Pati Resveratrol -Penemuan Sains Cara Sembuhkan Kencing Manis

pati resveratrol cara sembuhkan kencing manis

Cara Sembuhkan Kencing Manis Menggunakan Pati Resveratrol

Lama juga saya research dan cari pelbagai scientific journal tentang Resveratrol. Katanya sebab ia adalah salah satu cara sembuhkan kencing manis atau diabetis secara tepat dan berkesan.

Resveratrol ni sebenarnya adalah salah satu jenis polyphenol iaitu bahan aktif yang terdapat pada kulit tumbuhan, contohnya Anggur, untuk melindungi dirinya daripada serangan penyakit dan kulat.

Dalam aplikasi perubatan, Resveratrol adalah sejenis super antioksidan yang boleh membantu membaiki sel tubuh badan manusia yang rosak dan yang mempunyai ketumbuhan yang abnormal.

Untuk pesakit kencing manis, kerosakan pankreas iaitu organ yang bertanggungjawab untuk menghasilkan insulin (hormon yang membantu menukarkan gula kepada tenaga), mengakibatkan kandungan gula dalam darah pesakit diabetis adalah sangat tinggi dan membahayakan!

Jadi, seharusnya nutrient Resveratrol ni mestilah berupaya untuk membaiki sel dalam organ pankreas supaya ia  kembali normal dan mampu menghasilkan hormon insulin secara semulajadi.

Alhamdulillah, Syukur Saya Jumpa!

Sujud syukur kepada Allah, sebab semua kajian dan journal perubatan yang saya jumpa memberikan gambaran positif terhadap kesan pengambilan Pati Resveratrol terhadap pesakit-pesakit kencing manis 🙂

pati resveratrol cara sembuhkan kencing manis

Contohnya Kajian oleh 2 orang saintis T. Szkudelski & K Szkudelska (2011) terhadap journal-journal terdahulu berkenaan Resveratrol dan diabetis membuktikan bahawa Pati Resveratrol dengan sendirinya, atau digunakan bersama-sama ubat-ubat kencing manis sedia ada, boleh membantu meningkatkan tindakbalas hormon insulin daripada pankreas terhadap glukos.

Maksudnya, ubat kencing manis tu wajib di ambil juga ya, jangan mengelat! Pati Resveratrol boleh membantu Insyaallah 🙂

Pati Resveratrol Boleh Membantu Pesakit Kencing Manis Veteran (umur 69 – 75 tahun)

pati resveratrol cara sembuhkan kencing manis

Ada satu Kajian pada tahun 2011 yang telah dijalankan ke atas 10 orang pesakit kencing manis berusia 69 hingga 75 tahun.

Para saintis ini mendapati, penggunaan 1-2 gram pati Resveratrol sehari boleh meningkatkan sensitivity insulin terhadap glukos dalam darah.

pati resveratrol cara sembuhkan kencing manis Ini pula adalah Kajian yang telah di lakukan oleh 13 orang saintis dari Hungary, pergh ramai tu.. punyalah banyak manpower diperlukan untuk mengkaji kes ini

Mereka ini semua adalah saintis dan doktor dari Department of Internal Medicine and Nephrological Center, Faculty of Medicine, University of Pe´cs, Pacsirta Street 1, Hungary.

Hasil kajian mereka mendapati bahawa Pati Resveratrol meningkatkan keupayaan pankreas untuk mengesan kehadiran gula dalam darah.

Di mana Nak Cari Pati Resveratrol?

Bila dah tahu tentang kebaikan Resveratrol dalam cara sembuhkan kencing manis, mestilah nak tahu mana nak dapatkan pati ni kan?

Setahu saya, tiada Pati Resveratrol yang dijual dalam pasaran Malaysia dan Indonesia kecuali Vivix Shaklee

Nanti bacalah posting tentang Vivix Shaklee ya. Mana tahu boleh selesaikan masalah yang tuan/puan sedang alami 🙂

===================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel Cara Sembuhkan Kencing Manis di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013

Untuk Whatsapp klik link ni ==> www.wasap.my/60139820013/Pati%20Resveratrol
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

5 Resepi Peria Katak Untuk Kencing Manis Yang Terkawal

peria katak untuk kencing manis

Bagaimana cara pengambilan Peria Katak Untuk Kencing Manis Yang Terkawal?

