Senarai Harga Shaklee dan Fungsi Setiap Produk

senarai harga shaklee

Berikut adalah senarai harga Shaklee serta kebaikan untuk setiap produk

1. Produk Shaklee untuk Mencukupkan keperluan Nutrisi Asas Manusia agar sentiasa sihat

senarai harga shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Alfalfa (small) 330 tablet
  • Raja segala tumbuhan.
  • Bersifat alkali.
  • Kaya dengan fiber.
  • Meneutralkan asid.
  • Membantu dalam proses detox dan buang lemak serta kolesterol.
  • Untuk ibu menyusu, ia bantu banyakkan susu jika diambil dengan Ostematrix dan ESP
          54
2 Alfalfa (large) 700 tablet          98
3 B – Complex 120 tablet
  • Kompleks kumpulan Vitamin B lengkap dengan Asid Folik dan Biotin.
        54
4 Carotomax 30 tablet
  • Gabungan antioxidant terbaik seperti:
    • alpha-carotene,
    • beta-carotene,
    • lutein,
    • lycopene,
    • zeaxanthin
    • astaxantin
  • Hilangkan Rabun
  • Elakkan kanser
  • Kurangkan kahak dan resdung.
         74
5 GLA Complex 60 tablet
  • Seimbangkan hormone wanita.
  • Bantu kawal gula dalam darah
  • Bantu perbaiki saraf rosak
  • Bantu kurangkan kolesterol
          92
6 Herb Lax 120 tablet
  • Herba Julap Shaklee untuk menggalakkan permbuangan air besar secara alami.
         53
7 Garlic Complex 60 tablet
  • Antibacteria
  • Anti Virus
  • Anti Fungus
  • Membantu mencairkan darah ke paras normal
  • Membantu membuang kolesterol
        48
8 Energizing Soy Protein (ESP) 850g
  •  Protein NON-GMO.
  • Dari kacang soya baka tulen.
  • Protein Lengkap dengan kesemua asid amino perlu.
  • BEBAS KOLESTEROL
       150
9 Meal Shakes 544g
  • Multivitamin dan mineral dalam bentuk serbuk
  • Ditambahkan protein.
  • Mengandungi serat / fiber.
  • Sesuai untuk kanak-kanak yang cerewet makan.
  • Sesuai untuk warga emas yang sukar nak mengunyah daging dan makanan berserat.
  • Mencukupkan keperluan nutrisi mereka yang di atas.
       114
10 Lecithin 180 tablet
  • Penting untuk saraf dan otak kerana mengandungi choline yang menggerakkan saraf dan otak iaitu neurotransmitter acethylcholine.
  • Menghancurkan molekul lemak dari molekul yang besar menjadi molekul kecil dan halus lalu mudah untuk dicairkan dan dikeluarkan oleh badan.
  • Gandingan terbaik dengan Omega dan Alfalfa untuk kempis perut.
       53
11 Performance Drink Orange 539g
  • Isotonik tanpa manis gula dantanpa gas.
  • Beri tenaga BERPANJANGAN dan EXTRA.
  • Sangat bagus untuk ahli sukan, jemaah haji dan umrah.
  • TERBAIK UNTUK DI AMBIL SEMASA PUASA
         83
12 Collagen Powder 15 sachet
  • Kolagen sisik ikan merah.
  • Molekul kolagen paling halus.
  • Mudah diserap badan.
  • Kesan pun cepat.
         298
