ESP Shaklee untuk kurus dan mengawal berat badan

esp shaklee untuk kurus

Tak ramai yang benar-benar tahu bagaimana untuk menggunakan ESP Shaklee untuk kurus. Jom lihat di sini kaedah-kaedah yang ramai orang sudah gunakan ESP Shaklee untuk menurunkan dan mengawal berat badan.

esp shaklee untuk kurus

 

1. Sebagai meal replacement

ESP Shaklee untuk kurus boleh membantu kita apabila ia digunakan untuk menggantikan meal anda yang sedia ada. Cara termudah ialah menggantikan sarapan pagi anda yang biasa dengan segelas besar ESP Shaklee.

Cara-caranya:

1 Shaker atau blender

2 sudu makan ESP Shaklee untuk kurus

2 sudu makan Mealshakes Shaklee

12 oz air sejuk

Ais jika suka

Campurkan kesemua bahan tadi ke dalam shaker atau blender. Kene make sure air yang digunakan adalah air sejuk untuk memastikan semua nutrient ESP yang amat sensitif dengan haba tidak termusnah.

ESP shaklee untuk kurus shaker

Juga pastikan anda meletakkan air ke dalam shaker atau blender terlebih dahulu sebelum mencedukkan ESP dan mealshake. Lesson learn, kalau ceduk ESP dan mealshake dahulu nanti dia terlekat di bawah shaker dan tidak dapat melarut dengan baik.

Selepas itu, shake atau blend dengan gembira selama 30 saat atau masa yang secukupkan supaya semua bahan-bahan serbuk tadi melarut.

Amaran untuk pengguna-pengguna baru, anda AKAN rasa lapar dengan cepat pada minggu pertama menggunakan kaedah ini, terutamanya jam 11.30 pagi atau sebelum waktu makan lunch. Tips saya, lewatkan sedikit untuk ambil minuman ini kira-kira jam 8.30 atau 9.00 pagi supaya by lunch tu takdela kebulur sangat ;p

2. Sebagai pembina otot dan penegang kulit geleber

Pernah tak nampak orang yang katanya sudah turun berat badan, tetapi dek terlalu cepat menurun, kulit-kulit dan otot-ototnya masih menggeleber di sekeliling badan? Tak cantik kan?

esp shaklee untuk kurus kulit geleber

Ini disebabkan kaedah menurunkan berat badan yang salah dan hanya mementingkan pembuangan air dan lemak yang terlalu mendadak.

ESP Shaklee untuk kurus boleh membantu anda membina otot yang kuat serta memastikan kulit-kulit lebihan tadi dapat diuruskan dengan baik. Caranya ialah meminum ESP Shaklee 30 minit sebelum bersenam.

Dengan kaedah ini, ESP Shaklee boleh membantu menguatkan otot semasa senaman serta mempercepatkan recovery dan muscle injury semasa workout. Juga disebabkan kandungan protein nya, ESP Shaklee boleh membantu pembinaan kolagen secara semulajadi dan seterusnya menegangkan kulit geleber dengan selamat.

Nah, senang sahaja konsep ESP Shaklee untuk kurus ni. Saya amat gembira sekiranya tuan puan dapat manfaat daripada perkongsian ini.

ESP shaklee untuk kurus

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Air kacang soya resipi Chef Hanieliza yang istimewa

Sedang saya mencari resipi-resipi air kacang soya di pakcik Google, tiba-tiba terjumpa blog Chef Hanieliza yang sangat femes itu! Wah gembira sangat sebab dapat jumpa blog beliau, tambah teruja sebab bila baca profile, Chef ni tinggal di Kerteh!

Selepas ni nak pergi melawat Chef Hanieliza yang comel itu. Pasti seronok!

Di bawah ini saya kongsikan resipi air kacang soya hasil nukilan Chef Hanieliza. Credit to her 😉

ESP shaklee

===============================================================================

Air kacang soya (juga susu soya atau Itali: soia latte) merupakan satu minuman dari kacang soya yang asalnya dari China.
Di setengah negara-negara Asia, minuman ini merupakan satu kebiasaan dan dijadikan satu hidangan harus ketika waktu makan.
Di sebelah barat ia dijadikan satu bahan minuman gantian kepada sesiapa yang tidak boleh meminum susu lembu.

Asal-usul

Air kacang soya dikenalpasti asalnya dari China, sebuah kawasan yang mempunyai pokok soya dan menggunakan dan memakan hasil soya sejak sebelum wujudnya rekod penulisan secara bertulis. Kemudiannya, pokok kacang soya dan hasil tuaiannya telah diperkenalkan dan di tanam di Jepun.

