Cara pilih set kurus Shaklee yang sesuai dan tepat

set kurus shaklee

Minggu lepas sahaja sudah 4 orang approach saya bertanyakan tentang Set Kurus Shaklee.

Ini belum dikira minggu-minggu dan bulan-bulan sebelumnya.

Ternyata memang ramai orang di Malaysia sedang menderita akibat berat badan berlebihan, sama ada mereka sedari atau tidak.

set kurus shaklee

Set Kurus Shaklee ni sebenarnya ada banyak kombinasi dan pilihan, dan kita mestilah pandai memilih set yang sesuai dan tepat dengan keperluan tubuh badan kita supaya pelaburan itu berbaloi dengan hasil yang kita dapat.

 

=========================================

Set kurus Shaklee pertama – set detoks atau bersihkan usus

Anda buncit?

Anda anda masalah sembelit yang kronik? (Tak boleh buang air besar sekurang-kurangnya sekali sehari)

Anda ada masalah nafsu makan yang tinggi?

set kurus shaklee

3 perkara di atas ni adalah tanda-tanda badan banyak toksik.

Badan bertoksik tu bukanlah bermakna ada banyak sampah dalam badan, tetapi lebih kepada usus yang kotor dan berkeladak.

Ada kajian menunjukkan, dalam usus yang tidak bersih terdapat lebih kurang 7kg toksins di dalamnya.

set kurus shaklee
Rupa paras usus orang yang badan bertoksik dan mengalami sembelit yang kronik

Lapisan dalam usus diliputi oleh lendir, najis yang berkerak dan mengeras.

Lapisan ini menghalang daripada nutrien diserap dengan efisyen ke dalam badan.

Ini yang menyebabkan anda jadi makan tak kenyang-kenyang, sebab tubuh badan masih signal kepada tekak yang dia masih belum dapat nutrien yang secukupnya.

Selain itu, najis yang berkerak di dalam usus menyebabkan aktiviti peristalsis, pergerakan usus yang menolak najis ke bahagian rektum, tidak dapat berfungsi dengan baik.

Ia ibarat hos getah yang keras dan tidak lagi flexible, mana mungkin dapat mengendur, mengembang dan mengecut dengan efisyen.

set kurus shaklee

Najis yang sukar ditolak oleh usus ke bawah akan menyebabkan anda mengalami masalah sembelit yang kronik.

 

Cadangan kami:

Alfalfa complex untuk menyental dan membersihkan usus

Herblax untuk melembutkan rektum agar otot usus berupaya menyingkirkan najis dengan semulajadi

Ostematrix untuk melembutkan najis agar mudah di keluarkan

set kurus shaklee

===============================

Set kurus Shaklee kedua – set kecutkan lemak

Tepi perut ada tayar berlapis-lapis.

Bawah lengan ada lemak berayun-ayun.

Nak pakai baju pun dah tak muat di lengan, perut, peha dan dada.

set kurus shaklee

Ketat sendat mampat gittew.

Lemak dalaman ni sebenarnya ada 2 jenis:

Lemak Visceral

Lemak yang berbahaya sebab ia lemak yang menyelaputi organ dalaman manusia dan boleh menggangu sistem organ tubuh. Sangat sukar untuk dihilangkan kecuali dengan senaman dan regim diet yang ketat. Orang lelaki bersaiz pinggang 40 inci ke atas dan wanita 35 inci ke atas ada tanda-tanda mempunyai visceral fat yang tinggi.

set kurus shaklee

Lemak Subcutaneous

Lemak yang terdapat di bawah lapisan kulit. Lebih mudah dihilangkan dan dicairkan melalui kaedah diet dan senaman ringan setiap hari. Ada orang main mengelat dengan pergi ke mandi stim untuk ‘mencair’kan lemak tersebut.

 

Cadangan kami:

Omegaguard untuk mencairkan dan mengecutkan sel lemak visceral dan subcutaneous

Lecithin untuk menggumpalkan lemak dan minyak daripada makanan yang di makan supaya mudah disingkirkan

Phytocol ST untuk melapiskan usus agar tidak menyerap kolestrol dan lemak masuk ke dalam salur darah.

set kurus shaklee

==============================================

Set kurus Shaklee ketiga – set bina otot dan tegangkan kulit geleber

Ada orang mahu bina otot agar tampak lebih tegap dan tegang.

