Senarai Harga Shaklee dan Fungsi Setiap Produk

senarai harga shaklee

Berikut adalah senarai harga Shaklee serta kebaikan untuk setiap produk

1. Produk Shaklee untuk Mencukupkan keperluan Nutrisi Asas Manusia agar sentiasa sihat

senarai harga shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Alfalfa (small) 330 tablet
  • Raja segala tumbuhan.
  • Bersifat alkali.
  • Kaya dengan fiber.
  • Meneutralkan asid.
  • Membantu dalam proses detox dan buang lemak serta kolesterol.
  • Untuk ibu menyusu, ia bantu banyakkan susu jika diambil dengan Ostematrix dan ESP
          54
2 Alfalfa (large) 700 tablet          98
3 B – Complex 120 tablet
  • Kompleks kumpulan Vitamin B lengkap dengan Asid Folik dan Biotin.
        54
4 Carotomax 30 tablet
  • Gabungan antioxidant terbaik seperti:
    • alpha-carotene,
    • beta-carotene,
    • lutein,
    • lycopene,
    • zeaxanthin
    • astaxantin
  • Hilangkan Rabun
  • Elakkan kanser
  • Kurangkan kahak dan resdung.
         74
5 GLA Complex 60 tablet
  • Seimbangkan hormone wanita.
  • Bantu kawal gula dalam darah
  • Bantu perbaiki saraf rosak
  • Bantu kurangkan kolesterol
          92
6 Herb Lax 120 tablet
  • Herba Julap Shaklee untuk menggalakkan permbuangan air besar secara alami.
         53
7 Garlic Complex 60 tablet
  • Antibacteria
  • Anti Virus
  • Anti Fungus
  • Membantu mencairkan darah ke paras normal
  • Membantu membuang kolesterol
        48
8 Energizing Soy Protein (ESP) 850g
  •  Protein NON-GMO.
  • Dari kacang soya baka tulen.
  • Protein Lengkap dengan kesemua asid amino perlu.
  • BEBAS KOLESTEROL
       150
9 Meal Shakes 544g
  • Multivitamin dan mineral dalam bentuk serbuk
  • Ditambahkan protein.
  • Mengandungi serat / fiber.
  • Sesuai untuk kanak-kanak yang cerewet makan.
  • Sesuai untuk warga emas yang sukar nak mengunyah daging dan makanan berserat.
  • Mencukupkan keperluan nutrisi mereka yang di atas.
       114
10 Lecithin 180 tablet
  • Penting untuk saraf dan otak kerana mengandungi choline yang menggerakkan saraf dan otak iaitu neurotransmitter acethylcholine.
  • Menghancurkan molekul lemak dari molekul yang besar menjadi molekul kecil dan halus lalu mudah untuk dicairkan dan dikeluarkan oleh badan.
  • Gandingan terbaik dengan Omega dan Alfalfa untuk kempis perut.
       53
11 Performance Drink Orange 539g
  • Isotonik tanpa manis gula dantanpa gas.
  • Beri tenaga BERPANJANGAN dan EXTRA.
  • Sangat bagus untuk ahli sukan, jemaah haji dan umrah.
  • TERBAIK UNTUK DI AMBIL SEMASA PUASA
         83
12 Collagen Powder 15 sachet
  • Kolagen sisik ikan merah.
  • Molekul kolagen paling halus.
  • Mudah diserap badan.
  • Kesan pun cepat.
         298
13 Advanced Joint Health Tablet 60 tablet
  • Mengandungi 7 ramuan hebatuntuk mengubati sakit lutut dan sakit sendi tanpa pembedahan. Gabungan terbaik dengan OSTEMATRIX dan OMEGA.
  • Jika ligament koyak, wajib tambah COLLAGEN.
         124
14 Nutriferon 30 sachet
  • Formula rahsia Dr. Yasuhiko Kojima (pakar imun) untuk meningkatkan INTERFERON tubuh secara alami untuk membunuh virus termasuk virus flu dan denggi.
         182
15 Ostematrix 120 tablet
  • Kompleks lengkap Kalsium yang bukan sahaja mengandungi kalsium tetapi juga SEMUA MINERAL PENTING yang WAJIB ada untuk penyerapan kalsium ke dalam tulang dan darah.
  • Mengandungi MAGNESIUM.
  • Penting untuk pesakit gastric.
          61
16 Omega Guard 90 tablet
  • Minyak Ikan Shaklee yang mengandungi DHA dan EPA paling tinggi di dunia.
  • Ditapi dan disuling 3 kali.
  • Penting untuk bakar lemak.
  • Membuang kolesterol dari salur darah.
  • Memberi bendalir kepada lutut dan sendi.
  • Membantu mencerdaskan otak pelajar.
        136
17 Peppermint-Ginger 90 tablet
  • Legakan gastric jika di ambil bersama Ostematrix.
  • Buang angin dan senak perut
         45
18 Zinc Complex 120 tablet
  • Memulihkan luka pembedahan.
  • Sama power macam pati haruan untuk ibu bersalin.
  • Menghilang dan mengecutkan jerawat batu dan jerawat pasir.
  • Mengeringkan nanah.
  • Meningkatkan Kesuburan lelaki.
  • Mengelakkan masalah kesihatan rambut.
  • Menghilangkan kelemumur.
        34
19 Vita E Complex 120 kapsul
  • Melawan radikal bebas.
  • Menghilangkan parut jerawat dan parut pembedahan.
  • Jika diambil dengan ESP ia menghilangkan stretch mark.
  • Melembabkan kulit.
  • Mengelakkan kanser.
        149
20 Vivix 150ml
  •  Anti Kanser.
  • Membantu memulihkan kanser.
  • Membantu memulihkan diabetes.
  • Membantu memulihkan saraf pesakit strok.
  • Menghilangkan slipped disc.
  • Menghilangkan gout.
  • Menyembuhkan banyak penyakit kronik.
  • MENGHILANGKAN KETAGIHAN ROKOK.
  •  Terlampau banyak manfaat
       475
21 Vitalea Iron Formula 120 tablet
  • 28 jenis multivitamin lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum.
         89
22 CoQ Health Shaklee 30 tablet
  • Penawar Untuk Kesihatan Jantung. Juga penawar untuk kencing manis dan darah tinggi.
        124
23 Vita C Sustained Released 500mg 180 tablet
  • Vitamin C khas diserap secara berperingkat untuk kesihatan tubuh.
        93
24 Chewable Vita-C 100mg 60 tablet
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan mereka yang susah untuk menelan tablet.
        37.50
25 DTX Complex 90 tablet
  • Menghilangkan masalah fatty liver dan cirrhosis.
  • Sangat penting untuk DETOX.
  • Menghilangkan psoriasis.
          155

