12 Kelebihan Beli Shaklee dan Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya Dari Group SuperStarShaklee

beli insurans

Sedang cari info berkenaan Daftar Ahli Shaklee?

Kalau ikut database dan statistik daripada Shaklee Malaysia pada tahun 2014, senarai ahli Shaklee berdaftar di Malaysia ialah seramai 2 juta orang. Tetapi ketahuilah, terlalu ramai ahli Shaklee di luar sana hanya menjadi ahli untuk dapatkan diskaun dan makan sendiri.

Jadi sebaiknya anda pilih kumpulan yang terbaik untuk Daftar Ahli Shaklee supaya anda tidak rugi membeli dan mendapat bimbingan sepenuhnya apabila mendapatkan produk.

Apakah kelebihan Beli Shaklee dan Daftar Ahli Shaklee dari saya dan group Superstar Shaklee?

1) Kami ada 20 tahun pengalaman makan produk shaklee dan telah merasai kesan baik dan positif sepanjang tempoh 20 tahun tu alhamdulillah

2) Kami ada pengalaman sekeluarga makan Produk Shaklee selama 20 tahun, dari umur baby sampai warga tua, dari sebelum pregnant, semasa pregnant, bersalin, berpantang dan menyusukan baby, sakit kronik, sakit viral dan juga untuk penjagaan kesihatan

daftar ahli shaklee

3) Kami ada kemudahan untuk berjumpa dan merujuk dengan pakar pemakanan Shaklee atau Nutritionist, di mana semua customer kami boleh bertanya direct tanpa perlu protokol yang memakan masa

4) Kami ada informasi yang tepat dan betul hasil latihan dengan nutritionist Shaklee melalui Bengkel Nutrisi Shaklee dan Nutrition Train the Trainer (TTT) dan bukan sekadar informasi copy paste dari blog pengedar Shaklee lain

daftar ahli shaklee
5) Kami boleh COD (cash on delivery) di kawasan-kawasan ini kerana kami punya ready stok untuk semua jenis produk Shaklee insyaallah – Kemaman, Kuala Terengganu, Kerteh, Paka, Dungun, Setiawangsa, Ampang, Melaka, KLCC, Johor Bahru, Pontian, Kulai, Pekan Nenas, Kota Bharu, Temerloh, Mentakab, Chenor, Miri, Brunei dan lain2

6) Kami boleh poslaju dan courier produk Shaklee ke seluruh Malaysia sabah dan sarawak, dan ada pengalaman poslaju ke luar negara juga

7) Team kami aktif dan fresh dengan informasi tentang produk Shaklee dan bisnes Shaklee juga, sangat sesuai untuk yang nak daftar ahli Shaklee untuk makan sendiri dan juga untuk yang nak daftar ahli Shaklee untuk buat Bisnes Shaklee Online atau Offline

daftar ahli shaklee
8) Dalam team ada pakar penyusuan bertauliah yang berpengalaman dalam bidang penyusuan susu ibu sejak tahun 2007.

9) Dalam team ada pakar kehamilan dan bersalin untuk ibu-ibu yang nak gunakan Set Bersalin Shaklee rujuk panduan bersalin seperti panduan bersalin ibu pertama kali berpantang, panduan berpantang sendiri, menu-menu dan masakan berpantang sihat, dan banyak lagi

10) Dalam team ada pakar DETOX yang berpengalaman dalam isu detox seluruh badan dari organ, heavy metals, sel dan DNA

11) Dalam team kami juga ada pakar BERHENTI MEROKOK dimana panduan dan bimbingan akan diberi dengan lengkap kepada prospek yang mahu tinggalkan habit yang tidak sihat dan membazir duit itu

12) Dalam team kami ada pakar NAIKKAN BERAT BADAN dan telah berjaya membantu ramai orang yang terlalu kurus kering bertukar kepada abang sado dan awek cun voluptuos

daftar ahli shaklee
Berminat nak Daftar Ahli Shaklee dengan kami?

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan cara daftar ahli Shaklee :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

 BELI SHAKLEE ONLINE

Senarai Harga Shaklee dan Fungsi Setiap Produk

senarai harga shaklee

Berikut adalah senarai harga Shaklee serta kebaikan untuk setiap produk

1. Produk Shaklee untuk Mencukupkan keperluan Nutrisi Asas Manusia agar sentiasa sihat

senarai harga shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Alfalfa (small) 330 tablet
  • Raja segala tumbuhan.
  • Bersifat alkali.
  • Kaya dengan fiber.
  • Meneutralkan asid.
  • Membantu dalam proses detox dan buang lemak serta kolesterol.
  • Untuk ibu menyusu, ia bantu banyakkan susu jika diambil dengan Ostematrix dan ESP
          54
2 Alfalfa (large) 700 tablet          98
3 B – Complex 120 tablet
  • Kompleks kumpulan Vitamin B lengkap dengan Asid Folik dan Biotin.
        54
4 Carotomax 30 tablet
  • Gabungan antioxidant terbaik seperti:
    • alpha-carotene,
    • beta-carotene,
    • lutein,
    • lycopene,
    • zeaxanthin
    • astaxantin
  • Hilangkan Rabun
  • Elakkan kanser
  • Kurangkan kahak dan resdung.
         74
5 GLA Complex 60 tablet
  • Seimbangkan hormone wanita.
  • Bantu kawal gula dalam darah
  • Bantu perbaiki saraf rosak
  • Bantu kurangkan kolesterol
          92
6 Herb Lax 120 tablet
  • Herba Julap Shaklee untuk menggalakkan permbuangan air besar secara alami.
         53
7 Garlic Complex 60 tablet
  • Antibacteria
  • Anti Virus
  • Anti Fungus
  • Membantu mencairkan darah ke paras normal
  • Membantu membuang kolesterol
        48
8 Energizing Soy Protein (ESP) 850g
  •  Protein NON-GMO.
  • Dari kacang soya baka tulen.
  • Protein Lengkap dengan kesemua asid amino perlu.
  • BEBAS KOLESTEROL
       150
9 Meal Shakes 544g
  • Multivitamin dan mineral dalam bentuk serbuk
  • Ditambahkan protein.
  • Mengandungi serat / fiber.
  • Sesuai untuk kanak-kanak yang cerewet makan.
  • Sesuai untuk warga emas yang sukar nak mengunyah daging dan makanan berserat.
  • Mencukupkan keperluan nutrisi mereka yang di atas.
       114
10 Lecithin 180 tablet
  • Penting untuk saraf dan otak kerana mengandungi choline yang menggerakkan saraf dan otak iaitu neurotransmitter acethylcholine.
  • Menghancurkan molekul lemak dari molekul yang besar menjadi molekul kecil dan halus lalu mudah untuk dicairkan dan dikeluarkan oleh badan.
  • Gandingan terbaik dengan Omega dan Alfalfa untuk kempis perut.
       53
11 Performance Drink Orange 539g
  • Isotonik tanpa manis gula dantanpa gas.
  • Beri tenaga BERPANJANGAN dan EXTRA.
  • Sangat bagus untuk ahli sukan, jemaah haji dan umrah.
  • TERBAIK UNTUK DI AMBIL SEMASA PUASA
         83
12 Collagen Powder 15 sachet
  • Kolagen sisik ikan merah.
  • Molekul kolagen paling halus.
  • Mudah diserap badan.
  • Kesan pun cepat.
         298
13 Advanced Joint Health Tablet 60 tablet
  • Mengandungi 7 ramuan hebatuntuk mengubati sakit lutut dan sakit sendi tanpa pembedahan. Gabungan terbaik dengan OSTEMATRIX dan OMEGA.
  • Jika ligament koyak, wajib tambah COLLAGEN.
         124
14 Nutriferon 30 sachet
  • Formula rahsia Dr. Yasuhiko Kojima (pakar imun) untuk meningkatkan INTERFERON tubuh secara alami untuk membunuh virus termasuk virus flu dan denggi.
         182
15 Ostematrix 120 tablet
  • Kompleks lengkap Kalsium yang bukan sahaja mengandungi kalsium tetapi juga SEMUA MINERAL PENTING yang WAJIB ada untuk penyerapan kalsium ke dalam tulang dan darah.
  • Mengandungi MAGNESIUM.
  • Penting untuk pesakit gastric.
          61
16 Omega Guard 90 tablet
  • Minyak Ikan Shaklee yang mengandungi DHA dan EPA paling tinggi di dunia.
  • Ditapi dan disuling 3 kali.
  • Penting untuk bakar lemak.
  • Membuang kolesterol dari salur darah.
  • Memberi bendalir kepada lutut dan sendi.
  • Membantu mencerdaskan otak pelajar.
        136
17 Peppermint-Ginger 90 tablet
  • Legakan gastric jika di ambil bersama Ostematrix.
  • Buang angin dan senak perut
         45
18 Zinc Complex 120 tablet
  • Memulihkan luka pembedahan.
  • Sama power macam pati haruan untuk ibu bersalin.
  • Menghilang dan mengecutkan jerawat batu dan jerawat pasir.
  • Mengeringkan nanah.
  • Meningkatkan Kesuburan lelaki.
  • Mengelakkan masalah kesihatan rambut.
  • Menghilangkan kelemumur.
        34
19 Vita E Complex 120 kapsul
  • Melawan radikal bebas.
  • Menghilangkan parut jerawat dan parut pembedahan.
  • Jika diambil dengan ESP ia menghilangkan stretch mark.
  • Melembabkan kulit.
  • Mengelakkan kanser.
        149
20 Vivix 150ml
  •  Anti Kanser.
  • Membantu memulihkan kanser.
  • Membantu memulihkan diabetes.
  • Membantu memulihkan saraf pesakit strok.
  • Menghilangkan slipped disc.
  • Menghilangkan gout.
  • Menyembuhkan banyak penyakit kronik.
  • MENGHILANGKAN KETAGIHAN ROKOK.
  •  Terlampau banyak manfaat
       475
21 Vitalea Iron Formula 120 tablet
  • 28 jenis multivitamin lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum.
         89
22 CoQ Health Shaklee 30 tablet
  • Penawar Untuk Kesihatan Jantung. Juga penawar untuk kencing manis dan darah tinggi.
        124
23 Vita C Sustained Released 500mg 180 tablet
  • Vitamin C khas diserap secara berperingkat untuk kesihatan tubuh.
        93
24 Chewable Vita-C 100mg 60 tablet
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan mereka yang susah untuk menelan tablet.
        37.50
25 DTX Complex 90 tablet
  • Menghilangkan masalah fatty liver dan cirrhosis.
  • Sangat penting untuk DETOX.
  • Menghilangkan psoriasis.
          155