13 Advanced Joint Health Tablet 60 tablet
  • Mengandungi 7 ramuan hebatuntuk mengubati sakit lutut dan sakit sendi tanpa pembedahan. Gabungan terbaik dengan OSTEMATRIX dan OMEGA.
  • Jika ligament koyak, wajib tambah COLLAGEN.
         124
14 Nutriferon 30 sachet
  • Formula rahsia Dr. Yasuhiko Kojima (pakar imun) untuk meningkatkan INTERFERON tubuh secara alami untuk membunuh virus termasuk virus flu dan denggi.
         182
15 Ostematrix 120 tablet
  • Kompleks lengkap Kalsium yang bukan sahaja mengandungi kalsium tetapi juga SEMUA MINERAL PENTING yang WAJIB ada untuk penyerapan kalsium ke dalam tulang dan darah.
  • Mengandungi MAGNESIUM.
  • Penting untuk pesakit gastric.
          61
16 Omega Guard 90 tablet
  • Minyak Ikan Shaklee yang mengandungi DHA dan EPA paling tinggi di dunia.
  • Ditapi dan disuling 3 kali.
  • Penting untuk bakar lemak.
  • Membuang kolesterol dari salur darah.
  • Memberi bendalir kepada lutut dan sendi.
  • Membantu mencerdaskan otak pelajar.
        136
17 Peppermint-Ginger 90 tablet
  • Legakan gastric jika di ambil bersama Ostematrix.
  • Buang angin dan senak perut
         45
18 Zinc Complex 120 tablet
  • Memulihkan luka pembedahan.
  • Sama power macam pati haruan untuk ibu bersalin.
  • Menghilang dan mengecutkan jerawat batu dan jerawat pasir.
  • Mengeringkan nanah.
  • Meningkatkan Kesuburan lelaki.
  • Mengelakkan masalah kesihatan rambut.
  • Menghilangkan kelemumur.
        34
19 Vita E Complex 120 kapsul
  • Melawan radikal bebas.
  • Menghilangkan parut jerawat dan parut pembedahan.
  • Jika diambil dengan ESP ia menghilangkan stretch mark.
  • Melembabkan kulit.
  • Mengelakkan kanser.
        149
20 Vivix 150ml
  •  Anti Kanser.
  • Membantu memulihkan kanser.
  • Membantu memulihkan diabetes.
  • Membantu memulihkan saraf pesakit strok.
  • Menghilangkan slipped disc.
  • Menghilangkan gout.
  • Menyembuhkan banyak penyakit kronik.
  • MENGHILANGKAN KETAGIHAN ROKOK.
  •  Terlampau banyak manfaat
       475
21 Vitalea Iron Formula 120 tablet
  • 28 jenis multivitamin lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum.
         89
22 CoQ Health Shaklee 30 tablet
  • Penawar Untuk Kesihatan Jantung. Juga penawar untuk kencing manis dan darah tinggi.
        124
23 Vita C Sustained Released 500mg 180 tablet
  • Vitamin C khas diserap secara berperingkat untuk kesihatan tubuh.
        93
24 Chewable Vita-C 100mg 60 tablet
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan mereka yang susah untuk menelan tablet.
        37.50
25 DTX Complex 90 tablet
  • Menghilangkan masalah fatty liver dan cirrhosis.
  • Sangat penting untuk DETOX.
  • Menghilangkan psoriasis.
          155

