5 Kaedah Mengelakkan Sakit Uluran

uluran

Sakit Uluran boleh disebabkan oleh masalah kongenital ataupun akibat tekanan berlebihan kepada dinding abdomen yang lemah.

Sakit Uluran atau dikenali sebagai hernia adalah penyakit yang tiada kaitan dengan ANGIN.

Walaubagaimanapun, simptom-simptom pesakit uluran memang dikenalpasti sebagai mengalami masalah angin di sistem pencernaan iaitu bahagian perut, usus dan esofogus  – sakit, sebu, pedih, berangin, kembung, senak dan sebagainya.

Angin Pasang

Bagi orang lelaki yang mengalami sakit uluran yang hampir dengan testis, akan berlaku kebengkakan testis atau kantung skrotum.

Orang kita selalu gelar keadaan ini sebagai Angin Pasang.

Medu Angin

Untuk wantita, sakit uluran yang hampir dengan rahim akan meyebabkan rasa rahim bengkak/jatuh dan rasa kurang selesa atau senak.

Ia dinamakan Medu Angin terutama bagi penduduk Pantai Timur.

Uluran ialah USUS yang terkeluar

uluran

Kedua-dua kondisi ini adalah perkara yang sama. Simptom ini disebabkan oleh saluran USUS yang TERKELUAR daripada abdomen akibat dinding abdomen yang LEMAH.

Akibat bahagian usus yang terkeluar ini, perjalanan bahan buangan seperti najis, angin dan air adalah terhalang (obstructed). Maka ini adalah penyebab kepada rasa sakit dan bengkak pada bahagian abdomen atau celah kangkang pesakit hernia.

=================================

Kaedah Mengelakkan Sakit Uluran

Walaupun uluran kongenital tidak boleh dicegah, risiko berlakunya uluran ketika hidup dapat diminimumkan.

Matlamatnya adalah untuk mengelakkan peningkatan tekanan dalam perut yang boleh menekankan bahagian yang lemah di dinding abdomen.

  1. Mengekalkan berat badan yang sihat. Turunkan berat badan dengan set kurus
  2. Makan makanan yang sihat dan senaman secara rutin untuk meminimumkan risiko sembelit dan menimbulkan sakit perut. Amalkan kaedah melancarkan buang air besar
  3. Gunakan teknik mengangkat barang yang betul terutama apabila cuba mengangkat objek berat. Ini penting untuk diingat di tempat kerja, rumah, dan ketika bersukan.
  4. Berhenti merokok untuk mengurangkan batuk kuat dan kronik.
  5. Jika uluran semakin membesar, dapatkan rawatan perubatan untuk dinilai dan berpotensi dirawat sebelum ia menjadi terlalu besar.

========================================

Kurangkan Simptom dengan Set Uluran Shaklee

Sebelum bertindak dengan kaedah pembedahan dan cara rawatan uluran yang lain, adalah dinasihatkan sekiranya pesakit uluran dapat mengurangkan simptom seperti pedih ulu hati, bengkak testis/rahim dan angin dalam perut dengan mengamalkan set uluran Shaklee.

uluran medu angin pasang hernia

Set ini insyaallah boleh membantu:

  • Membaiki dan menguatkan dinding abdomen agar usus tidak terkeluar lagi
  • Melawaskan pembuangan air besar agar tidak memberikan tekanan kepada perut
  • Mengeluarkan angin yang berkumpul dalam perut
  • Meredakan radang dan bengkak akibat usus yang terkeluar

========================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Seluruh Malaysia
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

5 Cara Rawatan Uluran (Medu Angin atau Hernia)

uluran medu angin pasang hernia

Uluran atau angin pasang atau medu angin atau hernia?

Uluran (istilah medical: Hernia) atau penyakit angin pasang (bagi lelaki) atau medu angin (untuk wanita) adalah penyakit yang tiada kaitan langsung dengan angin. Ya, angin dalam perut, atau kantung testis telur membengkak adalah antara simptom penyakit hernia. Namun, faktor sebenar mengapa ia terjadi adalah lebih serius dari itu.

 uluran

Faktor penyakit Uluran

Penyebab utama penyakit ini ialah kawasan dinding abdomen yang lemah lalu menyebabkan USUS TERKELUAR melalui weak spot tersebut.

Faktor umum penyakit:

  1. Kecacatan kongenital – Dinding perut tidak terbentuk dengan betul semasa dalam rahim ibu
  2. Umur semakin lanjut
  3. Batuk kronik
  4. Kerosakan dinding abdomen akibat kecederaan atau pembedahan
  5. Keturunan dinding abdomen lemah

Penyebab penyakit uluran ialah dinding perut yang lemah

Faktor-faktor yang menyebabkan tekanan terhadap tubuh dan mengakibatkan hernia:

  1. Kehamilan, tekanan rahim yang membesar kepada dinding abdomen
  2. Sembelit, najis mengeras memberi tekanan kepada dinding abdomen
  3. Mengangkat barang berat dengan postur tidak ergonomik
  4. Pengumpulan cecair di dalam perut, atau ascitites
  5. Peningkatan berat badan mendadak
  6. Bekas pembedahan
  7. Batuk berterusan atau bersin yang kuat

5 Cara Rawatan Uluran

Rawatan adalah bergantung kepada saiz hernia dan keparahan simptom uluran yang anda hadapi.  Sekiranya tidak terlalu besar atau serius, adalah baik jika boleh dapatkan pemeriksaan kesihatan berkala agar doktor anda boleh memantau komplikasi yang mungkin berlaku.

Jangan memandai-mandai melakukan rawatan yang SALAH untuk uluran untuk elak simptom menjadi lebih serius.

Rawatan Pertama – Pembedahan Laparoskopik

Andaikata usus yang terkeluar itu terlalu besar dan mengakibatkan simptom sistem percernaan yang berisiko tinggi, doktor akan menasihatkan untuk menjalankan pembedahan laparoscopy iaitu pembedahan melalui 3 lubang: 1 lubang kamera, 1 lubang pemegang dan 1 lubang pemotong.


pembedahan uluran pembedahan uluran laparoscopic

==========================================

Rawatan Kedua – Prosedur menolak masuk usus

Doktor juga boleh menasihati sekiranya prosedur penolakan masuk usus boleh dijalankan atau tidak berdasarkan MRI scan yang ada.

Kaedah ini tidak invasive kerana tidak perlu anasthetic mahupun berada di dalam bilik bedah.

Sebelum prosedur

Selepas prosedur

 

============================================

Rawatan Ketiga – Ubah gaya hidup

  • Untuk mereka yang terkena uluran akibat batuk kronik, di nasihatkan untuk berhenti merokok untuk mengurangkan risiko batuk kronik yang akan memburukkan keadaan.
  • Sekiranya ada masalah hidung sensitif atau resdung, penting untuk meningkatkan imuniti tubuh supaya kurang bersin dengan kuat.
  • Sekiranya lapisan abdomen lemah akibat berat badan berlebihan, pentingnya untuk turunkan berat badan dengan mengamalkan senaman dan pemakanan yang seimbang agar risiko uluran dapat dikurangkan.