Terkenal sebagai petua turun temurun, orang-orang kita zaman dulu selalu gunakan makanan yang pahit-pahit seperti peria katak untuk mengubati pelbagai jenis penyakit. Dalam hal ini, mereka gunakan peria katak untuk kencing manis atau diabetis.

Namun peria katak jika di makan begitu sahaja seperti ulam amatlah uwekk!! pahit nya ya ampunnn tak tahulah sanggup atau tidak lidah dan tekak anda menahannya 🙁

peria katak untuk kencing manis

Cara hilangkan rasa pahit peria katak

Ada 2 cara yang biasanya saya gunakan untuk menghilangkan atau mengurangkan rasa pahit daripada peria katak. Cara yang paling mudah ialah selepas memotong peria katak kepada saiz yang kita suka, rendamkan kepingan peria katak dalam air sejuk selama sejam.

Dengan cara ini ‘jus’ kepahitan peria kata akan mengalir keluar ke dalam air sejuk tersebut.

Salah satu cara yang saya rasa lebih berkesan ialah memotong peria katak kepada kepingan yang nipis-nipis. Kemudian rebuskan kepingan peria katak dalam air garam sehingga mendidih selama 15 minit.

Insyaallah rasa pahit itu akan hilang serta merta 🙂

Resepi peria katak yang lazat

OK selepas rasa pahit tu dah berkurangan, boleh lah kita aplikasikan resepi-resepi di bawah supaya khasiat peria katak ini boleh membantu  mengawal kadar gula dalam darah.

Tetapi harus diingat bahawa semakin pahit peria itu, semakin mujarab penawar  penyakitnya.. jadi kalau dimasak pahit tu lebih bagus la sebenarnya 🙂 Peria katak untuk kencing manis lebih berkesan jika dimakan pahit

Resepi 1 – Jus Peria Katak campur Epal

Bahan-bahan (untuk 2 cawan):

2 biji peria katak segar

2 biji epal hijau

1 gelas air

Secubit garam, secukup rasa

peria katak untuk kencing manis 02

Cara-caranya:

Cuci dan bersihkan peria katak. Potong dadu dan buangkan biji peria katak. Rendamkan dalam air sejuk untuk kurangkan rasa pahit. Potong epal hijau kepada kepingan memanjang. Hidupkan mesin juicer atau boleh gunakan blender dan kisarkan potongan peria katak bersama epal dan air. Apabila kisaran menjadi halus, tapiskan jus peria katak dan epal menggunakan penapis. Taburkan sedikit garam dalam cawan, kacau dan minun pada waktu malam sebelum tidur.

Resepi 2 – Peria Katak Goreng Garing

Bahan-bahan:

2 biji peria katak

1 cawan tepung serbaguna

Garam secukup rasa

2 cawan minyak masak

peria katak untuk kencing manis 02

Cara-caranya:

Cuci dan bersihkan peria katak. Potongkan nipis-nipis. Rebus dalam air garam selama 10 minit dan toskan lebihan air. Taburkan tepung serbaguna kepada kepingan peria katak dan aduk rata. Panaskan minyak masak pada api sederhana. Jatuhkan kepingan peria satu persatu agar tidak melekat di dalam kuali. Angkat dan toskan minyak apabila menjadi garing keperangan.

Resepi 3 – Peria Katak Masak Sambal

Bahan-bahan:

2 biji peria katak

3 sudu kisaran bawang besar & bawang putih

5 sudu cili kering kisar

10 ekor ikan bilis putih

1 sudu pati asam jawa Adabi

Garam secukup rasa

Gula secukup rasa (jangan banyak sangat ya, kata kencing manis >_<)

peria katak untuk kencing manis 02

Cara-caranya:

Cuci dan bersihkan peria katak. Potongkan setebal 1cm dan rebus dalam air garam selama 10 minit. Tumiskan kisaran bawang sehingga wangi dan masukkan cili kering kisar serta gula. Tumiskan sehingga naik aroma dan cili mendidih mata ular. Masukkan air  sedikit supaya berkuah. Masukkan ikan bilis dan potongan peria katak. Gaulkan bersama sambal sehingga layu dan kemudian masukkan pati asam jawa. Tutup api selepas mendidih dan taburkan garam. Gaul rata.

