badan bertoksik

Anda ada ciri-ciri badan bertoksik bila…

Fazila (bukan nama sebenar) berusia 33 tahun, tahun ini.

Selama ini dia ingatkan dia sihat dan bahagia. Ada suami yang penyayang, anak-anak yang ceria dan gembira. Kerjaya yang bagus, pendapatan yang stabil.

Tapi Fazila tak tahu yang dia ada badan bertoksik!

Bila toksik dah berkumpul, suami Fazila sudah mula menjauhkan diri.

Kawan-kawan pun dah mula lari.

Anak-anak pun dah tak seceria dulu bila bersama-sama dengan Fazila.

badan bertoksik
Fazila dilanda kemurungan

 

======================

Eh, kenapa pula ni?

Detik hati Fazila yang semakin berkecamuk dan risau.

Bukan boleh nampak pun toksik tu.

Dekat mana dia berkumpul?

Kenapa semua orang dah tak suka pada aku?

Persoalan demi persoalan menghantui jiwa Fazila.

Fazila yang kesedihan dek situasi yang melanda, terus mencapai telefon pintar Samsung Note 2 nya dan mengGoogle simptom-simptom badan bertoksik.

1. Mulut berbau busuk

2. Badan berbau busuk walaupun tidak berpeluh

3. Sembelit atau tidak boleh buang air besar sekurang-kurangnya sekali sehari

4. Badan banyak angin

5. Buncit

6. Berat badan sukar diturunkan

7. Muka berjerawat

8. Keputihan yang banyak dan busuk

 

Argh!! Tidak!! Kebanyakan simptom ni aku ada!

Kata hati Fazila yang semakin lara..

Apabila Fazila mengetik tab Google Images, lebih menghorror kan jiwa dan perasaan beliau..

Oh inilah rupanya toksik yang berkumpul dalam badan…

badan bertoksik
Ni mucoid. Toksik yang terkumpul dalam usus
badan bertoksik
Rupa paras usus orang yang badan bertoksik dan mengalami sembelit yang kronik

 

Tak boleh jadi ni! Aku perlu detox! Aku nak kehidupan aku yang dahulu.. disayangi dan dicintai…

Kata Fazila sendirian sambil bertekad untuk membuang toksik dari badan beliau

 

=============

Tak percaya

Fazila tak percaya dengan kaedah menampal tapak kaki, atau rendam-rendam kaki atau apa juga kaedah luaran untuk buang toksik.

badan bertoksik
Herba menjadi basah sebab kena peluh!

Eh, mana boleh main tampal rendam, lepas tu usus berkeladak ni boleh bersih! Mengarut lah!

badan bertoksik
Kuprum bertindakbalas dengan peluh?

 

Fazila yakin yang badan bertoksik hanya boleh diselesaikan dengan penyelesaian dalaman.

Ibarat macam nak basuh botol susu anak.. kenela berus dari dalam barulah kotoran dan susu basi tu boleh longgar dan tanggal.

Lepas tu guna sabun yang power supaya protein susu tu boleh lerai dan mudah dicuci..

Bukannya main rendam-rendam je botol tu.. ataupun berus dari luar.

Hai orang geela je fikir boleh cuci benda dalaman dengan kaedah luaran 🙁

 

===========

Apa yang perlu buat sekarang?

badan bertoksik

Rakan baik Fazila, Maimunah, merupakan seorang pakar nutrisi berkelulusan dari UK

Beliau cadangkan agar Fazila mengambil nutrisi berikut untuk mencuci badan bertoksik beliau:

– super antioxidants

– herba-herba

 

Tapi mana aku nak cari benda-benda tu, Maimunah?

Tanya Fazila kebingungan..

Kau cari aje Pengedar Shaklee. Deorang ada produk yang bagus-bagus untuk rekemen pada kau. Cuba tengok testimoni ni…

Maimunah pun mengeluarkan telefon bimbitnya dan menunjukkan bukti-bukti kepada Fazila

badan bertoksik
Ukurlilit pinggang sudah berkurangan
badan bertoksik
Mudah buang air besar dan jerawat semakin pulih
badan bertoksik
Wajah semakin cantik dan kedut berkurangan

badan bertoksik

 

Banyak nye orang dah guna set badan bertoksik Shaklee ni ye.. berkesan pulak tu

Detik hati Fazila yang kini semakin yakin dengan apa yang dilihatnya

Ye Zila. Kau pun kene cuba tau. Tentu kau nak jadi lebih sihat kan?

Elok la kalau kita ikhtiar lebih sikit untuk badan kita. Kita asyik jaga orang lain, tapi diri kita tak terjaga pun. Inilah masanya dear…

Kata Maimunah dengan caring nya…

 

============

Buat keputusan

Fazila kini sudah nekad. Dia segera mengambil telefon pintarnya dan mula menulis mesej kepada Therina Jopri, Pengedar Shaklee Kemaman.

Walaupun dia tinggal di Kemaman, danFazila dia kawasan lain, tetapi Fazila langsung tak takut sebab barang boleh di Poslaju oleh Therina Jopri dan sampai dalam masa kurang 48 jam ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

 

Super antioxidant – Vivix

badan bertoksik

Nampak biasa, tapi power.

Rahsia kecantikan Ayu Raudhah dan ramai lagi wanita yang bertransformasi wajah selepas menggunakan Vivix Shaklee.

Sel semakin sihat, kerosakan badan telah di repair, badan rasa ringan.

 

Detox hati dan lemak-lemaknya – DTX Complex

badan bertoksik

Hati yang berlemak adalah di akibatkan oleh pemakanan yang terlalu berlemak lalu hati tidak berupaya memproses keluar lemak-lemak terbabit.

Lemak ini akan berkumpul dalam hati lalu menyebabkan pembengkakan. Hati yang bengkak amat berbahaya kepada kehidupan…

DTX complex boleh membantu untuk detox kan hati dan menyahkan lemak-lemak degil tadi.

 

Cuci usus yang berkeladak – Alfalfa dan Herb Lax

badan bertoksik

Alfalfa mencuci usus daripada toksik dan lemak-lemak.

Ia di bantu oleh Herblax yang melembutkan rektum agar toksik dapat dibuang sempurna melalui najis

 

==============

Alhamdulillah setelah mencuba produk Shaklee di atas, Fazila lebih rasa bertenaga, perut kempis, badan ringan, keputihan berkurangan, kulit muka tegang tanpa kedutan/jerawat dan tiada aura busuk walaupun tidak berpeluh.

Fazila juga sudah disenangi oleh kawan-kawan.

Suami pun dah mula asyik nak peluk-peluk, usik-usik ajer 😉

 

Selain mengamalkan supplement Shaklee, Fazila juga dinasihatkan agar melakukan perkara-perkara berikut untuk elak badan bertoksik:

– minum air 8 gelas sehari

– makan makanan berserat seperti sayuran dan buahan

– bersenam supaya toksik lebih mudah disingkirkan oleh badan

 

>> Untuk mencuba Shaklee Vivix, masuk ke link ini.

>> Untuk mencuba Shaklee DTX Complex, Herblax dan Alfalfa, masuk ke link ini

(Boleh dapat diskaun dan keahlian percuma kalau hubungi 013 982 0013)

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

CommentLuv badge