 

===========================================

Rawatan Keempat – ubah pemakanan

  • Kurangkan makan masakan pedas dan masam
  • Kurangkan makanan mentah atau separuh masak seperti sushi dan sashimi serta pastikan makanan adalah masak sepenuhnya supaya masalah penghadaman dapat dikurangkan.
  • Minum air kosong lebih dan makan serat untuk elak sembelit dan melawaskan buang air besar

 

=========================================

Rawatan Kelima – legakan simptom dengan produk Shaklee

Antara simptom uluran:

  • Testis membengkak
  • Sakit dan senak perut
  • Sembelit
  • Perut membuncit
  • Angin
  • Rahim ‘jatuh/ kembang’

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Seluruh Malaysia
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Senarai Harga Shaklee dan Fungsi Setiap Produk

senarai harga shaklee

Berikut adalah senarai harga Shaklee serta kebaikan untuk setiap produk

1. Produk Shaklee untuk Mencukupkan keperluan Nutrisi Asas Manusia agar sentiasa sihat

senarai harga shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Alfalfa (small) 330 tablet
  • Raja segala tumbuhan.
  • Bersifat alkali.
  • Kaya dengan fiber.
  • Meneutralkan asid.
  • Membantu dalam proses detox dan buang lemak serta kolesterol.
  • Untuk ibu menyusu, ia bantu banyakkan susu jika diambil dengan Ostematrix dan ESP
          54
2 Alfalfa (large) 700 tablet          98
3 B – Complex 120 tablet
  • Kompleks kumpulan Vitamin B lengkap dengan Asid Folik dan Biotin.
        54
4 Carotomax 30 tablet
  • Gabungan antioxidant terbaik seperti:
    • alpha-carotene,
    • beta-carotene,
    • lutein,
    • lycopene,
    • zeaxanthin
    • astaxantin
  • Hilangkan Rabun
  • Elakkan kanser
  • Kurangkan kahak dan resdung.
         74
5 GLA Complex 60 tablet
  • Seimbangkan hormone wanita.
  • Bantu kawal gula dalam darah
  • Bantu perbaiki saraf rosak
  • Bantu kurangkan kolesterol
          92
6 Herb Lax 120 tablet
  • Herba Julap Shaklee untuk menggalakkan permbuangan air besar secara alami.
         53
7 Garlic Complex 60 tablet
  • Antibacteria
  • Anti Virus
  • Anti Fungus
  • Membantu mencairkan darah ke paras normal
  • Membantu membuang kolesterol
        48
8 Energizing Soy Protein (ESP) 850g
  •  Protein NON-GMO.
  • Dari kacang soya baka tulen.
  • Protein Lengkap dengan kesemua asid amino perlu.
  • BEBAS KOLESTEROL
       150
9 Meal Shakes 544g
  • Multivitamin dan mineral dalam bentuk serbuk
  • Ditambahkan protein.
  • Mengandungi serat / fiber.
  • Sesuai untuk kanak-kanak yang cerewet makan.
  • Sesuai untuk warga emas yang sukar nak mengunyah daging dan makanan berserat.
  • Mencukupkan keperluan nutrisi mereka yang di atas.
       114
10 Lecithin 180 tablet
  • Penting untuk saraf dan otak kerana mengandungi choline yang menggerakkan saraf dan otak iaitu neurotransmitter acethylcholine.
  • Menghancurkan molekul lemak dari molekul yang besar menjadi molekul kecil dan halus lalu mudah untuk dicairkan dan dikeluarkan oleh badan.
  • Gandingan terbaik dengan Omega dan Alfalfa untuk kempis perut.
       53
11 Performance Drink Orange 539g
  • Isotonik tanpa manis gula dantanpa gas.
  • Beri tenaga BERPANJANGAN dan EXTRA.
  • Sangat bagus untuk ahli sukan, jemaah haji dan umrah.
  • TERBAIK UNTUK DI AMBIL SEMASA PUASA
         83
12 Collagen Powder 15 sachet
  • Kolagen sisik ikan merah.
  • Molekul kolagen paling halus.
  • Mudah diserap badan.
  • Kesan pun cepat.
         298
13 Advanced Joint Health Tablet 60 tablet
  • Mengandungi 7 ramuan hebatuntuk mengubati sakit lutut dan sakit sendi tanpa pembedahan. Gabungan terbaik dengan OSTEMATRIX dan OMEGA.
  • Jika ligament koyak, wajib tambah COLLAGEN.
         124
14 Nutriferon 30 sachet
  • Formula rahsia Dr. Yasuhiko Kojima (pakar imun) untuk meningkatkan INTERFERON tubuh secara alami untuk membunuh virus termasuk virus flu dan denggi.
         182
15 Ostematrix 120 tablet
  • Kompleks lengkap Kalsium yang bukan sahaja mengandungi kalsium tetapi juga SEMUA MINERAL PENTING yang WAJIB ada untuk penyerapan kalsium ke dalam tulang dan darah.
  • Mengandungi MAGNESIUM.
  • Penting untuk pesakit gastric.
          61
16 Omega Guard 90 tablet
  • Minyak Ikan Shaklee yang mengandungi DHA dan EPA paling tinggi di dunia.
  • Ditapi dan disuling 3 kali.
  • Penting untuk bakar lemak.
  • Membuang kolesterol dari salur darah.
  • Memberi bendalir kepada lutut dan sendi.
  • Membantu mencerdaskan otak pelajar.
        136
17 Peppermint-Ginger 90 tablet
  • Legakan gastric jika di ambil bersama Ostematrix.
  • Buang angin dan senak perut
         45
18 Zinc Complex 120 tablet
  • Memulihkan luka pembedahan.
  • Sama power macam pati haruan untuk ibu bersalin.
  • Menghilang dan mengecutkan jerawat batu dan jerawat pasir.
  • Mengeringkan nanah.
  • Meningkatkan Kesuburan lelaki.
  • Mengelakkan masalah kesihatan rambut.
  • Menghilangkan kelemumur.
        34
19 Vita E Complex 120 kapsul
  • Melawan radikal bebas.
  • Menghilangkan parut jerawat dan parut pembedahan.
  • Jika diambil dengan ESP ia menghilangkan stretch mark.
  • Melembabkan kulit.
  • Mengelakkan kanser.
        149
20 Vivix 150ml
  •  Anti Kanser.
  • Membantu memulihkan kanser.
  • Membantu memulihkan diabetes.
  • Membantu memulihkan saraf pesakit strok.
  • Menghilangkan slipped disc.
  • Menghilangkan gout.
  • Menyembuhkan banyak penyakit kronik.
  • MENGHILANGKAN KETAGIHAN ROKOK.
  •  Terlampau banyak manfaat
       475
21 Vitalea Iron Formula 120 tablet
  • 28 jenis multivitamin lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum.
         89
22 CoQ Health Shaklee 30 tablet
  • Penawar Untuk Kesihatan Jantung. Juga penawar untuk kencing manis dan darah tinggi.
        124
23 Vita C Sustained Released 500mg 180 tablet
  • Vitamin C khas diserap secara berperingkat untuk kesihatan tubuh.
        93
24 Chewable Vita-C 100mg 60 tablet
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan mereka yang susah untuk menelan tablet.
        37.50
25 DTX Complex 90 tablet
  • Menghilangkan masalah fatty liver dan cirrhosis.
  • Sangat penting untuk DETOX.
  • Menghilangkan psoriasis.
          155

