9 perkara mustahak yang anda perlu tahu sebelum mencuba Kolagen Shaklee

kolagen shaklee

Anda memang dah lama teringin nak mencuba kolagen Shaklee dan sudah bersedia untuk memulakan perjalanan kesihatan anda bersama Kolagen Shaklee.

kolagen shaklee

Tetapi anda masih ragu-ragu.

Terlalu banyak persoalan yang bermain-main di fikiran.

Berkesan ke?

Siapa boleh makan?

Siapa yang tak boleh makan?

kolagen shaklee

 

Boleh menyebabkan allergik ke?

Mahal ke murah?

Usah risau. Perkara ini bukan salah anda 🙂

==========================================================

Sebelum meneruskan pembacaan, izinkan saya memperkenalkan diri saya.

Nama saya Therina Jopri

pengedar shaklee kemaman

Pengguna tegar vitamin dan supplement sejak tahun 1984, seawal umur saya 2 tahun lagi.

Keluarga besar saya (mak, ayah dan adik beradik) adalah pengamal vitamin, makanan sunnah dan makanan tambahan, dan saya telah memperturunkan amalan ini kepada keluarga saya sendiri (suami & anak-anak)

set shaklee untuk orang tua

Alhamdulillah kesihatan kami terjaga dan dengan izin Allah jarang terkena penyakit. Ibu dan ayah saya yang sudah menjangkau umur 65 dan 70 tahun sihat walafiat 🙂

Saya sendiri adalah pengguna Kolagen Shaklee dan telah merasai semua kebaikannya, jadi saya merasa terpanggil dan wajib kongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia 🙂

Berdosa saya tau kalau saya tak beritahu orang lain…

=========================================================

Dalam posting ini ada 9 perkara penting yang perlu anda tahu sebelum anda benar-benar pasti untuk menggunakan paket Kolagen Shaklee anda yang pertama.

 

1. Apakah isi kandungan sebenar kolagen Shaklee

2. Apakah kelebihan kolagen Shaklee berbanding kolagen lain dalam pasaran

3. Siapakah orang yang tidak boleh ambil Kolagen Shaklee

4. Siapakah orang yang perlu ambil Kolagen Shaklee

5. Testimoni Kolagen Shaklee dan kisah-kisah kejayaan pengguna

6. Apakah faktor-faktor yang menyebabkan kolagen Shaklee tak berkesan

7. Bagaimanakah cara minum kolagen Shaklee untuk memaksimakan kebaikannya

8. Berapakah harga Kolagen Shaklee

9. Bagaimana cara beli Kolagen Shaklee

===========================================================

1. Isi kandungan kolagen Shaklee

kolagen shaklee

1. Setiap paket Kolagen Shaklee mengandungi 4,000 mg kolagen daripada Red Snapper Scales (RSS). Red Snapper ialah ikan merah.

2. Ekstrak biji Camelia Japonica – bahan pelembap dan membantu kesuburan rambut

3. Ekstrak Pfaffia – perangsang penghasilan acid hyaluronic secara semulajadi yang membantu memelihara keanjalan kulit

4. Ekstrak kulit kerang lautan – glucosamine daripada ekstrak kerang boleh membantu kesihatan sendi dan mengekalkan kelembapan bahagian mata (elak eyebag dan bulatan hitam mata)

5. Lactobacillus acidofilus – mengekalkan kesihatan usus agar penyerapan kolagen dapat dimaksimumkan

6. Vitamin C – bahan antioksidan dan agen awet muda

7. Vitamin B2 & B6 – membantu memetabolismakan protein dan karbohidrat supaya kulit dapat menghasilkan kolagen semulajadi

 

Yakin dengan bahan-bahan kandungan kolagen Shaklee?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

========================================================================

2. Kelebihan kolagen Shaklee

 

Apakah perbezaan dan kelebihan kolagen Shaklee berbanding kolagen lain dalam pasaran?

1. Sumber kolagen ialah daripada sisik ikan merah yang tahan lasak dan elastik tinggi. Oleh kerana ikan merah ini tinggal pada kedalaman 5,000 meter, kualiti kolagen yang berada pada sisik nya amat tahan lasak berta berkualiti tinggi.

kolagen shaklee

2. Saiz molekul kolagen Shaklee ialah 1,000 Dalton berbanding produk lain yang bersaiz 300,00 Dalton. Oleh kerana saiz yang halus, kadar penyerapannya amatlah tinggi dan memaksimakan keberkesanan kolagen Shaklee

kolagen shaklee

3. Kolagen ikan, ekstrak kulit kerang dan lactobacilius acidophilus menyokong pembentukan tisu dan membantu keanjalan kulit