 

 

2. Produk Pelangsingan / Kurus Badan Shaklee : Cinch Shaklee Weight Management

slimming set shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Cinch™ Energy Tea Mix 28 sachet
  • Meningkatkan metabolisme
  • Membuang leboihan air dalam badan.
  • Mencegah gemuk air
         131
2 Cinch Shake Mix Choc 765g
  • Mengandungi Leucine™ untuk elak menggeleber lembik dan layut bila badan dah kurus.
  • Boleh ganti makanan kerana lengkap dengan protein dan bagi rasa kenyang sentiasa.
         173
3 Cinch Shake Mix Vanilla 765g
4 Cinch Shake Mix Latte 765g

 

 

3. Produk Shaklee Untuk Sapuan Kulit Multi Purpose

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga
1 Herbal Blend® Multi-Purpose Cream 113g Hilangkan kegatakan, kulit kasar, dan juga eczema. Tapi perlu ambil dengan vitamin dalaman juga.             28

 

 

4. Produk Penjagaan Kulit Shaklee / Skin Care Shaklee NutriWhite

esp shaklee untuk kulit

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 50ml Krim siang Untuk Lindungi Kulit Dari Sinaran UV yang menggelapkan dan merbahaya        200
2 Gentle Deep Foaming Cleanser 150ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Putihkan Kulit          119
3 Overnight Renewal Whitening Cream 50g Krim malam untuk repair semula kulit setelah seharian terdedah kepada cahaya matahari dan pencemaran          225
4 Soothing Radiance Whitening Softener 150ml Toner Untuk Memutihkan Kulit          138
5 Spot Whitening Treatment 10ml Hilangkan Jeragat dan Parut Hitam          150
6 Gentle Action Makeup Remover 150ml Pembersih mekap untuk buang mekap dari kulit sebelum cuci dengan pencuci muka.           95
7 Daily Defense Whitening Essence 30ml Serum pemutih untuk memutihkan kulit dan memberi kesan pink kemerahan         231

 

 

 

5. Produk Penjagaan Kulit / Skin Care Shaklee : Enfuselle

 vitamin untuk kulit cantik

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Purifying Cleansing Gel 177ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Kulit Berminyak            89
2 Hydrating Cleansing Lotion 177ml Pencuci Muka Shaklee untuk kulit normal dan kering           97
3 Purifying Toner 177ml Toner / Penyegar kulit untuk kulit berminyak, jika guna ni kulit tak berminyak malah segar sepanjang hari          79
4 Hydrating Toner 177ml Toner / Penyegar untuk kulit normal dan kering           79
5 Balancing Moisturizer 59ml Pelembab untuk kegunaan siang dan malam bagi kulit berminyak          84
6 Hydrating Moisturizer 48g Pelembab bagi kegunaan siang dan malam untuk kulit normal dan kering        98
7 Eye Treatment 14ml Krim rawatan mata / eye cream untuk hilangkan kedut dan eye bag        53

 

  1. Produk Penjagaan dan Perapian Rambut Shaklee : Prosante

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Revitalizing Shampoo 296ml Sesuai untuk rambut yang kusam dan tak bermaya. Melebatkan rambut dan melicinkan kutikel rambut           67
2 PurifyingShampoo 296ml Sesuai untuk kulit kepala yang berminyak. Membersih secara dan membuang sisa produk fesyen rambut, mineral terkumpul dan bahan pencemar lain         63
3 Nourishing Scalp Treatment 59ml Memberi zat kepada rambut dari akar hingga ke hujung rambut. Mencegah rambut bercabang, Melebat dan memperkuat akar rambut untuk mengelakkan keguguran rambut.          94
4 Lightweight Conditioner 296ml Mengembalikan struktur rambut supaya rambut tampak lebih lebat dan bersinar          67
5 Replenishing Conditioner 296ml Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan mengelakkan rambut bercabang         68
6 Long Lasting Finishing Spray 237ml Juga merupakan tonik rambut Shaklee         59