Air kacang soya ditemui dan dibuat oleh Liu An dari Dinasti Han di China sebelum 164 sebelum masihi.

Liu An juga dikatakan yang membuat tauhu di China, kemudiannya dikatakan 900 tahun selepas itu, dikenali di Jepun, sebagai tofu.

baru-baru ini kakliza ditanya mengenai cara buat air kacang soya
oleh kerana kakliza sekeluarga mmg suka makan air kacang soya, so kkliza pun membuat sendiri…
tapi sorila..kakliza tak semapt nak amik gambar [takder mood sbb kepenatan sangat]

AIR KACANG SOYA

air kacang soya

Bahan
1 cawan kacang soya
4 cawan air
1 cawan gula pasir
2 helai daun pandan [simpulkan]

Cara
1. Basuh dan rendamkan kacang soya semalaman.
2. Ramaskan kacang soya supaya kulitnya berpisah. Buangkan kulitnya sambil membilaskan kacang soya.
3. Mesinkan dalam blender sehingga halus.
4. Tapiskan dengan penapis kain [selalu tapis teh tarik/tapis kain putih]
5. Masukkan soya dan gula dalam periuk bersama simpulan daun pandan.
6. Masak sehingga mendideh. Jaga supaya jangan sampai melimpah keluar periuk.
7. Sejukkan dan hidangkan bersama ketulan ais. Boleh juga hidangkan soya panas.

Nota:
Air kacang soya boleh dicampurkan sirap merah dan cincau atau cendul untuk menghasilkan soya bandung cendul atau soya bandung cincau.

========================================================================

OK best tak resipi ni? Simple ke mudah?

Kalau ada masa lapang, cuba yea Insyaallah

Kacang soya yang Non-GMO adalah bahan utama dalam ESP Shaklee di mana serbuk soya ini sudah di tarik semua bahan-bahan yang tidak perlu dan yang tinggal adalah isolate soya yang sejati dan mengandungi kesemua protein dan asid amino penting untuk tubuh.

ESP shaklee

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Petua kempiskan perut buncit versi Ramadhan

set kurus shaklee
Bulatan Gembira Ameerah Kemasik

Usai perbincangan semasa usrah malam tadi, ada 3 orang adik sempat bertanya:

“Kak Erin, nampak kurus la… akak ada buat apa-apa ke? Makan produk apa-apa ke?”

Eh betul ke? Memang kurus atau ‘kelihatan’ kurus sahaja? hehe Sebenarnya saya memang ada turun 10kg semasa bulan Ramadhan yang lalu. Dan alhamdulillah berjaya elakkan berat itu kembali semula ketubuh ku! (akan diceritakan kemudian) Saya beritahu mereka tips ini:

” Akak sengaja masak tak sedap semasa bulan Ramadhan, jadi bila tak sedap, makan pun sikitla”

Mereka enggan percaya. Takkan la masak tak sedap kowtt?? Betul, masak masakan yang tak sedap. Habis husband akak pun makan ke masakan tu? Ya. Jadi sepanjang bulan Ramadhan makan masakan tak sedap. Ya. Laagi la mereka enggan percaya. Aduh! OK lah. Saya kongsikan apa yang saya betul-betul buat semasa bulan Ramadhan sampai turun 10kg. Ini ala-ala petua kempiskan perut buncit la lebih kurang…

  1. Kami tidak berbuka puasa diluar
  2. Kami hanya beli makanan dari bazaar Ramadhan 3-4 kali sahaja sepanjang Ramadhan
  3. Kami masak dan makan 1 pot wonders untuk berbuka, kemudian simpan untuk sahur
  4. Kami makan sekadar cukup mengalas perut
  5. Kami hanya makan buffet Ramadhan 2 kali sahaja. Itupun percuma, kampeni belanja.
  6. Di meja buffet, kami berhenti makan sebelum perut sengkak.
  7. Kami minum air banyak-banyak untuk mengelakkan dehidrasi
  8. Kami amalkan Shaklee Vivix sebelum tidur dan sebelum azan subuh (bermula Ramadhan ke 20)
  9. Saya ambil 3 biji Shaklee Soy Lecithin setiap kali selepas berbuka puasa (bermula Ramadhan hari ke 20)
Shaklee Vivix
Shaklee Vivix

‘Kami’ di sini bermaksud saya dan suami saya 🙂 Alhamdulillah 10kg gone. Maka kempislah sedikit perut yang buncit.