 

 

2. Produk Pelangsingan / Kurus Badan Shaklee : Cinch Shaklee Weight Management

slimming set shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Cinch™ Energy Tea Mix 28 sachet
  • Meningkatkan metabolisme
  • Membuang leboihan air dalam badan.
  • Mencegah gemuk air
         131
2 Cinch Shake Mix Choc 765g
  • Mengandungi Leucine™ untuk elak menggeleber lembik dan layut bila badan dah kurus.
  • Boleh ganti makanan kerana lengkap dengan protein dan bagi rasa kenyang sentiasa.
         173
3 Cinch Shake Mix Vanilla 765g
4 Cinch Shake Mix Latte 765g

 

 

3. Produk Shaklee Untuk Sapuan Kulit Multi Purpose

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga
1 Herbal Blend® Multi-Purpose Cream 113g Hilangkan kegatakan, kulit kasar, dan juga eczema. Tapi perlu ambil dengan vitamin dalaman juga.             28

 

 

4. Produk Penjagaan Kulit Shaklee / Skin Care Shaklee NutriWhite

esp shaklee untuk kulit

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 50ml Krim siang Untuk Lindungi Kulit Dari Sinaran UV yang menggelapkan dan merbahaya        200
2 Gentle Deep Foaming Cleanser 150ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Putihkan Kulit          119
3 Overnight Renewal Whitening Cream 50g Krim malam untuk repair semula kulit setelah seharian terdedah kepada cahaya matahari dan pencemaran          225
4 Soothing Radiance Whitening Softener 150ml Toner Untuk Memutihkan Kulit          138
5 Spot Whitening Treatment 10ml Hilangkan Jeragat dan Parut Hitam          150
6 Gentle Action Makeup Remover 150ml Pembersih mekap untuk buang mekap dari kulit sebelum cuci dengan pencuci muka.           95
7 Daily Defense Whitening Essence 30ml Serum pemutih untuk memutihkan kulit dan memberi kesan pink kemerahan         231

 

 

 

5. Produk Penjagaan Kulit / Skin Care Shaklee : Enfuselle

 vitamin untuk kulit cantik

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Purifying Cleansing Gel 177ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Kulit Berminyak            89
2 Hydrating Cleansing Lotion 177ml Pencuci Muka Shaklee untuk kulit normal dan kering           97
3 Purifying Toner 177ml Toner / Penyegar kulit untuk kulit berminyak, jika guna ni kulit tak berminyak malah segar sepanjang hari          79
4 Hydrating Toner 177ml Toner / Penyegar untuk kulit normal dan kering           79
5 Balancing Moisturizer 59ml Pelembab untuk kegunaan siang dan malam bagi kulit berminyak          84
6 Hydrating Moisturizer 48g Pelembab bagi kegunaan siang dan malam untuk kulit normal dan kering        98
7 Eye Treatment 14ml Krim rawatan mata / eye cream untuk hilangkan kedut dan eye bag        53

 

  1. Produk Penjagaan dan Perapian Rambut Shaklee : Prosante

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Revitalizing Shampoo 296ml Sesuai untuk rambut yang kusam dan tak bermaya. Melebatkan rambut dan melicinkan kutikel rambut           67
2 PurifyingShampoo 296ml Sesuai untuk kulit kepala yang berminyak. Membersih secara dan membuang sisa produk fesyen rambut, mineral terkumpul dan bahan pencemar lain         63
3 Nourishing Scalp Treatment 59ml Memberi zat kepada rambut dari akar hingga ke hujung rambut. Mencegah rambut bercabang, Melebat dan memperkuat akar rambut untuk mengelakkan keguguran rambut.          94
4 Lightweight Conditioner 296ml Mengembalikan struktur rambut supaya rambut tampak lebih lebat dan bersinar          67
5 Replenishing Conditioner 296ml Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan mengelakkan rambut bercabang         68
6 Long Lasting Finishing Spray 237ml Juga merupakan tonik rambut Shaklee         59

 

7. Penjagaan Kebersihan Rumah Bebas Racun : SHAKLEE Get Clean

cara menanggalkan kutu babi

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Get Clean® Water Pitcher 303 liter Jap penapis air mudah-alih.Boleh menapis air keruh menjadi bersih dan jernih          460
2 Dish Wash Concentrate 473ml Bebas dari racun Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate yang memudaratkan          28
3 Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate 473ml Pencuci Multi porpose bebas racun          46
4 Soft Fabric Concentrate 946ml Ramuan semulajadi tanpa fosfat dan bahan pewarna          40
5 Fresh Laundry Concentrate (Serbuk) 2.49kg Hipoalergenik dan tanpa bahan kimia bahaya          80

 

Nota Penting Tentang Harga Produk Shaklee Malaysia

 

