Senarai Harga Shaklee dan Fungsi Setiap Produk

senarai harga shaklee

Berikut adalah senarai harga Shaklee serta kebaikan untuk setiap produk

1. Produk Shaklee untuk Mencukupkan keperluan Nutrisi Asas Manusia agar sentiasa sihat

senarai harga shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Alfalfa (small) 330 tablet
  • Raja segala tumbuhan.
  • Bersifat alkali.
  • Kaya dengan fiber.
  • Meneutralkan asid.
  • Membantu dalam proses detox dan buang lemak serta kolesterol.
  • Untuk ibu menyusu, ia bantu banyakkan susu jika diambil dengan Ostematrix dan ESP
          54
2 Alfalfa (large) 700 tablet          98
3 B – Complex 120 tablet
  • Kompleks kumpulan Vitamin B lengkap dengan Asid Folik dan Biotin.
        54
4 Carotomax 30 tablet
  • Gabungan antioxidant terbaik seperti:
    • alpha-carotene,
    • beta-carotene,
    • lutein,
    • lycopene,
    • zeaxanthin
    • astaxantin
  • Hilangkan Rabun
  • Elakkan kanser
  • Kurangkan kahak dan resdung.
         74
5 GLA Complex 60 tablet
  • Seimbangkan hormone wanita.
  • Bantu kawal gula dalam darah
  • Bantu perbaiki saraf rosak
  • Bantu kurangkan kolesterol
          92
6 Herb Lax 120 tablet
  • Herba Julap Shaklee untuk menggalakkan permbuangan air besar secara alami.
         53
7 Garlic Complex 60 tablet
  • Antibacteria
  • Anti Virus
  • Anti Fungus
  • Membantu mencairkan darah ke paras normal
  • Membantu membuang kolesterol
        48
8 Energizing Soy Protein (ESP) 850g
  •  Protein NON-GMO.
  • Dari kacang soya baka tulen.
  • Protein Lengkap dengan kesemua asid amino perlu.
  • BEBAS KOLESTEROL
       150
9 Meal Shakes 544g
  • Multivitamin dan mineral dalam bentuk serbuk
  • Ditambahkan protein.
  • Mengandungi serat / fiber.
  • Sesuai untuk kanak-kanak yang cerewet makan.
  • Sesuai untuk warga emas yang sukar nak mengunyah daging dan makanan berserat.
  • Mencukupkan keperluan nutrisi mereka yang di atas.
       114
10 Lecithin 180 tablet
  • Penting untuk saraf dan otak kerana mengandungi choline yang menggerakkan saraf dan otak iaitu neurotransmitter acethylcholine.
  • Menghancurkan molekul lemak dari molekul yang besar menjadi molekul kecil dan halus lalu mudah untuk dicairkan dan dikeluarkan oleh badan.
  • Gandingan terbaik dengan Omega dan Alfalfa untuk kempis perut.
       53
11 Performance Drink Orange 539g
  • Isotonik tanpa manis gula dantanpa gas.
  • Beri tenaga BERPANJANGAN dan EXTRA.
  • Sangat bagus untuk ahli sukan, jemaah haji dan umrah.
  • TERBAIK UNTUK DI AMBIL SEMASA PUASA
         83
12 Collagen Powder 15 sachet
  • Kolagen sisik ikan merah.
  • Molekul kolagen paling halus.
  • Mudah diserap badan.
  • Kesan pun cepat.
         298