 

 

2. Produk Pelangsingan / Kurus Badan Shaklee : Cinch Shaklee Weight Management

slimming set shaklee

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Cinch™ Energy Tea Mix 28 sachet
  • Meningkatkan metabolisme
  • Membuang leboihan air dalam badan.
  • Mencegah gemuk air
         131
2 Cinch Shake Mix Choc 765g
  • Mengandungi Leucine™ untuk elak menggeleber lembik dan layut bila badan dah kurus.
  • Boleh ganti makanan kerana lengkap dengan protein dan bagi rasa kenyang sentiasa.
         173
3 Cinch Shake Mix Vanilla 765g
4 Cinch Shake Mix Latte 765g

 

 

3. Produk Shaklee Untuk Sapuan Kulit Multi Purpose

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga
1 Herbal Blend® Multi-Purpose Cream 113g Hilangkan kegatakan, kulit kasar, dan juga eczema. Tapi perlu ambil dengan vitamin dalaman juga.             28

 

 

4. Produk Penjagaan Kulit Shaklee / Skin Care Shaklee NutriWhite

esp shaklee untuk kulit

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 50ml Krim siang Untuk Lindungi Kulit Dari Sinaran UV yang menggelapkan dan merbahaya        200
2 Gentle Deep Foaming Cleanser 150ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Putihkan Kulit          119
3 Overnight Renewal Whitening Cream 50g Krim malam untuk repair semula kulit setelah seharian terdedah kepada cahaya matahari dan pencemaran          225
4 Soothing Radiance Whitening Softener 150ml Toner Untuk Memutihkan Kulit          138
5 Spot Whitening Treatment 10ml Hilangkan Jeragat dan Parut Hitam          150
6 Gentle Action Makeup Remover 150ml Pembersih mekap untuk buang mekap dari kulit sebelum cuci dengan pencuci muka.           95
7 Daily Defense Whitening Essence 30ml Serum pemutih untuk memutihkan kulit dan memberi kesan pink kemerahan         231

 

 

 

5. Produk Penjagaan Kulit / Skin Care Shaklee : Enfuselle

 vitamin untuk kulit cantik

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Purifying Cleansing Gel 177ml Pencuci Muka Shaklee Untuk Kulit Berminyak            89
2 Hydrating Cleansing Lotion 177ml Pencuci Muka Shaklee untuk kulit normal dan kering           97
3 Purifying Toner 177ml Toner / Penyegar kulit untuk kulit berminyak, jika guna ni kulit tak berminyak malah segar sepanjang hari          79
4 Hydrating Toner 177ml Toner / Penyegar untuk kulit normal dan kering           79
5 Balancing Moisturizer 59ml Pelembab untuk kegunaan siang dan malam bagi kulit berminyak          84
6 Hydrating Moisturizer 48g Pelembab bagi kegunaan siang dan malam untuk kulit normal dan kering        98
7 Eye Treatment 14ml Krim rawatan mata / eye cream untuk hilangkan kedut dan eye bag        53

 

  1. Produk Penjagaan dan Perapian Rambut Shaklee : Prosante

 

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Revitalizing Shampoo 296ml Sesuai untuk rambut yang kusam dan tak bermaya. Melebatkan rambut dan melicinkan kutikel rambut           67
2 PurifyingShampoo 296ml Sesuai untuk kulit kepala yang berminyak. Membersih secara dan membuang sisa produk fesyen rambut, mineral terkumpul dan bahan pencemar lain         63
3 Nourishing Scalp Treatment 59ml Memberi zat kepada rambut dari akar hingga ke hujung rambut. Mencegah rambut bercabang, Melebat dan memperkuat akar rambut untuk mengelakkan keguguran rambut.          94
4 Lightweight Conditioner 296ml Mengembalikan struktur rambut supaya rambut tampak lebih lebat dan bersinar          67
5 Replenishing Conditioner 296ml Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan mengelakkan rambut bercabang         68
6 Long Lasting Finishing Spray 237ml Juga merupakan tonik rambut Shaklee         59

 

7. Penjagaan Kebersihan Rumah Bebas Racun : SHAKLEE Get Clean

cara menanggalkan kutu babi

Bil Nama Produk Saiz Fungsi dan Khasiat Kebaikan Harga (RM)
1 Get Clean® Water Pitcher 303 liter Jap penapis air mudah-alih.Boleh menapis air keruh menjadi bersih dan jernih          460
2 Dish Wash Concentrate 473ml Bebas dari racun Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate yang memudaratkan          28
3 Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate 473ml Pencuci Multi porpose bebas racun          46
4 Soft Fabric Concentrate 946ml Ramuan semulajadi tanpa fosfat dan bahan pewarna          40
5 Fresh Laundry Concentrate (Serbuk) 2.49kg Hipoalergenik dan tanpa bahan kimia bahaya          80

 

Nota Penting Tentang Harga Produk Shaklee Malaysia

 

  1. Harga Produk Shaklee untuk Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak (Borneo) adalah sama.
  2. Harga yang di paparkan di atas adalah tidak termasuk 6% GST.
  3. Kos penghantaran oleh Shaklee ialah RM11 untuk semenanjung Malaysia dan RM21 untuk Sabah Sarawak.
  4. Untuk membeli dengan harga yang lebih jimat dan murah padaharga ahli, boleh daftar jadi ahli Shaklee untuk mendapatkan privilege ini.
  5. Untuk tempahan dan COD seluruh Malaysia sila whatsapp 013 982 0013

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

9 perkara mustahak yang anda perlu tahu sebelum mencuba Kolagen Shaklee

kolagen shaklee

Anda memang dah lama teringin nak mencuba kolagen Shaklee dan sudah bersedia untuk memulakan perjalanan kesihatan anda bersama Kolagen Shaklee.

kolagen shaklee

Tetapi anda masih ragu-ragu.

Terlalu banyak persoalan yang bermain-main di fikiran.

Berkesan ke?

Siapa boleh makan?

Siapa yang tak boleh makan?

kolagen shaklee

 

Boleh menyebabkan allergik ke?

Mahal ke murah?

Usah risau. Perkara ini bukan salah anda 🙂

==========================================================

Sebelum meneruskan pembacaan, izinkan saya memperkenalkan diri saya.

Nama saya Therina Jopri

pengedar shaklee kemaman

Pengguna tegar vitamin dan supplement sejak tahun 1984, seawal umur saya 2 tahun lagi.