 

7. Penjagaan Kebersihan Rumah Bebas Racun : SHAKLEE Get Clean

cara menanggalkan kutu babi

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Get Clean® Water Pitcher 303 liter Jap penapis air mudah-alih.Boleh menapis air keruh menjadi bersih dan jernih          460
2 Dish Wash Concentrate 473ml Bebas dari racun Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate yang memudaratkan          28
3 Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate 473ml Pencuci Multi porpose bebas racun          46
4 Soft Fabric Concentrate 946ml Ramuan semulajadi tanpa fosfat dan bahan pewarna          40
5 Fresh Laundry Concentrate (Serbuk) 2.49kg Hipoalergenik dan tanpa bahan kimia bahaya          80

 

Nota Penting Tentang Harga Produk Shaklee Malaysia

 

  1. Harga Produk Shaklee untuk Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak (Borneo) adalah sama.
  2. Harga yang di paparkan di atas adalah tidak termasuk 6% GST.
  3. Kos penghantaran oleh Shaklee ialah RM11 untuk semenanjung Malaysia dan RM21 untuk Sabah Sarawak.
  4. Untuk membeli dengan harga yang lebih jimat dan murah padaharga ahli, boleh daftar jadi ahli Shaklee untuk mendapatkan privilege ini.
  5. Untuk tempahan dan COD seluruh Malaysia sila whatsapp 013 982 0013

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Masalah kesuburan lelaki yang akan memecahbelahkan rumahtangga

masalah kesuburan lelaki

Saya ada sepasang sahabat. Mereka berdua suami isteri.

Isteri bernama Yati dan suami bernama Nadzrin (bukan nama-nama sebenar).

Mereka adalah loving couple, terutamanya Nadzrin terhadap isterinya itu.

masalah kesuburan lelaki

Mereka sudah berkahwin selama 4 tahun tetapi belum dikurniakan zuriat lagi.

Pada awalnya, mereka biarkan sahaja masa berlalu begitu sahaja, sebab tak mahulah paksa-paksa.

Kalau takde anak lagi, belum rezeki lah tu kak

Kata Nadzrin.

Suami saya tak minta anak lagi. Jadi saya pun rileks aje kak

Kata Yati pula

 

========

Dah lama sangat

Namun apabila masuk ke tahun ke 5, mereka sudah mula berasa sesuatu tak kena.

Mana mungkin pasangan yang duduk serumah, begitu mesra dan penyayang masih belum dikurniakan zuriat lagi?

Jadi mereka cuba dahulu cara natural, membilang waktu kesuburan, membilang waktu period dan sebagainya.

3 bulan mereka buat tracking begitu namun hasilnya masih tiada.

masalah kesuburan lelaki

Hubungan mereka juga semakin renggang akibat stress kerja dan tekanan-tekanan yang mereka alami daripada keluarga.

Malah Yati dah hampir-hampir berhenti kerja dan meninggalkan gaji RM7,000 beliau kerana ingin larikan diri dari stress kerja untuk concentrate dapatkan anak.

Nadzrin pula sudah hampir putus harapan sambil berasa rendah diri kerana tak ‘cukup power’ untuk me-mengandungkan isterinya

 

========

Ikhtiar cara moden

Jadi Allah gerakkan hati mereka untuk berjumpa doktor untuk mengetahui masalah sebenar mereka.

Doktor pakar yang mereka jumpa itu, terlalu ramai patient nya.

Namun beliau sempat juga menerangkan serba sedikit tentang permasalahan pasangan ini.

Yati disahkan pengidap Retroverted Uterus dimana rahim wanita sepatutnya menghadap kehadapan, kearah perut.

Namun untuk kes Yati, rahim nya menghadap ke belakang dan terlipat.

masalah kesuburan lelaki
Rahim terlipat

Ini menyukarkan sperma untuk berenang laju kehadapan menuju ke ovum.

Maknanya kene konar lipat baring sikit baru boleh sampai.

Kesian sperma tersebut huhuhu

Jadi, doktor pakar telah membuat rawatan minor operation dengan mengalihkan kedudukan rahim supaya incline ke hadapan.

Setel satu masalah.

Masalah kedua yang tak kurang juga kepentingannya ialah masalah kesuburan lelaki di bahagian Nadzrin.