Ada orang kadangkala akibat menurunkan berat badan yang ekstrim atau terlalu laju boleh menyebabkan kulit dia tidak dapat mengecut dengan baik dan secepat lemak dia mengecut.

set kurus shaklee

Cadangan kami:

ESP untuk membina otot dan menegangkan kulit

Collagen Powder untuk menambahkan kolagen ke dalam kulit agar cepat tegang dan mantap

Cinch Shake Mix (ada 3 perisa – vanilla, latte dan chocolate) sebagai meal replacement untuk mencukupkan nutrien semasa berdiet

set kurus shakleeset kurus shaklee

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Panduan ibua bapa cakna: Set Shaklee untuk kanak-kanak

set shaklee untuk kanak-kanak

Bulan lepas kami ada mengadakan www.petuakulit.com FREE giveaway contest Mealshakes Januari 2015.

Peserta hanya perlu isikan maklumat diri dan kemudian nyatakan mengapa mereka perlukan Mealshakes Shaklee.

Rata-rata peserta menulis sebab nak mencuba kesedapan dan kehebatan Mealshakes.

Tak kurang juga yang mereka sebenarnya memang menggunakan produk Shaklee sendiri tetapi hendak mencuba Mealshakes dan Set Shaklee untuk anak-anak mereka.

============================

set shaklee untuk kanak-kanak

Set Shaklee untuk kanak-kanak pertama – Mealshakes

set shaklee untuk kanak-kanak

Mealshakes ni antara produk kesukaan kanak-kanak sebab rasa dia, sedap creamy dan kena dengan selera mereka.

Kalau perhati betul-betul dalam canister Mealshakes ni, akan nampak ketulan-ketulan oren yang kecil.

Yang itu adalah Gum Arabic atau Acacia Gum atau Manna (makanan yang disebut dalam Al-Quran).

set shaklee untuk kanak-kanak
takdela ketul dia besar camni. kecik-kecik jer dalam tu

Manna adalah sejenis prebiotik yang mana sangat-sangat bagus untuk sistem pencernaan manusia.

Tu sebab ibu bapa belikan anak mereka Mealshakes sebab anak jadi tambah selera makan sebab usus mereka sihat, dan juga dah tak sembelit.

Best kan? 🙂

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak kedua – Vitalea for children

set shaklee untuk kanak-kanak

Ni produk yang sudah lama tidak berada dalam pasaran Malaysia sebab Shaklee ada improve formulasi dia.

Sebelum saya join Shaklee, katanya tablet dia kecil dan warna kuning-kuning gitu.

Now rupa dia besar double, warna purple dan rasa seperti anggur.

Yang bestnya tentang Vitalea for Children ni or VFC dia tak mengandungi sebarang gula dan perasa tiruan.

Deorg guna pemanis stevia. So formulasi dia amat mesra gigi kanak-kanak.

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak ketiga – Omegaguard

set shaklee untuk kanak-kanak

Omegaguard ni sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak.

Ada ibu yang beri je sebiji kat anak, dia gigit kapsul dan sedut dalam mulut.

Tapi anak saya tak berapa gemar bau ikan dia, so saya picit masukkan dalam susu dan minuman.

Alhamdulillah nampak perubahan dari segi kecerdasan dalam kelas dan prestasi dalam pembelajaran :0

===========================

 

Set Shaklee untuk kanak-kanak keempat – Chewables Vita C

set shaklee untuk kanak-kanak

Chewables Vita C ni pun ada formulasi yang bebas gula dan sangat bagus untuk elakkan kanak-kanak terkena karies gigi.

Rasa dia sangat natural dan masam-masam. Boleh kunyah-kunyah gitu, tu yang best.

Kalau anak yang selalu demam selsema serta resdung boleh amalkan Chewables Vita C.

==========================

 

Saksikan bingkisan ringkas mengenai Set Shaklee untuk Kanak-kanak dan testimoni 🙂

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Cara menanggalkan kutu babi yang durjana

cara menanggalkan kutu babi

Saya terpanggil nak kongsi cerita cara menanggalkan kutu babi ini sebab dah masuk kali ketiga ahli keluarga saya digigit kutu babi.

Kutu babi tu apa? Jangan risau! Kutu babi atau ‘cikenet’ atau ‘tick’ atau ‘pirah’ dalam dialek Terengganu adalah sejenis kutu, bukanlah sejenis babi.