Keluarga besar saya (mak, ayah dan adik beradik) adalah pengamal vitamin, makanan sunnah dan makanan tambahan, dan saya telah memperturunkan amalan ini kepada keluarga saya sendiri (suami & anak-anak)

set shaklee untuk orang tua

Alhamdulillah kesihatan kami terjaga dan dengan izin Allah jarang terkena penyakit. Ibu dan ayah saya yang sudah menjangkau umur 65 dan 70 tahun sihat walafiat 🙂

Saya sendiri adalah pengguna Kolagen Shaklee dan telah merasai semua kebaikannya, jadi saya merasa terpanggil dan wajib kongsikan kepada seluruh rakyat Malaysia 🙂

Berdosa saya tau kalau saya tak beritahu orang lain…

=========================================================

Dalam posting ini ada 9 perkara penting yang perlu anda tahu sebelum anda benar-benar pasti untuk menggunakan paket Kolagen Shaklee anda yang pertama.

 

1. Apakah isi kandungan sebenar kolagen Shaklee

2. Apakah kelebihan kolagen Shaklee berbanding kolagen lain dalam pasaran

3. Siapakah orang yang tidak boleh ambil Kolagen Shaklee

4. Siapakah orang yang perlu ambil Kolagen Shaklee

5. Testimoni Kolagen Shaklee dan kisah-kisah kejayaan pengguna

6. Apakah faktor-faktor yang menyebabkan kolagen Shaklee tak berkesan

7. Bagaimanakah cara minum kolagen Shaklee untuk memaksimakan kebaikannya

8. Berapakah harga Kolagen Shaklee

9. Bagaimana cara beli Kolagen Shaklee

===========================================================

1. Isi kandungan kolagen Shaklee

kolagen shaklee

1. Setiap paket Kolagen Shaklee mengandungi 4,000 mg kolagen daripada Red Snapper Scales (RSS). Red Snapper ialah ikan merah.

2. Ekstrak biji Camelia Japonica – bahan pelembap dan membantu kesuburan rambut

3. Ekstrak Pfaffia – perangsang penghasilan acid hyaluronic secara semulajadi yang membantu memelihara keanjalan kulit

4. Ekstrak kulit kerang lautan – glucosamine daripada ekstrak kerang boleh membantu kesihatan sendi dan mengekalkan kelembapan bahagian mata (elak eyebag dan bulatan hitam mata)

5. Lactobacillus acidofilus – mengekalkan kesihatan usus agar penyerapan kolagen dapat dimaksimumkan

6. Vitamin C – bahan antioksidan dan agen awet muda

7. Vitamin B2 & B6 – membantu memetabolismakan protein dan karbohidrat supaya kulit dapat menghasilkan kolagen semulajadi

 

Yakin dengan bahan-bahan kandungan kolagen Shaklee?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

========================================================================

2. Kelebihan kolagen Shaklee

 

Apakah perbezaan dan kelebihan kolagen Shaklee berbanding kolagen lain dalam pasaran?

1. Sumber kolagen ialah daripada sisik ikan merah yang tahan lasak dan elastik tinggi. Oleh kerana ikan merah ini tinggal pada kedalaman 5,000 meter, kualiti kolagen yang berada pada sisik nya amat tahan lasak berta berkualiti tinggi.

kolagen shaklee

2. Saiz molekul kolagen Shaklee ialah 1,000 Dalton berbanding produk lain yang bersaiz 300,00 Dalton. Oleh kerana saiz yang halus, kadar penyerapannya amatlah tinggi dan memaksimakan keberkesanan kolagen Shaklee

kolagen shaklee

3. Kolagen ikan, ekstrak kulit kerang dan lactobacilius acidophilus menyokong pembentukan tisu dan membantu keanjalan kulit

4. Ekstrak biji Camelia Japonica dan Pfaffia menyokong penghasilan kolagen dan asid hyaluronic secara semulajadi yang mampu mengekalkan kelembapan pada kulit

5. Vitamin C, B2 dan B6 adalah agen antioksida dan anti penuaan yang terbukti hebat.

kolagen shaklee

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

============================================================================

3. Siapa tidak boleh ambil Kolagen Shaklee

 

Golongan di bawah adalah mereka yang TIDAK di nasihatkan untuk mengambil Kolagen Shaklee:

1. Alahan kepada ikan dan seafood

2. Masalah cyst atau fibroid dalam rahim

3. Masalah cyst atau lump pada payudara

4. Wanita mengandung

5. Orang yang ada masalah berat badan disebabkan hormon yang tidak stabil

6. Pesakit kanser

6. Penyakit-penyakit lain yang telah dinasihatkan oleh doktor

 

Anda tidak termasuk dalam golongan di atas?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=============================================================================

 

4. Siapa yang perlu ambil Kolagen Shaklee

 

Golongan di bawah adalah mereka yang ada simptom kehilangan kolagen dan memerlukan Kolagen Shaklee untuk meningkatkan kualiti hidup dan kesihatan mereka:

1. Rambut kering & bercabang

2. Pori-pori besar, jeragat hitam dan bintik-bintik pada kulit

3. Tulang mereput dan risiko osteoporosis

4. Kulit & otot kendur dan hilang keanjalan

5. Sakit sendi terutama lutut

6. Kulit berkedut

7. Penglihatan kabur dan mata panda (eyebag & hitam keliling mata)

8. Sakit gusi atau gigi luruh

9. Payudara melayut dan kurang pejal

10. Kuku rapuh dan mudah pecah/patah

kolagen shaklee

Anda ada masalah seperti yang dinyatakan di atas?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

==========================================================================

5. Testimoni Kolagen Shaklee

 

Rata-rata pelanggan dan pengguna Kolagen Shaklee amat berpuas hati dengan kesan dan hasil yang mereka alami.

Rugi kalau tak cuba!

Lihat sahaja perubahan tekstur dan pigmentasi pada kulit mereka, semakin cantik licin dan berseri-seri 🙂

kolagen shaklee kolagen shaklee kolagen shaklee kolagen shaklee

Anda juga mahu kelihatan muda jelita dan menyelesaikan masalah kesihatan lain?

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===========================================================================

6. Mengapa kolagen Shaklee tak berkesan

 

Ada beberapa faktor yang boleh menyebabkan pengambilan Kolagen Shaklee tidak berkesan kepada sesetengah individu. Antaranya:

1. Badan mempunyai kadar toksin yang tinggi terutamanya di bahagian usus lalu menyukarkan penyerapan nutrien yang efisyen

2. Cara pelanggan menyimpan Kolagen Shaklee di tempat yang panas dan kering menyebabkan kualiti kolagen terjejas dan nutrien hilang

3. Tubuh badan sudah lali dengan kolagen daripada pengambilan produk kolagen dan Gluta (glutathione) yang rendah kualiti dan mengandungi bahan racun dan terlarang

4. Mengambil Kolagen Shaklee pada kadar dan waktu yang salah dan selain daripada yang dinasihatkan oleh pengedar Shaklee terlatih

5. Expectation yang terlalu tinggi daripada produk. Anda TIDAK akan menjadi cantik atau putih dalam sekelip mata sepertimana produk lain yang menjanjikan bulan dan bintang tetapi akan memberikan kesan negatif pada tubuh dan buah pinggang pada masa hadapan.

 

Kajian terhadap penggunaan Kolagen Shaklee telah dilaksanakan dimana 71% orang merasa tekstur kulit mereka bertambah baik selepas menggunakan Kolagen Shaklee selama 8 minggu.

kolagen shaklee

JAMINAN KEPUASAN

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan kesan produk, hubungi kami kembali dalam masa 30 hari dan kami akan pulangkan wang anda 100%

30day-money-back-guarantee

 

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=============================================================================

7.  Cara minum kolagen Shaklee

kolagen shaklee

1. Minum semasa perut kosong, sebaiknya waktu pagi selepas bangun tidur

2. Elakkan makan sebarang makanan 20 minit selepas minum kolagen untuk memastikan nutrien kolagen diserap sepenuhnya oleh badan

3. Bancuh kolagen dalam air atau jus yang sejuk dan TIDAK BOLEH dalam air suam atau panas

4. Kolagen Shaklee mempunyai rasa ikan yang agak hanyir. Dinasihatkan agar anda mencampurkan dalam yogurt drink atau jus sebelum minum

5. Amalkan setiap hari dan lihatlah hasil yang membuatkan hati anda berbunga-bunga selepas 4-8 minggu 🙂

 

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk tempahan berdiskaun

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===============================================================================

8. Harga Kolagen Shaklee

kolagen shaklee

kolagen shaklee

SMS/Whatsapp kod <kolagen> ke 013 – 982 0013 untuk mendapat kelebihan berikut:

– Beli dengan diskaun ahli sebanyak 20%

PERCUMA Keahlian Shaklee seumur hidup bernilai RM80

PERCUMA penghantaran dengan COD, Poslaju atau Courier bernilai RM11

PERCUMA eBook Kulit Sihat & Cantik: 7 Rejim Kecantikan daripada Sumber Alami bernilai RM57

Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

===============================================================

9. Cara beli Kolagen Shaklee

 

Berikut adalah proses pembelian Kolagen Shaklee:

Step 1. SMS/ Whatsapp <kolagen> ke 013 – 982 0013 (Erin)

Step 2. Berikan maklumat berikut:

Nama:

Alamat:

No kad pengenalan (untuk pendaftaran keahlian Shaklee PERCUMA):

Emel:

Step 3. Pembayaran melalui fund transfer ke akaun CIMB/Maybank/paypal/kad kredit

Step 4. Penghantaran melalui Poslaju/ courier

Step 5. Atau klik sini untuk beli Shaklee Online

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

5 produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Kisah produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Semasa menjaga suami saya yang masuk ke wad akibat serangan Epilepsi, ibu dan bapa mertua saya datang melawat dari Perak.

