Dina – Stokis dan Pengedar Shaklee Melaka

PENGEDAR SHAKLEE MELAKA

Pengedar Shaklee Melaka idaman Malaya ialah Cikpuan Siti Noordinah Abdul Latif yang tinggal di Jasin, Melaka.

PENGEDAR SHAKLEE MELAKA

Dina ni schoolmate saya, kira-kira dah 15 tahun lah tak bercakap dengan dia.

Just reconnect semula melalui FB dan tengok-tengok dari jauh jer…

Sehinggalah beliau contact saya kerana berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee Melaka.

pengedar shaklee melaka

Dek permintaan product Shaklee yang sangat tinggi di Melaka, Dina tak mahu lepaskan peluang untuk membantu seluruh rakyat Melaka yang memerlukan bantuan konsultasi dan produk Shaklee dengan segera.

 

Fakta Pengedar Shaklee Melaka pertama – Dina: pegawai CSI

Ya, macam CSI di televisyen tu, Crime Scene Investigator. Beliau ada background dalam bidang Kimia dalam Analisis Forensik.

Pergh memang hebat dalam bidang sains dan anatomi manusia hehe

pengedar shaklee melaka

Agaknya sebab beliau minat subjek Kimia masa sekolah menengah dahulu, kemudian suka pulak tengok rancangan CSI, maka terhasillah Cik Dina si pegawai CSI.

 

Fakta Pengedar Shaklee Melaka kedua – Dina: Penolong Pegawai Sains di UiTM Melaka

Sekarang Dina bertugas sebagai Penolong Pegawai Sains di Fakulti Perladangan dan Agroteknologi yang berdedikasi. Kadang kala beliau mengajar dalam lab.. ha tengok gambar student dia.. putih je semua pakai lab coat 🙂

pengedar shaklee melaka

Kalau anda ada berdekatan dengan UiTM Melaka, just hello-hello je Cik Dina ni, Insyaallah beliau sedia membantu.

Dina ni juga jenis suka berjumpa dengan orang (tak macam saya pemalu aihh) so dont worry anda akan mendapat layanan penuh hormat dan mesra 🙂

pengedar shaklee melaka

Fakta Pengedar Shaklee Melaka ketiga – Dina sekeluarga: pengguna produk Shaklee tegar

Dina dan keluarganya semua merupakan pengguna produk Shaklee yang tegar.

Beliau sendiri menggunakan Sustained Release Vita C dan Ostematrix – untuk urat, tulang dan imuniti tubuh

pengedar shaklee melaka

Ibunda Dina menggunakan OmegaGuard dan B Complex – untuk tenaga dan sendi

Adiknya pula pengguna tegar Lecithin dan Alfalfa – untuk mengawal berat badan.

 

Fakta Pengedar Shaklee Melaka keempat – Dina: Natural and Herbal Product Hunter

Hobi dan minat Dina adalah mengkaji tentang produk yang natural (alami) dan yang berasaskan herba.

Minat beliau yang sebegini yang telah membuatkan Dina terjumpa Shaklee.

pengedar shaklee melaka

Alhamdulillah Dina sebagai ahli saintis telah sendiri mengakui keberkesanan dan kandungan produk Shaklee yang sememangnya selamat dan efektif.

 

Jadi untuk menghubungi Pengedar Shaklee Melaka Cik Dina, boleh menggunakan saluran-saluran berikut:

pengedar shaklee melaka

Call, SMS, Whatsapp, Telegram : 016 631 2920

Facebook: Siti Noordinah Abd Latif

Email: deyyna_11@yahoo.com

Insyaallah beliau sedia membantu orang-orang Melaka dengan perkhidmatan COD dan poslaju 🙂

pengedar shaklee melaka

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Set Shaklee untuk resdung kanak-kanak dan tips kurangkan kesan allergik

set shaklee untuk resdung

Minggu lepas, seorang Encik Azman dari Chukai menelefon saya dan bertanya tentang Set Shaklee untuk resdung.

Beliau sedang mencari set resdung untuk anaknya yang berusia 7 tahun kerana kasihan melihat dia selalu bersin pagi-pagi.

Beliau bertanya jika ada yang jenis pill kerana tidak gemar yang jenis bancuhan seperti Mealshakes.

set shaklee untuk resdung

 

=======

PILIHAN

=======

Ada beberapa produk dalam Set Shaklee untuk resdung yang sesuai untuk kanak-kanak seusia dengan anak Encik Azman ni.

Saya telah mencadangkan produk berikut:

 

Set Shaklee untuk resdung pertamaChewables Vitamin C / Sustained Release Vita C Plus

Saya bertanya jika anak Encik Azman sudah pandai menelan pill, beliau berkata sudah pandai, tetapi concern Encik Azman ialah sekiranya pil terlalu besar, then sukarlah anak beliau nak menelan. Nanti tercekik nahas pulak…

set shaklee untuk resdung

Jadi saya bawakan sampel Sustained Release Vita C plus untuk ditunjukkan kepada Encik Azman supaya beliau boleh buat penilaian terus, adakah saiz itu terlalu besar atau sedang elok untuk anaknya.

Salah satu alternatif untuk Sustained Release Vita C Plus ialah Chewables Vitamin C. Rasanya masam-masam tetapi boleh dikunyah oleh kanak-kanak. Kandungan Vitamin C nya hanya 100mg, berbanding SR Vita C plus 500mg.

set shaklee untuk resdungUntuk pengidap resdung kronik, digalakkan mengambil dos Vitamin C yang tinggi untuk bantu meningkatkan sistem imun dan mengelakkan allergi.

 

Set Shaklee untuk resdung kedua – Chewables Vitalea for Children

Baru-baru ini, Shaklee Malaysia telah melancarkan kembali penjualan Chewables Vitalea for Children setelah beberapa lama takde dalam pasaran.

Ha mengapa lama tiada dalam pasaran? Kerana Chewables Vitalea for Children ni sudah di re-formulasi dengan kandungan yang lebih hebat dan komponennya tooth-friendly. Maksudnya tiada gula untuk mengekalkan kesihatan gigi kanak-kanak.

set shaklee untuk resdung

Berbanding dengan formulasi dahulu, saiz setiap chewables tablet itu 2 kali ganda lebih besar, so memang berbaloi sangat kalau ambil Vitalea for Children ni.

Chewables Vitalea for Children ni boleh bantu mencukupkan keperluan zat mineral dan vitamin secara menyeluruh untuk anak Encik Azman supaya tubuh anaknya boleh menumpukan seluruh nutrien dalam pembentukan sistem imuniti yang lebih kuat.