Beliau disahkan mempunyai low sperm count, iatiu jumlah sperma yang sedikit.

masalah kesuburan lelaki

 

===========

Masalah-masalah kesuburan lelaki yang lain termasuk:

Masalah kesuburan lelaki pertama – Antibody menyerang sperma – antibodi yang dihasilkan oleh tubuh akan menyerang sperma kerana dia ingat sperma tu foreign body atau makhluk perosak dalam badan. So sperma tak sempat nak buat apa-apa dah mati diserang antibodi.

masalah kesuburan lelaki
sperma diserang oleh antibodi

Masalah kesuburan lelaki kedua – Sperma yang abnormal – ekor terlalu panjang, ekor terlalu pendek, ekor spiral, tiada ekor. Kepala terlalu kecil, kepala terlalu besar, berkepala 2. Pergerakan berputar, bergerak terlalu perlahan, tidak bergerak lurus. Tidak cukup sperma, tidak cukup pelincir, sperma tidak cukup nutrien. Ini semua adalah simptom sperma yang tidak normal.

masalah kesuburan lelaki
Masalah kesuburan lelaki ketiga – Salur tertutup – saluran ejaculatory lelaki ter block lalu sperma tidak boleh dipancutkan ke dalam rahim.

masalah kesuburan lelaki
Saluran ejakulatori yang boleh tersumbat

Masalah kesuburan lelaki  keempat – Saluran vericocele membengkak – apabila saluran ini membengkak, testis akan mengalami suhu yang tinggi mengakibatkan sperma mati menggelupur didalam testis sebelum sempat dipancutkan.

masalah kesuburan lelaki

 

=========

Apa yang boleh membantu?

Untuk masalah kesuburan lelaki yang dihadapi Nadzrin tadi, doktor telah rekemen beberapa jenis nutrisi yang penting untuk meningkatkan kesuburan:

1. Zink – untuk meningkatkan hormon testestrone dan bilangan sperma dalam air mani

masalah kesuburan lelaki

2. Coenzime Q10 – untuk pembentukan sperma yang sihat daripada peringkat sel agar sperma tidak dilahirkan cacat (ekor dan kepala abnormal)

masalah kesuburan lelaki

3. Vitamin E – melindungi sperma daripada kerosakan dan tahan serangan antibodi anti-sperm

masalah kesuburan lelaki

4. Super antioxidants – membaiki sel dari kerosakan seperti blocked duct dan pembengkakan vericocele

masalah kesuburan lelaki

Selain daripada itu, Nadzrin juga telah dinasihati oleh doktor untuk melaksanakan perkara berikut agar dapat membantu masalah kesuburan lelaki beliau:

– bersenam

– mengamalkan diet yang sihat

– makan banyak sayur dan buah segar

 

Kita doakan semoga Yati dan Nadzrin segera dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah

dan terlindung daripada rumah tangga yang berpecahbelah 🙁

Sekiranya kaedah tadi masih belum berjaya, nampaknya mereka perlu menjalankan treatment IUI.

masalah kesuburan lelaki

 

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

3 tips berhenti merokok dan bagaimana produk Shaklee boleh membantu

Perhatian perokok-perokok tegar! Anda sedang mencari tips berhenti merokok?

Kami kongsikan 3 tips berhenti merokok yang di cadangkan oleh Mayo Clinic USA.

tips berhenti merokok

Tips berhenti merokok pertama – Buat keputusan yang jitu

Langkah pertama yang terlalu penting dan tidak boleh ditinggalkan ialah membuat keputusan. Kalau hendak berhenti, tetapkan pendirian untuk berhenti selama-lamanya.

Kuatkan semangat tu. Jangan muka macho tapi hati keding.

Set kan tarikh untuk betul-betul mahu berhenti dan stick pada tarikh tu. Jangan ubah-ubah dah.

tips berhenti merokok

Mengapa perlu ada tarikh? Sebab kene faham tabiat yang sudah dilakukan selama berpuluh-puluh tahun memang sukar hendak dibuang kecuali sesuatu episod hebat dan berimpak terjadi kepada diri sendiri.

Anda taknak episod hebat berimpak tinggi berlaku. Anda taknak kematian orang tersayang. Anda taknak didiagnos dengan kanser paru-paru stage 4.

tips berhenti merokokAnda taknak anak kecil anda dapat penyakit asthma sebab terdedah dengan second hand smoke terlalu lama. Anda taknak terkena serangan sakit jantung dan rebah ke lantai mengerang kesakitan lepastu semua orang panik tak tahu nak buat apa, atau mati seorang diri semasa memandu dan dirempuh treller 40 tan.

tips berhenti merokok

Anda taknak bayi anda dilahirkan cacat tangan kaki kerepot badan tak cukup sifat mata tersembul keluar.

tips berhenti merokok

Tak perlu tunggu itu semua.

Buat keputusan. Bila. Dan mengapa hendak berhenti. Tuliskan besar-besar di dinding dan baca setiap hari dengan kuat.

SAYA (NAMA) hendak berhenti merokok bermula (TARIKH) dan berhenti SELAMA-LAMANYA!

Beritahu semua orang yang anda hendak berhenti merokok. Kalau tiba-tiba tak jadi nanti malu. Haa tu sebab kene beritahu.