Resepi 4 – Peria Katak Goreng Telur

Bahan-bahan:

2 biji peria katak

3 sudu kisaran bawang besar & bawang putih

2 biji telur, dipukul

Garam secukup rasa

Cara-caranya:

Cuci dan bersihkan peria katak. Potongkan setebal 1cm dan rebus dalam air garam selama 10 minit. Tumiskan kisaran bawang sehingga wangi dan masukkan potongan peria. Tumiskan sehingga peria layu. Masukkan telur, gaul dalam kuali dan gorengkan sehingga telur masak. Tutup api dan taburkan garam. Gaul rata.

Resepi 5 – Peria Katak Masak Lemak Udang

Bahan-bahan:

2 biji peria katak

4 sudu kisaran bawang besar, bawang putih dan cili padi

1 sudu serbuk kunyit

1 batang serai, diketuk

10 ekor udang saiz besar/sederhana

1 cawan santan kelapa

Garam secukup rasa

Cara-caranya:

Cuci dan bersihkan peria katak. Potongkan setebal 1cm dan rebus dalam air garam selama 10 minit. Tumiskan kisaran bawang dan cili padi serta batang serai sehingga wangi. Masukkan udang dan serbuk kunyit serta gaulkan sehingga udang bertukar warna menjadi pink. Masukkan peria, santan dan didihkan. Tutup api dan taburkan garam. Gaul rata.

============================

Selain mengamalkan memakan peria katak untuk kencing manis yang terkawal, wajar juga sesiapa yang sedang mencari penawar kencing manis untuk mengetahui berkenaan Resveratrol:

  1. Sejenis bahan aktif daripada kulit anggur Muscadine
  2. Berfungsi untuk membaiki sel organ Pankreas yang rosak
  3. Pankreas yang rosak gagal mengeluarkan hormon insulin
  4. Ketiadaan hormon insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga akan menyebabkan paras gula semakin tinggi
  5. Pankreas yang normal dan sihat dapat mengeluarkan hormon insulin secara semulajadi dan menurunkan paras gula dalam darah.

Untuk baca berkenaan Resveratrol, baca entry Pati Resveratrol untuk maklumat lanjut.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel peria katak untuk kencing manis di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013-9820013

Whatsapp klik sini ==> http://www.wasap.my/60139820013/KencingManis.

COD & Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

 