Bila sistem imun kuat, maka serangan allergi pun boleh la berkurangan Insyaallah 🙂

 

Set Shaklee untuk resdung ketiga – Alfalfa complex

Apa yang best tentang Alfalfa complex ni, kalau yang tak gemar menelan pil, boleh hancurkan halus kemudian bancuh dengan air panas atau suam untuk membuat minuman herba.

Rasa dia macam daun-daun sikit, takdela teruk sangat. Acceptable.

set shaklee untuk resdung

Kalau anak Encik Azman taknak menelan pil, boleh buat air camni ok 🙂

Tapi memandangkan saiz pil Alfalfa complex ni kecik-kecik aje, lebih kecil dari panadol sebenarnya. Jadi tiada masalah untuk anaknya menelan Alfalfa.

Alfalfa membantu memberikan kesan anti-histamin yang boleh mengurangkan kesan allergi.

 

=========

TIPS

=========

Kalau makan supplemen aje, tapi tiada kaedah prevention, sia-sia aje.

Jadi saya kongsikan langkah-langkah untuk elakkan kesan allergi untuk orang-orang yang ada resdung:

set shaklee untuk resdung

1. Kenal pasti allergen yang boleh trigger serangan resdung anda. Adakah seafood? Adakah ayam? Adakah habuk?
2. Kalau allergen makanan, sila elak terus dari makan makanan tersebut. Jangan cari pasal.
3. Kalau habuk, terutamanya yang selalu bersin waktu pagi disebabkan oleh cuaca sejuk dan habuk, sila pastikan bilik tidur anda betul-betul bersih dan pasanglah ‘air filter’.
4. Kalau jerawat naik di muka selepas makan makanan larangan, jangan di usik! Nanti masalah lain yang timbul. 
5. Banyakkan minum air suam dan detoks badan daripada histamin yang dihasilkan oleh tubuh. Boleh detox juga dengan Alfalfa.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Mengapa Perlu Ambil Supplement – Kalau tak tahu fakta ni boleh mati cepat (bahagian 1)

mengapa perlu ambil supplement

Mak Jemah (bukan nama sebenar) kadang-kadang sakit hati mendengar kata cacian jiran-jirannya.

Yelah, beliau sebagai golongan profesional dengan gaji yang agak selesa pun ‘jual’ supplement untuk membantu menambahkan lagi pendapatan keluarganya.

Tak cukup lagi ke gaji Empat Ribu Ringgit kau tu?

Tanya jirannya Mak Leha
Tak cukup dirinya dicerca, customer-customer nya yang sudah berbelas-belas tahun membeli produk daripadanya juga pun terkena tempiasnya.

mengapa perlu ambil supplement
Inilah yang Mak Jemah hendak lakukan kepada jiran-jirannya yang kepoh itu

Zaman sekarang ni macam-macam ragam dan reaksi manusia terhadap supplement.

  • Nanti gemuk
  • Nanti baby besar susah nak teran keluar (untuk yang mengandung)
  • Nanti kuat makan
  • Nanti dapat kanser
  • Nanti badan lemah senang dapat penyakit
  • Nanti DNA sel berubah! (yang ni tak boleh blah)

Ah, macam-macam lah orang nak berbincang tentang keburukan, bukannya hendak berbincang tentang mengapa perlu ambil supplement dalam zaman-zaman begini.

Tetapi Mak Jemah selalu ingatkan kepada customer-customernya:

Jangan ambil supplement sebagai alasan engkau hendak jalani kehidupan yang tidak sihat atau tidak mahu mengikut diet pemakanan yang betul.

mengapa perlu ambil supplement

Ambil supplement tapi:

– tak mahu bersenam
– makan macam lori satu tan
– makan manis dan berlemak minyak
– jadual makan tak teratur
– minum arak
– hisap rokok
– tidur lewat
– dan sebagainya

No-no-no itu semua salah!

Gaya hidup dan pemakanan mesti sihat juga, baru supplement boleh berfungsi dengan betul dalam badan kita.

 

Mengapa Perlu Ambil Supplement: Pertama – Makanan sekarang sudah tak berkhasiat

Ni bukan makanan-makanan yang memang betul-betul tak berkhasiat seperti cikedis, makanan rapu atau makanan ringan.

mengapa perlu ambil supplement

Ini berkenaan makanan yang kita selalu makan untuk dapatkan nutrisi lengkap pun banyak yang sudah tak seberkhasiat seperti dulu.

Sayur-sayuran yang kita beli dipasar, ditanah apakah yang ia ditanam? Subur dan penuh nutrien kah?

mengapa perlu ambil supplement

Berapa banyak bahan kimia yang disembur supaya ia kelihatan segar dan tidak dimakan ulat (tips beli sayur, beli lah yang dimakan ulat sikit-sikit. Itu tandanya ia tiadak banyak chemicals disembur padanya)

Berapa lama dia sudah dipetik dan disimpan dalam peti dingin untuk mengekalkan rupa segarnya?

mengapa perlu ambil supplement

Berapa hari/minggu sebelum sayur itu sampai ke tangan kita? Semasa dalam tempoh itu, berapa banyak zat vitamin yang telah terhapus akibat terdedah kepada udara dan suhu tinggi?

Kecuali kalau kita sendiri yang tanam sayur ditepi rumah, dipetik terus masuk dapur untuk dimasak dan dimakan.

Kajian menunjukkan zat secawan bayam pada zaman 1960an hanya boleh ditandingi dengan 4 cawan bayam pada zaman sekarang.

mengapa perlu ambil supplement

Banyak tu bayam yang nak kene makan…
Mengapa Perlu Ambil Supplement Kedua – bahan kimia terlarang

Banyak bahan kimia yang berpotensi bahaya atau belum lagi diuji bahayanya telah dimasukkan ke dalam makanan kita.

mengapa perlu ambil supplement

Makanan berproses di dalam botol, tin, kotak dan paket plastik terutamanya.

Tamadun manusia belum cukup lama untuk uji bahaya dan kesan bahan-bahan kimia ini terhadap badan manusia.

mengapa perlu ambil supplement

Yang kita tahu, bahan-bahan ini digunakan sebagai pengawet, pemanis, pengkondisioner, perasa dan pewarna tiruan.

Yang kita tak tahu, bagaimana pula?

mengapa perlu ambil supplement

 

To be continued Mengapa perlu ambil supplement (bahagian 2)

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Masalah kesuburan lelaki yang akan memecahbelahkan rumahtangga

masalah kesuburan lelaki

Saya ada sepasang sahabat. Mereka berdua suami isteri.