 

Tips berhenti merokok kedua – Sediakan sistem sokongan yang mantap

Sokongan yang diperlukan boleh jadi daripada ahli keluarga, rakan-rakan (yang bukan perokok please!), doktor, kaunselor anda, kumpulan sokongan berhenti merokok dan pelbagai lagi.

tips berhenti merokok

Sokongan juga boleh didapati daripada klinik berhenti merokok yang di anjurkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Satu lagi elemen penting untuk berhenti ialah bersedia menghadapi cabaran.

Contoh, buat senarai tempat-tempat yang anda CONFIRM tau ada orang ramai merokok seperti bilik merokok, kedai mamak, corner tingkat bawah KLCC depan restoran DOME dan sebagainya.

tips berhenti merokok

Mengapa buat senarai ini?

Sebab anda tak mahu dan tak boleh pergi ke tempat ini lagi.

Kemudian buat senarai tempat-tempat alternatif yang anda perlu pergi untuk mengelakkan daripada menghidup asap rokok seperti di dalam restoran hawa dingin, shopping complex, Muzium Negara dan sebagainya.

tips berhenti merokok

 

Tips berhenti merokok ketiga – Bebaskan diri daripada asap rokok yang durjana

Apabila sudah ada keputusan yang jitu dan sistem sokongan yang mantap, anda hanya perlu bebaskan diri daripada asap rokok.

Elakkan pergi ke tempat-tempat yang anda biasa pergi. Elakkan daripada bergaul dengan rakan-rakan perokok tegar dan

segera berkata TIDAK sekiranya mereka ajak merokok.

Juga perlu ingat, bahan yang membuatkan anda rasa hendak merokok kembali itu ialah NIKOTIN

tips berhenti merokok

OK nicotine patch mungkin boleh membantu anda berhenti merokok tetapi AWAS! ia boleh membuatkan anda hendak merokok kembali.

Nicotine patch menambahkan lagi kandungan racun nikotin dalam darah anda. Ia bak terlepas daripada mulut harimau, masuk ke mulut buaya (eh betul ke peribahasa ni)

tips berhenti merokok

Cara paling berkesan ialah menyahkan nikotin daripada sistem badan, supaya bila orang hembuskan asap rokok ke muka, kita tak berganjak dan berkata

Saya sudah detox nikotin!

 

Produk Shaklee yang boleh membantu detox nikotin

Untuk merka yang berhati besar – Vitamin E dan CoQ Health 

Vitamin dan co-enzim ini telah terbukti dalam menyahkan nikotin dari dalam darah dan boleh membantu meng repair sel tubuh badan daripada kerosakan-kerosakan yang telah diakibatkan oleh rokok.

Apabila darah anda bebas nikotin dan sel-sel sudah tak ingat apa itu rokok, insyaallah anda boleh berhenti merokok dengan lebih mudah.

tips berhenti merokok

Untuk mereka yang berhati cekal – Vivix

Shaklee Vivix mengandungi antioksidan yang sangat tinggi (6000 ORAC) dan berupaya membantu mengeluarkan nikotin dari dalam darah dengan cepat.

tips berhenti merokok

AWAS! pengguna VIVIX yang hendak berhenti merokok claim lidah mereka terasa pahit dan sensasi hendak muntah apabila mengambilnya.

Lihat testimoni Encik Azrin


Tetapi anda boleh berhenti dan terasa tidak mahu merokok lagi sepantas 3 minggu.

Itu jaminan kami.

 

>> Untuk mencuba Vitamin E dan CoQ Health, boleh menempah daripada link ini

>> Untuk mencuba Vivix, boleh menempah daripada link ini

 

Berapa harganya?

Berapa harga sekotak rokok?

RM13.00

Berapa jumlah wang anda belanjakan untuk rokok sebulan?

RM13 x 30 = RM390

Ada hari-hari yang anda stress atau banyak kerja, jadi rokok 2 kotak sehari.

RM13 x 40 = RM520

 

Kami tawarkan detox nikotin dengan harga yang sama atau lebih murah lagi.

Kali ini anda berbelanja untuk hidup, bukan berbelanja untuk MATI.

tips berhenti merokok

HARGA

Vitamin E dan CoQHealth = RM 283 sahaja (harga tak mahu jadi ahli) atau RM300 (harga dengan daftar keahlian Shaklee)

Vivix = RM475 (harga tak mahu jadi ahli) atau RM445 (harga dengan daftar keahlian supaya lepas ni dapat produk murah)

 

Mahal ke?

Harga begini kami sertakan sekali dengan jaminan kepuasan.

Sekiranya setelah mencuba produk kami selama 29 hari dan tidak berpuas hati atau tidak berjaya berhenti merokok, kami pulangkan wang anda 100%. Confirm. Jangan risau.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Promosi Shaklee Disember 2014 – Vita C Vita E Collagen Powder. Rugi kalau tak order!