 

 

2. Produk Pelangsingan / Kurus Badan Shaklee : Cinch Shaklee Weight Management

slimming set shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Cinch™ Energy Tea Mix 28 sachet
  • Meningkatkan metabolisme
  • Membuang leboihan air dalam badan.
  • Mencegah gemuk air
         131
2 Cinch Shake Mix Choc 765g
  • Mengandungi Leucine™ untuk elak menggeleber lembik dan layut bila badan dah kurus.
  • Boleh ganti makanan kerana lengkap dengan protein dan bagi rasa kenyang sentiasa.
         173
3 Cinch Shake Mix Vanilla 765g
4 Cinch Shake Mix Latte 765g

 

 

3. Produk Shaklee Untuk Sapuan Kulit Multi Purpose

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga
1 Herbal Blend® Multi-Purpose Cream 113g Hilangkan kegatakan, kulit kasar, dan juga eczema. Tapi perlu ambil dengan vitamin dalaman juga.             28

 

 

4. Produk Penjagaan Kulit Shaklee / Skin Care Shaklee NutriWhite

esp shaklee untuk kulit

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 50ml Krim siang Untuk Lindungi Kulit Dari Sinaran UV yang menggelapkan dan merbahaya        200
2 Gentle Deep Foaming Cleanser 150ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Putihkan Kulit          119
3 Overnight Renewal Whitening Cream 50g Krim malam untuk repair semula kulit setelah seharian terdedah kepada cahaya matahari dan pencemaran          225
4 Soothing Radiance Whitening Softener 150ml Toner Untuk Memutihkan Kulit          138
5 Spot Whitening Treatment 10ml Hilangkan Jeragat dan Parut Hitam          150
6 Gentle Action Makeup Remover 150ml Pembersih mekap untuk buang mekap dari kulit sebelum cuci dengan pencuci muka.           95
7 Daily Defense Whitening Essence 30ml Serum pemutih untuk memutihkan kulit dan memberi kesan pink kemerahan         231

 

 

 

5. Produk Penjagaan Kulit / Skin Care Shaklee : Enfuselle

 vitamin untuk kulit cantik

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Purifying Cleansing Gel 177ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Kulit Berminyak            89
2 Hydrating Cleansing Lotion 177ml Pencuci Muka Shaklee untuk kulit normal dan kering           97
3 Purifying Toner 177ml Toner / Penyegar kulit untuk kulit berminyak, jika guna ni kulit tak berminyak malah segar sepanjang hari          79
4 Hydrating Toner 177ml Toner / Penyegar untuk kulit normal dan kering           79
5 Balancing Moisturizer 59ml Pelembab untuk kegunaan siang dan malam bagi kulit berminyak          84
6 Hydrating Moisturizer 48g Pelembab bagi kegunaan siang dan malam untuk kulit normal dan kering        98
7 Eye Treatment 14ml Krim rawatan mata / eye cream untuk hilangkan kedut dan eye bag        53

 

  1. Produk Penjagaan dan Perapian Rambut Shaklee : Prosante

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Revitalizing Shampoo 296ml Sesuai untuk rambut yang kusam dan tak bermaya. Melebatkan rambut dan melicinkan kutikel rambut           67
2 PurifyingShampoo 296ml Sesuai untuk kulit kepala yang berminyak. Membersih secara dan membuang sisa produk fesyen rambut, mineral terkumpul dan bahan pencemar lain         63
3 Nourishing Scalp Treatment 59ml Memberi zat kepada rambut dari akar hingga ke hujung rambut. Mencegah rambut bercabang, Melebat dan memperkuat akar rambut untuk mengelakkan keguguran rambut.          94
4 Lightweight Conditioner 296ml Mengembalikan struktur rambut supaya rambut tampak lebih lebat dan bersinar          67
5 Replenishing Conditioner 296ml Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan mengelakkan rambut bercabang         68
6 Long Lasting Finishing Spray 237ml Juga merupakan tonik rambut Shaklee         59

 

7. Penjagaan Kebersihan Rumah Bebas Racun : SHAKLEE Get Clean

cara menanggalkan kutu babi

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Get Clean® Water Pitcher 303 liter Jap penapis air mudah-alih.Boleh menapis air keruh menjadi bersih dan jernih          460
2 Dish Wash Concentrate 473ml Bebas dari racun Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate yang memudaratkan          28
3 Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate 473ml Pencuci Multi porpose bebas racun          46
4 Soft Fabric Concentrate 946ml Ramuan semulajadi tanpa fosfat dan bahan pewarna          40
5 Fresh Laundry Concentrate (Serbuk) 2.49kg Hipoalergenik dan tanpa bahan kimia bahaya          80

 

Nota Penting Tentang Harga Produk Shaklee Malaysia

 

  1. Harga Produk Shaklee untuk Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak (Borneo) adalah sama.
  2. Harga yang di paparkan di atas adalah tidak termasuk 6% GST.
  3. Kos penghantaran oleh Shaklee ialah RM11 untuk semenanjung Malaysia dan RM21 untuk Sabah Sarawak.
  4. Untuk membeli dengan harga yang lebih jimat dan murah padaharga ahli, boleh daftar jadi ahli Shaklee untuk mendapatkan privilege ini.
  5. Untuk tempahan dan COD seluruh Malaysia sila whatsapp 013 982 0013

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Petuakulit.com blogging contest Disember 2015 – Shaklee Collagen Powder WOW!

shaklee collagen

WAHAI RAKAN-RAKAN BLOGGER YANG RAJIN DAN BAIK HATI. 

shaklee collagen

Sempena Shaklee Malaysia mengumumkan promosi Disember 2015 iaitu Shaklee Collagen Powder, kami terpanggil nak buka blogging contest ni untuk anda semua.

kolagen shaklee

Semua hadiah yang ditawarkan adalah amat best dan bertemakan kecantikan dan kesihatan.

Apa hadiahnya? Checkidaut!