Isteri bernama Yati dan suami bernama Nadzrin (bukan nama-nama sebenar).

Mereka adalah loving couple, terutamanya Nadzrin terhadap isterinya itu.

masalah kesuburan lelaki

Mereka sudah berkahwin selama 4 tahun tetapi belum dikurniakan zuriat lagi.

Pada awalnya, mereka biarkan sahaja masa berlalu begitu sahaja, sebab tak mahulah paksa-paksa.

Kalau takde anak lagi, belum rezeki lah tu kak

Kata Nadzrin.

Suami saya tak minta anak lagi. Jadi saya pun rileks aje kak

Kata Yati pula

 

========

Dah lama sangat

Namun apabila masuk ke tahun ke 5, mereka sudah mula berasa sesuatu tak kena.

Mana mungkin pasangan yang duduk serumah, begitu mesra dan penyayang masih belum dikurniakan zuriat lagi?

Jadi mereka cuba dahulu cara natural, membilang waktu kesuburan, membilang waktu period dan sebagainya.

3 bulan mereka buat tracking begitu namun hasilnya masih tiada.

masalah kesuburan lelaki

Hubungan mereka juga semakin renggang akibat stress kerja dan tekanan-tekanan yang mereka alami daripada keluarga.

Malah Yati dah hampir-hampir berhenti kerja dan meninggalkan gaji RM7,000 beliau kerana ingin larikan diri dari stress kerja untuk concentrate dapatkan anak.

Nadzrin pula sudah hampir putus harapan sambil berasa rendah diri kerana tak ‘cukup power’ untuk me-mengandungkan isterinya

 

========

Ikhtiar cara moden

Jadi Allah gerakkan hati mereka untuk berjumpa doktor untuk mengetahui masalah sebenar mereka.

Doktor pakar yang mereka jumpa itu, terlalu ramai patient nya.

Namun beliau sempat juga menerangkan serba sedikit tentang permasalahan pasangan ini.

Yati disahkan pengidap Retroverted Uterus dimana rahim wanita sepatutnya menghadap kehadapan, kearah perut.

Namun untuk kes Yati, rahim nya menghadap ke belakang dan terlipat.

masalah kesuburan lelaki
Rahim terlipat

Ini menyukarkan sperma untuk berenang laju kehadapan menuju ke ovum.

Maknanya kene konar lipat baring sikit baru boleh sampai.

Kesian sperma tersebut huhuhu

Jadi, doktor pakar telah membuat rawatan minor operation dengan mengalihkan kedudukan rahim supaya incline ke hadapan.

Setel satu masalah.

Masalah kedua yang tak kurang juga kepentingannya ialah masalah kesuburan lelaki di bahagian Nadzrin.

Beliau disahkan mempunyai low sperm count, iatiu jumlah sperma yang sedikit.

masalah kesuburan lelaki

 

===========

Masalah-masalah kesuburan lelaki yang lain termasuk:

Masalah kesuburan lelaki pertama – Antibody menyerang sperma – antibodi yang dihasilkan oleh tubuh akan menyerang sperma kerana dia ingat sperma tu foreign body atau makhluk perosak dalam badan. So sperma tak sempat nak buat apa-apa dah mati diserang antibodi.

masalah kesuburan lelaki
sperma diserang oleh antibodi

Masalah kesuburan lelaki kedua – Sperma yang abnormal – ekor terlalu panjang, ekor terlalu pendek, ekor spiral, tiada ekor. Kepala terlalu kecil, kepala terlalu besar, berkepala 2. Pergerakan berputar, bergerak terlalu perlahan, tidak bergerak lurus. Tidak cukup sperma, tidak cukup pelincir, sperma tidak cukup nutrien. Ini semua adalah simptom sperma yang tidak normal.

masalah kesuburan lelaki
Masalah kesuburan lelaki ketiga – Salur tertutup – saluran ejaculatory lelaki ter block lalu sperma tidak boleh dipancutkan ke dalam rahim.

masalah kesuburan lelaki
Saluran ejakulatori yang boleh tersumbat

Masalah kesuburan lelaki  keempat – Saluran vericocele membengkak – apabila saluran ini membengkak, testis akan mengalami suhu yang tinggi mengakibatkan sperma mati menggelupur didalam testis sebelum sempat dipancutkan.

masalah kesuburan lelaki

 

=========

Apa yang boleh membantu?

Untuk masalah kesuburan lelaki yang dihadapi Nadzrin tadi, doktor telah rekemen beberapa jenis nutrisi yang penting untuk meningkatkan kesuburan:

1. Zink – untuk meningkatkan hormon testestrone dan bilangan sperma dalam air mani

masalah kesuburan lelaki

2. Coenzime Q10 – untuk pembentukan sperma yang sihat daripada peringkat sel agar sperma tidak dilahirkan cacat (ekor dan kepala abnormal)

masalah kesuburan lelaki

3. Vitamin E – melindungi sperma daripada kerosakan dan tahan serangan antibodi anti-sperm

masalah kesuburan lelaki

4. Super antioxidants – membaiki sel dari kerosakan seperti blocked duct dan pembengkakan vericocele

masalah kesuburan lelaki

Selain daripada itu, Nadzrin juga telah dinasihati oleh doktor untuk melaksanakan perkara berikut agar dapat membantu masalah kesuburan lelaki beliau:

– bersenam

– mengamalkan diet yang sihat

– makan banyak sayur dan buah segar

 

Kita doakan semoga Yati dan Nadzrin segera dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah

dan terlindung daripada rumah tangga yang berpecahbelah 🙁

Sekiranya kaedah tadi masih belum berjaya, nampaknya mereka perlu menjalankan treatment IUI.

masalah kesuburan lelaki

 

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Anda ada ciri-ciri badan bertoksik bila…

badan bertoksik

Fazila (bukan nama sebenar) berusia 33 tahun, tahun ini.

Selama ini dia ingatkan dia sihat dan bahagia. Ada suami yang penyayang, anak-anak yang ceria dan gembira. Kerjaya yang bagus, pendapatan yang stabil.

Tapi Fazila tak tahu yang dia ada badan bertoksik!

Bila toksik dah berkumpul, suami Fazila sudah mula menjauhkan diri.

Kawan-kawan pun dah mula lari.

Anak-anak pun dah tak seceria dulu bila bersama-sama dengan Fazila.

badan bertoksik
Fazila dilanda kemurungan

 

======================

Eh, kenapa pula ni?