Jadi kalau terkena tak payah lah nak samak kann… 😛

cara menanggalkan kutu babi

Kutu babi ni sejenis serangga Araknid (keluarga labah-labah) berkaki lapan dan bersifat parasit luaran. Mereka suka sedut darahhh!

Baru-baru ini, ada seorang manager di tempat saya berkongsi yang kutu babi akan berhijrah ke kawasan yang tidak terkena banjir.

Sedia maklum, kawasan rumah saya memang tak dinaiki air namun kawasan sekitar seperti Kemaman dan Dungun naik banjir.

Jadi mungkin geng kutu babi ni sudah lompat-lompat datang ke Kerteh.

=========================

 

Cara menanggalkan kutu babi

Dalam perkongsian tersebut, beliau cadangkan beberapa kaedah home-remedy cara menanggalkan kutu babi:

1. Alkohol – sapu alkohol pada kutu babi. Nanti dia pedih dan mudah dicabut.

2. Air Tembakau – kemudahan untuk rumah yang ada penghisap rokok daun. Titis pada kutu babi nanti dia pening dan tanggal

3. Cabut dengan tangan – kalau dia masih kecil dan belum grip sangat, boleh cabut guna tangan.

===========================

 

Cara Menanggalkan Kutu Babi – Episod Syifaak

Mula-mula anak sulung saya Syifaak yang kena gigit.

Betul-betul dibirai kelopak mata atas.

cara menanggalkan kutu babi

Diusik, sakit. Nak tarik tak boleh. Kuat cengkamannya. Dah gemuk pulak tu!

Nak sapu alkohol bahaya sebab terlalu dekat dengan mata.

Akhirnya terpaksa bawa ke klinik, doktor snip sikit bulu mata dan tarik dengan tweezers.

Syifaak pula sebab menggelupur dan menjerit-jerit ketakutan, nurse terpaksa balut badan dia tak kasi bergerak semasa prosedur dijalankan huhu

Lepas ditarik, lab technician pun cek bawah kanta mikro kalau ada kaki kutu yang tertinggal di mata.

Alhamdulillah semua kaki dia intact. Katanya kalau kaki atau cangkuk tertinggal, tempat gigit tu akan gatal dan bengkak.

========================================

 

Cara Menanggalkan Kutu Babi – Episod Suhayb

Tak lama lepas tu pulak, Suhayb pulak kene gigit!

Lokasi gigitan juga di birai mata, tetapi kelopak mata bawah.

cara menanggalkan kutu babi

Tapi kali ni kutu tu kecik je, tak segemuk kutu di mata Syifaak.

Since dia kecik lagi, suami saya pun dengan lafaz bismillah, menarik kutu tu dengan jari. Saya jadi tukang pegang kaki dan tangan Suhayb.

Selepas beberapa percubaan Alhamdulillah berjaya cabut.

Tempat gigitan pun merah kejap je, pastu ok dah.

========================================

 

Cara Menanggalkan Kutu Babi – Episod Erin

Last sekali, pagi tadi, saya sendiri pulak yang digigit!

Kat bawah ni gambar dari Google, tapi saya bayangkan posisi kutu babi tu macam ni la terbenam kepala dia.

cara menanggalkan kutu babi

Waktu tu dalam bilik air tengah mandi, sedang bersabun tiba-tiba sakit di tepi pinggang bila disentuh.

Saya yang rabun ni nampaklah ada benda hitam kat situ, diusik sakit, nak cabut tak boleh.

Sudah! Mesti kutu babi ni!

Memang sakittt sangat. Adoi macam mana nak buat? Dalam keadaan panik memang tak terfikir pun pasal benda lain…

Terus teringat cara menanggalkan kutu babi yang pernah dicadangkan oleh seorang kawan.

========================================

 

Basic H

Nasib baiklah dalam bilik air tu ada Basic H. Ambil basic H dan titis 2 titik di atas kutu babi. Tenyeh-tenyeh sikit kutu babi tu bagi dia pening.

cara menanggalkan kutu babiLepas tu, alhamdulillah cengkaman kutu babi pun berkurangan dan saya dapat cabut menggunakan jari dengan mudah.

Ada bekas merah sikit dan pedih, macam secebis kulit yang tersayat bersama-sama dengan kutu babi tu. Tapi tak sakit sangat laa.

Hopefully lepas ni ok.