Mereka pun stay di wad bersama kami selama 2 malam.

produk shaklee untuk melawaskan buang air besarPada waktu itu, bulan Ramadhan.

Jadi apeje yang boleh dilakukan semasa bulan puasa selain berehat, bersembang dan tidur.

Nak makan tak boleh, nak bersiar-siar pun letih kan :D.

Namun semasa berehat-rehat tu, ibu mertua saya seperti ada masalah ketika berada di dalam tandas.

Setiap satu wad di hospital swasta ini, semuanya dilengkapi dengan tandas/bilik air yang tersendiri.

Jadi, aktiviti di dalam tandas, mahu tak mahu kadang-kadang ‘terdengar’ juga dari dalam bilik sekiranya ‘kuat’ sangat.

produk shaklee untuk melawaskan buang air besar

Ummi buat confession

Jadi selepas bersahur itu ketika menanti waktu Subuh masuk, apabila ibu mertua keluar dari tandas, saya pun memberanikan diri untuk bertanya:

“Ummi ada masalah nak buang air besar ke? Dengar macam sakit je masa dalam tandas tu”

“Ya, Ummi dah dekat seminggu ni tak boleh berak”

“Uih, seminggu?! Lamanya… kalau saya dah sakit kepala dah”

“Nak minum air lebih-lebih, bulan puasa. Makan pun sikit je tak lalu. Lagi susah nak tolak keluar”

“Hmm camnilah. Saya bagi Ummi try produk ni 4 biji. Tengok ok ke tak…”

Ummi pun ambil dan telan. Saya kata biasanya produk ni ambil sebelum tidur sebab masa  tindakan dia lebih kurang 4 jam. Tapi mereka nak balik dah siang tu, jadi saya beri juga dia cuba.

Tapi… tak sampai setengah jam ambil, Ummi saya dah berasa sakit perut dan berlari-lari anak ke tandas.

Lepas tu, bunyi FLUSHHH

produk shaklee untuk melawaskan buang air besar

 

 

 

 

 

 

Ummi keluar dengan senyuman yang sangat manis 🙂

“Wow, dah keluar dah semua yang tersangkut lama tu..”

Alhamdulillah happy sangat sebab dapat bantu Ummi. Saya pun bekalkan sebotol untuk Ummi bawa balik ke Perak.

Sebotol apa? Hah jom baca kat bawah ni…

Dalam artikel ini, saya akan berkongsi semua jenis produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar, semoga bermanfaat buat semua.

 

============================================

1. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Herblax

 

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Bagaimana Herblax berfungsi?

  • Laksatif yang bertindak lembut untuk digunakan APABILA PERLU SAHAJA. Tidak boleh di ambil setiap hari.
  • Merangsang pergerakan rektum (hujung usus) untuk melancarkan proses perkumuhan semula jadi tubuh
  • Bahan utamanya, Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak berkurun lama sebagai laksatif semula jadi

BONUS: Boleh membantu mengempiskan perut.

Rakan saya Ayu dari Kemaman kata:

“Kalau ambil ni, sepagi tu memang akan membuang. Kalau tak memang berhari-hari tak membunag. Bagus sangat…”

=============================================

2. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Ostematrix

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

 

Bagaimana Ostematrix berfungsi?

  • Magnesium di dalam kaplet Ostematrix bertindak sebagai penenang otot usus
  • Otot usus yang gagal berfungsi atau menjalankan peristalsis dengan baik boleh menghalang najis dikeluarkan dengan lancar
  • Kalsium memastikan najis lembut dan mudah digerakkan, berbanding najis yang kering keras dan melekat dipermukaan usus.

BONUS: Kalsium boleh membantu menguatkan jantung, tulang, sendi dan gigi.

Ini yang ibu mertua saya ambil. Beliau seorang yang tak suka menelan pil, tapi sebab kaplet Ostematrix ni di design supaya mudah ditelan, beliau request lagi 2 botol selepas botol yang saya berikan haritu dah habis 🙂

=============================================

3. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Omegaguard

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

 

Bagaimana Omegaguard berfungsi?

  • Omegaguard mengandungi minyak ikan berkepekatan tinggi
  • Minyak ikan ini akan menambahkan jumlah pelincir pada dinding usus yang memudahkan pergerakan najis

BONUS: Omega3 dan DHA dalam Omegaguard boleh membantu perkembangan otak dan sendi yang sihat. Juga boleh mengecutkan sel lemak pada badan dan menyerap kolestrol dalam darah.

=============================================

4. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Alfalfa Complex

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Bagaimana Alfalfa berfungsi?

  • Alfalfa diperbuat daripada daun Medicago Sativa yang telah digunakan sejak berzaman-zaman dalam kesihatan tradisional
  • Daun alfalfa berfungsi menyedut toksin dan lelemak daripada tubuh dan usus
  • Toksin yang telah digumpalkan dapat dibuang dengan mudah, tetapi perlu minum air suam dengan banyak

BONUS: Penggalak susu untuk kaum ibu menyusu. Orang lelaki yang ambil ni, TIDAK akan mengeluarkan susu. Jangan panik tak tentu pasal

Mak saya sendiri gunakan produk ni. Dia kata:

“Mak makan ni hari-hari. Bagus semua angin keluar dari badan. Berak pun lawas jer…”

===========================================

5. Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar – Vivix

Produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

Bagaimana Vivix berfungsi?

  • Super antioksida yang membantu memulihkan sel otot yang keras kejung akibat sukar membuang air besar
  • Menyahkan toksin dari organ, darah dan usus supaya mudah disingkirkan

BONUS: Anti penuaan = awet muda.

Saya sendiri amalkan Vivix untuk total detox. Najis hitam pekat keluar dengan lancar, badan pun rasa tersangat ringan 🙂

===========================================

Begitulah senarai produk Shaklee untuk melawaskan buang air besar

=====================================================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Cara pilih set kurus Shaklee yang sesuai dan tepat

set kurus shaklee

Minggu lepas sahaja sudah 4 orang approach saya bertanyakan tentang Set Kurus Shaklee.

Ini belum dikira minggu-minggu dan bulan-bulan sebelumnya.

Ternyata memang ramai orang di Malaysia sedang menderita akibat berat badan berlebihan, sama ada mereka sedari atau tidak.

set kurus shaklee

Set Kurus Shaklee ni sebenarnya ada banyak kombinasi dan pilihan, dan kita mestilah pandai memilih set yang sesuai dan tepat dengan keperluan tubuh badan kita supaya pelaburan itu berbaloi dengan hasil yang kita dapat.

 

=========================================

Set kurus Shaklee pertama – set detoks atau bersihkan usus

Anda buncit?

Anda anda masalah sembelit yang kronik? (Tak boleh buang air besar sekurang-kurangnya sekali sehari)

Anda ada masalah nafsu makan yang tinggi?

set kurus shaklee

3 perkara di atas ni adalah tanda-tanda badan banyak toksik.

Badan bertoksik tu bukanlah bermakna ada banyak sampah dalam badan, tetapi lebih kepada usus yang kotor dan berkeladak.

Ada kajian menunjukkan, dalam usus yang tidak bersih terdapat lebih kurang 7kg toksins di dalamnya.

set kurus shaklee
Rupa paras usus orang yang badan bertoksik dan mengalami sembelit yang kronik

Lapisan dalam usus diliputi oleh lendir, najis yang berkerak dan mengeras.

Lapisan ini menghalang daripada nutrien diserap dengan efisyen ke dalam badan.

Ini yang menyebabkan anda jadi makan tak kenyang-kenyang, sebab tubuh badan masih signal kepada tekak yang dia masih belum dapat nutrien yang secukupnya.