4. Ekstrak biji Camelia Japonica dan Pfaffia menyokong penghasilan kolagen dan asid hyaluronic secara semulajadi yang mampu mengekalkan kelembapan pada kulit

5. Vitamin C, B2 dan B6 adalah agen antioksida dan anti penuaan yang terbukti hebat.

kolagen shaklee

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

============================================================================

3. Siapa tidak boleh ambil Kolagen Shaklee

 

Golongan di bawah adalah mereka yang TIDAK di nasihatkan untuk mengambil Kolagen Shaklee:

1. Alahan kepada ikan dan seafood

2. Masalah cyst atau fibroid dalam rahim

3. Masalah cyst atau lump pada payudara

4. Wanita mengandung

5. Orang yang ada masalah berat badan disebabkan hormon yang tidak stabil

6. Pesakit kanser

6. Penyakit-penyakit lain yang telah dinasihatkan oleh doktor

 

Anda tidak termasuk dalam golongan di atas?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=============================================================================

 

4. Siapa yang perlu ambil Kolagen Shaklee

 

Golongan di bawah adalah mereka yang ada simptom kehilangan kolagen dan memerlukan Kolagen Shaklee untuk meningkatkan kualiti hidup dan kesihatan mereka:

1. Rambut kering & bercabang

2. Pori-pori besar, jeragat hitam dan bintik-bintik pada kulit

3. Tulang mereput dan risiko osteoporosis

4. Kulit & otot kendur dan hilang keanjalan

5. Sakit sendi terutama lutut

6. Kulit berkedut

7. Penglihatan kabur dan mata panda (eyebag & hitam keliling mata)

8. Sakit gusi atau gigi luruh

9. Payudara melayut dan kurang pejal

10. Kuku rapuh dan mudah pecah/patah

kolagen shaklee

Anda ada masalah seperti yang dinyatakan di atas?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

==========================================================================

5. Testimoni Kolagen Shaklee

 

Rata-rata pelanggan dan pengguna Kolagen Shaklee amat berpuas hati dengan kesan dan hasil yang mereka alami.

Rugi kalau tak cuba!

Lihat sahaja perubahan tekstur dan pigmentasi pada kulit mereka, semakin cantik licin dan berseri-seri 🙂

kolagen shaklee kolagen shaklee kolagen shaklee kolagen shaklee

Anda juga mahu kelihatan muda jelita dan menyelesaikan masalah kesihatan lain?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===========================================================================

6. Mengapa kolagen Shaklee tak berkesan

 

Ada beberapa faktor yang boleh menyebabkan pengambilan Kolagen Shaklee tidak berkesan kepada sesetengah individu. Antaranya:

1. Badan mempunyai kadar toksin yang tinggi terutamanya di bahagian usus lalu menyukarkan penyerapan nutrien yang efisyen

2. Cara pelanggan menyimpan Kolagen Shaklee di tempat yang panas dan kering menyebabkan kualiti kolagen terjejas dan nutrien hilang

3. Tubuh badan sudah lali dengan kolagen daripada pengambilan produk kolagen dan Gluta (glutathione) yang rendah kualiti dan mengandungi bahan racun dan terlarang

4. Mengambil Kolagen Shaklee pada kadar dan waktu yang salah dan selain daripada yang dinasihatkan oleh pengedar Shaklee terlatih

5. Expectation yang terlalu tinggi daripada produk. Anda TIDAK akan menjadi cantik atau putih dalam sekelip mata sepertimana produk lain yang menjanjikan bulan dan bintang tetapi akan memberikan kesan negatif pada tubuh dan buah pinggang pada masa hadapan.

 

Kajian terhadap penggunaan Kolagen Shaklee telah dilaksanakan dimana 71% orang merasa tekstur kulit mereka bertambah baik selepas menggunakan Kolagen Shaklee selama 8 minggu.

kolagen shaklee

JAMINAN KEPUASAN

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan kesan produk, hubungi kami kembali dalam masa 30 hari dan kami akan pulangkan wang anda 100%

30day-money-back-guarantee

 

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=============================================================================

7.  Cara minum kolagen Shaklee

kolagen shaklee

1. Minum semasa perut kosong, sebaiknya waktu pagi selepas bangun tidur

2. Elakkan makan sebarang makanan 20 minit selepas minum kolagen untuk memastikan nutrien kolagen diserap sepenuhnya oleh badan

3. Bancuh kolagen dalam air atau jus yang sejuk dan TIDAK BOLEH dalam air suam atau panas

4. Kolagen Shaklee mempunyai rasa ikan yang agak hanyir. Dinasihatkan agar anda mencampurkan dalam yogurt drink atau jus sebelum minum