Tetapi janganlah cemburu sangat sebab walaupun turun 10kg, saya masih lagi BMI obesiti. Jauh lagi perjalanan hendak pergi dalam perkara menurunkan berat badan dan melangsingkan tubuh ni. Insyaallah boleh bermula kembali healthy lifestyle yang saya minati – Aerobics Kalau dah mula beraerobics, insyaallah berat badan lebih cepat turun kerana kadar metabolisma meningkat.

Jadi lebih banyak lemak-lemak terbakar dan bertukar menjadi otot. Dalam masa yang sama, saya tetap akan amalkan Shaklee Vivix dan supplement Shaklee yang lain untuk bantu turunkan atau maintain berat badan. Asal jangan menaik sudah kan? Insyaallah moga Allah permudahkan.

 

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Bermula dunia baru sebagai Pengedar Shaklee Kemaman

pengedar shaklee kemaman terengganu

 

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera 🙂

Alhamdulillah diberikan ruang dan peluang untuk berkongsi dengan semua sebagai Shaklee Independent Distributor, Pengedar Shaklee Kemaman

Pengedar shaklee terengganu kerteh paka

[ Mengapa saya mahu jadi pengedar Shaklee? ]

Kira-kira 2 tahun dahulu, saya sebenarnya BENCI pada Shaklee. Well, mungkin tidak benci pada syarikatnya, tetapi lebih kepada meluat dengan distributorsnya.

Mengapa? Sebab terbesar ialah cara mereka mempromosikan produk-produk, tanpa jemu, tanpa etika dan tanpa bosan. Eh saya yang naik bosan!

Mungkin pada ketika itu, ramai yang masih baru bermula online marketing dan tidak berapa tahu selok belok dan adab menjual di alam maya.

Ada satu ketika, saya hide semua sahabat-sahabat Facebook saya yang mula mempromosikan produk Shaklee. Aduh, naik boring dibuatnya! Hari-hari promote, hari-hari promote..

[ Segalanya berubah ]

Fast forward 2 tahun. 2 tahun lamanya saya tidak nampak perkhabaran sahabat-sahabat yang saya hide daripada timeline Facebook saya itu.

Tiba-tiba saya terasa rindu kerana ramai antara mereka pernah menjadi housemate ketika belajar dahulu. Ada yang berusrah bersama, ada yang kelas sama-sama.. Orang kata, ada yang sampai makan sepinggan, minum secawan, tidur sebantal…

Apabila dijenguk profile mereka, Subhanallah mereka dah berjaya dalam bisnes Shaklee masing-masing.

Saya lihat pada diri saya, ketika itu sedang menjalankan bisnes MLM yang lain (tapi buat retailing sahaja, tidak bernetwork). Kehidupan saya masih SAMA dengan 2 tahun yang lepas.

[ Mengapa saya join kumpulan ini ]

Selepas saya membaca satu eBook, saya terus terpana! Ketika itu saya sedang dalam tidur yang lena daripada dunia perniagaan. Saya terus mencari sahabat lama saya Master Siti untuk mendaftar menjadi ahli Shaklee 🙂

Di bawah naungan Master Siti Al’Izzah dalam kumpulan Jutawan Cemerlang Gemilang (Wildan Multimillionaire Family) kami dapat pelajari:

– kaedah Zero to Hero. Bermula dari kosong sehingga pangkat Master Coordinator (pangkat tertinggi dalam Shaklee dengan pendapatan purata RM600 ribu setahun) dalam masa 7 bulan.

– cara menjalankan pernigaan Shaklee 100% dari rumah

– bisnes tanpa menyimpan stok, modal rendah dan terus boleh bergerak sendiri

– kekuatan amalan-amalan rohani untuk menarik rezeki

– tips-tips pemasaran dan banyak lagi!

[ Bagai menjilat ludah sendiri ]

Agaknya, entah berapa banyak status-status Facebook yang pernah saya lontarkan yang memerli sahabat-sahabat yang berniaga Shaklee ini.. mungkin ada yang benci saya 🙁 wallahualam.

Tetapi atas dasar hendak terus membantu orang lain meningkatkan kualiti kesihatan (MLM saya yang dahulu juga produk kesihatan) serta memperbaiki kehidupan saya dan keluarga, saya nekad. Biarlah orang hendak kata apa. Saya hendak membuka lembaran baru dalam hidup saya sebagai Pengedar Shaklee, Insyaallah.

Dalam masa 6 bulan ini, saya hendak target membantu 100 orang supaya lebih sihat serta dalam perniagaan ini, pendapatan sebanyak RM10,000 untuk menggantikan gaji bulanan saya yang makin lama makin menaik ni.. adeh! Niat dihati hendak menjadi ibu sepenuh masa di rumah Insyaallah 🙂

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...