Detik hati Fazila yang semakin berkecamuk dan risau.

Bukan boleh nampak pun toksik tu.

Dekat mana dia berkumpul?

Kenapa semua orang dah tak suka pada aku?

Persoalan demi persoalan menghantui jiwa Fazila.

Fazila yang kesedihan dek situasi yang melanda, terus mencapai telefon pintar Samsung Note 2 nya dan mengGoogle simptom-simptom badan bertoksik.

1. Mulut berbau busuk

2. Badan berbau busuk walaupun tidak berpeluh

3. Sembelit atau tidak boleh buang air besar sekurang-kurangnya sekali sehari

4. Badan banyak angin

5. Buncit

6. Berat badan sukar diturunkan

7. Muka berjerawat

8. Keputihan yang banyak dan busuk

 

Argh!! Tidak!! Kebanyakan simptom ni aku ada!

Kata hati Fazila yang semakin lara..

Apabila Fazila mengetik tab Google Images, lebih menghorror kan jiwa dan perasaan beliau..

Oh inilah rupanya toksik yang berkumpul dalam badan…

badan bertoksik
Ni mucoid. Toksik yang terkumpul dalam usus
badan bertoksik
Rupa paras usus orang yang badan bertoksik dan mengalami sembelit yang kronik

 

Tak boleh jadi ni! Aku perlu detox! Aku nak kehidupan aku yang dahulu.. disayangi dan dicintai…

Kata Fazila sendirian sambil bertekad untuk membuang toksik dari badan beliau

 

=============

Tak percaya

Fazila tak percaya dengan kaedah menampal tapak kaki, atau rendam-rendam kaki atau apa juga kaedah luaran untuk buang toksik.

badan bertoksik
Herba menjadi basah sebab kena peluh!

Eh, mana boleh main tampal rendam, lepas tu usus berkeladak ni boleh bersih! Mengarut lah!

badan bertoksik
Kuprum bertindakbalas dengan peluh?

 

Fazila yakin yang badan bertoksik hanya boleh diselesaikan dengan penyelesaian dalaman.

Ibarat macam nak basuh botol susu anak.. kenela berus dari dalam barulah kotoran dan susu basi tu boleh longgar dan tanggal.

Lepas tu guna sabun yang power supaya protein susu tu boleh lerai dan mudah dicuci..

Bukannya main rendam-rendam je botol tu.. ataupun berus dari luar.

Hai orang geela je fikir boleh cuci benda dalaman dengan kaedah luaran 🙁

 

===========

Apa yang perlu buat sekarang?

badan bertoksik

Rakan baik Fazila, Maimunah, merupakan seorang pakar nutrisi berkelulusan dari UK

Beliau cadangkan agar Fazila mengambil nutrisi berikut untuk mencuci badan bertoksik beliau:

– super antioxidants

– herba-herba

 

Tapi mana aku nak cari benda-benda tu, Maimunah?

Tanya Fazila kebingungan..

Kau cari aje Pengedar Shaklee. Deorang ada produk yang bagus-bagus untuk rekemen pada kau. Cuba tengok testimoni ni…

Maimunah pun mengeluarkan telefon bimbitnya dan menunjukkan bukti-bukti kepada Fazila

badan bertoksik
Ukurlilit pinggang sudah berkurangan
badan bertoksik
Mudah buang air besar dan jerawat semakin pulih
badan bertoksik
Wajah semakin cantik dan kedut berkurangan

badan bertoksik

 

Banyak nye orang dah guna set badan bertoksik Shaklee ni ye.. berkesan pulak tu

Detik hati Fazila yang kini semakin yakin dengan apa yang dilihatnya

Ye Zila. Kau pun kene cuba tau. Tentu kau nak jadi lebih sihat kan?

Elok la kalau kita ikhtiar lebih sikit untuk badan kita. Kita asyik jaga orang lain, tapi diri kita tak terjaga pun. Inilah masanya dear…

Kata Maimunah dengan caring nya…

 

============

Buat keputusan

Fazila kini sudah nekad. Dia segera mengambil telefon pintarnya dan mula menulis mesej kepada Therina Jopri, Pengedar Shaklee Kemaman.

Walaupun dia tinggal di Kemaman, danFazila dia kawasan lain, tetapi Fazila langsung tak takut sebab barang boleh di Poslaju oleh Therina Jopri dan sampai dalam masa kurang 48 jam ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

 

Super antioxidant – Vivix

badan bertoksik

Nampak biasa, tapi power.

Rahsia kecantikan Ayu Raudhah dan ramai lagi wanita yang bertransformasi wajah selepas menggunakan Vivix Shaklee.

Sel semakin sihat, kerosakan badan telah di repair, badan rasa ringan.

 

Detox hati dan lemak-lemaknya – DTX Complex

badan bertoksik

Hati yang berlemak adalah di akibatkan oleh pemakanan yang terlalu berlemak lalu hati tidak berupaya memproses keluar lemak-lemak terbabit.

Lemak ini akan berkumpul dalam hati lalu menyebabkan pembengkakan. Hati yang bengkak amat berbahaya kepada kehidupan…

DTX complex boleh membantu untuk detox kan hati dan menyahkan lemak-lemak degil tadi.

 

Cuci usus yang berkeladak – Alfalfa dan Herb Lax

badan bertoksik

Alfalfa mencuci usus daripada toksik dan lemak-lemak.

Ia di bantu oleh Herblax yang melembutkan rektum agar toksik dapat dibuang sempurna melalui najis

 

==============

Alhamdulillah setelah mencuba produk Shaklee di atas, Fazila lebih rasa bertenaga, perut kempis, badan ringan, keputihan berkurangan, kulit muka tegang tanpa kedutan/jerawat dan tiada aura busuk walaupun tidak berpeluh.

Fazila juga sudah disenangi oleh kawan-kawan.

Suami pun dah mula asyik nak peluk-peluk, usik-usik ajer 😉

 

Selain mengamalkan supplement Shaklee, Fazila juga dinasihatkan agar melakukan perkara-perkara berikut untuk elak badan bertoksik:

– minum air 8 gelas sehari

– makan makanan berserat seperti sayuran dan buahan

– bersenam supaya toksik lebih mudah disingkirkan oleh badan

 

>> Untuk mencuba Shaklee Vivix, masuk ke link ini.