Senarai Harga Shaklee dan Fungsi Setiap Produk

senarai harga shaklee

Berikut adalah senarai harga Shaklee serta kebaikan untuk setiap produk

1. Produk Shaklee untuk Mencukupkan keperluan Nutrisi Asas Manusia agar sentiasa sihat

senarai harga shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Alfalfa (small) 330 tablet
  • Raja segala tumbuhan.
  • Bersifat alkali.
  • Kaya dengan fiber.
  • Meneutralkan asid.
  • Membantu dalam proses detox dan buang lemak serta kolesterol.
  • Untuk ibu menyusu, ia bantu banyakkan susu jika diambil dengan Ostematrix dan ESP
          54
2 Alfalfa (large) 700 tablet          98
3 B – Complex 120 tablet
  • Kompleks kumpulan Vitamin B lengkap dengan Asid Folik dan Biotin.
        54
4 Carotomax 30 tablet
  • Gabungan antioxidant terbaik seperti:
    • alpha-carotene,
    • beta-carotene,
    • lutein,
    • lycopene,
    • zeaxanthin
    • astaxantin
  • Hilangkan Rabun
  • Elakkan kanser
  • Kurangkan kahak dan resdung.
         74
5 GLA Complex 60 tablet
  • Seimbangkan hormone wanita.
  • Bantu kawal gula dalam darah
  • Bantu perbaiki saraf rosak
  • Bantu kurangkan kolesterol
          92
6 Herb Lax 120 tablet
  • Herba Julap Shaklee untuk menggalakkan permbuangan air besar secara alami.
         53
7 Garlic Complex 60 tablet
  • Antibacteria
  • Anti Virus
  • Anti Fungus
  • Membantu mencairkan darah ke paras normal
  • Membantu membuang kolesterol
        48
8 Energizing Soy Protein (ESP) 850g
  •  Protein NON-GMO.
  • Dari kacang soya baka tulen.
  • Protein Lengkap dengan kesemua asid amino perlu.
  • BEBAS KOLESTEROL
       150
9 Meal Shakes 544g
  • Multivitamin dan mineral dalam bentuk serbuk
  • Ditambahkan protein.
  • Mengandungi serat / fiber.
  • Sesuai untuk kanak-kanak yang cerewet makan.
  • Sesuai untuk warga emas yang sukar nak mengunyah daging dan makanan berserat.
  • Mencukupkan keperluan nutrisi mereka yang di atas.
       114
10 Lecithin 180 tablet
  • Penting untuk saraf dan otak kerana mengandungi choline yang menggerakkan saraf dan otak iaitu neurotransmitter acethylcholine.
  • Menghancurkan molekul lemak dari molekul yang besar menjadi molekul kecil dan halus lalu mudah untuk dicairkan dan dikeluarkan oleh badan.
  • Gandingan terbaik dengan Omega dan Alfalfa untuk kempis perut.
       53
11 Performance Drink Orange 539g
  • Isotonik tanpa manis gula dantanpa gas.
  • Beri tenaga BERPANJANGAN dan EXTRA.
  • Sangat bagus untuk ahli sukan, jemaah haji dan umrah.
  • TERBAIK UNTUK DI AMBIL SEMASA PUASA
         83
12 Collagen Powder 15 sachet
  • Kolagen sisik ikan merah.
  • Molekul kolagen paling halus.
  • Mudah diserap badan.
  • Kesan pun cepat.
         298
13 Advanced Joint Health Tablet 60 tablet
  • Mengandungi 7 ramuan hebatuntuk mengubati sakit lutut dan sakit sendi tanpa pembedahan. Gabungan terbaik dengan OSTEMATRIX dan OMEGA.
  • Jika ligament koyak, wajib tambah COLLAGEN.
         124
14 Nutriferon 30 sachet
  • Formula rahsia Dr. Yasuhiko Kojima (pakar imun) untuk meningkatkan INTERFERON tubuh secara alami untuk membunuh virus termasuk virus flu dan denggi.
         182
15 Ostematrix 120 tablet
  • Kompleks lengkap Kalsium yang bukan sahaja mengandungi kalsium tetapi juga SEMUA MINERAL PENTING yang WAJIB ada untuk penyerapan kalsium ke dalam tulang dan darah.
  • Mengandungi MAGNESIUM.
  • Penting untuk pesakit gastric.
          61
16 Omega Guard 90 tablet
  • Minyak Ikan Shaklee yang mengandungi DHA dan EPA paling tinggi di dunia.
  • Ditapi dan disuling 3 kali.
  • Penting untuk bakar lemak.
  • Membuang kolesterol dari salur darah.
  • Memberi bendalir kepada lutut dan sendi.
  • Membantu mencerdaskan otak pelajar.
        136
17 Peppermint-Ginger 90 tablet
  • Legakan gastric jika di ambil bersama Ostematrix.
  • Buang angin dan senak perut
         45
18 Zinc Complex 120 tablet
  • Memulihkan luka pembedahan.
  • Sama power macam pati haruan untuk ibu bersalin.
  • Menghilang dan mengecutkan jerawat batu dan jerawat pasir.
  • Mengeringkan nanah.
  • Meningkatkan Kesuburan lelaki.
  • Mengelakkan masalah kesihatan rambut.
  • Menghilangkan kelemumur.
        34
19 Vita E Complex 120 kapsul
  • Melawan radikal bebas.
  • Menghilangkan parut jerawat dan parut pembedahan.
  • Jika diambil dengan ESP ia menghilangkan stretch mark.
  • Melembabkan kulit.
  • Mengelakkan kanser.
        149
20 Vivix 150ml
  •  Anti Kanser.
  • Membantu memulihkan kanser.
  • Membantu memulihkan diabetes.
  • Membantu memulihkan saraf pesakit strok.
  • Menghilangkan slipped disc.
  • Menghilangkan gout.
  • Menyembuhkan banyak penyakit kronik.
  • MENGHILANGKAN KETAGIHAN ROKOK.
  •  Terlampau banyak manfaat
       475
21 Vitalea Iron Formula 120 tablet
  • 28 jenis multivitamin lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum.
         89
22 CoQ Health Shaklee 30 tablet
  • Penawar Untuk Kesihatan Jantung. Juga penawar untuk kencing manis dan darah tinggi.
        124
23 Vita C Sustained Released 500mg 180 tablet
  • Vitamin C khas diserap secara berperingkat untuk kesihatan tubuh.
        93
24 Chewable Vita-C 100mg 60 tablet
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan mereka yang susah untuk menelan tablet.
        37.50
25 DTX Complex 90 tablet
  • Menghilangkan masalah fatty liver dan cirrhosis.
  • Sangat penting untuk DETOX.
  • Menghilangkan psoriasis.
          155