  1. Harga Produk Shaklee untuk Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak (Borneo) adalah sama.
  2. Harga yang di paparkan di atas adalah tidak termasuk 6% GST.
  3. Kos penghantaran oleh Shaklee ialah RM11 untuk semenanjung Malaysia dan RM21 untuk Sabah Sarawak.
  4. Untuk membeli dengan harga yang lebih jimat dan murah padaharga ahli, boleh daftar jadi ahli Shaklee untuk mendapatkan privilege ini.
  5. Untuk tempahan dan COD seluruh Malaysia sila whatsapp 013 982 0013

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Cara pilih set kurus Shaklee yang sesuai dan tepat

set kurus shaklee

Minggu lepas sahaja sudah 4 orang approach saya bertanyakan tentang Set Kurus Shaklee.

Ini belum dikira minggu-minggu dan bulan-bulan sebelumnya.

Ternyata memang ramai orang di Malaysia sedang menderita akibat berat badan berlebihan, sama ada mereka sedari atau tidak.

set kurus shaklee

Set Kurus Shaklee ni sebenarnya ada banyak kombinasi dan pilihan, dan kita mestilah pandai memilih set yang sesuai dan tepat dengan keperluan tubuh badan kita supaya pelaburan itu berbaloi dengan hasil yang kita dapat.

 

=========================================

Set kurus Shaklee pertama – set detoks atau bersihkan usus

Anda buncit?

Anda anda masalah sembelit yang kronik? (Tak boleh buang air besar sekurang-kurangnya sekali sehari)

Anda ada masalah nafsu makan yang tinggi?

set kurus shaklee

3 perkara di atas ni adalah tanda-tanda badan banyak toksik.

Badan bertoksik tu bukanlah bermakna ada banyak sampah dalam badan, tetapi lebih kepada usus yang kotor dan berkeladak.

Ada kajian menunjukkan, dalam usus yang tidak bersih terdapat lebih kurang 7kg toksins di dalamnya.

set kurus shaklee
Rupa paras usus orang yang badan bertoksik dan mengalami sembelit yang kronik

Lapisan dalam usus diliputi oleh lendir, najis yang berkerak dan mengeras.

Lapisan ini menghalang daripada nutrien diserap dengan efisyen ke dalam badan.

Ini yang menyebabkan anda jadi makan tak kenyang-kenyang, sebab tubuh badan masih signal kepada tekak yang dia masih belum dapat nutrien yang secukupnya.

Selain itu, najis yang berkerak di dalam usus menyebabkan aktiviti peristalsis, pergerakan usus yang menolak najis ke bahagian rektum, tidak dapat berfungsi dengan baik.

Ia ibarat hos getah yang keras dan tidak lagi flexible, mana mungkin dapat mengendur, mengembang dan mengecut dengan efisyen.

set kurus shaklee

Najis yang sukar ditolak oleh usus ke bawah akan menyebabkan anda mengalami masalah sembelit yang kronik.

 

Cadangan kami:

Alfalfa complex untuk menyental dan membersihkan usus

Herblax untuk melembutkan rektum agar otot usus berupaya menyingkirkan najis dengan semulajadi

Ostematrix untuk melembutkan najis agar mudah di keluarkan

set kurus shaklee

===============================

Set kurus Shaklee kedua – set kecutkan lemak

Tepi perut ada tayar berlapis-lapis.

Bawah lengan ada lemak berayun-ayun.

Nak pakai baju pun dah tak muat di lengan, perut, peha dan dada.

set kurus shaklee

Ketat sendat mampat gittew.

Lemak dalaman ni sebenarnya ada 2 jenis:

Lemak Visceral

Lemak yang berbahaya sebab ia lemak yang menyelaputi organ dalaman manusia dan boleh menggangu sistem organ tubuh. Sangat sukar untuk dihilangkan kecuali dengan senaman dan regim diet yang ketat. Orang lelaki bersaiz pinggang 40 inci ke atas dan wanita 35 inci ke atas ada tanda-tanda mempunyai visceral fat yang tinggi.

set kurus shaklee

Lemak Subcutaneous

Lemak yang terdapat di bawah lapisan kulit. Lebih mudah dihilangkan dan dicairkan melalui kaedah diet dan senaman ringan setiap hari. Ada orang main mengelat dengan pergi ke mandi stim untuk ‘mencair’kan lemak tersebut.