13 Advanced Joint Health Tablet 60 tablet
  • Mengandungi 7 ramuan hebatuntuk mengubati sakit lutut dan sakit sendi tanpa pembedahan. Gabungan terbaik dengan OSTEMATRIX dan OMEGA.
  • Jika ligament koyak, wajib tambah COLLAGEN.
         124
14 Nutriferon 30 sachet
  • Formula rahsia Dr. Yasuhiko Kojima (pakar imun) untuk meningkatkan INTERFERON tubuh secara alami untuk membunuh virus termasuk virus flu dan denggi.
         182
15 Ostematrix 120 tablet
  • Kompleks lengkap Kalsium yang bukan sahaja mengandungi kalsium tetapi juga SEMUA MINERAL PENTING yang WAJIB ada untuk penyerapan kalsium ke dalam tulang dan darah.
  • Mengandungi MAGNESIUM.
  • Penting untuk pesakit gastric.
          61
16 Omega Guard 90 tablet
  • Minyak Ikan Shaklee yang mengandungi DHA dan EPA paling tinggi di dunia.
  • Ditapi dan disuling 3 kali.
  • Penting untuk bakar lemak.
  • Membuang kolesterol dari salur darah.
  • Memberi bendalir kepada lutut dan sendi.
  • Membantu mencerdaskan otak pelajar.
        136
17 Peppermint-Ginger 90 tablet
  • Legakan gastric jika di ambil bersama Ostematrix.
  • Buang angin dan senak perut
         45
18 Zinc Complex 120 tablet
  • Memulihkan luka pembedahan.
  • Sama power macam pati haruan untuk ibu bersalin.
  • Menghilang dan mengecutkan jerawat batu dan jerawat pasir.
  • Mengeringkan nanah.
  • Meningkatkan Kesuburan lelaki.
  • Mengelakkan masalah kesihatan rambut.
  • Menghilangkan kelemumur.
        34
19 Vita E Complex 120 kapsul
  • Melawan radikal bebas.
  • Menghilangkan parut jerawat dan parut pembedahan.
  • Jika diambil dengan ESP ia menghilangkan stretch mark.
  • Melembabkan kulit.
  • Mengelakkan kanser.
        149
20 Vivix 150ml
  •  Anti Kanser.
  • Membantu memulihkan kanser.
  • Membantu memulihkan diabetes.
  • Membantu memulihkan saraf pesakit strok.
  • Menghilangkan slipped disc.
  • Menghilangkan gout.
  • Menyembuhkan banyak penyakit kronik.
  • MENGHILANGKAN KETAGIHAN ROKOK.
  •  Terlampau banyak manfaat
       475
21 Vitalea Iron Formula 120 tablet
  • 28 jenis multivitamin lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum.
         89
22 CoQ Health Shaklee 30 tablet
  • Penawar Untuk Kesihatan Jantung. Juga penawar untuk kencing manis dan darah tinggi.
        124
23 Vita C Sustained Released 500mg 180 tablet
  • Vitamin C khas diserap secara berperingkat untuk kesihatan tubuh.
        93
24 Chewable Vita-C 100mg 60 tablet
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan mereka yang susah untuk menelan tablet.
        37.50
25 DTX Complex 90 tablet
  • Menghilangkan masalah fatty liver dan cirrhosis.
  • Sangat penting untuk DETOX.
  • Menghilangkan psoriasis.
          155