Selain itu, najis yang berkerak di dalam usus menyebabkan aktiviti peristalsis, pergerakan usus yang menolak najis ke bahagian rektum, tidak dapat berfungsi dengan baik.

Ia ibarat hos getah yang keras dan tidak lagi flexible, mana mungkin dapat mengendur, mengembang dan mengecut dengan efisyen.

set kurus shaklee

Najis yang sukar ditolak oleh usus ke bawah akan menyebabkan anda mengalami masalah sembelit yang kronik.

 

Cadangan kami:

Alfalfa complex untuk menyental dan membersihkan usus

Herblax untuk melembutkan rektum agar otot usus berupaya menyingkirkan najis dengan semulajadi

Ostematrix untuk melembutkan najis agar mudah di keluarkan

set kurus shaklee

===============================

Set kurus Shaklee kedua – set kecutkan lemak

Tepi perut ada tayar berlapis-lapis.

Bawah lengan ada lemak berayun-ayun.

Nak pakai baju pun dah tak muat di lengan, perut, peha dan dada.

set kurus shaklee

Ketat sendat mampat gittew.

Lemak dalaman ni sebenarnya ada 2 jenis:

Lemak Visceral

Lemak yang berbahaya sebab ia lemak yang menyelaputi organ dalaman manusia dan boleh menggangu sistem organ tubuh. Sangat sukar untuk dihilangkan kecuali dengan senaman dan regim diet yang ketat. Orang lelaki bersaiz pinggang 40 inci ke atas dan wanita 35 inci ke atas ada tanda-tanda mempunyai visceral fat yang tinggi.

set kurus shaklee

Lemak Subcutaneous

Lemak yang terdapat di bawah lapisan kulit. Lebih mudah dihilangkan dan dicairkan melalui kaedah diet dan senaman ringan setiap hari. Ada orang main mengelat dengan pergi ke mandi stim untuk ‘mencair’kan lemak tersebut.

 

Cadangan kami:

Omegaguard untuk mencairkan dan mengecutkan sel lemak visceral dan subcutaneous

Lecithin untuk menggumpalkan lemak dan minyak daripada makanan yang di makan supaya mudah disingkirkan

Phytocol ST untuk melapiskan usus agar tidak menyerap kolestrol dan lemak masuk ke dalam salur darah.

set kurus shaklee

==============================================

Set kurus Shaklee ketiga – set bina otot dan tegangkan kulit geleber

Ada orang mahu bina otot agar tampak lebih tegap dan tegang.

Ada orang kadangkala akibat menurunkan berat badan yang ekstrim atau terlalu laju boleh menyebabkan kulit dia tidak dapat mengecut dengan baik dan secepat lemak dia mengecut.

set kurus shaklee

Cadangan kami:

ESP untuk membina otot dan menegangkan kulit

Collagen Powder untuk menambahkan kolagen ke dalam kulit agar cepat tegang dan mantap

Cinch Shake Mix (ada 3 perisa – vanilla, latte dan chocolate) sebagai meal replacement untuk mencukupkan nutrien semasa berdiet

set kurus shakleeset kurus shaklee

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Anda ada ciri-ciri badan bertoksik bila…

badan bertoksik

Fazila (bukan nama sebenar) berusia 33 tahun, tahun ini.

Selama ini dia ingatkan dia sihat dan bahagia. Ada suami yang penyayang, anak-anak yang ceria dan gembira. Kerjaya yang bagus, pendapatan yang stabil.

Tapi Fazila tak tahu yang dia ada badan bertoksik!

Bila toksik dah berkumpul, suami Fazila sudah mula menjauhkan diri.

Kawan-kawan pun dah mula lari.

Anak-anak pun dah tak seceria dulu bila bersama-sama dengan Fazila.

badan bertoksik
Fazila dilanda kemurungan

 

======================

Eh, kenapa pula ni?

Detik hati Fazila yang semakin berkecamuk dan risau.

Bukan boleh nampak pun toksik tu.

Dekat mana dia berkumpul?

Kenapa semua orang dah tak suka pada aku?

Persoalan demi persoalan menghantui jiwa Fazila.

Fazila yang kesedihan dek situasi yang melanda, terus mencapai telefon pintar Samsung Note 2 nya dan mengGoogle simptom-simptom badan bertoksik.

1. Mulut berbau busuk

2. Badan berbau busuk walaupun tidak berpeluh

3. Sembelit atau tidak boleh buang air besar sekurang-kurangnya sekali sehari

4. Badan banyak angin

5. Buncit

6. Berat badan sukar diturunkan

7. Muka berjerawat

8. Keputihan yang banyak dan busuk

 

Argh!! Tidak!! Kebanyakan simptom ni aku ada!

Kata hati Fazila yang semakin lara..

Apabila Fazila mengetik tab Google Images, lebih menghorror kan jiwa dan perasaan beliau..

Oh inilah rupanya toksik yang berkumpul dalam badan…

badan bertoksik
Ni mucoid. Toksik yang terkumpul dalam usus
badan bertoksik
Rupa paras usus orang yang badan bertoksik dan mengalami sembelit yang kronik

 

Tak boleh jadi ni! Aku perlu detox! Aku nak kehidupan aku yang dahulu.. disayangi dan dicintai…

Kata Fazila sendirian sambil bertekad untuk membuang toksik dari badan beliau

 

=============

Tak percaya

Fazila tak percaya dengan kaedah menampal tapak kaki, atau rendam-rendam kaki atau apa juga kaedah luaran untuk buang toksik.

badan bertoksik
Herba menjadi basah sebab kena peluh!

Eh, mana boleh main tampal rendam, lepas tu usus berkeladak ni boleh bersih! Mengarut lah!

badan bertoksik
Kuprum bertindakbalas dengan peluh?

 

Fazila yakin yang badan bertoksik hanya boleh diselesaikan dengan penyelesaian dalaman.

Ibarat macam nak basuh botol susu anak.. kenela berus dari dalam barulah kotoran dan susu basi tu boleh longgar dan tanggal.

Lepas tu guna sabun yang power supaya protein susu tu boleh lerai dan mudah dicuci..

Bukannya main rendam-rendam je botol tu.. ataupun berus dari luar.

Hai orang geela je fikir boleh cuci benda dalaman dengan kaedah luaran 🙁

 

===========

Apa yang perlu buat sekarang?

badan bertoksik

Rakan baik Fazila, Maimunah, merupakan seorang pakar nutrisi berkelulusan dari UK

Beliau cadangkan agar Fazila mengambil nutrisi berikut untuk mencuci badan bertoksik beliau:

– super antioxidants

– herba-herba

 

Tapi mana aku nak cari benda-benda tu, Maimunah?

Tanya Fazila kebingungan..

Kau cari aje Pengedar Shaklee. Deorang ada produk yang bagus-bagus untuk rekemen pada kau. Cuba tengok testimoni ni…

Maimunah pun mengeluarkan telefon bimbitnya dan menunjukkan bukti-bukti kepada Fazila

badan bertoksik
Ukurlilit pinggang sudah berkurangan
badan bertoksik
Mudah buang air besar dan jerawat semakin pulih
badan bertoksik
Wajah semakin cantik dan kedut berkurangan

badan bertoksik

 

Banyak nye orang dah guna set badan bertoksik Shaklee ni ye.. berkesan pulak tu

Detik hati Fazila yang kini semakin yakin dengan apa yang dilihatnya

Ye Zila. Kau pun kene cuba tau. Tentu kau nak jadi lebih sihat kan?

Elok la kalau kita ikhtiar lebih sikit untuk badan kita. Kita asyik jaga orang lain, tapi diri kita tak terjaga pun. Inilah masanya dear…

Kata Maimunah dengan caring nya…

 

============

Buat keputusan

Fazila kini sudah nekad. Dia segera mengambil telefon pintarnya dan mula menulis mesej kepada Therina Jopri, Pengedar Shaklee Kemaman.

Walaupun dia tinggal di Kemaman, danFazila dia kawasan lain, tetapi Fazila langsung tak takut sebab barang boleh di Poslaju oleh Therina Jopri dan sampai dalam masa kurang 48 jam ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

 

Super antioxidant – Vivix

badan bertoksik

Nampak biasa, tapi power.

Rahsia kecantikan Ayu Raudhah dan ramai lagi wanita yang bertransformasi wajah selepas menggunakan Vivix Shaklee.

Sel semakin sihat, kerosakan badan telah di repair, badan rasa ringan.

 

Detox hati dan lemak-lemaknya – DTX Complex

badan bertoksik

Hati yang berlemak adalah di akibatkan oleh pemakanan yang terlalu berlemak lalu hati tidak berupaya memproses keluar lemak-lemak terbabit.