Promosi Shaklee Disember 2014 memang terbaek antara semua promosi bulanan Shaklee. Ada 3 promosi hebat yang pastinya tidak ada orang mahu ketinggalan:

Promosi Shaklee Disember 2014 nombor 1 – Beli 6 PERCUMA 1 SR Vita-C Plus dan/atau Vita-E Complex

promosi shaklee disember 2014

Selain jimat RM92.50 untuk Vita-C dan RM149 untuk Vita-E, kelebihan lain apabila mendapatkan set ini ialah:

– keahlian Shaklee bernilai RM75 PERCUMA

– cash rebet sebanyak RM20-30 pada 15 Januari 2015

– beli produk Shaklee dengan diskaun sehingga 33%

– wang tunai apabila berkongsi kebaikan produk SHaklee dan berjaya mengumpulkan order daripada kawan-kawan dan ahli keluarga terdekat

– peluang percutian, bonus kereta dan umrah dsb

Hubungi saya untuk harga istimewa berdiskaun kaw-kaw punya sebelum 31 Disember 2014 😉

No HP saya ialah 013 – 982 0013 untuk pertanyaan atau tempahan 😉

 

Promosi Shaklee Disember 2014 nombor 2 –  diskaun 5% untuk twin pack Vita-C dan/atau Vita-E

promosi shaklee disember 2014

Sekiranya membeli 7 botol terlalu banyak untuk anda, jangan lepaskan peluang untuk membeli 2 botol Vita-C dan/atau Vita-E dengan diskaun 5% ini

Hubungi saya di 013 – 982 0013 untuk pertanyaan atau tempahan 😉

 

 Promosi Shaklee Disember 2014 – Beli 3 PERCUMA 1 Collagen Powder

promosi shaklee disember 2014

Selain jimat RM298 untuk sekotak kolagen, kelebihan lain apabila mendapatkan set ini ialah:

– keahlian Shaklee bernilai RM75 PERCUMA

– cash rebet sebanyak RM45+- pada 15 Januari 2015

– beli produk Shaklee dengan diskaun sehingga 33%

– wang tunai apabila berkongsi kebaikan produk Shaklee dan berjaya mengumpulkan order daripada kawan-kawan dan ahli keluarga terdekat

– peluang percutian, bonus kereta dan umrah dsb

EXTRA: menjadi antara orang yang bertuah mempunyai stok Collagen Powder di tangan sepanjang 2015. Shaklee dalam proses memperbaharui pendaftaran Collagen Powder bersama KKM atas perubahan garispanduan pendaftaran produk.

Hubungi saya untuk harga istimewa berdiskaun kaw-kaw punya sebelum 31 Disember 2014 😉

No HP saya ialah 013 – 982 0013 untuk pertanyaan atau tempahan 😉

 

Amacam? Best tak Promosi Shaklee Disember 2014?

Memang out of this world!

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Mudah dan ringkas – 5 tips kulit cantik dengan bahan-bahan dari dapur

Sebenarnya tidak perlu berbelanja lebih untuk mendapatkan kulit yang cantik dan jelita. Hanya masuk dapur dan buka pantry atau peti sejuk anda, dan pelbagai bahan-bahan yang biasa boleh anda gunakan untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik.

Di bawah dikongsikan tips kulit cantik menggunakan bahan-bahan yang mudah didapati dari dapur:

Tips kulit cantik nombor 1 – madu

tips kulit cantik

Madu memang amat bagus untuk kulit. Ia bertindak sebagai antiseptik dan anti-kulat semulajadi, selain sebagai humektan yang mengekalkan kelembapan dalam kulit.

Kulit yang lembap boleh mengelakkan pengeluaran minyak berlebihan, dan juga menngurangkan kedutan pada wajah.

Cuba juga sapukan sedikit pada jerawat yang pecah untuk mencepatkan proses penyembuhan.

Yang lebih adventurous, boleh cuba scrub-mask madu seperti di bawah 🙂

Tips kulit cantik nombor 2 – telur

tips kulit cantik

Telur memang digunakan dalam masakan, tetapi jangan lupa fungsinya untuk menjadikan anda cantik! Putih telur boleh disapukan ke wajah untuk mengurangkan kedutan dan berpotensi untuk menegangkang kulit yang kendur.

Bahan yang murah ini amat sesuai dijadikan mask untuk kulit yang lebih segar dan tegang:

1. Asingkan putih dari kuning telur

2. Pukul putih telur dengan garfu selama 10 saat

3. Sapukan pada wajah dengan hujung jari

4. Biarkan selama 30 minit, atau sehingga kering sepenuhnya

5. Cuci putih telur dari wajah sehingga bersih

Berikut adalah resipi mask putih telur yang anda boleh sesuaikan dengan jenis kulit anda:


Tips kulit cantik nombor 3 – dadih / yogurt

tips kulit cantik

Dadih juga merupakan salah satu bahan ajaib yang mempunyai pelbagai fungsi untuk kulit wajah anda.

Ia membantu melembapkan kulit, memerangi jerawat, mengurangkan pigmentasi, melambatkan proses penuaan dan memberikan kelegaan untuk kulit yang terbakar (sunburn).

Berikut adalah satu video untuk membuat yogurt mask. Mudah dan murah 🙂

Tips kulit cantik nombor 4 – garam

tips kulit cantik

Garam merupakan scrub yang baik dan agen penyembuhan.

Untuk merawat jerawat yang degil, campurkan garam bersama madu untuk membuat sebatian yang likat, dan sapukan pada jerawat tersebut.