>> Untuk mencuba Shaklee DTX Complex, Herblax dan Alfalfa, masuk ke link ini

(Boleh dapat diskaun dan keahlian percuma kalau hubungi 013 982 0013)

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

 

Pengedar Shaklee Ampang, KLCC, Gombak dan kawasan sekitarnya

Pengedar Shaklee Ampang KLCC, Gombak dan Sekitarnya

Di Kuala Lumpur, memang dah terlalu ramai orang yang sudah menjadi ahli Shaklee. Tidak kurang juga yang memang merupakan Pengedar Shaklee sah yang aktif menjalankan perniagaan mereka.

 

Apakah yang membezakan antara pengedar-pengedar Shaklee ini semua?

1. Ilmu pemakanan dan nutrisi

Kunci utama ialah ilmu. Anda tidak mahu berurusan dengan pengedar Shaklee yang mencadangkan sesuatu set dengan semberono dan tanpa asas ilmu pemakanan dan nutrisi.

pengedar shaklee KLCC

Kumpulan kami di latih untuk membaca pelbagai jenis buku vitamin dan nutrisi agar konsultasi dapat diberikan dengan baik dan tidak tersalah mengesyorkan vitamin.

 

2. Kesungguhan

Ada yang nak, ada yang tak nak.

Anda boleh lihat tahap kesungguhan pengedar-pengedar Shaklee ini melalui cara mereka melayan panggilan telefon, cara mereka memasarkan produk mereka, sehinggalah cara mereka membungkus produk untuk dihantar kepada pelanggan.

pengedar shaklee KLCC

Kumpulan kami utuh menjalankan perniagaan Shaklee secara online dan offline dengan kekuatan blog, Facebook dan Youtube marketing.

Selok-belok pemasaran online juga diajarkan kepada kami agar blog kami muncul ke muka pertama carian Google.

 

3. Kreativiti

Kreativiti boleh disalurkan dalam pelbagai kaedah semasa menjalankan perniagaan Shaklee.

pengedar shaklee KLCC

Poster, FREE gift, keahlian percuma, banner, flyers, kelas dan seminar adalah antara elemen-elemen kreativiti yang nampaknya sedang di aplikasikan oleh pengedar-pengedar Shaklee

 

4. Walk the talk

Pengedar Shaklee yang berintegriti adalah mereka yang walk the talk.

Blog mereka hebat bercerita tentang kesihatan tetapi realitinya di luar mereka adalah kaki makan fast food, cikedis, perokok, minum arak dan tidak bersenam.

pengedar shaklee KLCC

AWAS lah dengan pengedar-pengedar Shaklee begini.

Bahaya dan tidak boleh dipercayai.

Anda perlu memilih pengedar Shaklee yang benar-benar mengamalkan apa yang mereka kata, bukan sekadar trick marketing atau ayat promosi gempak.

 

Pengedar Shaklee Ampang KLCC, Gombak dan kawasan sekitarnya

Sekiranya anda memerlukan produk Shaklee secara COD, pengedar Shaklee Ampang KLCC cik Iffa Marina boleh membantu anda menghantarkan produk kepada anda dengan segera.

pengedar shaklee KLCC

Kepakaran cik Iffa ialah health and fitness, zumba, set gastrik, set kuruskan badan serta set kulit cantik.

Produk-produk dan set lain juga beliau boleh mengesyorkan.

Cik Iffa bertugas sebagai Costing Engineer di DNGVL Jalan Pinang, Kuala Lumpur dan tinggal di Gombak.

Hobi beliau ialah zumba dan ber holiday di pantai atau pulau nan indah 🙂

pengedar shaklee KLCC

Hanya telefon beliau di 012 796 5069 dan insyaallah beliau sebagai Pengedar Shaklee Ampang KLCC boleh membantu.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Kalau sayang mak ayah, wajib ada set Shaklee untuk orang tua ni

set shaklee untuk orang tua

Pada ketika entry ini ditulis, mak saya Hajjah Azizah Idris dan ayah saya Haji Jopri Isnin sudah melangkau masuk ke 6 series.

set shaklee untuk orang tua

Mak umur 64 tahun.

Ayah umur 69 tahun.

Oh setiap kali balik kampung rasa sedih kalau-kalau tak sempat berbakti kepada mak dan ayah.

Lagi-lagi mak saya ni memang jenis terlalu sayang anak. Saya sampai ke tua ni pun tak putus bantuan dan sokongan yang mereka berikan.

Contoh ialah dari Johor datang ke Terengganu naik bas, bawa beg berat-berat yang berisi segala hasil tanaman mak dan ayah kat kampung untuk diberikan kepada anak-anak dan cucu yang tersayang.

set shaklee untuk orang tua

Boleh mengalir air mata ni tau!…

Haish, we take the good things for granted.

 

Pandai cakap ke?

Ternyata saya jenis tak pandai menyatakan rasa sayang pada mak dan ayah secara direct.

Macam:

Mak, Ayah, I love you!

set shaklee untuk orang tua

Eh macam tak pernah je cakap. Ada kut kecik-kecik dulu.. ntah.. ada atau tak..

Kalau cakap direct mesti deorg terkejut, buang tebiat ke apa anak aku sorang ni? haha

Yang paling saya boleh buat setakat ini dengan konsisten ialah beri duit pada mereka dan set Shaklee untuk orang tua

Duit kene bank in sebab kalau beri duit cash kat tangan mak atau ayah akan pulang balik kat kita cakap pergi beli baju kat anak-anak kau tu.. haha

(tau la baju anak aii semua buruk-buruk je kehkeh)

 

Apa yang saya belikan untuk mereka

Berbalik kepada set Shaklee untuk orang tua. Apa yang saya belikan untuk mak dan ayah saya supaya mereka lebih sihat dan selesa?

 

Set Shaklee untuk orang tua pertama – Vivix

Sejarahnya, arwah datuk saya sebelah mak memang penghidap Diabetis dan kami semua anak beranak cucu cicit memang akan ada risiko menjadi menghidap kencing manis juga.

set shaklee untuk orang tua

Jadi saya bekalkan mak dan ayah Vivix untuk bantu turunkan kandungan gula dalam darah mereka kepada normal.

Awal-awal tu memang mak dan ayah dah kene pantang makan benda manis macam susu pekat (ayah peminat tegar teh tarik pekat kaw), milo, gula dan sebagainya mengikut arahan doktor. Agaknya sebab dah nampak tanda-tanda diabetis tu nak datang.

Alhamdulillah memang tak rugi beri mak cuba Vivix. Paras gula normal dan darah tinggi pun dah kurang selepas sebulan makan Vivix 🙂

 

Set Shaklee untuk orang tua kedua – Performance Drink

Saya mula beri mak dan ayah Performance Drink (PD) ni bulan Ramadhan 2014.