Lemak ini akan berkumpul dalam hati lalu menyebabkan pembengkakan. Hati yang bengkak amat berbahaya kepada kehidupan…

DTX complex boleh membantu untuk detox kan hati dan menyahkan lemak-lemak degil tadi.

 

Cuci usus yang berkeladak – Alfalfa dan Herb Lax

badan bertoksik

Alfalfa mencuci usus daripada toksik dan lemak-lemak.

Ia di bantu oleh Herblax yang melembutkan rektum agar toksik dapat dibuang sempurna melalui najis

 

==============

Alhamdulillah setelah mencuba produk Shaklee di atas, Fazila lebih rasa bertenaga, perut kempis, badan ringan, keputihan berkurangan, kulit muka tegang tanpa kedutan/jerawat dan tiada aura busuk walaupun tidak berpeluh.

Fazila juga sudah disenangi oleh kawan-kawan.

Suami pun dah mula asyik nak peluk-peluk, usik-usik ajer 😉

 

Selain mengamalkan supplement Shaklee, Fazila juga dinasihatkan agar melakukan perkara-perkara berikut untuk elak badan bertoksik:

– minum air 8 gelas sehari

– makan makanan berserat seperti sayuran dan buahan

– bersenam supaya toksik lebih mudah disingkirkan oleh badan

 

>> Untuk mencuba Shaklee Vivix, masuk ke link ini.

>> Untuk mencuba Shaklee DTX Complex, Herblax dan Alfalfa, masuk ke link ini

(Boleh dapat diskaun dan keahlian percuma kalau hubungi 013 982 0013)

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

3 tips berhenti merokok dan bagaimana produk Shaklee boleh membantu

Perhatian perokok-perokok tegar! Anda sedang mencari tips berhenti merokok?

Kami kongsikan 3 tips berhenti merokok yang di cadangkan oleh Mayo Clinic USA.

tips berhenti merokok

Tips berhenti merokok pertama – Buat keputusan yang jitu

Langkah pertama yang terlalu penting dan tidak boleh ditinggalkan ialah membuat keputusan. Kalau hendak berhenti, tetapkan pendirian untuk berhenti selama-lamanya.

Kuatkan semangat tu. Jangan muka macho tapi hati keding.

Set kan tarikh untuk betul-betul mahu berhenti dan stick pada tarikh tu. Jangan ubah-ubah dah.

tips berhenti merokok

Mengapa perlu ada tarikh? Sebab kene faham tabiat yang sudah dilakukan selama berpuluh-puluh tahun memang sukar hendak dibuang kecuali sesuatu episod hebat dan berimpak terjadi kepada diri sendiri.

Anda taknak episod hebat berimpak tinggi berlaku. Anda taknak kematian orang tersayang. Anda taknak didiagnos dengan kanser paru-paru stage 4.

tips berhenti merokokAnda taknak anak kecil anda dapat penyakit asthma sebab terdedah dengan second hand smoke terlalu lama. Anda taknak terkena serangan sakit jantung dan rebah ke lantai mengerang kesakitan lepastu semua orang panik tak tahu nak buat apa, atau mati seorang diri semasa memandu dan dirempuh treller 40 tan.

tips berhenti merokok

Anda taknak bayi anda dilahirkan cacat tangan kaki kerepot badan tak cukup sifat mata tersembul keluar.

tips berhenti merokok

Tak perlu tunggu itu semua.

Buat keputusan. Bila. Dan mengapa hendak berhenti. Tuliskan besar-besar di dinding dan baca setiap hari dengan kuat.

SAYA (NAMA) hendak berhenti merokok bermula (TARIKH) dan berhenti SELAMA-LAMANYA!

Beritahu semua orang yang anda hendak berhenti merokok. Kalau tiba-tiba tak jadi nanti malu. Haa tu sebab kene beritahu.

 

Tips berhenti merokok kedua – Sediakan sistem sokongan yang mantap

Sokongan yang diperlukan boleh jadi daripada ahli keluarga, rakan-rakan (yang bukan perokok please!), doktor, kaunselor anda, kumpulan sokongan berhenti merokok dan pelbagai lagi.

tips berhenti merokok

Sokongan juga boleh didapati daripada klinik berhenti merokok yang di anjurkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Satu lagi elemen penting untuk berhenti ialah bersedia menghadapi cabaran.

Contoh, buat senarai tempat-tempat yang anda CONFIRM tau ada orang ramai merokok seperti bilik merokok, kedai mamak, corner tingkat bawah KLCC depan restoran DOME dan sebagainya.

tips berhenti merokok

Mengapa buat senarai ini?

Sebab anda tak mahu dan tak boleh pergi ke tempat ini lagi.

Kemudian buat senarai tempat-tempat alternatif yang anda perlu pergi untuk mengelakkan daripada menghidup asap rokok seperti di dalam restoran hawa dingin, shopping complex, Muzium Negara dan sebagainya.

tips berhenti merokok

 

Tips berhenti merokok ketiga – Bebaskan diri daripada asap rokok yang durjana

Apabila sudah ada keputusan yang jitu dan sistem sokongan yang mantap, anda hanya perlu bebaskan diri daripada asap rokok.

Elakkan pergi ke tempat-tempat yang anda biasa pergi. Elakkan daripada bergaul dengan rakan-rakan perokok tegar dan

segera berkata TIDAK sekiranya mereka ajak merokok.

Juga perlu ingat, bahan yang membuatkan anda rasa hendak merokok kembali itu ialah NIKOTIN

tips berhenti merokok

OK nicotine patch mungkin boleh membantu anda berhenti merokok tetapi AWAS! ia boleh membuatkan anda hendak merokok kembali.

Nicotine patch menambahkan lagi kandungan racun nikotin dalam darah anda. Ia bak terlepas daripada mulut harimau, masuk ke mulut buaya (eh betul ke peribahasa ni)

tips berhenti merokok

Cara paling berkesan ialah menyahkan nikotin daripada sistem badan, supaya bila orang hembuskan asap rokok ke muka, kita tak berganjak dan berkata

Saya sudah detox nikotin!

 

Produk Shaklee yang boleh membantu detox nikotin

Untuk merka yang berhati besar – Vitamin E dan CoQ Health 

Vitamin dan co-enzim ini telah terbukti dalam menyahkan nikotin dari dalam darah dan boleh membantu meng repair sel tubuh badan daripada kerosakan-kerosakan yang telah diakibatkan oleh rokok.

Apabila darah anda bebas nikotin dan sel-sel sudah tak ingat apa itu rokok, insyaallah anda boleh berhenti merokok dengan lebih mudah.

tips berhenti merokok

Untuk mereka yang berhati cekal – Vivix

Shaklee Vivix mengandungi antioksidan yang sangat tinggi (6000 ORAC) dan berupaya membantu mengeluarkan nikotin dari dalam darah dengan cepat.

tips berhenti merokok

AWAS! pengguna VIVIX yang hendak berhenti merokok claim lidah mereka terasa pahit dan sensasi hendak muntah apabila mengambilnya.

Lihat testimoni Encik Azrin


Tetapi anda boleh berhenti dan terasa tidak mahu merokok lagi sepantas 3 minggu.

Itu jaminan kami.

 

>> Untuk mencuba Vitamin E dan CoQ Health, boleh menempah daripada link ini

>> Untuk mencuba Vivix, boleh menempah daripada link ini

 

Berapa harganya?

Berapa harga sekotak rokok?

RM13.00

Berapa jumlah wang anda belanjakan untuk rokok sebulan?

RM13 x 30 = RM390

Ada hari-hari yang anda stress atau banyak kerja, jadi rokok 2 kotak sehari.

RM13 x 40 = RM520

 

Kami tawarkan detox nikotin dengan harga yang sama atau lebih murah lagi.

Kali ini anda berbelanja untuk hidup, bukan berbelanja untuk MATI.

tips berhenti merokok

HARGA

Vitamin E dan CoQHealth = RM 283 sahaja (harga tak mahu jadi ahli) atau RM300 (harga dengan daftar keahlian Shaklee)

Vivix = RM475 (harga tak mahu jadi ahli) atau RM445 (harga dengan daftar keahlian supaya lepas ni dapat produk murah)

 

Mahal ke?

Harga begini kami sertakan sekali dengan jaminan kepuasan.