Awas, mungkin akan pedih sedikit, tetapi biarlah sakit untuk cantik! ;p

Resipi lain termasuk mencampurkan garam dengan serbuk kayu manis, seperti ini:

Tips kulit cantik nombor 5 – rawatan dalaman

Kalau anda tonton semua video-video di atas, memang jelas selepas menggunakan kaedah rawatan luaran menggunakan bahan semulajadi akan menghasilkan instant results – kulit nampak lebih lembut, lembap, bersih dan bercahaya.. wohoo

Selain rawatan luaran, amat penting untuk memastikan kulit kita dirawat dari dalam. Rawatan dalaman memastikan kulit kita sentiasa kekal sihat dan cantik.

tips kulit cantik

Vitamin dan supplement yang penting untuk rawatan dalaman kulit adalah:

Vitamin A (daripada Carotomax Shaklee)

Vitamin C (daripada SR Vita-C Plus Shaklee)

Vitamin E (daripada Vita E Complex Shaklee)

Tambahan kolagen (daripada Collagen Powder Shaklee)

 

Bertanyalah kepada saya berkenaan produk-produk untuk kecantikan kulit daripada Shaklee seperti di atas dan tips kulit cantik yang lain..

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Rasa lebih jelita dengan vitamin untuk kulit cantik ini

vitamin untuk kulit cantik

Kejelitaan adalah idaman setiap wanita. Ya siapa yang tak mahu cantik dan jelita. Pasti mahu jelita di mata suami. Pasti mahu jelita di mata diri sendiri (ini paling penting). Pasti mahu jelita di mata Allah (OK ni topik lain, berkenaan kejelitaan jiwa dan rohani. Insyaallah akan ditulis soon 😉

vitamin untuk kulit cantik


 

Berikut di kongsikan senarai vitamin untuk kulit cantik:

Vitamin untuk kulit cantik nombor 1 – Vitamin C

Vitamin C telah terbukti boleh melawan radikal bebas di dalam sel yang mengakibatkan kulit berkedut, geleber dan tanda-tanda penuaan yang lain. Vitamin C juga boleh membantu melicinkan, menegangkan dan menghilangkan tompokan gelap pada kulit kerana ia mengaktifkan kembali proses pembentukan kolagen semulajadi dalam kulit.

 

Vitamin C adalah larut air dan mudah teroksida akibat haba dan cahaya, oleh yang demikian eloklah disimpan vitamin C anda dalam tampat yang sejuk dan harus ditelan dengan air yang sejuk.vitamin untuk kulit cantik

Ada kajian yang telah membuktikan bahawa vitamin C boleh:

– mengurangkan pigmentasi

– meningkatkan kadar pembaikan sel

– mengurangkan kemerahan

– memberikan ketahanan kulit agar tidak mudah sunburn

vitamin untuk kulit cantik

 Vitamin untuk kulit cantik nombor 2 – Vitamin E

Vitamin E boleh membantu kulit untuk mengekalkan kelembapan semulajadinya. Ia juga berupaya meneutralkan radikal bebas yang menyerang sel-sel kulit serta mengelakkan kulit menjadi bengkak, kering dan merah selepas terdedah kepada cahaya UV.

Vitamin ini larut lemak, jadi paling elok di ambil selepas makan.

Vitamin E akan bertindak dengan cemerlang sekali apabila diambil bersama-sama dengan vitamin C. Namun, untuk mereka yang mempunyai kulit berminyak, tidak disarankan pengambilan setiap hari, tetapi boleh dioleskan di wajah untuk mengurangkan tanda-tanda parut.

vitamin untuk kulit cantik

Vitamin untuk kulit cantik nombor 3 – Vitamin A

Vitamin A berfungsi untuk mengurangkan kedutan, mengurangkan tompokan gelap dan melembutkan kulit.

Vitamin A juga sejenis antioksidan yang melawan radikal bebas serta memelihara sel daripada kerosakan dan penuaan.

vitamin untuk kulit cantik

Vitamin untuk kulit cantik nombor 4 – Resveratrol super antioxidants (ok dia bukan lah vitamin kannn)

Resvaterol adalah sejenis antioksidan polifenolik yang amat kuat dan boleh dijumpai di dalam anggur Muscadine merah, kekacang, blueberry dan cranberry.

Ia berfungsi untuk melindungi kulit daripada panahan cahaya matahari, meningkatkan penghasilan kolagen semulajadi dan mengurangkan kerosakan sel.

vitamin untuk kulit cantik

Vitamin untuk kulit cantik combor 5 – Kolagen (juga bukan vitamin, dia sejenis protein)

Kolagen adalah sejenis protein yang boileh dihasilkan oleh tubuh kita, yang memberikan keanjalan kepada kulit wajah.

vitamin untuk kulit cantik

Semasa kita muda, kulit kita sentiasa gebu dan licin kerana tubuh kita berupaya menghasilkan kolagen dengan banyak dan tetap. Namun apabila usia meningkat, tubuh kita perlukan sedikit pertolongan untuk menghasilkan kolagen sendiri ataupun di tambahkan kolagen daripada unsur tuumbuhan atau haiwan marin.