 

Cadangan kami:

Omegaguard untuk mencairkan dan mengecutkan sel lemak visceral dan subcutaneous

Lecithin untuk menggumpalkan lemak dan minyak daripada makanan yang di makan supaya mudah disingkirkan

Phytocol ST untuk melapiskan usus agar tidak menyerap kolestrol dan lemak masuk ke dalam salur darah.

set kurus shaklee

==============================================

Set kurus Shaklee ketiga – set bina otot dan tegangkan kulit geleber

Ada orang mahu bina otot agar tampak lebih tegap dan tegang.

Ada orang kadangkala akibat menurunkan berat badan yang ekstrim atau terlalu laju boleh menyebabkan kulit dia tidak dapat mengecut dengan baik dan secepat lemak dia mengecut.

set kurus shaklee

Cadangan kami:

ESP untuk membina otot dan menegangkan kulit

Collagen Powder untuk menambahkan kolagen ke dalam kulit agar cepat tegang dan mantap

Cinch Shake Mix (ada 3 perisa – vanilla, latte dan chocolate) sebagai meal replacement untuk mencukupkan nutrien semasa berdiet

set kurus shakleeset kurus shaklee

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Dina – Stokis dan Pengedar Shaklee Melaka

PENGEDAR SHAKLEE MELAKA

Pengedar Shaklee Melaka idaman Malaya ialah Cikpuan Siti Noordinah Abdul Latif yang tinggal di Jasin, Melaka.

PENGEDAR SHAKLEE MELAKA

Dina ni schoolmate saya, kira-kira dah 15 tahun lah tak bercakap dengan dia.

Just reconnect semula melalui FB dan tengok-tengok dari jauh jer…

Sehinggalah beliau contact saya kerana berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee Melaka.

pengedar shaklee melaka

Dek permintaan product Shaklee yang sangat tinggi di Melaka, Dina tak mahu lepaskan peluang untuk membantu seluruh rakyat Melaka yang memerlukan bantuan konsultasi dan produk Shaklee dengan segera.

 

Fakta Pengedar Shaklee Melaka pertama – Dina: pegawai CSI

Ya, macam CSI di televisyen tu, Crime Scene Investigator. Beliau ada background dalam bidang Kimia dalam Analisis Forensik.

Pergh memang hebat dalam bidang sains dan anatomi manusia hehe

pengedar shaklee melaka

Agaknya sebab beliau minat subjek Kimia masa sekolah menengah dahulu, kemudian suka pulak tengok rancangan CSI, maka terhasillah Cik Dina si pegawai CSI.

 

Fakta Pengedar Shaklee Melaka kedua – Dina: Penolong Pegawai Sains di UiTM Melaka

Sekarang Dina bertugas sebagai Penolong Pegawai Sains di Fakulti Perladangan dan Agroteknologi yang berdedikasi. Kadang kala beliau mengajar dalam lab.. ha tengok gambar student dia.. putih je semua pakai lab coat 🙂

pengedar shaklee melaka

Kalau anda ada berdekatan dengan UiTM Melaka, just hello-hello je Cik Dina ni, Insyaallah beliau sedia membantu.

Dina ni juga jenis suka berjumpa dengan orang (tak macam saya pemalu aihh) so dont worry anda akan mendapat layanan penuh hormat dan mesra 🙂

pengedar shaklee melaka

Fakta Pengedar Shaklee Melaka ketiga – Dina sekeluarga: pengguna produk Shaklee tegar

Dina dan keluarganya semua merupakan pengguna produk Shaklee yang tegar.