5. Amalkan setiap hari dan lihatlah hasil yang membuatkan hati anda berbunga-bunga selepas 4-8 minggu 🙂

 

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===============================================================================

8. Harga Kolagen Shaklee

kolagen shaklee

kolagen shaklee

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk mendapat kelebihan berikut:

– Beli dengan diskaun ahli sebanyak 20%

PERCUMA Keahlian Shaklee seumur hidup bernilai RM80

PERCUMA penghantaran dengan COD, Poslaju atau Courier bernilai RM11

PERCUMA eBook Kulit Sihat & Cantik: 7 Rejim Kecantikan daripada Sumber Alami bernilai RM57

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===============================================================

9. Cara beli Kolagen Shaklee

 

Berikut adalah proses pembelian Kolagen Shaklee:

Step 1. SMS/ Whatsapp <kolagen> ke 013 – 982 0013 (Erin)

Step 2. Berikan maklumat berikut:

Nama:

Alamat:

No kad pengenalan (untuk pendaftaran keahlian Shaklee PERCUMA):

Emel:

Step 3. Pembayaran melalui fund transfer ke akaun CIMB/Maybank/paypal/kad kredit

Step 4. Penghantaran melalui Poslaju/ courier

Step 5. Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Rasa lebih jelita dengan vitamin untuk kulit cantik ini

vitamin untuk kulit cantik

Kejelitaan adalah idaman setiap wanita. Ya siapa yang tak mahu cantik dan jelita. Pasti mahu jelita di mata suami. Pasti mahu jelita di mata diri sendiri (ini paling penting). Pasti mahu jelita di mata Allah (OK ni topik lain, berkenaan kejelitaan jiwa dan rohani. Insyaallah akan ditulis soon 😉

vitamin untuk kulit cantik


 

Berikut di kongsikan senarai vitamin untuk kulit cantik:

Vitamin untuk kulit cantik nombor 1 – Vitamin C

Vitamin C telah terbukti boleh melawan radikal bebas di dalam sel yang mengakibatkan kulit berkedut, geleber dan tanda-tanda penuaan yang lain. Vitamin C juga boleh membantu melicinkan, menegangkan dan menghilangkan tompokan gelap pada kulit kerana ia mengaktifkan kembali proses pembentukan kolagen semulajadi dalam kulit.

 

Vitamin C adalah larut air dan mudah teroksida akibat haba dan cahaya, oleh yang demikian eloklah disimpan vitamin C anda dalam tampat yang sejuk dan harus ditelan dengan air yang sejuk.vitamin untuk kulit cantik

Ada kajian yang telah membuktikan bahawa vitamin C boleh:

– mengurangkan pigmentasi

– meningkatkan kadar pembaikan sel

– mengurangkan kemerahan

– memberikan ketahanan kulit agar tidak mudah sunburn

vitamin untuk kulit cantik

 Vitamin untuk kulit cantik nombor 2 – Vitamin E

Vitamin E boleh membantu kulit untuk mengekalkan kelembapan semulajadinya. Ia juga berupaya meneutralkan radikal bebas yang menyerang sel-sel kulit serta mengelakkan kulit menjadi bengkak, kering dan merah selepas terdedah kepada cahaya UV.

Vitamin ini larut lemak, jadi paling elok di ambil selepas makan.

Vitamin E akan bertindak dengan cemerlang sekali apabila diambil bersama-sama dengan vitamin C. Namun, untuk mereka yang mempunyai kulit berminyak, tidak disarankan pengambilan setiap hari, tetapi boleh dioleskan di wajah untuk mengurangkan tanda-tanda parut.

vitamin untuk kulit cantik

Vitamin untuk kulit cantik nombor 3 – Vitamin A

Vitamin A berfungsi untuk mengurangkan kedutan, mengurangkan tompokan gelap dan melembutkan kulit.

Vitamin A juga sejenis antioksidan yang melawan radikal bebas serta memelihara sel daripada kerosakan dan penuaan.

vitamin untuk kulit cantik

Vitamin untuk kulit cantik nombor 4 – Resveratrol super antioxidants (ok dia bukan lah vitamin kannn)

Resvaterol adalah sejenis antioksidan polifenolik yang amat kuat dan boleh dijumpai di dalam anggur Muscadine merah, kekacang, blueberry dan cranberry.

