu memang mak dan ayah dah kene pantang makan benda manis macam susu pekat (ayah peminat tegar teh tarik pekat kaw), milo, gula dan sebagainya mengikut arahan doktor. Agaknya sebab dah nampak tanda-tanda diabetis tu nak datang.

Alhamdulillah memang tak rugi beri mak cuba Vivix. Paras gula normal dan darah tinggi pun dah kurang selepas sebulan makan Vivix 🙂

 

Set Shaklee untuk orang tua kedua – Performance Drink

Saya mula beri mak dan ayah Performance Drink (PD) ni bulan Ramadhan 2014.

Mak saya memang jenis kuat berpeluh (mungkin metabolisma tinggi) dan memang tak boleh duduk diam. Puasa-puasa pun mahu kerja berat-berat, cabut rumput, mop rumah dan macam-macam lagi.

Ayah saya pula orang Jawa yang kuat bekerja. Bulan puasa pun nak ke kebun sawit, menyawit. Kadang-kadang potong pelepah, kadang-kadang meracun kebun.

set shaklee untuk orang tua

So PD ni telah bantu mak dan ayah saya rasa lebih bertenaga semasa bulan puasa walaupun mereka menggunakan tenaga dengan banyak.

Mak kata dia rasa lebih segar dan tak rasa dehyrated sangat masa bulan puasa.

Alhamdulillah, syukur sebab dapat bantu mak ayah menjalani ibadah puasa dengan selesa dan sihat 🙂

 

Set Shaklee untuk orang tua ketiga – OmegaGuard

Biasala orang tua memang akan sakit-sakit lutut, sendi-sendi ni.

Mak dan ayah saya memang ambil fish oil atas arahan doktor untuk kurangkan rasa sakit pada joints and kurangkan bengkak pada sendi-sendi jari.

http://petuakulit.com/tag/promosi-shaklee/

So saya tak lepaskan peluang masa promosi Shaklee November 2014 beli 6 botol OmegaGuard dapat percuma 1 botol. Saya berikan mak 3 botol untuk mereka supplemen kan pengambilan minyak ikan yang sedia ada.

Alhamdulillah memang ketara perbezaan semasa ambil fish oil biasa dengan semasa ambil OmegaGuard Shaklee. Sendi kurang sakit dan jari-jari kurang bengkak 🙂 Mak kata dia suka fish oil Shaklee

 

>> Untuk mencuba set Shaklee untuk orang tua seperti yang saya belikan untuk mak dan ayah saya, klik link ini

 

Berapakah harganya?

Harga set ini ialah RM700 (harga biasa) atau RM630 (harga termasuk pendaftaran keahlian Shaklee)

 

Mahal ke?

Harganya mungkin agak mahal bagi sesetengah orang. Namun berapakah harga yang kita perlu letakkan untuk keselesaan dan kesihatan ibu ayah yang tersayang?

set shaklee untuk orang tua

Berapakah harga yang perlu dibayar untuk merawat mereka kelak apabila terkena penyakit jantung, diabetis, darah tinggi? (nauzubillah)

Berapakah harga yang boleh dibayar untuk melihat mereka gembira, atau menghidupkan mereka kembali apabila mereka sudah tiada?

 

Harga ini juga disertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100 peratus.

Sekiranya anda atau mak ayah anda tidak berpuashati dengan produk-produk ini setelah menggunakannya selama 29 hari, hubungi kami semula untuk urusan pemulangan wang.

Jamin. Jangan risau.

100% kami pulangkan wang anda

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

CommentLuv badge