Beliau sendiri menggunakan Sustained Release Vita C dan Ostematrix – untuk urat, tulang dan imuniti tubuh

pengedar shaklee melaka

Ibunda Dina menggunakan OmegaGuard dan B Complex – untuk tenaga dan sendi

Adiknya pula pengguna tegar Lecithin dan Alfalfa – untuk mengawal berat badan.

 

Fakta Pengedar Shaklee Melaka keempat – Dina: Natural and Herbal Product Hunter

Hobi dan minat Dina adalah mengkaji tentang produk yang natural (alami) dan yang berasaskan herba.

Minat beliau yang sebegini yang telah membuatkan Dina terjumpa Shaklee.

pengedar shaklee melaka

Alhamdulillah Dina sebagai ahli saintis telah sendiri mengakui keberkesanan dan kandungan produk Shaklee yang sememangnya selamat dan efektif.

 

Jadi untuk menghubungi Pengedar Shaklee Melaka Cik Dina, boleh menggunakan saluran-saluran berikut:

pengedar shaklee melaka

Call, SMS, Whatsapp, Telegram : 016 631 2920

Facebook: Siti Noordinah Abd Latif

Email: deyyna_11@yahoo.com

Insyaallah beliau sedia membantu orang-orang Melaka dengan perkhidmatan COD dan poslaju 🙂

pengedar shaklee melaka

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Ubat berhenti merokok yang paling berkesan

ubat berhenti merokok

Kalau sudah pernah mencuba ubat berhenti merokok dengan mendadak atau ‘cold turkey’, tentu ramai yang kata “taubat, tak sanggup dah!”.

Terseksa jiwa dan mental, kadang-kala sampai terkeluar air mata Jantan menahan nafsu ‘mengepam asap’.

Rupa-rupanyanya dalam pasaran ada ubat berhenti merokok yang telah terbukti secara klinikal untuk membantu abang-abang di luar sana untuk meninggalkan tabiat yang tidak sihat ini.

ubat berhenti merokok

ubat berhenti merokok Kredit: Kosmo

Antara ubat berhenti merokok adalah:

–          NiQuitin patch

–          NiQuitin lozenge

–          Pil Champix

–          Nicotine Gum

–          Nicotine inhaler

Walaubagaimanapun, tahukah abang bahawa ubat berhenti merokok ini adalah rawatan Nicotine Replacement, dimana ia hanya sekadar menggantikan penyerapan nikotin dalam darah melalui pelekat, lozenge dan gula-gula getah?

Ini bermakna, nikotin, racun yang amat berbahaya kepada tubuh badan, masih dimasukkan ke dalam tubuh tuan-tuan semua 🙁

Manakala pil Champix yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia adalah pil untuk mem’blok’ signal keinginan merokok dalam otak perokok tegar.

Hanya dikeluarkan apabila perokok mendapatkan khidmat nasihat kaunseling dan rawatan di Klinik Berhenti Merokok KKM.

ubat klinik berhenti merokok

Nah, bila manakah perokok boleh berhenti sekiranya nikotin masih berada dalam pembuluh darah dan sel mereka?

Ketagihan masih terasa, dah amat mudah untuk merokok kembali apabila terhidu asap rokok atau menghadapi stress melampau.

Tambahan pula, ubat berhenti merokok di atas perlu diambil pada selamasa yang amat kerap contohnya NiQuitin lozenge perlu dikemam pada setiap 2 jam, sehari 12 kali kemam lozenge.

Tahap ketegaran perokok juga diambil kira dalam dos yang perlu diambil. Semakin tegar perokok, semakin lama dan semakin kerap dos yang perlu diambil.

Ketegaran perokok boleh diuji dengan ujian Fagerstorm dan analisis Karbon Monoksida dalam paru-paru.

Cara lain yang sudah terbukti berkesan selain pengambilan ubat berhenti merokok ialah dengan nicotine detox atau menyahkan nikotin dari dalam darah.