Ia berfungsi untuk melindungi kulit daripada panahan cahaya matahari, meningkatkan penghasilan kolagen semulajadi dan mengurangkan kerosakan sel.

vitamin untuk kulit cantik

Vitamin untuk kulit cantik combor 5 – Kolagen (juga bukan vitamin, dia sejenis protein)

Kolagen adalah sejenis protein yang boileh dihasilkan oleh tubuh kita, yang memberikan keanjalan kepada kulit wajah.

vitamin untuk kulit cantik

Semasa kita muda, kulit kita sentiasa gebu dan licin kerana tubuh kita berupaya menghasilkan kolagen dengan banyak dan tetap. Namun apabila usia meningkat, tubuh kita perlukan sedikit pertolongan untuk menghasilkan kolagen sendiri ataupun di tambahkan kolagen daripada unsur tuumbuhan atau haiwan marin.

vitamin untuk kulit cantik

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE


Petua kulit sihat yang di amalkan oleh Katy Perry

Musim luruh tahun 2013, Katy Perry telah dipilih sebagai Cover Girl untuk Vogue Magazine. Dah tengok belum? Memang gojes vogue habis minah ni. Apa agaknya petua kulit sihat yang beliau amalkan?

petua kulit sihat katy perry

Katy Perry yang merupakan penyanyi lagu-lagu popular seperti Roar, Dark Horse dan Firework, berusia 28 tahun. Kalau tengok music video beliau di youtube, konsep video nya semua ala-ala fantasi dan luar biasa. Memang cukup kreatif dan menghiburkan.

Pada bulan May 2013, Katy Perry telah memuat naik di Twitter gambar koleksi vitamin dan supplement yang beliau ambil untuk kekal cantik dan jelita.

petua kulit sihat katy perry

Nah, ternyata artis barat yang cantik pun amalkan regim vitamin dan supplements. Tengok saiz vitamin dia, besar-besar tu…

Dalam website sheknows.com, Katy Perry telah berkongsi rahsia dan petua kulit sihat yang beliau amalkan:

petua kulit sihat katy perry

Antara petua kulit sihat yang beliau amalkan:

1. Cleanse atau detoks

2. Vitamin dan supplement

3. Menukarkan minuman kopi kepada green tea

4. Kurangkan gula dengan tidak meminum alkohol selama 3 bulan

Nampaknya memang berkesan petua kulit sihat yang Katy Perry amalkan ni. Jadi, bagaimana cara kita nak ikut petua ni? Mudah aje, jom baca di bawah:

 1. Detoks

Diet yang untuk menghasilkan kulit yang sihat mestilah mengandungi 5 atau lebih hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan sehari. Antara sayur yang bagus untuk detoks ialah Brokoli dan buah beri. Sayuran dan buahan ini mengandungi serat atau fibre yang bagus untuk menyedut semua kekotoran dan toksin dalam badan. Ia juga bagus untuk melancarkan penghadaman supaya semua toksin tadi flush keluar daripada tubuh.

Shaklee Alfalfa dengan kombinasi Shaklee Herblax adalah antara supplemen yang bagus untuk detoks. Saya dah cuba, memang luncus aje buang air. Badan rasa ringan lepas keluar semua lendir-lendir lemak bendasing yang pelik-pelik dari badan.

petua kulit sihat

 

2. Vitamin dan supplemen

Semakin kita berusia, semakin menurun penghasilan kolagen semulajadi dalam kulit kita, maka Vitamin C dan Vitamin A adalah antara vitamin yang amat penting untuk kulit. Vitamin C membantu penghasilan kolagen dalam kulit manakala vitamin A boleh membantu mengurangkan kedut-kedut halus dan membuat tona sekata pada kulit wajah.

Shaklee Sustained Release Vita C dan Shaklee Carotomax boleh membantu anda mencukupkan keperluan vitamin C dan A untuk kulit anda 🙂

petua kulit sihat

3. Menukarkan kopi kepada green tea

Green tea telah lama diminum oleh masyarakat Jepun, tu sebab kulit mereka awet muda dan mereka ada jangka hayat yang panjang. Kandungan antioksida dalam green tea juga bagus untuk melawan penuaan.

Kopi pula ada kandungan kafein yang di katakan berupaya menyerap lembapan dan air daripada tubuh dan sel dengan kadar pantas, membuatkan kulit cepat berkedut dan dehydrated.

4. Kurangkan pengambilan gula

Pengambilan gula yang tinggi daripada minuman ringan, kuih muih, kek dan lain-lain akan menyebabkan gula melekat pada kolagen dalam kulit, yang di panggil proses glycosylation. Protein-protein yang bergula ini akan menyebabkan kandungan kolagen semakin menurun dalam kulit secara keseluruhannya, lalu mengurangkan keanjalan kulit wajah.

Usahalah untuk menggantikan gula dengan manisan semulajadi seperti vanilla, jus dan madu.

Demikianlah perkongsian petua kulit sihat hasil adaptasi daripada regim Katy Perry.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...