 

 

2. Produk Pelangsingan / Kurus Badan Shaklee : Cinch Shaklee Weight Management

slimming set shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Cinch™ Energy Tea Mix 28 sachet
  • Meningkatkan metabolisme
  • Membuang leboihan air dalam badan.
  • Mencegah gemuk air
         131
2 Cinch Shake Mix Choc 765g
  • Mengandungi Leucine™ untuk elak menggeleber lembik dan layut bila badan dah kurus.
  • Boleh ganti makanan kerana lengkap dengan protein dan bagi rasa kenyang sentiasa.
         173
3 Cinch Shake Mix Vanilla 765g
4 Cinch Shake Mix Latte 765g

 

 

3. Produk Shaklee Untuk Sapuan Kulit Multi Purpose

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga
1 Herbal Blend® Multi-Purpose Cream 113g Hilangkan kegatakan, kulit kasar, dan juga eczema. Tapi perlu ambil dengan vitamin dalaman juga.             28

 

 

4. Produk Penjagaan Kulit Shaklee / Skin Care Shaklee NutriWhite

esp shaklee untuk kulit

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 50ml Krim siang Untuk Lindungi Kulit Dari Sinaran UV yang menggelapkan dan merbahaya        200
2 Gentle Deep Foaming Cleanser 150ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Putihkan Kulit          119
3 Overnight Renewal Whitening Cream 50g Krim malam untuk repair semula kulit setelah seharian terdedah kepada cahaya matahari dan pencemaran          225
4 Soothing Radiance Whitening Softener 150ml Toner Untuk Memutihkan Kulit          138
5 Spot Whitening Treatment 10ml Hilangkan Jeragat dan Parut Hitam          150
6 Gentle Action Makeup Remover 150ml Pembersih mekap untuk buang mekap dari kulit sebelum cuci dengan pencuci muka.           95
7 Daily Defense Whitening Essence 30ml Serum pemutih untuk memutihkan kulit dan memberi kesan pink kemerahan         231

 

 

 

5. Produk Penjagaan Kulit / Skin Care Shaklee : Enfuselle

 vitamin untuk kulit cantik

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Purifying Cleansing Gel 177ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Kulit Berminyak            89
2 Hydrating Cleansing Lotion 177ml Pencuci Muka Shaklee untuk kulit normal dan kering           97
3 Purifying Toner 177ml Toner / Penyegar kulit untuk kulit berminyak, jika guna ni kulit tak berminyak malah segar sepanjang hari          79
4 Hydrating Toner 177ml Toner / Penyegar untuk kulit normal dan kering           79
5 Balancing Moisturizer 59ml Pelembab untuk kegunaan siang dan malam bagi kulit berminyak          84
6 Hydrating Moisturizer 48g Pelembab bagi kegunaan siang dan malam untuk kulit normal dan kering        98
7 Eye Treatment 14ml Krim rawatan mata / eye cream untuk hilangkan kedut dan eye bag        53

 