Tempat pertama:

kolagen shaklee1 x Shaklee Collagen Powder bernilai RM298

Kelebihan kolegan Shaklee boleh baca di sini

Tempat kedua:

shaklee ESP

1 x Shaklee ESP bernilai RM150

Kelebihan ESP Shaklee boleh baca di sini

Tempat ketiga:

vita-c-plus

1 x Sustained Released Vitamin C bernilai RM93

Kelebihan SR Vitamin C boleh baca di sini

BONUS:

Setiap pertambahan 10 penyertaan, ada hadiah saguhati untuk pemenang tempat ke 4, 5, 6 dan seterusnya

Hadiah Saguhati:

6 x GLA Complex bernilai RM93

Kelebihan GLA Complex boleh baca di sini

produk shaklee untuk masalah hormon

============================================

Ada 5 syarat mudah untuk anda layak mendapatkan hadiah:

  1. Tulis 1 entry untuk setiap keyword berikut:
  • Shaklee Collagen
  • Kolagen Shaklee
  • Kolagen terbaik
  • Kolagen paling berkesan
  • Kolagen cepat berkesan

2. Setiap keyword perlu berada di dalam entry minima sepanjang 250 patah perkataan pada:

  • Title
  • Isi kandungan
  • URL/permalink

3. Link kan setiap keyword dengan URL ini: http://petuakulit.com/kolagen-shaklee/

Contoh: Shaklee Collagen Kolagen Shaklee Kolagen terbaik

4. Copy ayat di bawah berserta linknya dan paste sebagai footer dalam entry anda:

Contest ini ditaja oleh Pengedar Shaklee Kemaman dalam mempromosikan produk Shaklee Collagen Powder pada Disember 2015 serta meraikan busines partners di Lembah Kelang: Pengedar Shaklee Kelana JayaPengedar Shaklee Bangsar dan Pengedar Shaklee Damansara. Pembaca juga dijemput untuk berkenalan dengan Pengedar Shaklee ChukaiPengedar Shaklee Temerloh dan Pengedar Shaklee Melaka untuk maklumat lanjut berkenaan produk dan permasalah kesihatan yang ingin diselesaikan melalui penggunaan produk Shaklee secara konsisten.

 

5. Daftarkan penyertaan anda ke dalam google form ini: http://goo.gl/forms/8J37GyAxpL

Jangan lupa daftar tau!! 🙂

=====================================

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 Disember 2015

Contest akan di adili oleh juri jemputan yang bertauliah berdasarkan kriteria berikut:

  1. Memenuhi semua syarat di atas
  2. Olahan artikel yang menarik
  3. Jumlah komen terbanyak pada kelima-lima entry

Pemenang akan diumumkan selewat-lewatnya pada 15 Januari 2016

 

INGAT! Semakin ramai yang join contest, semakin tinggi peluang anda untuk memenangi hadiah.

So apa lagi? Share kan contest ni kepada rakan dan taulan. Mana tahu anda pun boleh menang 🙂

 

KEEP CALM and ALL THE BEST! GAMBATTE! SELAMAT BERJAYA! CHAIYOK!

collagen shaklee

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Cara pilih set kurus Shaklee yang sesuai dan tepat

set kurus shaklee

Minggu lepas sahaja sudah 4 orang approach saya bertanyakan tentang Set Kurus Shaklee.

Ini belum dikira minggu-minggu dan bulan-bulan sebelumnya.

Ternyata memang ramai orang di Malaysia sedang menderita akibat berat badan berlebihan, sama ada mereka sedari atau tidak.

set kurus shaklee

Set Kurus Shaklee ni sebenarnya ada banyak kombinasi dan pilihan, dan kita mestilah pandai memilih set yang sesuai dan tepat dengan keperluan tubuh badan kita supaya pelaburan itu berbaloi dengan hasil yang kita dapat.

 

=========================================

Set kurus Shaklee pertama – set detoks atau bersihkan usus

Anda buncit?

Anda anda masalah sembelit yang kronik? (Tak boleh buang air besar sekurang-kurangnya sekali sehari)

Anda ada masalah nafsu makan yang tinggi?

set kurus shaklee

3 perkara di atas ni adalah tanda-tanda badan banyak toksik.

Badan bertoksik tu bukanlah bermakna ada banyak sampah dalam badan, tetapi lebih kepada usus yang kotor dan berkeladak.

Ada kajian menunjukkan, dalam usus yang tidak bersih terdapat lebih kurang 7kg toksins di dalamnya.

set kurus shaklee
Rupa paras usus orang yang badan bertoksik dan mengalami sembelit yang kronik

Lapisan dalam usus diliputi oleh lendir, najis yang berkerak dan mengeras.

Lapisan ini menghalang daripada nutrien diserap dengan efisyen ke dalam badan.

Ini yang menyebabkan anda jadi makan tak kenyang-kenyang, sebab tubuh badan masih signal kepada tekak yang dia masih belum dapat nutrien yang secukupnya.

Selain itu, najis yang berkerak di dalam usus menyebabkan aktiviti peristalsis, pergerakan usus yang menolak najis ke bahagian rektum, tidak dapat berfungsi dengan baik.

Ia ibarat hos getah yang keras dan tidak lagi flexible, mana mungkin dapat mengendur, mengembang dan mengecut dengan efisyen.

set kurus shaklee

Najis yang sukar ditolak oleh usus ke bawah akan menyebabkan anda mengalami masalah sembelit yang kronik.

 

Cadangan kami:

Alfalfa complex untuk menyental dan membersihkan usus

Herblax untuk melembutkan rektum agar otot usus berupaya menyingkirkan najis dengan semulajadi

Ostematrix untuk melembutkan najis agar mudah di keluarkan

set kurus shaklee

===============================

Set kurus Shaklee kedua – set kecutkan lemak

Tepi perut ada tayar berlapis-lapis.

Bawah lengan ada lemak berayun-ayun.

Nak pakai baju pun dah tak muat di lengan, perut, peha dan dada.

set kurus shaklee

Ketat sendat mampat gittew.

Lemak dalaman ni sebenarnya ada 2 jenis:

Lemak Visceral

Lemak yang berbahaya sebab ia lemak yang menyelaputi organ dalaman manusia dan boleh menggangu sistem organ tubuh. Sangat sukar untuk dihilangkan kecuali dengan senaman dan regim diet yang ketat. Orang lelaki bersaiz pinggang 40 inci ke atas dan wanita 35 inci ke atas ada tanda-tanda mempunyai visceral fat yang tinggi.

set kurus shaklee

Lemak Subcutaneous

Lemak yang terdapat di bawah lapisan kulit. Lebih mudah dihilangkan dan dicairkan melalui kaedah diet dan senaman ringan setiap hari. Ada orang main mengelat dengan pergi ke mandi stim untuk ‘mencair’kan lemak tersebut.