Bagaimana caranya? Dengan pengambilan makanan-makanan yang mengandungi antioksida yang tinggi.

Paling mudah untuk mengenali makanan ini ialah melalui warnanya yang ungu atau merah pekat (tidak termasuk ayam masak merah mahupun ayam naan tandoori :P)

Contoh makanan yang mengandungi antioksida yang tinggi:

–          Anggur Muscadine

–          Lobak Ungu

–          Elderberry Eropah

–          Manggis

–          Anggur Hitam (Blackcurrant)

–          Beri Acai

–          Beri Biru (Blueberry)

–          Cranberry

–          Buah delima

–          Ceri Acerola

–          Buah Mengkudu (Noni)

–          Buah prun

–          Bilberry

–          Wolfberry (Goji)

–          Pati lidah buaya (Aloe vera)

–          Buah Gac

–          Seabuckthorn

–          Teh Rooibos

Produk Shaklee yang boleh membantu detox nikotin

Mengurangkan ketagihan merokok – DTX complex, Omegaguard dan Lecithin

Set ini boleh membantu mengurangkan rasa ketagihan merokok dan mencuci hati (liver) daripada toksin. Ia juga boleh membantu anda membersihkan darah daripada nikotin.

Apabila darah anda bebas nikotin dan sel-sel sudah tak ingat apa itu rokok, insyaallah anda boleh berhenti merokok dengan lebih mudah.

ubat berhenti merokok

Untuk mereka yang berhati cekal – Vivix

Shaklee Vivix mengandungi antioksidan yang sangat tinggi (6000 ORAC) dan berupaya membantu mengeluarkan nikotin dari dalam darah dengan cepat.

tips berhenti merokok

AWAS! pengguna VIVIX yang hendak berhenti merokok claim lidah mereka terasa pahit dan sensasi hendak muntah apabila mengambilnya.

Lihat pengakuan Encik Azrin bagaimana beliau boleh berhenti merokok dengan hanya 3 sudu Vivix

Ringkasannya:

  1. Tidak planning pun hendak berhenti merokok
  2. Sudu pertama – waktu malam. Keesokan harinya tidak mampu menghabiskan sebatang rokok penuh kerana terasa kelat, pahit, menyucuk-nyucuk dan tidak sedap
  3. Selama 3 hari masih merokok tetapi juga tidak mampu menghabiskan sebatang rokok. Hisap dan buang separuh batang.
  4. Sudu kedua. Merokok satu jam selepas mengambil Vivix semasa memandu. Terpaksa menghentikan kereta ketepi kerana terasa hendak termuntah akibat perasaan “tepu”. Tepu terjadi biasanya untuk perokok yang sudah ‘kenyang’ dengan rokok selepas menghisap 20-30 batang rokok sehari.
  5. Selama 3 hari seterusnya masih merokok tetapi tidak selera untuk menghabiskan rokok selepas hanya 2-3 hembusan.
  6. Sudu ketiga – di rumah keluarga mertua. Mata merah-merah kerana menahan perasaan hendak muntah semasa menghisap rokok. Air liur terasa pahit seperti baru pulih dari demam
  7. Stamina berganda – boleh berlari mengelilingi tasik Shah Alam
  8. Vivix menyahtoksin nikotin daripada sel DNA. Sel menolak penyerapan nikotin lalu menghasilkan efek tepu dan perasaan hendak muntah.
  9. Bukan terapi menggantikan nikotin, tetapi terapi membuang nikotin
  10. Fitness – tenaga dikeluarkan daripada sel yang sihat, mitokondria berupaya menghasilkan lebih banyak ATP

Anda boleh berhenti dan terasa tidak mahu merokok lagi sepantas 3 minggu.

Itu jaminan kami.

Berapa harganya?

Berapa harga sekotak rokok?

RM13.00

Berapa jumlah wang anda belanjakan untuk rokok sebulan?

