3 tips berhenti merokok dan bagaimana produk Shaklee boleh membantu

Perhatian perokok-perokok tegar! Anda sedang mencari tips berhenti merokok?

Kami kongsikan 3 tips berhenti merokok yang di cadangkan oleh Mayo Clinic USA.

tips berhenti merokok

Tips berhenti merokok pertama – Buat keputusan yang jitu

Langkah pertama yang terlalu penting dan tidak boleh ditinggalkan ialah membuat keputusan. Kalau hendak berhenti, tetapkan pendirian untuk berhenti selama-lamanya.

Kuatkan semangat tu. Jangan muka macho tapi hati keding.

Set kan tarikh untuk betul-betul mahu berhenti dan stick pada tarikh tu. Jangan ubah-ubah dah.

tips berhenti merokok

Mengapa perlu ada tarikh? Sebab kene faham tabiat yang sudah dilakukan selama berpuluh-puluh tahun memang sukar hendak dibuang kecuali sesuatu episod hebat dan berimpak terjadi kepada diri sendiri.

Anda taknak episod hebat berimpak tinggi berlaku. Anda taknak kematian orang tersayang. Anda taknak didiagnos dengan kanser paru-paru stage 4.

tips berhenti merokokAnda taknak anak kecil anda dapat penyakit asthma sebab terdedah dengan second hand smoke terlalu lama. Anda taknak terkena serangan sakit jantung dan rebah ke lantai mengerang kesakitan lepastu semua orang panik tak tahu nak buat apa, atau mati seorang diri semasa memandu dan dirempuh treller 40 tan.

tips berhenti merokok

Anda taknak bayi anda dilahirkan cacat tangan kaki kerepot badan tak cukup sifat mata tersembul keluar.

tips berhenti merokok

Tak perlu tunggu itu semua.

Buat keputusan. Bila. Dan mengapa hendak berhenti. Tuliskan besar-besar di dinding dan baca setiap hari dengan kuat.

SAYA (NAMA) hendak berhenti merokok bermula (TARIKH) dan berhenti SELAMA-LAMANYA!

Beritahu semua orang yang anda hendak berhenti merokok. Kalau tiba-tiba tak jadi nanti malu. Haa tu sebab kene beritahu.

 

Tips berhenti merokok kedua – Sediakan sistem sokongan yang mantap

Sokongan yang diperlukan boleh jadi daripada ahli keluarga, rakan-rakan (yang bukan perokok please!), doktor, kaunselor anda, kumpulan sokongan berhenti merokok dan pelbagai lagi.

tips berhenti merokok

Sokongan juga boleh didapati daripada klinik berhenti merokok yang di anjurkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Satu lagi elemen penting untuk berhenti ialah bersedia menghadapi cabaran.

Contoh, buat senarai tempat-tempat yang anda CONFIRM tau ada orang ramai merokok seperti bilik merokok, kedai mamak, corner tingkat bawah KLCC depan restoran DOME dan sebagainya.

tips berhenti merokok

Mengapa buat senarai ini?

Sebab anda tak mahu dan tak boleh pergi ke tempat ini lagi.

Kemudian buat senarai tempat-tempat alternatif yang anda perlu pergi untuk mengelakkan daripada menghidup asap rokok seperti di dalam restoran hawa dingin, shopping complex, Muzium Negara dan sebagainya.

tips berhenti merokok

 

Tips berhenti merokok ketiga – Bebaskan diri daripada asap rokok yang durjana

Apabila sudah ada keputusan yang jitu dan sistem sokongan yang mantap, anda hanya perlu bebaskan diri daripada asap rokok.

Elakkan pergi ke tempat-tempat yang anda biasa pergi. Elakkan daripada bergaul dengan rakan-rakan perokok tegar dan

segera berkata TIDAK sekiranya mereka ajak merokok.

Juga perlu ingat, bahan yang membuatkan anda rasa hendak merokok kembali itu ialah NIKOTIN

tips berhenti merokok

OK nicotine patch mungkin boleh membantu anda berhenti merokok tetapi AWAS! ia boleh membuatkan anda hendak merokok kembali.

Nicotine patch menambahkan lagi kandungan racun nikotin dalam darah anda. Ia bak terlepas daripada mulut harimau, masuk ke mulut buaya (eh betul ke peribahasa ni)

tips berhenti merokok

Cara paling berkesan ialah menyahkan nikotin daripada sistem badan, supaya bila orang hembuskan asap rokok ke muka, kita tak berganjak dan berkata

Saya sudah detox nikotin!

 

Produk Shaklee yang boleh membantu detox nikotin

Untuk merka yang berhati besar – Vitamin E dan CoQ Health 

Vitamin dan co-enzim ini telah terbukti dalam menyahkan nikotin dari dalam darah dan boleh membantu meng repair sel tubuh badan daripada kerosakan-kerosakan yang telah diakibatkan oleh rokok.

Apabila darah anda bebas nikotin dan sel-sel sudah tak ingat apa itu rokok, insyaallah anda boleh berhenti merokok dengan lebih mudah.

tips berhenti merokok

Untuk mereka yang berhati cekal – Vivix

Shaklee Vivix mengandungi antioksidan yang sangat tinggi (6000 ORAC) dan berupaya membantu mengeluarkan nikotin dari dalam darah dengan cepat.

tips berhenti merokok

AWAS! pengguna VIVIX yang hendak berhenti merokok claim lidah mereka terasa pahit dan sensasi hendak muntah apabila mengambilnya.

Lihat testimoni Encik Azrin


Tetapi anda boleh berhenti dan terasa tidak mahu merokok lagi sepantas 3 minggu.

Itu jaminan kami.

 

>> Untuk mencuba Vitamin E dan CoQ Health, boleh menempah daripada link ini

>> Untuk mencuba Vivix, boleh menempah daripada link ini

 

Berapa harganya?

Berapa harga sekotak rokok?

RM13.00

Berapa jumlah wang anda belanjakan untuk rokok sebulan?

RM13 x 30 = RM390

Ada hari-hari yang anda stress atau banyak kerja, jadi rokok 2 kotak sehari.

RM13 x 40 = RM520

 

Kami tawarkan detox nikotin dengan harga yang sama atau lebih murah lagi.

Kali ini anda berbelanja untuk hidup, bukan berbelanja untuk MATI.

tips berhenti merokok

HARGA

Vitamin E dan CoQHealth = RM 283 sahaja (harga tak mahu jadi ahli) atau RM300 (harga dengan daftar keahlian Shaklee)

Vivix = RM475 (harga tak mahu jadi ahli) atau RM445 (harga dengan daftar keahlian supaya lepas ni dapat produk murah)

 

Mahal ke?

Harga begini kami sertakan sekali dengan jaminan kepuasan.

Sekiranya setelah mencuba produk kami selama 29 hari dan tidak berpuas hati atau tidak berjaya berhenti merokok, kami pulangkan wang anda 100%. Confirm. Jangan risau.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “3 tips berhenti merokok dan bagaimana produk Shaklee boleh membantu

Leave a Comment

CommentLuv badge