  1. Produk Penjagaan dan Perapian Rambut Shaklee : Prosante

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Revitalizing Shampoo 296ml Sesuai untuk rambut yang kusam dan tak bermaya. Melebatkan rambut dan melicinkan kutikel rambut           67
2 PurifyingShampoo 296ml Sesuai untuk kulit kepala yang berminyak. Membersih secara dan membuang sisa produk fesyen rambut, mineral terkumpul dan bahan pencemar lain         63
3 Nourishing Scalp Treatment 59ml Memberi zat kepada rambut dari akar hingga ke hujung rambut. Mencegah rambut bercabang, Melebat dan memperkuat akar rambut untuk mengelakkan keguguran rambut.          94
4 Lightweight Conditioner 296ml Mengembalikan struktur rambut supaya rambut tampak lebih lebat dan bersinar          67
5 Replenishing Conditioner 296ml Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan mengelakkan rambut bercabang         68
6 Long Lasting Finishing Spray 237ml Juga merupakan tonik rambut Shaklee         59

 

7. Penjagaan Kebersihan Rumah Bebas Racun : SHAKLEE Get Clean

cara menanggalkan kutu babi

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Get Clean® Water Pitcher 303 liter Jap penapis air mudah-alih.Boleh menapis air keruh menjadi bersih dan jernih          460
2 Dish Wash Concentrate 473ml Bebas dari racun Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate yang memudaratkan          28
3 Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate 473ml Pencuci Multi porpose bebas racun          46
4 Soft Fabric Concentrate 946ml Ramuan semulajadi tanpa fosfat dan bahan pewarna          40
5 Fresh Laundry Concentrate (Serbuk) 2.49kg Hipoalergenik dan tanpa bahan kimia bahaya          80

 

Nota Penting Tentang Harga Produk Shaklee Malaysia

 

  1. Harga Produk Shaklee untuk Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak (Borneo) adalah sama.
  2. Harga yang di paparkan di atas adalah tidak termasuk 6% GST.
  3. Kos penghantaran oleh Shaklee ialah RM11 untuk semenanjung Malaysia dan RM21 untuk Sabah Sarawak.
  4. Untuk membeli dengan harga yang lebih jimat dan murah padaharga ahli, boleh daftar jadi ahli Shaklee untuk mendapatkan privilege ini.
  5. Untuk tempahan dan COD seluruh Malaysia sila whatsapp 013 982 0013

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Kalau sayang mak ayah, wajib ada set Shaklee untuk orang tua ni

set shaklee untuk orang tua

Pada ketika entry ini ditulis, mak saya Hajjah Azizah Idris dan ayah saya Haji Jopri Isnin sudah melangkau masuk ke 6 series.

set shaklee untuk orang tua

Mak umur 64 tahun.

Ayah umur 69 tahun.

Oh setiap kali balik kampung rasa sedih kalau-kalau tak sempat berbakti kepada mak dan ayah.

Lagi-lagi mak saya ni memang jenis terlalu sayang anak. Saya sampai ke tua ni pun tak putus bantuan dan sokongan yang mereka berikan.

Contoh ialah dari Johor datang ke Terengganu naik bas, bawa beg berat-berat yang berisi segala hasil tanaman mak dan ayah kat kampung untuk diberikan kepada anak-anak dan cucu yang tersayang.

set shaklee untuk orang tua

Boleh mengalir air mata ni tau!…

Haish, we take the good things for granted.

 

Pandai cakap ke?

Ternyata saya jenis tak pandai menyatakan rasa sayang pada mak dan ayah secara direct.

Macam:

Mak, Ayah, I love you!

set shaklee untuk orang tua

Eh macam tak pernah je cakap. Ada kut kecik-kecik dulu.. ntah.. ada atau tak..

Kalau cakap direct mesti deorg terkejut, buang tebiat ke apa anak aku sorang ni? haha

Yang paling saya boleh buat setakat ini dengan konsisten ialah beri duit pada mereka dan set Shaklee untuk orang tua

Duit kene bank in sebab kalau beri duit cash kat tangan mak atau ayah akan pulang balik kat kita cakap pergi beli baju kat anak-anak kau tu.. haha

(tau la baju anak aii semua buruk-buruk je kehkeh)

 

Apa yang saya belikan untuk mereka

Berbalik kepada set Shaklee untuk orang tua. Apa yang saya belikan untuk mak dan ayah saya supaya mereka lebih sihat dan selesa?