 

Cadangan kami:

Omegaguard untuk mencairkan dan mengecutkan sel lemak visceral dan subcutaneous

Lecithin untuk menggumpalkan lemak dan minyak daripada makanan yang di makan supaya mudah disingkirkan

Phytocol ST untuk melapiskan usus agar tidak menyerap kolestrol dan lemak masuk ke dalam salur darah.

set kurus shaklee

==============================================

Set kurus Shaklee ketiga – set bina otot dan tegangkan kulit geleber

Ada orang mahu bina otot agar tampak lebih tegap dan tegang.

Ada orang kadangkala akibat menurunkan berat badan yang ekstrim atau terlalu laju boleh menyebabkan kulit dia tidak dapat mengecut dengan baik dan secepat lemak dia mengecut.

set kurus shaklee

Cadangan kami:

ESP untuk membina otot dan menegangkan kulit

Collagen Powder untuk menambahkan kolagen ke dalam kulit agar cepat tegang dan mantap

Cinch Shake Mix (ada 3 perisa – vanilla, latte dan chocolate) sebagai meal replacement untuk mencukupkan nutrien semasa berdiet

set kurus shakleeset kurus shaklee

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Set Shaklee untuk gemuk dan tips naikkan berat badan

SET SHAKLEE UNTUK GEMUK

2 bulan lepas ada orang bertanya berkenaan Set Shaklee untuk gemuk.

SET SHAKLEE UNTUK GEMUK

Eh wujud ke? Selama ni orang beriya-iya bertanya saya tentang Set Shaklee untuk kurus. Tetapi kali ini berbeza betul 180 darjah.

Orang-orang yang biasanya hendak menaikkan berat badan ni ada yang disebabkan badan terlalu kurus, tiada isi dan kerempeng sampai nampak tulang. Tulang rawan pun nampak tau :p

Jadi bermasalah pula sebab mungkin nampak tak cantik atau tak volouptous gittew kan…

set shaklee untuk gemuk 1

Dan satu lagi disebabkan kurang selera makan. Entah apa la yang difikirkan sampai tak berselera nak makan tu.

Putus cinta, putus tunang, stress, banyak kerja, tak sempat nak makan dan macam-macam lagi…

set shaklee untuk gemuk 1

 

Atau makan sedikit sahaja.

Mungkin sebab terlalu lama sangat kurus sampai saiz perut dah mengecut. Jadi tangki tu tak boleh isi banyak-banyak sangat.

Macam kita lepas bulan Ramadhan la, sebab sebulan berpuasa, makan pun tak berapa banyak. Naik 1 Syawal je jemm tak berapa nak makan sangat.

set shaklee untuk gemuk 1

APA yang penting?

Jadi saya pun tanpa ragu mendapatkan konsultasi daripada sahabat baik saya, seorang pakai vitamin dan nutrisi.

Beliau berkata, kalau nak menambahkan berat, ada beberapa nutrien penting yang diperlukan oleh badan:

1. Protein – untuk membina isi daging dan otot

2. Vitamin B – untuk meningkatkan selera makan dan menambahkan mood baik serta ceria

3. Lemak dan karbohidrat ringkas (gula) – untuk… menambahkan lemak

 

Anak Jadi Bahan Eksperimen

OKlah, saya kene mengaku bersalah atas hal ini.

Ya anak-anak saya memang ada masalah kurang selera makan sikit. Selalu kene tegur dengan mak dan ayah saya kalau mereka datang melawat:

“Kenapa anak-anak kau ni kurus aje mak tengok?”

Dush.. dush… adeh kan dah kene sedas.

Adakah saya masak tak sedap? Oh tidak. Tentu sedap sebab cik abang saya badan bagai di pam-pammm….

hmmm..

So saya eksperimen kan 2 Set Shaklee untuk Gemuk ni kepada anak-anak saya untuk melihat kesannya:

 

Set Shaklee untuk gemuk nombor 1 – Mealshakes dan ESP

Mula-mula saya bancuhkan Mealshakes sahaja dan beri mereka minum.

set shaklee untuk gemuk

Syifaak – “tak suka!”

Solehin – “sedap mami!”

Suhayb – cebik muka dan terus tak nak minum.

Suhayb belum reti cakap lagi. So dia buat expression muka aje la.. haha comel

Eksperimen gagal sebab Solehin sekali tu je nak minum. Lepas tu bolayan air Mealshakes mami yang lazat ni…

Haish budak bertuah!

Lepas tu saya bancuh ESP sahaja..

set shaklee untuk gemuk

Gagal juga sebab semua orang langsung tak nak!

Kaciwa hati mami ok

Kalau tak biasa, bancuhan ESP ni tak rasa apa-apa.. macam minum air serbuk kapur agaknya… so biasalah budak-budak kerjanya tahu nak minum yang manis-manis sedap-sedap aje kan..

OKlah kalau gitu mami improvise, kita campurkan Mealshakes dan ESP sekali..

Buat ala-ala milk shake gitu kan.

Pastu jeng-jeng jenggg

Licinnn..

set shaklee untuk gemuk

Alhamdulillah lepas beberapa minggu, saya beri mereka minum set Shaklee untuk gemuk Mealshakes + ESP, iaitu sebahagian daripada komponen set Shaklee untuk kanak-kanak, selera makan memang bertambah.

Kalau dulu memang susah nak habiskan nasi, sekarang mereka semua makan bertambah-tambah nasi

Dalam sebulan, si kecik Suhayb dah naik 2kg.. ala-ala nak patah lengan juga kalau dukung dia

Masing-masing dah membesar bagai juara

set shaklee untuk gemuk
Geng membesar bagaikan juara

Begitu juga rupanya dengan sahabat pakar nutrisi saya tadi. Membesar bagai juara jugak.

Duduk di wad berbulan-bulan sebab menjaga anak yang sakit. Banyak masa lapang dia duk pergi bancuh Mealshakes + ESP aje.. tup tup berat badan pun naik 10kg heheh

OK la kan daripada duk sedih aje.. mari happy kan diri dengan menambah berat badan.. eh

 

Set Shaklee untuk gemuk nombor 2 – Vitalea dan B Complex

OK untuk set yang ni memang tak boleh nak test kat anak-anak sebab deorang tak boleh nak telan-telan pil lagi.

set shaklee untuk gemuk

Tapi ada produk baru sudah datang, Vitalea for Children. Chewables tablet.

Saya belum cuba kan pada anak-anak. Lepas cuba nanti saya tulis satu posting OK 🙂

set shaklee untuk gemuk

So saya percaya ajelah dengan nasihat kawan saya si pakar nutrisi tadi.