Basic H ni dikatakan amat dibenci oleh serangga sebab dia ada bau. Bau tu serangga je yg tak suka. Hehe

Saya pun pernah guna Basic H kat rambut anak sebagai alternatif masa syampu kutu dah habis. Pun semua kutu dengan cucu cicit datuk moyang kutu keluar. Memang efektif 🙂

Basic H pun memang bagus untuk cuci semua benda dalam rumah.

cara menanggalkan kutu babi

Lantai, tandas, dinding, periuk, sinki, kasut sekolah etc

Darah, tanah, muntah, lumpur insyaallah semua hilang. Memang best dan mudah 🙂

cara menanggalkan kutu babi

Teringin nak mencuba Basic H?

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Seksa lutut semasa solat – Produk Shaklee untuk sakit lutut dan sendi

PRODUK SHAKLEE UNTUK SAKIT LUTUT

Malu tak kalau kita tengah solat jemaah ramai-ramai di surau atau masjid, sekali bunyi keletuk-keletuk semasa nak rujuk, sujud dan bangkit berdiri?

set shaklee untuk sakit lutut

Kalau ada bunyi sahaja OK la lagi, jiran sebelah aje pun yang dengar ;p

Tapi kalau dah bunyi, di tambah pula dengan sakit sendi semasa solat? Tak ke seksa?

Rasa perit je bila nak rukuk sujud tu.

Pastu takkan muda-muda dah nak ambil kerusi solat duduk.. haish malu dengan makcik-makcik kat situ dik nonn..

Tapi…

Jangan risau sebab ada produk Shaklee untuk sakit lutut dan sendi. Jom kita tengok apa yang ada 🙂

======================

PRODUK SHAKLEE UNTUK SAKIT LUTUT

Produk Shaklee untuk sakit lutut pertama – Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

set shaklee untuk sakit lutut

Dalam AJHT ni ada ekstrak Boswellia dan jagung, serta nutrien termasuk Zinc, Mangan dan Vitamin C yang penting dalam memberikan keselesaan sendi dan pergerakan.

Jagung sebenarnya ada kandungan Glukosamine yang pekat. Glukosamin ni bantu menguatkan tuang rawan pada sendi.

Tulang rawan yang lemah lah yang menyebabkan kita sakit bila nak bangun rukuk sujud tu.

=======================

 

Produk Shaklee untuk sakit lutut kedua – Ostematrix

set shaklee untuk sakit lutut

Produk ni ada kandungan kalsium yang berguna untuk mempertingkatkan ketumpatan kalsium dalam tulang.

Tulang yang rapuh dan tidak mampat menyebabkan sendi sakit, dan berbunyi keletung-keletung tu bila sedang solat.

Tambahan pula, Ostematrix ni ada Magnesium yang bantu menyusun Kalsium dalam tulang.

So bila makan Kalsium, takdelah dia terbuang sahaja ke dalam sistem perkumuhan kita akibat gagal diserap oleh tubuh.

======================

 

Produk Shaklee untuk sakit lutut ketiga – Omegaguard

set shaklee untuk sakit lutut

Cuba perhatikan kawasan sendi yang sakit tu, ada tak perubahan saiz yang abnormal?

Biasanya kalau sakit lutut atau sendi ni, ada berlaku kebengkakan dalaman yang kita sukar nak detect atau lihat.

Ligamen yang bengkak akan menyebabkan sendi yang amat sakit.

Jadi disebabkan Omegaguard ni ada unsur yang membantu menyurutkan bengkak, dia sangatlah penting untuk pesakit sendi dan lutut.

Omegaguard juga penting dalam melancarkan dan mengawal ketumpatan kusyen pada sendi seupaya lutut anda tidak sakit lagi 🙂

=====================

 

Produk Shaklee untuk sakit lutut keempat – Collagen Powder

set shaklee untuk sakit lutut

Semua binaan sendi kita; ligamen, tisu, kusyen adalah diperbuat daripada unsur protein iaitu kolagen.

Disebabkan Collagen Powder ni sangat mudah diserap, ia boleh membantu tubuh kita dalam membina semula ligamen, tisu dan kusyen yang rosak.

Insyaallah dengan ikhtiar ini, lutut dan sendi anda akan beransur pulih daripada seksa dan sakit 🙂

=====================

 

Ni testimoni ringkas daripada puan Lydzar 🙂

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...