Mak saya memang jenis kuat berpeluh (mungkin metabolisma tinggi) dan memang tak boleh duduk diam. Puasa-puasa pun mahu kerja berat-berat, cabut rumput, mop rumah dan macam-macam lagi.

Ayah saya pula orang Jawa yang kuat bekerja. Bulan puasa pun nak ke kebun sawit, menyawit. Kadang-kadang potong pelepah, kadang-kadang meracun kebun.

set shaklee untuk orang tua

So PD ni telah bantu mak dan ayah saya rasa lebih bertenaga semasa bulan puasa walaupun mereka menggunakan tenaga dengan banyak.

Mak kata dia rasa lebih segar dan tak rasa dehyrated sangat masa bulan puasa.

Alhamdulillah, syukur sebab dapat bantu mak ayah menjalani ibadah puasa dengan selesa dan sihat 🙂

 

Set Shaklee untuk orang tua ketiga – OmegaGuard

Biasala orang tua memang akan sakit-sakit lutut, sendi-sendi ni.

Mak dan ayah saya memang ambil fish oil atas arahan doktor untuk kurangkan rasa sakit pada joints and kurangkan bengkak pada sendi-sendi jari.

http://petuakulit.com/tag/promosi-shaklee/

So saya tak lepaskan peluang masa promosi Shaklee November 2014 beli 6 botol OmegaGuard dapat percuma 1 botol. Saya berikan mak 3 botol untuk mereka supplemen kan pengambilan minyak ikan yang sedia ada.

Alhamdulillah memang ketara perbezaan semasa ambil fish oil biasa dengan semasa ambil OmegaGuard Shaklee. Sendi kurang sakit dan jari-jari kurang bengkak 🙂 Mak kata dia suka fish oil Shaklee

 

>> Untuk mencuba set Shaklee untuk orang tua seperti yang saya belikan untuk mak dan ayah saya, klik link ini

 

Berapakah harganya?

Harga set ini ialah RM700 (harga biasa) atau RM630 (harga termasuk pendaftaran keahlian Shaklee)

 

Mahal ke?

Harganya mungkin agak mahal bagi sesetengah orang. Namun berapakah harga yang kita perlu letakkan untuk keselesaan dan kesihatan ibu ayah yang tersayang?

set shaklee untuk orang tua

Berapakah harga yang perlu dibayar untuk merawat mereka kelak apabila terkena penyakit jantung, diabetis, darah tinggi? (nauzubillah)

Berapakah harga yang boleh dibayar untuk melihat mereka gembira, atau menghidupkan mereka kembali apabila mereka sudah tiada?

 

Harga ini juga disertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100 peratus.

Sekiranya anda atau mak ayah anda tidak berpuashati dengan produk-produk ini setelah menggunakannya selama 29 hari, hubungi kami semula untuk urusan pemulangan wang.

Jamin. Jangan risau.

100% kami pulangkan wang anda

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

www.petuakulit.com FREE giveaway Januari 2015

set shaklee untuk kanak-kanak

Perhatian GIVEAWAY seekers!

Anda suka barang PERCUMA?

Anda tahu anda bertuah pada bulan ini?

Anda memang teringinnn sangat nak menang hadiah?

Anda telah sampai ke tempat yang betul 🙂

 

Pada bulan ini anda berpeluang memenangi FREE giveaway anjuran www.petuakulit.com yang best dan mudah.

Dapat hadiah apa bulan ni?

Jeng jeng jeng!

Shaklee Mealshakes!! (wohoo buat tarian ayam)

free giveaway

Untuk membaca tentang kandungan dan kebaikan Shaklee mealshakes, boleh baca di sini

Sneak peak:

1. Menambahkan selera makan anak-anak

2. Mencantikkan kulit

3. Menambahkan berat badan

4. Mengurangkan berat badan

5. Sarapan yang berkhasiat dan cepat

6. Mencukupkan keperluan serat, vitamin dan mineral

7. Melancarkan buang air besar

8. Mengelakkan sembelit

9. Menambahkan happy mood 🙂

10. Haa macam-macam lah 🙂

Alhamdulillah Shaklee Mealshakes ni dah banyak sangat membantu keluarga saya terutamanya anak-anak saya.

Mereka nampaknya lebih sihat dan dah mula kuat makan berbanding dulu.

Saya pulak jadi lenguh tangan nak suap ;p hehe

Selain daripada itu, Mealshakes yang bergabung dengan ESP Shaklee telah berjaya membantu saya mendapat sarapan yang sihat, mudah dan berkhasiat.

 

Cara nak join FREE giveaway ni mudah aje.

1. Isi maklumat anda di dalam borang ini

2. Tiada

3. Tiada

Senang ke senang?

 

Alhamdulillah FREE giveaway ni adalah inspirasi anak-anak saya kepada pembaca setia semua. Saya berharap sangat ada orang yang boleh mendapat manfaat daripada giveaway ini 🙂

 

FREE giveaway ini akan berlangsung sehingga 30 Januari 2015. Siapa lambat tak dapat OK.

Tapi fast action, fast results 🙂

Jangan lupa, isi borang dalam link ini dan mana tahu rezeki anda untuk pulang dengan satu canister Shaklee Mealshakes, hadiah tahun baru 2015 kepada anda 🙂

 

> Sekiranya sudah tidak sabar hendak memiliki Shaklee Mealshakes, boleh membuat tempahan di sini

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

3 tips berhenti merokok dan bagaimana produk Shaklee boleh membantu

Perhatian perokok-perokok tegar! Anda sedang mencari tips berhenti merokok?

Kami kongsikan 3 tips berhenti merokok yang di cadangkan oleh Mayo Clinic USA.

tips berhenti merokok

Tips berhenti merokok pertama – Buat keputusan yang jitu

Langkah pertama yang terlalu penting dan tidak boleh ditinggalkan ialah membuat keputusan. Kalau hendak berhenti, tetapkan pendirian untuk berhenti selama-lamanya.

Kuatkan semangat tu. Jangan muka macho tapi hati keding.

Set kan tarikh untuk betul-betul mahu berhenti dan stick pada tarikh tu. Jangan ubah-ubah dah.

tips berhenti merokok

Mengapa perlu ada tarikh? Sebab kene faham tabiat yang sudah dilakukan selama berpuluh-puluh tahun memang sukar hendak dibuang kecuali sesuatu episod hebat dan berimpak terjadi kepada diri sendiri.