Logiknya sebab Vitalea mengandungi pelbagai Vitamin dan Mineral yang penting untuk badan. Kadang-kadang badan kita ni kalau tak cukup 1 mikronutrien pun dia tak boleh berfungsi dengan baik. Macam-macam boleh jadi termasuklah badan tak boleh menyimpan lemak ataupun membina isi daging…

So Vitalea ni boleh mencukupkan keperluan vitamin dan mineral tadi lalu badan pun boleh bekerja dengan normal. Selera makan pun bertambah.

Vitamin B Complex pula ada kaitan dengan mood baik. Mood baik datang, maka mood makan pun datang. Begitulah rumus mudah difahami oleh kita-kita ni 🙂

Set ni sesuai untuk mereka yang tak berapa rajin nak bancuh-bancuh shakes gitu. Cepat mudah dan tepat.

 

Apa lagi yang boleh dibuat?

Pengambilan set Shaklee untuk gemuk sahaja mungkin tidak cukup power untuk membantu anda naikkan berat badan.

Saya kongsikan di bawah ini antara tips daripada The Mayo Clinic tentang bagaimana untuk menambahkan berat badan dengan sihat dan selamat:

set shaklee untuk gemuk

1. Makan lebih kerap

2. Pilih makanan yang kaya dengan nutrisi, bukan junkfood

3. Rajinkan minum shakes yang bersusu, kurangkan kopi dan teh

4. Makan snek berkhasiat

5. Letak topping pada makanan seperti heavy cream, keju dan telur

6. Bersenam untuk membesarkan otot

 

Jadi begitulah kisah set Shaklee untuk gemuk serta sedikit tips untuk naikkan berat badan. Khas untuk mereka yang sedang menderita dan tertekan akibat terlalu kurus.

 

>>>> Untuk mecuba set Mealshakes dan ESP boleh membuat tempahan di sini.

Jika membeli set ini, ada peluang mendapat Keahlian Shaklee secara PERCUMA. Hubungi saya.

>>>> Untuk mencuba set Vitalea dan B Complex boleh membuat tempahan di sini

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Kebaikan air kacang soya menurut Chef Hanieliza

kebaikan air kacang soya

Baru-baru ini saya buka kembali blog Chef Hanieliza yang comel itu dan membaca satu posting beliau tentang kebaikan air kacang soya. ESP shaklee Elok saya kongsikan di sini, mana boleh lokek ilmu kan? hehe Moga ia bermanfaat. Rugi tak baca tau 😉 ==============================================================

Kebaikan air kacang soya

Protien kacang soya dapat disetarakan dengan dua kali protien daging,empat kali telur,empat kali gandum,lima kali atau enam kali roti dan dua belas kali susu. Hasil kajian juga mendapati protien kacang soya bukan sahaja tinggi,tetapi juga baik dari segi kualitinya Kacang ajaib ini telah menjadi bahan tenusu yang baru, iaitu neo-protein untuk diet masakini. Ia juga boleh ditukarkan ke apa – apa jua hidangan yang berasaskan susu, keju, aiskrim, kacang dan juga hamburger!

Fungsi Memori

Fakta ini amat benar terutamanya bagi mereka yang sedang melalui alam menopaus. Selepas menopaus, kajian menunjukan lebih ramai wanita mengalami penurunan daya memori berikutan kekurangan hormon estrogen. Kajian juga menunjukkan yang soya menguatkan lagi memori berikutan kandungan utama soya ; isoflavones, yang melindung sel saraf daripada tekanan oksida.

Proses Penurunan Berat Badan

Soya telah menjadi bahan utama dalam proses penurunan berat badan kontemporari bagi kedua – dua lelaki dan wanita. Terdapat banyak sebab ; pertamanya; ia mempunyai index glycemic yang rendah, ini bermakna ia menghalang gula di dalam darah daripada meningkat secara cepat. Soya juga merupakan sumber protein rendah lemak yang membantu membina kandungan otot – tidakkah ianya kedengaran seperti sebuah alternatif yang lazat? kebaikan air kacang soya Menentang Radikal

Matahari merupakan salah satu entiti yang sangat berbahaya kepada kulit kita, terutamanya di dalam keadaan cuaca kita yang agak panas. Soya telah dibuktikan mempunyai kandungan antioksida yang boleh membantu menentang radikal ini, kandungan utamanya adalah isoflavounes yang terdapat di dalam protein soya.

Pembangkit Tenaga

Soya merupakan sumber tenaga yang menakjubkan untuk tubuh kita. Kandungan proteinnya menyokong tahap tenaga, stamina dan juga dapat meningkatkan prestasi sukan seseorang. Ini adalah kerana protein soya kaya dengan asid amino, yang menyokong otot badan dan tulang. Lebih kuat otot dan tulang kita, lebih kuat tubuh kita akan dapat bertahan dengan keperluan fizikal sehari – hari. Jadi, jika anda rasa tubuh anda tidak bertenaga, minumlah soya untuk kembali bertenaga. =====================================================================

Nah, banyak kan kebaikan? Air kacang soya yang saya suka ialah ESP Shaklee. Mudah aje just bancuh 2-3 sudu makan serbuk ESP dalam segelas air sejuk dan kemudian shake sampai lebam. Lepas tu boleh minum dengan gembira.. oley!

ESP shaklee

Berminat untuk mendapatkan ESP Shaklee?

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

ESP Shaklee – keterangan produk dan kebaikannya

ESP shaklee

Antara produk yang hot dalam Shaklee ialah ESP Shaklee – Energizing Soy Protein. Jom kita baca seterusnya apa yang best tentang ESP Shaklee dan bagaimana ESP boleh membantu tuan-tuan dan cikpuan-cikpuan sekalian yang mempunyai beberapa permasalahan kesihatan.

 

Keterangan ESP shaklee

  1. ESP shaklee untuk kurus

ESP boleh dijadikan meal replacement untuk sarapan dengan memberikan kuasa tenaga yang hebat. Gandingkan dengan Shaklee Mealshake untuk kombinasi yang power. Saya gelarkan ESP + Mealshake sebagai Shaklee Dynamic Duo.

Bersarapan dengan creamy ESP Mealshake lebih berkhasiat daripada mi goreng yang berminyak ataupun nasi lemak yang.. er.. berlemak! Hehe

Shake ini memberikan kesan kenyang yang lebih lama, dengan indeks glisemik yang rendah serta penuh dengan zat, vitamin dan mineral yang lengkap.

Juga protein dalam ESP boleh membantu menegangkan kulit yang lendut disebabkan penurunan berat badan, serta membina otot yang sihat dan kuat.

esp shaklee untuk kurus

  1. ESP shaklee untuk ibu menyusu

Ibu menyusu memerlukan sekitar 71 gram protein setiap hari, menurut kajian daripada Ohio State University, USA. Angka ini termasuk bukan sahaja protein yang ibu-ibu menyusu perlukan untuk menjaga tubuh mereka agar berfungsi secara normal, tetapi juga protein tambahan untuk membantu penghasilan susu ibu. Selain itu, bayi yang disusukan memerlukan protein daripada susu ibu untuk membesar dengan sihat.

esp shaklee untuk ibu menyusu

Walaupun mendapatkan protein sebanyak 71 gram ini kelihatan seperti sedikit atau langsung tidak mencabar, jangan terkejut sekiranya ramai ibu menyusu gagal mendapatkan protein ini daripada makanan harian seperti ayam, ikan, telur atau daging.