 

 

2. Produk Pelangsingan / Kurus Badan Shaklee : Cinch Shaklee Weight Management

slimming set shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Cinch™ Energy Tea Mix 28 sachet
  • Meningkatkan metabolisme
  • Membuang leboihan air dalam badan.
  • Mencegah gemuk air
         131
2 Cinch Shake Mix Choc 765g
  • Mengandungi Leucine™ untuk elak menggeleber lembik dan layut bila badan dah kurus.
  • Boleh ganti makanan kerana lengkap dengan protein dan bagi rasa kenyang sentiasa.
         173
3 Cinch Shake Mix Vanilla 765g
4 Cinch Shake Mix Latte 765g

 

 

3. Produk Shaklee Untuk Sapuan Kulit Multi Purpose

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga
1 Herbal Blend® Multi-Purpose Cream 113g Hilangkan kegatakan, kulit kasar, dan juga eczema. Tapi perlu ambil dengan vitamin dalaman juga.             28

 

 

4. Produk Penjagaan Kulit Shaklee / Skin Care Shaklee NutriWhite

esp shaklee untuk kulit

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 50ml Krim siang Untuk Lindungi Kulit Dari Sinaran UV yang menggelapkan dan merbahaya        200
2 Gentle Deep Foaming Cleanser 150ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Putihkan Kulit          119
3 Overnight Renewal Whitening Cream 50g Krim malam untuk repair semula kulit setelah seharian terdedah kepada cahaya matahari dan pencemaran          225
4 Soothing Radiance Whitening Softener 150ml Toner Untuk Memutihkan Kulit          138
5 Spot Whitening Treatment 10ml Hilangkan Jeragat dan Parut Hitam          150
6 Gentle Action Makeup Remover 150ml Pembersih mekap untuk buang mekap dari kulit sebelum cuci dengan pencuci muka.           95
7 Daily Defense Whitening Essence 30ml Serum pemutih untuk memutihkan kulit dan memberi kesan pink kemerahan         231

 

 

 

5. Produk Penjagaan Kulit / Skin Care Shaklee : Enfuselle

 vitamin untuk kulit cantik

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Purifying Cleansing Gel 177ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Kulit Berminyak            89
2 Hydrating Cleansing Lotion 177ml Pencuci Muka Shaklee untuk kulit normal dan kering           97
3 Purifying Toner 177ml Toner / Penyegar kulit untuk kulit berminyak, jika guna ni kulit tak berminyak malah segar sepanjang hari          79
4 Hydrating Toner 177ml Toner / Penyegar untuk kulit normal dan kering           79
5 Balancing Moisturizer 59ml Pelembab untuk kegunaan siang dan malam bagi kulit berminyak          84
6 Hydrating Moisturizer 48g Pelembab bagi kegunaan siang dan malam untuk kulit normal dan kering        98
7 Eye Treatment 14ml Krim rawatan mata / eye cream untuk hilangkan kedut dan eye bag        53

 

  1. Produk Penjagaan dan Perapian Rambut Shaklee : Prosante

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Revitalizing Shampoo 296ml Sesuai untuk rambut yang kusam dan tak bermaya. Melebatkan rambut dan melicinkan kutikel rambut           67
2 PurifyingShampoo 296ml Sesuai untuk kulit kepala yang berminyak. Membersih secara dan membuang sisa produk fesyen rambut, mineral terkumpul dan bahan pencemar lain         63
3 Nourishing Scalp Treatment 59ml Memberi zat kepada rambut dari akar hingga ke hujung rambut. Mencegah rambut bercabang, Melebat dan memperkuat akar rambut untuk mengelakkan keguguran rambut.          94
4 Lightweight Conditioner 296ml Mengembalikan struktur rambut supaya rambut tampak lebih lebat dan bersinar          67
5 Replenishing Conditioner 296ml Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan mengelakkan rambut bercabang         68
6 Long Lasting Finishing Spray 237ml Juga merupakan tonik rambut Shaklee         59

 

7. Penjagaan Kebersihan Rumah Bebas Racun : SHAKLEE Get Clean

cara menanggalkan kutu babi

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Get Clean® Water Pitcher 303 liter Jap penapis air mudah-alih.Boleh menapis air keruh menjadi bersih dan jernih          460
2 Dish Wash Concentrate 473ml Bebas dari racun Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate yang memudaratkan          28
3 Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate 473ml Pencuci Multi porpose bebas racun          46
4 Soft Fabric Concentrate 946ml Ramuan semulajadi tanpa fosfat dan bahan pewarna          40
5 Fresh Laundry Concentrate (Serbuk) 2.49kg Hipoalergenik dan tanpa bahan kimia bahaya          80

 

Nota Penting Tentang Harga Produk Shaklee Malaysia

 

  1. Harga Produk Shaklee untuk Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak (Borneo) adalah sama.
  2. Harga yang di paparkan di atas adalah tidak termasuk 6% GST.
  3. Kos penghantaran oleh Shaklee ialah RM11 untuk semenanjung Malaysia dan RM21 untuk Sabah Sarawak.
  4. Untuk membeli dengan harga yang lebih jimat dan murah padaharga ahli, boleh daftar jadi ahli Shaklee untuk mendapatkan privilege ini.
  5. Untuk tempahan dan COD seluruh Malaysia sila whatsapp 013 982 0013

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Panduan ibua bapa cakna: Set Shaklee untuk kanak-kanak

set shaklee untuk kanak-kanak

Bulan lepas kami ada mengadakan www.petuakulit.com FREE giveaway contest Mealshakes Januari 2015.