vitamin untuk kulit cantik

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE


Petua kulit licin supaya blackhead dapat dihilangkan

Blackhead ni memang merimaskan ramai orang terutamanya wanita. Mengapa saya kata begitu? Sebab nampak orang lelaki (read: suami saya) rilaks aje kalau ada bleakhead ni hehe..

petua kulit licin

Blackhead ni terjadi apabila minyak dan sebum kulit terperangkap dalam pori-pori. Bahagian ‘kepala’ minyak yang terdedah kepada udara ini akan memerangkap debu dan habuk disekitar, menyebabkan dia mengeras dan berwarna hitam. Keadaan ini akan menyebabkan kulit menjadi kasar dan berbiji-biji hitam, terutama di hidung dan kawasan yang paling berminyak di muka.

petua kulit licinpetua kulit licin

Kalau dibiarkan berlarutan, minyak yang terperangkap ini akan dijangkiti bakteria, lalu menyebabkan inflamation (bengkak) dan mengeluarkan nanah. Beginilah terjadinya jerawat bengkak jenis merah dan sakit tu.. ouch! Ada tak petua kulit licin yang boleh membantu?

Ramai orang menggunakan ikhtiar memicit keluar blackhead supaya ia tidak merebak menjadi jerawat… tetapi kaedah ini ada padahnya sekiranya tidak dibuat dengan betul. Kulit boleh membengkak dengan teruk dan menjadikan kulit anda lebih hodoh.

petua kulit licin

Ada juga orang yang gunakan black peeling mask, blackhead remover dan sebagainya.

Namun ada petua kulit licin untuk menghilangkan blackhead dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi.

petua kulit licin

 Petua kulit licin nombor 1 – serbuk kayu manis

Kayu manis boleh digunakan untuk menghilangkan blackheads dan mengelakkan pembentukannya pada masa hadapan.

Caranya, ambil 1 sudu teh serbuk kayu manis dan campurkan dengan madu untuk menghasilkan campuran yang likat. Sapukan campuran ini pada bahagian yang terlibat dan biarkan semalaman. Bilas bersih dengan air keesokan paginya.

Alternatif lain ialah mencampurkan 1 sudu teh serbuk kayu manis dan jus limau nipis dengan secubit kunyit. AWAS! sapuan ni pedih tau..

Amalkan selama 10 hari untuk keputusan terbaik.

petua kulit licin

Petua kulit licin nombor 2 – lemon dan madu

Ambil sebiji lemon dan potongkan separuh. Pada sebelah lemon tadi, titiskan 3-4 titik madu dan dengan lembut, sapukan pada bahagian yang ber blackhead. Buatkan gerakan putaran pada muka dan oles dengan lembut. Biarkan selama 10 minit dan bilas.

Jus lemon tadi akan membantu mengecutkan pori-pori dan fiber pada lemon akan membantu menanggalkan blackhead.

Awas kepada mereka yang berkulit sensitif, dan jangan sapukan pada kulit yang luka atau melecet.

petua kulit licin

Petua kulit licin nombor 3 – susu dan serbuk buah pala

Petua ni saya baru belajar daripada website crunchybetty.com di mana 1 sudu teh parutan buah pala dicampurkan dengan sedikit susu. Campuran ini kemudian dijadikan scrub dan di gosokkan pada bahagian wajah.

Serbuk buah pala bertindak sebagai pelelas blackhead dan boleh menghilangkan minyak manakala asid laktik daripada susu boleh melarutkan sel-sel mati pada kulit.

petua kulit licin

Petua kulit licin nombor 4 – putih telur

Jadikan putih telur seperti peel mask. Mula-mula sapukan selapis putih telur dengan jari ataupun berus melukis. Biarkan kering seketika sebelum menyapukan lapisan kedua. Untuk bahagian-bahagian yang ada blackhead yang lebih banyak, sapukan lapisan ketiga dan keempat selepas lapisan sebelumnya kering sedikit.

Selepas 15 minit, muka akan rasa tegang. Apabila mask telah benar-benar kering, tarik lapisan mask sehingga habis. Gunakan kain mikrofiber yang lembap untuk membersihkan saki-baki mask.

Petua kulit licin nombor 5 – gunakan set kulit Shaklee

Ada beberapa produk Shaklee yang boleh di amalkan untuk merawat dan mencantikkan kulit daripada dalam. Ini termasuk:

Vitamin C – antioksidan yang membantu pembentukan kolagen semulajadi

Vitamin E – antioksidan yang membantu membaiki sel dan menghilangkan parut

Vivix – antioksidan yang bertindak sebagai anti penuaan

Collagen powder – menegangkan dan menambahkan keanjalan kulit

petua kulit licin
Set kulit Shaklee Extravaganza

Cuba set ini dan selain mendapat kulit yang cantik dan licin, faedah lain termasuk:

1. Keahlian Shaklee PERCUMA bernilai RM75

2. Rebet +- RM50 pada bulan hadapannya

3. Membeli produk-produk Shaklee pada diskaun sehingga 33%

4. Peluang percutian dan umrah

5. Dan banyak lagi 🙂

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...