Anda taknak episod hebat berimpak tinggi berlaku. Anda taknak kematian orang tersayang. Anda taknak didiagnos dengan kanser paru-paru stage 4.

tips berhenti merokokAnda taknak anak kecil anda dapat penyakit asthma sebab terdedah dengan second hand smoke terlalu lama. Anda taknak terkena serangan sakit jantung dan rebah ke lantai mengerang kesakitan lepastu semua orang panik tak tahu nak buat apa, atau mati seorang diri semasa memandu dan dirempuh treller 40 tan.

tips berhenti merokok

Anda taknak bayi anda dilahirkan cacat tangan kaki kerepot badan tak cukup sifat mata tersembul keluar.

tips berhenti merokok

Tak perlu tunggu itu semua.

Buat keputusan. Bila. Dan mengapa hendak berhenti. Tuliskan besar-besar di dinding dan baca setiap hari dengan kuat.

SAYA (NAMA) hendak berhenti merokok bermula (TARIKH) dan berhenti SELAMA-LAMANYA!

Beritahu semua orang yang anda hendak berhenti merokok. Kalau tiba-tiba tak jadi nanti malu. Haa tu sebab kene beritahu.

 

Tips berhenti merokok kedua – Sediakan sistem sokongan yang mantap

Sokongan yang diperlukan boleh jadi daripada ahli keluarga, rakan-rakan (yang bukan perokok please!), doktor, kaunselor anda, kumpulan sokongan berhenti merokok dan pelbagai lagi.

tips berhenti merokok

Sokongan juga boleh didapati daripada klinik berhenti merokok yang di anjurkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Satu lagi elemen penting untuk berhenti ialah bersedia menghadapi cabaran.

Contoh, buat senarai tempat-tempat yang anda CONFIRM tau ada orang ramai merokok seperti bilik merokok, kedai mamak, corner tingkat bawah KLCC depan restoran DOME dan sebagainya.

tips berhenti merokok

Mengapa buat senarai ini?

Sebab anda tak mahu dan tak boleh pergi ke tempat ini lagi.

Kemudian buat senarai tempat-tempat alternatif yang anda perlu pergi untuk mengelakkan daripada menghidup asap rokok seperti di dalam restoran hawa dingin, shopping complex, Muzium Negara dan sebagainya.

tips berhenti merokok

 

Tips berhenti merokok ketiga – Bebaskan diri daripada asap rokok yang durjana

Apabila sudah ada keputusan yang jitu dan sistem sokongan yang mantap, anda hanya perlu bebaskan diri daripada asap rokok.

Elakkan pergi ke tempat-tempat yang anda biasa pergi. Elakkan daripada bergaul dengan rakan-rakan perokok tegar dan

segera berkata TIDAK sekiranya mereka ajak merokok.

Juga perlu ingat, bahan yang membuatkan anda rasa hendak merokok kembali itu ialah NIKOTIN

tips berhenti merokok

OK nicotine patch mungkin boleh membantu anda berhenti merokok tetapi AWAS! ia boleh membuatkan anda hendak merokok kembali.

Nicotine patch menambahkan lagi kandungan racun nikotin dalam darah anda. Ia bak terlepas daripada mulut harimau, masuk ke mulut buaya (eh betul ke peribahasa ni)

tips berhenti merokok

Cara paling berkesan ialah menyahkan nikotin daripada sistem badan, supaya bila orang hembuskan asap rokok ke muka, kita tak berganjak dan berkata

Saya sudah detox nikotin!

 

Produk Shaklee yang boleh membantu detox nikotin

Untuk merka yang berhati besar – Vitamin E dan CoQ Health 

Vitamin dan co-enzim ini telah terbukti dalam menyahkan nikotin dari dalam darah dan boleh membantu meng repair sel tubuh badan daripada kerosakan-kerosakan yang telah diakibatkan oleh rokok.

Apabila darah anda bebas nikotin dan sel-sel sudah tak ingat apa itu rokok, insyaallah anda boleh berhenti merokok dengan lebih mudah.

tips berhenti merokok

Untuk mereka yang berhati cekal – Vivix

Shaklee Vivix mengandungi antioksidan yang sangat tinggi (6000 ORAC) dan berupaya membantu mengeluarkan nikotin dari dalam darah dengan cepat.

tips berhenti merokok

AWAS! pengguna VIVIX yang hendak berhenti merokok claim lidah mereka terasa pahit dan sensasi hendak muntah apabila mengambilnya.

Lihat testimoni Encik Azrin


Tetapi anda boleh berhenti dan terasa tidak mahu merokok lagi sepantas 3 minggu.

Itu jaminan kami.

 

>> Untuk mencuba Vitamin E dan CoQ Health, boleh menempah daripada link ini

>> Untuk mencuba Vivix, boleh menempah daripada link ini

 

Berapa harganya?

Berapa harga sekotak rokok?

RM13.00

Berapa jumlah wang anda belanjakan untuk rokok sebulan?

RM13 x 30 = RM390

Ada hari-hari yang anda stress atau banyak kerja, jadi rokok 2 kotak sehari.

RM13 x 40 = RM520

 

Kami tawarkan detox nikotin dengan harga yang sama atau lebih murah lagi.

Kali ini anda berbelanja untuk hidup, bukan berbelanja untuk MATI.

tips berhenti merokok

HARGA

Vitamin E dan CoQHealth = RM 283 sahaja (harga tak mahu jadi ahli) atau RM300 (harga dengan daftar keahlian Shaklee)

Vivix = RM475 (harga tak mahu jadi ahli) atau RM445 (harga dengan daftar keahlian supaya lepas ni dapat produk murah)

 

Mahal ke?

Harga begini kami sertakan sekali dengan jaminan kepuasan.

Sekiranya setelah mencuba produk kami selama 29 hari dan tidak berpuas hati atau tidak berjaya berhenti merokok, kami pulangkan wang anda 100%. Confirm. Jangan risau.

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Promosi Shaklee Januari 2015

promosi shaklee januari 2015 4

Alhamdulillah tiba juga kita ke tahun baru 2015 walaupun setelah dimomok-momokkan oleh agenda-agenda dan media barat berkenaan Amageddon dan End of Days… ohh…

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2015 kepada semua pembaca yang saya sayangi dan hormati. Tanpa kalian, tiadalah saya 🙂

 

Promosi Shaklee Januari 2015

Jadi tahun ini apa azam tahun baru? Adakah azam tahun baru anda menyelesaikan azam tahun 2014 yang tidak terlaksana? hehe

Saya yakin ramai di luar sana yang sangat bersungguh-sungguh melunaskan azam tahun baru setiap kali 1 Januari bermula

Promosi Shaklee Januari 2015

Kalau di lihat pada senarai azam tahun baru di atas, terlalu banyak perkara yang kita boleh improve dalam hidup kita, betul tak?