Peserta hanya perlu isikan maklumat diri dan kemudian nyatakan mengapa mereka perlukan Mealshakes Shaklee.

Rata-rata peserta menulis sebab nak mencuba kesedapan dan kehebatan Mealshakes.

Tak kurang juga yang mereka sebenarnya memang menggunakan produk Shaklee sendiri tetapi hendak mencuba Mealshakes dan Set Shaklee untuk anak-anak mereka.

============================

set shaklee untuk kanak-kanak

Set Shaklee untuk kanak-kanak pertama – Mealshakes

set shaklee untuk kanak-kanak

Mealshakes ni antara produk kesukaan kanak-kanak sebab rasa dia, sedap creamy dan kena dengan selera mereka.

Kalau perhati betul-betul dalam canister Mealshakes ni, akan nampak ketulan-ketulan oren yang kecil.

Yang itu adalah Gum Arabic atau Acacia Gum atau Manna (makanan yang disebut dalam Al-Quran).

set shaklee untuk kanak-kanak
takdela ketul dia besar camni. kecik-kecik jer dalam tu

Manna adalah sejenis prebiotik yang mana sangat-sangat bagus untuk sistem pencernaan manusia.

Tu sebab ibu bapa belikan anak mereka Mealshakes sebab anak jadi tambah selera makan sebab usus mereka sihat, dan juga dah tak sembelit.

Best kan? 🙂

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak kedua – Vitalea for children

set shaklee untuk kanak-kanak

Ni produk yang sudah lama tidak berada dalam pasaran Malaysia sebab Shaklee ada improve formulasi dia.

Sebelum saya join Shaklee, katanya tablet dia kecil dan warna kuning-kuning gitu.

Now rupa dia besar double, warna purple dan rasa seperti anggur.

Yang bestnya tentang Vitalea for Children ni or VFC dia tak mengandungi sebarang gula dan perasa tiruan.

Deorg guna pemanis stevia. So formulasi dia amat mesra gigi kanak-kanak.

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak ketiga – Omegaguard

set shaklee untuk kanak-kanak

Omegaguard ni sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak.

Ada ibu yang beri je sebiji kat anak, dia gigit kapsul dan sedut dalam mulut.

Tapi anak saya tak berapa gemar bau ikan dia, so saya picit masukkan dalam susu dan minuman.

Alhamdulillah nampak perubahan dari segi kecerdasan dalam kelas dan prestasi dalam pembelajaran :0

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak keempat – Chewables Vita C

set shaklee untuk kanak-kanak

Chewables Vita C ni pun ada formulasi yang bebas gula dan sangat bagus untuk elakkan kanak-kanak terkena karies gigi.

Rasa dia sangat natural dan masam-masam. Boleh kunyah-kunyah gitu, tu yang best.

Kalau anak yang selalu demam selsema serta resdung boleh amalkan Chewables Vita C.

==========================

 

Saksikan bingkisan ringkas mengenai Set Shaklee untuk Kanak-kanak dan testimoni 🙂

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Set Shaklee untuk resdung kanak-kanak dan tips kurangkan kesan allergik

set shaklee untuk resdung

Minggu lepas, seorang Encik Azman dari Chukai menelefon saya dan bertanya tentang Set Shaklee untuk resdung.

Beliau sedang mencari set resdung untuk anaknya yang berusia 7 tahun kerana kasihan melihat dia selalu bersin pagi-pagi.

Beliau bertanya jika ada yang jenis pill kerana tidak gemar yang jenis bancuhan seperti Mealshakes.

set shaklee untuk resdung

 

=======

PILIHAN

=======

Ada beberapa produk dalam Set Shaklee untuk resdung yang sesuai untuk kanak-kanak seusia dengan anak Encik Azman ni.