Sekiranya setelah mencuba produk kami selama 29 hari dan tidak berpuas hati atau tidak berjaya berhenti merokok, kami pulangkan wang anda 100%. Confirm. Jangan risau.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Promosi Shaklee Januari 2015

promosi shaklee januari 2015 4

Alhamdulillah tiba juga kita ke tahun baru 2015 walaupun setelah dimomok-momokkan oleh agenda-agenda dan media barat berkenaan Amageddon dan End of Days… ohh…

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2015 kepada semua pembaca yang saya sayangi dan hormati. Tanpa kalian, tiadalah saya 🙂

 

Promosi Shaklee Januari 2015

Jadi tahun ini apa azam tahun baru? Adakah azam tahun baru anda menyelesaikan azam tahun 2014 yang tidak terlaksana? hehe

Saya yakin ramai di luar sana yang sangat bersungguh-sungguh melunaskan azam tahun baru setiap kali 1 Januari bermula

Promosi Shaklee Januari 2015

Kalau di lihat pada senarai azam tahun baru di atas, terlalu banyak perkara yang kita boleh improve dalam hidup kita, betul tak?

Lebih-lebih lagi dalam hal kesihatan. Hampir setiap tahun, azam tahun baru ramai orang ialah menurunkan berat badan, berhenti merokok dan menjadi lebih sihat.

Oleh itu apa lagi yang lebih menggembirakan kalau tidak Shaklee mengumumkan Promosi Shaklee Januari 2015 yang berganda-ganda sempena menyambut tahun baru dan membolehkan anda semua mencapai impian dan target azam tahun baru untuk menjadi lebih sihat dan cantik.

 

Ada 7 promosi hebat

Ada 7 promosi Shaklee Januari 2015 yang merangkumi 3 produk yang sangat-sangat hebat dan meletopspromosi shaklee januari 2015 4

 

Promosi Shaklee Januari 2015 yang pertama dan kedua – Shaklee Vivix

Untuk membaca kandungan dan faedah-faedah Shaklee Vivix, sila baca di sini

Sneak peak:

  1. Bahan-bahan utamanya ialah Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polyganum Cuspidatum
  2. Antara kebaikan Vivix ialah membantu mengelakkan kanser, berhenti merokok, menurunkan berat badan, menurunkan kandungan gula dalam darah, menurunkan tekanan darah tinggi, detoksifikasi, awet muda dan banyak lagi!

promosi shaklee januari 2015 4

Promosi Vivix Shaklee ialah:

Beli 6 botol Vivix, PERCUMA 1 botol – Jimat 25%

Beli 2 botol Vivix untuk mendapat diskaun 5%

Ha best ke best?

 

Promosi Shaklee Januari 2015 yang ketiga, keempat, kelima dan keenam – Alfalfa Complex

Eh kenapa sampai 4 promosi?

Haa.. sebab Shaklee Alfalfa kan ada 2 saiz berbeza iaitu saiz S – 330 biji tablet dan saiz L – 700 biji tablet.

Promosi ini berkuatkuasa untuk kedua-dua saiz Alfalfa Complex.

Untuk membaca kandungan dan kebaikan Shaklee Alfalfa complex boleh lihat di sini

Sneak peak:

  1. Bahan-bahan utamanya ialah tumbuhan Meticago Sativa, sejenis tumbuhan yang kaya dengan klorofil, vitamin dan mineral.
  2. Antara kebaikan Alfalfa ialah membantu membersihkan sistem pencernaan, membanyakkan susu ibu, menyingkirkan lemak dan kolestrol, melegakan keletihan, mencegah atritis, melawan tumor, melawan alahan dan banyak lagi!

promosi shaklee januari 2015 4

Promosi Alfalfa Complex Shaklee ialah

Beli 6 botol Alfalfa 330 biji, PERCUMA 1 botol – Jimat 15%

Beli 2 botol Alfalfa 330 biji untuk mendapat 5% diskaun

Beli 6 botol Alfalfa 700 biji, PERCUMA 1 botol – Jimat 15%

Beli 2 botol Alfalfa 700 biji untuk mendapat diskaun 5%

 

Promosi Shaklee Januari 2015 yang ketujuh – Vitalea for Children

Produk ini dikatakan sudah setahun tiada dalam pasaran Malaysia kerana Shaklee sedang bertungkus-lumus memperbaiki formulasi Vitalea for Children untuk menjadi lebih hebat dan berkesan.

Kini ia telah KEMBALI! 🙂

Untuk membaca kandungan dan kebaikan Vitalea for Children, sila lihat di sini

Sneak peak:

  1. Mengandungi 19 vitamin dan mineral, kalsium dan membantu penyerapan zat besi untuk kanak-kanak
  2. Mudah di kunyah dan rasa yang hebat. Kebaikan Vitalea for Children ialah membantu menguatkan tulang, gigi dan gusi, menambahkan kecergasan dan kecerdasan anak-anak, meningkatkan imunisasi kanak-kanak dan banyak lagi!

promosi shaklee januari 2015 4

Promosi Vitalea for Children ialah:

Beli 3 botol Vitalea for Children, PERCUMA 1 botol – Jimat 25%

 

Siapa cepat, dia untung

Promosi ini berlangsung sementara stok masih ada.

2 juta orang di Malaysia sedang berlumba-lumba untuk tidak melepaskan peluang menikmati diskaun berganda dalam promosi Shaklee Januari 2015 ini.

promosi shaklee januari 2015 7

>> Untuk mencuba set Vivix dengan harga promosi, atau

>> Untuk mencuba set Alfalfa Complex saiz S 330 biji dengan harga promosi, atau

>> Untuk mencuba set Alfalfa Complex saiz L 700 biji dengan harga promosi, atau

>> Untuk mencuba set Vitalea for Children dengan harga promosi, boleh

 

Hubungi saya Therina Jopri, Pengedar Shaklee Kemaman untuk sebarang tempahan, pertanyaan atau konsultasi.

013 – 982 0013 SMS/Whatsapp atau Telegram.

Peluang mendapat keahlian Shaklee PERCUMA bernilai RM75 dengan pembelian mana-mana set di atas.

Cuma nak cuba sebotol? Hubungi saya untuk diskaun berganda-ganda melalui group buy

 

Takut nak beli? Kami memberi jaminan kepuasan 30 hari. Cubalah produk dalam masa 30 hari. Tak puas hati, kami pulangkan wang anda 100% 🙂

 

Saya menghantar COD ke kawasan Kerteh Kemaman Paka dan Dungun, serta Poslaju 2 hari sudah tiba ke seluruh pelusuk Malaysia, Insyaallah :)

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Ubat berhenti merokok yang paling berkesan

ubat berhenti merokok

Kalau sudah pernah mencuba ubat berhenti merokok dengan mendadak atau ‘cold turkey’, tentu ramai yang kata “taubat, tak sanggup dah!”.

Terseksa jiwa dan mental, kadang-kala sampai terkeluar air mata Jantan menahan nafsu ‘mengepam asap’.

Rupa-rupanyanya dalam pasaran ada ubat berhenti merokok yang telah terbukti secara klinikal untuk membantu abang-abang di luar sana untuk meninggalkan tabiat yang tidak sihat ini.

ubat berhenti merokok

ubat berhenti merokok Kredit: Kosmo

Antara ubat berhenti merokok adalah:

–          NiQuitin patch

–          NiQuitin lozenge

–          Pil Champix

–          Nicotine Gum

–          Nicotine inhaler

Walaubagaimanapun, tahukah abang bahawa ubat berhenti merokok ini adalah rawatan Nicotine Replacement, dimana ia hanya sekadar menggantikan penyerapan nikotin dalam darah melalui pelekat, lozenge dan gula-gula getah?

Ini bermakna, nikotin, racun yang amat berbahaya kepada tubuh badan, masih dimasukkan ke dalam tubuh tuan-tuan semua 🙁

Manakala pil Champix yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia adalah pil untuk mem’blok’ signal keinginan merokok dalam otak perokok tegar.

Hanya dikeluarkan apabila perokok mendapatkan khidmat nasihat kaunseling dan rawatan di Klinik Berhenti Merokok KKM.

ubat klinik berhenti merokok

Nah, bila manakah perokok boleh berhenti sekiranya nikotin masih berada dalam pembuluh darah dan sel mereka?

Ketagihan masih terasa, dah amat mudah untuk merokok kembali apabila terhidu asap rokok atau menghadapi stress melampau.

Tambahan pula, ubat berhenti merokok di atas perlu diambil pada selamasa yang amat kerap contohnya NiQuitin lozenge perlu dikemam pada setiap 2 jam, sehari 12 kali kemam lozenge.

Tahap ketegaran perokok juga diambil kira dalam dos yang perlu diambil. Semakin tegar perokok, semakin lama dan semakin kerap dos yang perlu diambil.

Ketegaran perokok boleh diuji dengan ujian Fagerstorm dan analisis Karbon Monoksida dalam paru-paru.

Cara lain yang sudah terbukti berkesan selain pengambilan ubat berhenti merokok ialah dengan nicotine detox atau menyahkan nikotin dari dalam darah.