ESP Shaklee boleh membantu ibu-ibu untuk menyusu dengan lebih lama dengan melengkapkan keperluan protein harian. Baby pun cepat kenyang dan membesar bagaikan juara dengan susu ibu yang meriah!

 

  1. ESP shaklee untuk ibu hamil

Salah satu daripada manfaat ESP adalah ia merupakan protein lengkap kerana mengandungi semua asid amino penting untuk tubuh ibu hamil. Protein daripada soya adalah sebaik mana-mana jua protein yang berasaskan daging , dan dianggap sebagai salah satu sumber protein terbaik untuk kehamilan.

esp shaklee untuk ibu hamil

Protein soya memberikan tenaga kepada sel-sel dan memberikan manfaat yang amat baik kepada ibu hamil. Ia tidak mengandungi sebarang kolesterol, dan juga sangat rendah kalori dan lemak tepu. Oleh itu, ESP boleh dianggap sebagai protein yang selamat dan sihat untuk wanita hamil.

Adalah dipercayai bahawa penggunaan biasa protein soya meningkatkan peluang untuk ibu bersalin secara normal Tambahan pula , protein soya juga dipercayai boleh mengurangkan risiko penyakit-penyakit tertentu semasa kehamilan seperti kanser payudara , osteoporosis dan penyakit jantung.

 

  1. ESP shaklee untuk gastrik

Pengambilan ESP Shaklee boleh membantu mereka yang mempunyai masalah gastrik dan ulser perut. Protein daripada ESP boleh membantu dalam pemulihan sel-sel perut yang rosak, dan diperlukan untuk membaiki radang perut dan ulser. Satu kajian dalam isu 2010 ” Nutrition and Cancer” melaporkan bahawa protein menyekat gastritis yang disebabkan oleh kehadiran H. pylori.

esp shaklee untuk gastrik

H. Pylori adalah sejenis bakteria yang terdapat dalam tubuh badan manusia, terutamanya dalam usus dan salur pemakanan. Gastrik terjadi apabila lapisan perut menjadi bengkak dan luka, dan H Pylori sudah terlepas ke dalam bahagian perut, dan merodok-rodok lapisan mucus perut, menggerudi dengan tanpa belas sehingga ke lapisan perut yang dalam.

Gastrik yang teruk akan menjadi tempat pembiakan H Pylori lalu menyebabkan ulser! Encik H Pylori buat begini adalah untuk mengelakkan diri mereka daripada dilarutkan dan dihanyutkan oleh jus-jus dan asid perut. Apabila banyak ‘lubang-lubang’ penggerudian H Pylori, maka lapisan perut yang dalam ini terdedah kepada serangan asid perut.

esp shaklee untuk gastrik ulser

Anda perlu memilih makanan dengan protein rendah lemak. Makanan protein dengan lemak yang tinggi akan meningkatkan lagi pengeluaran asid perut, yang menyebabkan lapisan perut anda semakin bengkak dan radang.  Makanan rendah lemak yang tinggi protein termasuk daging tanpa lemak, ikan, ayam berkulit , produk soya (ESP Shaklee), kacang, susu rendah lemak dan yogurt rendah lemak .

 

  1. ESP shaklee untuk kesuburan

ESP Shaklee boleh membantu meningkatkan kesuburan terutamanya kepada wanita-wanita yang sudah lama mengidamkan cahayamata. Isoflavin yang terdapat dalam soya ESP akan menghalang reseptor estrogen (hormone kesuburan wanita) dalam otak dan memberikan signal kepada badan yang tahap estrogen semula jadi adalah pada paras yang rendah.

esp shaklee untuk kesuburan

Sebagai tindakbalas, badan anda akan mula untuk meningkatkan pengeluaran estrogen. Selepas lima hari, digalakkan untuk berhenti mengambil ESP dan melihat kesan seterusnya. Berikan masa kepada tubuh badan untuk mengesan reseptor estrogen yang telah dihalang oleh Isoflavin tadi kembali normal. Ini akan memberikan signal kepada badan yang estrogen dalam tubuh sudah cukup, dan membebaskan hormon yang betul dalam mencetuskan ovulasi.

Dinasihati para wanita yang ingin mendapatkan cahayamata untuk benar-benar melihat dan menghitung waktu subur agar kesan optimum dapat diperolehi.

 

6. ESP shaklee untuk kulit

Kini, banyak bahan-bahan soya yang digunakan dalam produk penjagaan kulit, biasanya dalam bentuk Genistein iaitu sejenis isoflavon soya. Sebab itulah mengapa isoflavon soya banyak dimasukkan ke dalam sesetengah pelembap dan krim malam: ia mencerahkan kulit, mengurangkan bengkak dan kemerahan, meningkatkan pengeluaran kolagen dan meratakan ton kulit. Ini kerana soya mengadungi phytoestrogen dan antioksidan yang amat penting dalam penjagaan kulit.

esp shaklee untuk kulit
Ada satu kajian baru di Jepun menunjukkan bahawa suplemen soya mengandungi S-equol, sebatian yang diperbuat daripada kacang soya yang ditapai, digunakan untuk mengelakkan kemunculan kedutan di sudut-sudut yang mata. S-equol sebenarnya dibuat dalam tubuh manusia sebagai by-product daripada pencernaan soya, tetapi ramai orang sudah kurang flora usus yang diperlukan untuk menghasilkannya.Menurut kajian itu juga, para peserta menunjukkan sedikit perubahan pada kedutan di wajah mereka.

Atas kebaikan dan kajian yang dijalankan di atas, ESP Shaklee boleh membantu anda untuk mendapatkan kulit yang cantik dan flawless gitteww.

 

7. ESP shaklee berapa gram

Berat satu canister ESP Shaklee ialah 850gram. Canister tu besar tau.

esp shaklee berapa gram

8. ESP shaklee price

Harga ESP Shaklee amat berpatutan kerana penggunaannya berkadaran dengan harganya. Satu canister ESP Shaklee price ialah RM150.00 sahaja. Penggunaan yang disyorkan ialah 1 sudu makan ESP dibancuh atau dishake dengan 1 gelas air sejuk.

Dengan penggunaan ini, satu canister ESP boleh bertahan selama 4 bulan. RM150 bahagi 4 bulan bersamaan dengan RM37.50 sebulan. Nilai ini lebih murah daripada anda membeli satu tin air minuman Soya berjenama Yeo’s mahupun Seasons setiap hari selama sebulan. Haa kan jimat! Lebih jimat sekiranya menjadi ahli Shaklee.. berbaloi-baloi.