Saya telah mencadangkan produk berikut:

 

Set Shaklee untuk resdung pertamaChewables Vitamin C / Sustained Release Vita C Plus

Saya bertanya jika anak Encik Azman sudah pandai menelan pill, beliau berkata sudah pandai, tetapi concern Encik Azman ialah sekiranya pil terlalu besar, then sukarlah anak beliau nak menelan. Nanti tercekik nahas pulak…

set shaklee untuk resdung

Jadi saya bawakan sampel Sustained Release Vita C plus untuk ditunjukkan kepada Encik Azman supaya beliau boleh buat penilaian terus, adakah saiz itu terlalu besar atau sedang elok untuk anaknya.

Salah satu alternatif untuk Sustained Release Vita C Plus ialah Chewables Vitamin C. Rasanya masam-masam tetapi boleh dikunyah oleh kanak-kanak. Kandungan Vitamin C nya hanya 100mg, berbanding SR Vita C plus 500mg.

set shaklee untuk resdungUntuk pengidap resdung kronik, digalakkan mengambil dos Vitamin C yang tinggi untuk bantu meningkatkan sistem imun dan mengelakkan allergi.

 

Set Shaklee untuk resdung kedua – Chewables Vitalea for Children

Baru-baru ini, Shaklee Malaysia telah melancarkan kembali penjualan Chewables Vitalea for Children setelah beberapa lama takde dalam pasaran.

Ha mengapa lama tiada dalam pasaran? Kerana Chewables Vitalea for Children ni sudah di re-formulasi dengan kandungan yang lebih hebat dan komponennya tooth-friendly. Maksudnya tiada gula untuk mengekalkan kesihatan gigi kanak-kanak.

set shaklee untuk resdung

Berbanding dengan formulasi dahulu, saiz setiap chewables tablet itu 2 kali ganda lebih besar, so memang berbaloi sangat kalau ambil Vitalea for Children ni.

Chewables Vitalea for Children ni boleh bantu mencukupkan keperluan zat mineral dan vitamin secara menyeluruh untuk anak Encik Azman supaya tubuh anaknya boleh menumpukan seluruh nutrien dalam pembentukan sistem imuniti yang lebih kuat.

Bila sistem imun kuat, maka serangan allergi pun boleh la berkurangan Insyaallah 🙂

 

Set Shaklee untuk resdung ketiga – Alfalfa complex

Apa yang best tentang Alfalfa complex ni, kalau yang tak gemar menelan pil, boleh hancurkan halus kemudian bancuh dengan air panas atau suam untuk membuat minuman herba.

Rasa dia macam daun-daun sikit, takdela teruk sangat. Acceptable.

set shaklee untuk resdung

Kalau anak Encik Azman taknak menelan pil, boleh buat air camni ok 🙂

Tapi memandangkan saiz pil Alfalfa complex ni kecik-kecik aje, lebih kecil dari panadol sebenarnya. Jadi tiada masalah untuk anaknya menelan Alfalfa.

Alfalfa membantu memberikan kesan anti-histamin yang boleh mengurangkan kesan allergi.

 

=========

TIPS

=========

Kalau makan supplemen aje, tapi tiada kaedah prevention, sia-sia aje.

Jadi saya kongsikan langkah-langkah untuk elakkan kesan allergi untuk orang-orang yang ada resdung:

set shaklee untuk resdung

1. Kenal pasti allergen yang boleh trigger serangan resdung anda. Adakah seafood? Adakah ayam? Adakah habuk?
2. Kalau allergen makanan, sila elak terus dari makan makanan tersebut. Jangan cari pasal.
3. Kalau habuk, terutamanya yang selalu bersin waktu pagi disebabkan oleh cuaca sejuk dan habuk, sila pastikan bilik tidur anda betul-betul bersih dan pasanglah ‘air filter’.
4. Kalau jerawat naik di muka selepas makan makanan larangan, jangan di usik! Nanti masalah lain yang timbul. 
5. Banyakkan minum air suam dan detoks badan daripada histamin yang dihasilkan oleh tubuh. Boleh detox juga dengan Alfalfa.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...