Lebih-lebih lagi dalam hal kesihatan. Hampir setiap tahun, azam tahun baru ramai orang ialah menurunkan berat badan, berhenti merokok dan menjadi lebih sihat.

Oleh itu apa lagi yang lebih menggembirakan kalau tidak Shaklee mengumumkan Promosi Shaklee Januari 2015 yang berganda-ganda sempena menyambut tahun baru dan membolehkan anda semua mencapai impian dan target azam tahun baru untuk menjadi lebih sihat dan cantik.

 

Ada 7 promosi hebat

Ada 7 promosi Shaklee Januari 2015 yang merangkumi 3 produk yang sangat-sangat hebat dan meletopspromosi shaklee januari 2015 4

 

Promosi Shaklee Januari 2015 yang pertama dan kedua – Shaklee Vivix

Untuk membaca kandungan dan faedah-faedah Shaklee Vivix, sila baca di sini

Sneak peak:

  1. Bahan-bahan utamanya ialah Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polyganum Cuspidatum
  2. Antara kebaikan Vivix ialah membantu mengelakkan kanser, berhenti merokok, menurunkan berat badan, menurunkan kandungan gula dalam darah, menurunkan tekanan darah tinggi, detoksifikasi, awet muda dan banyak lagi!

promosi shaklee januari 2015 4

Promosi Vivix Shaklee ialah:

Beli 6 botol Vivix, PERCUMA 1 botol – Jimat 25%

Beli 2 botol Vivix untuk mendapat diskaun 5%

Ha best ke best?

 

Promosi Shaklee Januari 2015 yang ketiga, keempat, kelima dan keenam – Alfalfa Complex

Eh kenapa sampai 4 promosi?

Haa.. sebab Shaklee Alfalfa kan ada 2 saiz berbeza iaitu saiz S – 330 biji tablet dan saiz L – 700 biji tablet.

Promosi ini berkuatkuasa untuk kedua-dua saiz Alfalfa Complex.

Untuk membaca kandungan dan kebaikan Shaklee Alfalfa complex boleh lihat di sini

Sneak peak:

  1. Bahan-bahan utamanya ialah tumbuhan Meticago Sativa, sejenis tumbuhan yang kaya dengan klorofil, vitamin dan mineral.
  2. Antara kebaikan Alfalfa ialah membantu membersihkan sistem pencernaan, membanyakkan susu ibu, menyingkirkan lemak dan kolestrol, melegakan keletihan, mencegah atritis, melawan tumor, melawan alahan dan banyak lagi!

promosi shaklee januari 2015 4

Promosi Alfalfa Complex Shaklee ialah

Beli 6 botol Alfalfa 330 biji, PERCUMA 1 botol – Jimat 15%

Beli 2 botol Alfalfa 330 biji untuk mendapat 5% diskaun

Beli 6 botol Alfalfa 700 biji, PERCUMA 1 botol – Jimat 15%

Beli 2 botol Alfalfa 700 biji untuk mendapat diskaun 5%

 

Promosi Shaklee Januari 2015 yang ketujuh – Vitalea for Children

Produk ini dikatakan sudah setahun tiada dalam pasaran Malaysia kerana Shaklee sedang bertungkus-lumus memperbaiki formulasi Vitalea for Children untuk menjadi lebih hebat dan berkesan.

Kini ia telah KEMBALI! 🙂

Untuk membaca kandungan dan kebaikan Vitalea for Children, sila lihat di sini

Sneak peak:

  1. Mengandungi 19 vitamin dan mineral, kalsium dan membantu penyerapan zat besi untuk kanak-kanak
  2. Mudah di kunyah dan rasa yang hebat. Kebaikan Vitalea for Children ialah membantu menguatkan tulang, gigi dan gusi, menambahkan kecergasan dan kecerdasan anak-anak, meningkatkan imunisasi kanak-kanak dan banyak lagi!

promosi shaklee januari 2015 4

Promosi Vitalea for Children ialah:

Beli 3 botol Vitalea for Children, PERCUMA 1 botol – Jimat 25%

 

Siapa cepat, dia untung

Promosi ini berlangsung sementara stok masih ada.

2 juta orang di Malaysia sedang berlumba-lumba untuk tidak melepaskan peluang menikmati diskaun berganda dalam promosi Shaklee Januari 2015 ini.

promosi shaklee januari 2015 7

>> Untuk mencuba set Vivix dengan harga promosi, atau

>> Untuk mencuba set Alfalfa Complex saiz S 330 biji dengan harga promosi, atau

>> Untuk mencuba set Alfalfa Complex saiz L 700 biji dengan harga promosi, atau

>> Untuk mencuba set Vitalea for Children dengan harga promosi, boleh

 

Hubungi saya Therina Jopri, Pengedar Shaklee Kemaman untuk sebarang tempahan, pertanyaan atau konsultasi.

013 – 982 0013 SMS/Whatsapp atau Telegram.

Peluang mendapat keahlian Shaklee PERCUMA bernilai RM75 dengan pembelian mana-mana set di atas.

Cuma nak cuba sebotol? Hubungi saya untuk diskaun berganda-ganda melalui group buy

 

Takut nak beli? Kami memberi jaminan kepuasan 30 hari. Cubalah produk dalam masa 30 hari. Tak puas hati, kami pulangkan wang anda 100% 🙂

 

Saya menghantar COD ke kawasan Kerteh Kemaman Paka dan Dungun, serta Poslaju 2 hari sudah tiba ke seluruh pelusuk Malaysia, Insyaallah :)

=======================

Boleh hubungi saya Therina Jopri untuk konsultasi  dan sebarang pertanyaan berkenaan artikel di atas :)

Insyaallah kami akan usaha untuk membantu.
Tempahan direct dengan Shaklee HQ: 03-5622 3188 menggunakan Shaklee ID: 1158113 atau Beli Shaklee Online

Hubungi kami: 013 – 982 0013 SMS, Whatsapp, Telegram.
COD: Kemaman Kerteh Paka & Dungun
Poslaju: Seluruh Malaysia

Terima kasih dan salam sayang 🙂

pengedar shaklee kemaman terengganu

Senarai Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia:

TERENGGANU

PAHANG

LEMBAH KLANG

SARAWAK

KELANTAN

MELAKA 

JOHOR

BELI SHAKLEE ONLINE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...