ESP shaklee price

So begitulah kisah ESP Shaklee yang saya dapat ceritakan. Di harap semua gembira kerana dapat membaca info ni.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

ESP Shaklee untuk kurus dan mengawal berat badan

esp shaklee untuk kurus

Tak ramai yang benar-benar tahu bagaimana untuk menggunakan ESP Shaklee untuk kurus. Jom lihat di sini kaedah-kaedah yang ramai orang sudah gunakan ESP Shaklee untuk menurunkan dan mengawal berat badan.

esp shaklee untuk kurus

 

1. Sebagai meal replacement

ESP Shaklee untuk kurus boleh membantu kita apabila ia digunakan untuk menggantikan meal anda yang sedia ada. Cara termudah ialah menggantikan sarapan pagi anda yang biasa dengan segelas besar ESP Shaklee.

Cara-caranya:

1 Shaker atau blender

2 sudu makan ESP Shaklee untuk kurus

2 sudu makan Mealshakes Shaklee

12 oz air sejuk

Ais jika suka

Campurkan kesemua bahan tadi ke dalam shaker atau blender. Kene make sure air yang digunakan adalah air sejuk untuk memastikan semua nutrient ESP yang amat sensitif dengan haba tidak termusnah.

ESP shaklee untuk kurus shaker

Juga pastikan anda meletakkan air ke dalam shaker atau blender terlebih dahulu sebelum mencedukkan ESP dan mealshake. Lesson learn, kalau ceduk ESP dan mealshake dahulu nanti dia terlekat di bawah shaker dan tidak dapat melarut dengan baik.

Selepas itu, shake atau blend dengan gembira selama 30 saat atau masa yang secukupkan supaya semua bahan-bahan serbuk tadi melarut.

Amaran untuk pengguna-pengguna baru, anda AKAN rasa lapar dengan cepat pada minggu pertama menggunakan kaedah ini, terutamanya jam 11.30 pagi atau sebelum waktu makan lunch. Tips saya, lewatkan sedikit untuk ambil minuman ini kira-kira jam 8.30 atau 9.00 pagi supaya by lunch tu takdela kebulur sangat ;p

2. Sebagai pembina otot dan penegang kulit geleber

Pernah tak nampak orang yang katanya sudah turun berat badan, tetapi dek terlalu cepat menurun, kulit-kulit dan otot-ototnya masih menggeleber di sekeliling badan? Tak cantik kan?

esp shaklee untuk kurus kulit geleber

Ini disebabkan kaedah menurunkan berat badan yang salah dan hanya mementingkan pembuangan air dan lemak yang terlalu mendadak.

ESP Shaklee untuk kurus boleh membantu anda membina otot yang kuat serta memastikan kulit-kulit lebihan tadi dapat diuruskan dengan baik. Caranya ialah meminum ESP Shaklee 30 minit sebelum bersenam.

Dengan kaedah ini, ESP Shaklee boleh membantu menguatkan otot semasa senaman serta mempercepatkan recovery dan muscle injury semasa workout. Juga disebabkan kandungan protein nya, ESP Shaklee boleh membantu pembinaan kolagen secara semulajadi dan seterusnya menegangkan kulit geleber dengan selamat.

Nah, senang sahaja konsep ESP Shaklee untuk kurus ni. Saya amat gembira sekiranya tuan puan dapat manfaat daripada perkongsian ini.

ESP shaklee untuk kurus

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Air kacang soya resipi Chef Hanieliza yang istimewa

Sedang saya mencari resipi-resipi air kacang soya di pakcik Google, tiba-tiba terjumpa blog Chef Hanieliza yang sangat femes itu! Wah gembira sangat sebab dapat jumpa blog beliau, tambah teruja sebab bila baca profile, Chef ni tinggal di Kerteh!

Selepas ni nak pergi melawat Chef Hanieliza yang comel itu. Pasti seronok!

Di bawah ini saya kongsikan resipi air kacang soya hasil nukilan Chef Hanieliza. Credit to her 😉

ESP shaklee

===============================================================================

Air kacang soya (juga susu soya atau Itali: soia latte) merupakan satu minuman dari kacang soya yang asalnya dari China.
Di setengah negara-negara Asia, minuman ini merupakan satu kebiasaan dan dijadikan satu hidangan harus ketika waktu makan.
Di sebelah barat ia dijadikan satu bahan minuman gantian kepada sesiapa yang tidak boleh meminum susu lembu.

Asal-usul

Air kacang soya dikenalpasti asalnya dari China, sebuah kawasan yang mempunyai pokok soya dan menggunakan dan memakan hasil soya sejak sebelum wujudnya rekod penulisan secara bertulis. Kemudiannya, pokok kacang soya dan hasil tuaiannya telah diperkenalkan dan di tanam di Jepun.

Air kacang soya ditemui dan dibuat oleh Liu An dari Dinasti Han di China sebelum 164 sebelum masihi.

Liu An juga dikatakan yang membuat tauhu di China, kemudiannya dikatakan 900 tahun selepas itu, dikenali di Jepun, sebagai tofu.

baru-baru ini kakliza ditanya mengenai cara buat air kacang soya
oleh kerana kakliza sekeluarga mmg suka makan air kacang soya, so kkliza pun membuat sendiri…
tapi sorila..kakliza tak semapt nak amik gambar [takder mood sbb kepenatan sangat]

AIR KACANG SOYA

air kacang soya

Bahan
1 cawan kacang soya
4 cawan air
1 cawan gula pasir
2 helai daun pandan [simpulkan]

Cara
1. Basuh dan rendamkan kacang soya semalaman.
2. Ramaskan kacang soya supaya kulitnya berpisah. Buangkan kulitnya sambil membilaskan kacang soya.
3. Mesinkan dalam blender sehingga halus.
4. Tapiskan dengan penapis kain [selalu tapis teh tarik/tapis kain putih]
5. Masukkan soya dan gula dalam periuk bersama simpulan daun pandan.
6. Masak sehingga mendideh. Jaga supaya jangan sampai melimpah keluar periuk.
7. Sejukkan dan hidangkan bersama ketulan ais. Boleh juga hidangkan soya panas.

Nota:
Air kacang soya boleh dicampurkan sirap merah dan cincau atau cendul untuk menghasilkan soya bandung cendul atau soya bandung cincau.

========================================================================

OK best tak resipi ni? Simple ke mudah?

Kalau ada masa lapang, cuba yea Insyaallah

Kacang soya yang Non-GMO adalah bahan utama dalam ESP Shaklee di mana serbuk soya ini sudah di tarik semua bahan-bahan yang tidak perlu dan yang tinggal adalah isolate soya yang sejati dan mengandungi kesemua protein dan asid amino penting untuk tubuh.

ESP shaklee

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...