Bagaimana caranya? Dengan pengambilan makanan-makanan yang mengandungi antioksida yang tinggi.

Paling mudah untuk mengenali makanan ini ialah melalui warnanya yang ungu atau merah pekat (tidak termasuk ayam masak merah mahupun ayam naan tandoori :P)

Contoh makanan yang mengandungi antioksida yang tinggi:

–          Anggur Muscadine

–          Lobak Ungu

–          Elderberry Eropah

–          Manggis

–          Anggur Hitam (Blackcurrant)

–          Beri Acai

–          Beri Biru (Blueberry)

–          Cranberry

–          Buah delima

–          Ceri Acerola

–          Buah Mengkudu (Noni)

–          Buah prun

–          Bilberry

–          Wolfberry (Goji)

–          Pati lidah buaya (Aloe vera)

–          Buah Gac

–          Seabuckthorn

–          Teh Rooibos

Produk Shaklee yang boleh membantu detox nikotin

Mengurangkan ketagihan merokok – DTX complex, Omegaguard dan Lecithin

Set ini boleh membantu mengurangkan rasa ketagihan merokok dan mencuci hati (liver) daripada toksin. Ia juga boleh membantu anda membersihkan darah daripada nikotin.

Apabila darah anda bebas nikotin dan sel-sel sudah tak ingat apa itu rokok, insyaallah anda boleh berhenti merokok dengan lebih mudah.

ubat berhenti merokok

Untuk mereka yang berhati cekal – Vivix

Shaklee Vivix mengandungi antioksidan yang sangat tinggi (6000 ORAC) dan berupaya membantu mengeluarkan nikotin dari dalam darah dengan cepat.

tips berhenti merokok

AWAS! pengguna VIVIX yang hendak berhenti merokok claim lidah mereka terasa pahit dan sensasi hendak muntah apabila mengambilnya.

Lihat pengakuan Encik Azrin bagaimana beliau boleh berhenti merokok dengan hanya 3 sudu Vivix

Ringkasannya:

  1. Tidak planning pun hendak berhenti merokok
  2. Sudu pertama – waktu malam. Keesokan harinya tidak mampu menghabiskan sebatang rokok penuh kerana terasa kelat, pahit, menyucuk-nyucuk dan tidak sedap
  3. Selama 3 hari masih merokok tetapi juga tidak mampu menghabiskan sebatang rokok. Hisap dan buang separuh batang.
  4. Sudu kedua. Merokok satu jam selepas mengambil Vivix semasa memandu. Terpaksa menghentikan kereta ketepi kerana terasa hendak termuntah akibat perasaan “tepu”. Tepu terjadi biasanya untuk perokok yang sudah ‘kenyang’ dengan rokok selepas menghisap 20-30 batang rokok sehari.
  5. Selama 3 hari seterusnya masih merokok tetapi tidak selera untuk menghabiskan rokok selepas hanya 2-3 hembusan.
  6. Sudu ketiga – di rumah keluarga mertua. Mata merah-merah kerana menahan perasaan hendak muntah semasa menghisap rokok. Air liur terasa pahit seperti baru pulih dari demam
  7. Stamina berganda – boleh berlari mengelilingi tasik Shah Alam
  8. Vivix menyahtoksin nikotin daripada sel DNA. Sel menolak penyerapan nikotin lalu menghasilkan efek tepu dan perasaan hendak muntah.
  9. Bukan terapi menggantikan nikotin, tetapi terapi membuang nikotin
  10. Fitness – tenaga dikeluarkan daripada sel yang sihat, mitokondria berupaya menghasilkan lebih banyak ATP

Anda boleh berhenti dan terasa tidak mahu merokok lagi sepantas 3 minggu.

Itu jaminan kami.

Berapa harganya?

Berapa harga sekotak rokok?

RM13.00

Berapa jumlah wang anda belanjakan untuk rokok sebulan?

RM13 x 30 = RM390

Ada hari-hari yang anda stress atau banyak kerja, jadi rokok 2 kotak sehari.

RM13 x 40 = RM520

Kami tawarkan detox nikotin dengan harga yang sama atau lebih murah lagi.

Kali ini anda berbelanja untuk hidup, bukan berbelanja untuk MATI.

tips berhenti merokok

HARGA

Set DTX Complex + Omegaguard + Lecithin = RM350

Vivix = RM475

Mahal ke?

Harga begini kami sertakan sekali dengan jaminan kepuasan.

Sekiranya setelah mencuba produk kami selama 29 hari dan tidak berpuas hati atau tidak berjaya berhenti merokok, kami pulangkan wang anda 100%. Confirm. Jangan risau.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Petua kulit sihat yang di amalkan oleh Katy Perry

Musim luruh tahun 2013, Katy Perry telah dipilih sebagai Cover Girl untuk Vogue Magazine. Dah tengok belum? Memang gojes vogue habis minah ni. Apa agaknya petua kulit sihat yang beliau amalkan?

petua kulit sihat katy perry

Katy Perry yang merupakan penyanyi lagu-lagu popular seperti Roar, Dark Horse dan Firework, berusia 28 tahun. Kalau tengok music video beliau di youtube, konsep video nya semua ala-ala fantasi dan luar biasa. Memang cukup kreatif dan menghiburkan.

Pada bulan May 2013, Katy Perry telah memuat naik di Twitter gambar koleksi vitamin dan supplement yang beliau ambil untuk kekal cantik dan jelita.

petua kulit sihat katy perry

Nah, ternyata artis barat yang cantik pun amalkan regim vitamin dan supplements. Tengok saiz vitamin dia, besar-besar tu…

Dalam website sheknows.com, Katy Perry telah berkongsi rahsia dan petua kulit sihat yang beliau amalkan:

petua kulit sihat katy perry

Antara petua kulit sihat yang beliau amalkan:

1. Cleanse atau detoks

2. Vitamin dan supplement

3. Menukarkan minuman kopi kepada green tea

4. Kurangkan gula dengan tidak meminum alkohol selama 3 bulan

Nampaknya memang berkesan petua kulit sihat yang Katy Perry amalkan ni. Jadi, bagaimana cara kita nak ikut petua ni? Mudah aje, jom baca di bawah:

 1. Detoks

Diet yang untuk menghasilkan kulit yang sihat mestilah mengandungi 5 atau lebih hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan sehari. Antara sayur yang bagus untuk detoks ialah Brokoli dan buah beri. Sayuran dan buahan ini mengandungi serat atau fibre yang bagus untuk menyedut semua kekotoran dan toksin dalam badan. Ia juga bagus untuk melancarkan penghadaman supaya semua toksin tadi flush keluar daripada tubuh.

Shaklee Alfalfa dengan kombinasi Shaklee Herblax adalah antara supplemen yang bagus untuk detoks. Saya dah cuba, memang luncus aje buang air. Badan rasa ringan lepas keluar semua lendir-lendir lemak bendasing yang pelik-pelik dari badan.

petua kulit sihat

 

2. Vitamin dan supplemen

Semakin kita berusia, semakin menurun penghasilan kolagen semulajadi dalam kulit kita, maka Vitamin C dan Vitamin A adalah antara vitamin yang amat penting untuk kulit. Vitamin C membantu penghasilan kolagen dalam kulit manakala vitamin A boleh membantu mengurangkan kedut-kedut halus dan membuat tona sekata pada kulit wajah.

Shaklee Sustained Release Vita C dan Shaklee Carotomax boleh membantu anda mencukupkan keperluan vitamin C dan A untuk kulit anda 🙂

petua kulit sihat

3. Menukarkan kopi kepada green tea

Green tea telah lama diminum oleh masyarakat Jepun, tu sebab kulit mereka awet muda dan mereka ada jangka hayat yang panjang. Kandungan antioksida dalam green tea juga bagus untuk melawan penuaan.

Kopi pula ada kandungan kafein yang di katakan berupaya menyerap lembapan dan air daripada tubuh dan sel dengan kadar pantas, membuatkan kulit cepat berkedut dan dehydrated.

4. Kurangkan pengambilan gula

Pengambilan gula yang tinggi daripada minuman ringan, kuih muih, kek dan lain-lain akan menyebabkan gula melekat pada kolagen dalam kulit, yang di panggil proses glycosylation. Protein-protein yang bergula ini akan menyebabkan kandungan kolagen semakin menurun dalam kulit secara keseluruhannya, lalu mengurangkan keanjalan kulit wajah.

Usahalah untuk menggantikan gula dengan manisan semulajadi seperti vanilla, jus dan madu.

Demikianlah perkongsian petua kulit sihat hasil adaptasi daripada regim Katy Perry.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...