 

Set Shaklee untuk orang tua pertama – Vivix

Sejarahnya, arwah datuk saya sebelah mak memang penghidap Diabetis dan kami semua anak beranak cucu cicit memang akan ada risiko menjadi menghidap kencing manis juga.

set shaklee untuk orang tua

Jadi saya bekalkan mak dan ayah Vivix untuk bantu turunkan kandungan gula dalam darah mereka kepada normal.

Awal-awal tu memang mak dan ayah dah kene pantang makan benda manis macam susu pekat (ayah peminat tegar teh tarik pekat kaw), milo, gula dan sebagainya mengikut arahan doktor. Agaknya sebab dah nampak tanda-tanda diabetis tu nak datang.

Alhamdulillah memang tak rugi beri mak cuba Vivix. Paras gula normal dan darah tinggi pun dah kurang selepas sebulan makan Vivix 🙂

 

Set Shaklee untuk orang tua kedua – Performance Drink

Saya mula beri mak dan ayah Performance Drink (PD) ni bulan Ramadhan 2014.

Mak saya memang jenis kuat berpeluh (mungkin metabolisma tinggi) dan memang tak boleh duduk diam. Puasa-puasa pun mahu kerja berat-berat, cabut rumput, mop rumah dan macam-macam lagi.

Ayah saya pula orang Jawa yang kuat bekerja. Bulan puasa pun nak ke kebun sawit, menyawit. Kadang-kadang potong pelepah, kadang-kadang meracun kebun.

set shaklee untuk orang tua

So PD ni telah bantu mak dan ayah saya rasa lebih bertenaga semasa bulan puasa walaupun mereka menggunakan tenaga dengan banyak.

Mak kata dia rasa lebih segar dan tak rasa dehyrated sangat masa bulan puasa.

Alhamdulillah, syukur sebab dapat bantu mak ayah menjalani ibadah puasa dengan selesa dan sihat 🙂

 

Set Shaklee untuk orang tua ketiga – OmegaGuard

Biasala orang tua memang akan sakit-sakit lutut, sendi-sendi ni.

Mak dan ayah saya memang ambil fish oil atas arahan doktor untuk kurangkan rasa sakit pada joints and kurangkan bengkak pada sendi-sendi jari.

http://petuakulit.com/tag/promosi-shaklee/

So saya tak lepaskan peluang masa promosi Shaklee November 2014 beli 6 botol OmegaGuard dapat percuma 1 botol. Saya berikan mak 3 botol untuk mereka supplemen kan pengambilan minyak ikan yang sedia ada.

Alhamdulillah memang ketara perbezaan semasa ambil fish oil biasa dengan semasa ambil OmegaGuard Shaklee. Sendi kurang sakit dan jari-jari kurang bengkak 🙂 Mak kata dia suka fish oil Shaklee

 

>> Untuk mencuba set Shaklee untuk orang tua seperti yang saya belikan untuk mak dan ayah saya, klik link ini

 

Berapakah harganya?

Harga set ini ialah RM700 (harga biasa) atau RM630 (harga termasuk pendaftaran keahlian Shaklee)

 

Mahal ke?

Harganya mungkin agak mahal bagi sesetengah orang. Namun berapakah harga yang kita perlu letakkan untuk keselesaan dan kesihatan ibu ayah yang tersayang?

set shaklee untuk orang tua

Berapakah harga yang perlu dibayar untuk merawat mereka kelak apabila terkena penyakit jantung, diabetis, darah tinggi? (nauzubillah)

Berapakah harga yang boleh dibayar untuk melihat mereka gembira, atau menghidupkan mereka kembali apabila mereka sudah tiada?

 

Harga ini juga disertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100 peratus.

Sekiranya anda atau mak ayah anda tidak berpuashati dengan produk-produk ini setelah menggunakannya selama 29 hari, hubungi kami semula untuk urusan pemulangan wang.

Jamin. Jangan risau.

100% kami pulangkan wang anda

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...