RM13 x 30 = RM390

Ada hari-hari yang anda stress atau banyak kerja, jadi rokok 2 kotak sehari.

RM13 x 40 = RM520

Kami tawarkan detox nikotin dengan harga yang sama atau lebih murah lagi.

Kali ini anda berbelanja untuk hidup, bukan berbelanja untuk MATI.

tips berhenti merokok

HARGA

Set DTX Complex + Omegaguard + Lecithin = RM350

Vivix = RM475

Mahal ke?

Harga begini kami sertakan sekali dengan jaminan kepuasan.

Sekiranya setelah mencuba produk kami selama 29 hari dan tidak berpuas hati atau tidak berjaya berhenti merokok, kami pulangkan wang anda 100%. Confirm. Jangan risau.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Petua kempiskan perut buncit versi Ramadhan

set kurus shaklee
Bulatan Gembira Ameerah Kemasik

Usai perbincangan semasa usrah malam tadi, ada 3 orang adik sempat bertanya:

“Kak Erin, nampak kurus la… akak ada buat apa-apa ke? Makan produk apa-apa ke?”

Eh betul ke? Memang kurus atau ‘kelihatan’ kurus sahaja? hehe Sebenarnya saya memang ada turun 10kg semasa bulan Ramadhan yang lalu. Dan alhamdulillah berjaya elakkan berat itu kembali semula ketubuh ku! (akan diceritakan kemudian) Saya beritahu mereka tips ini:

” Akak sengaja masak tak sedap semasa bulan Ramadhan, jadi bila tak sedap, makan pun sikitla”

Mereka enggan percaya. Takkan la masak tak sedap kowtt?? Betul, masak masakan yang tak sedap. Habis husband akak pun makan ke masakan tu? Ya. Jadi sepanjang bulan Ramadhan makan masakan tak sedap. Ya. Laagi la mereka enggan percaya. Aduh! OK lah. Saya kongsikan apa yang saya betul-betul buat semasa bulan Ramadhan sampai turun 10kg. Ini ala-ala petua kempiskan perut buncit la lebih kurang…

  1. Kami tidak berbuka puasa diluar
  2. Kami hanya beli makanan dari bazaar Ramadhan 3-4 kali sahaja sepanjang Ramadhan
  3. Kami masak dan makan 1 pot wonders untuk berbuka, kemudian simpan untuk sahur
  4. Kami makan sekadar cukup mengalas perut
  5. Kami hanya makan buffet Ramadhan 2 kali sahaja. Itupun percuma, kampeni belanja.
  6. Di meja buffet, kami berhenti makan sebelum perut sengkak.
  7. Kami minum air banyak-banyak untuk mengelakkan dehidrasi
  8. Kami amalkan Shaklee Vivix sebelum tidur dan sebelum azan subuh (bermula Ramadhan ke 20)
  9. Saya ambil 3 biji Shaklee Soy Lecithin setiap kali selepas berbuka puasa (bermula Ramadhan hari ke 20)
Shaklee Vivix
Shaklee Vivix

‘Kami’ di sini bermaksud saya dan suami saya 🙂 Alhamdulillah 10kg gone. Maka kempislah sedikit perut yang buncit.

Tetapi janganlah cemburu sangat sebab walaupun turun 10kg, saya masih lagi BMI obesiti. Jauh lagi perjalanan hendak pergi dalam perkara menurunkan berat badan dan melangsingkan tubuh ni. Insyaallah boleh bermula kembali healthy lifestyle yang saya minati – Aerobics Kalau dah mula beraerobics, insyaallah berat badan lebih cepat turun kerana kadar metabolisma meningkat.

Jadi lebih banyak lemak-lemak terbakar dan bertukar menjadi otot. Dalam masa yang sama, saya tetap akan amalkan Shaklee Vivix dan supplement Shaklee yang lain untuk bantu turunkan atau maintain berat badan. Asal jangan menaik sudah kan? Insyaallah moga Allah permudahkan.

 

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...